מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



מסמך PDF מעניין בנושא קלייה


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 207
מספר הודעות: 2326

 #1  נשלח: ה' 14/01/2010 23:34
מסמך PDF מעניין בנושא קלייה

http://www.hawaiicoffeeassoc.org/09pdf/the-basics-...

אגב, בסוף המסמך יש טבלה שמשווה פרמטרים כגון גוף, מתיקות, וחומציות לאורך שלבי הקליה השונים, אבל היא די שונה מטבלה דומה (אבל מפורטת הרבה יותר) שמופיעה בספר Home Coffee Roasting: Romance and Revival של קנת' דייוויס.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #2  נשלח: ו' 15/01/2010 8:37

מסמך מעניין, תודה.
לפי הטבלה בסוף נראה שאני דווקא צריך לכוון ל-FC ולא ל-FC+ כמו שאני בד"כ מכוון.
דווקא מהנסיון שלי, בקליות בהירות יותר שיצאו לי, מאוד לא אהבתי את הגוף שהיה רזה יותר והחיוניות הגבוהה.
אבל תמיד מוכן לנסות שוב...

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #3  נשלח: ו' 15/01/2010 11:11

באופן כללי לא ממליץ לקלות בהיר תערובות, כי קפה בהיר מידי יצא רע מאוד, כמו אוכל לא מבושל, ויש סיכוי גבוה שזה יקרה. קפה בהיר עושה רק טוב לתערובות אבל צריך לקלות בנפרד.
_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 264
מספר הודעות: 4023

 #4  נשלח: ו' 15/01/2010 14:21

ברוב המוחלט של המקרים תערובות שנקלות יחדיו אצלי מצטיינות ברמה של תחילת פיצוץ שני או אפילו טיפה לפני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #5  נשלח: ב' 26/04/2010 13:31

הי שוב.
אני אתן את דעתי למה עדיף לא לקלות כתערובת ולמה אם קולים כתערובת, אז אנשים רצים לפתח פיצוץ 2 .
אז ככה: תערובת המכילה פולים מזנים שונים ולכן צפיפות וגודל שונה, יוצרת את המקרה הבא, פולים בעלי גודל קטן וצפיפות נמוכה ייקלו מהר יותר מפולים בעלי צפיפות גבוהה וגודל, דרך אגב , פולים גדולים זה לא אומר צפיפות גבוהה זו רק דוגמא, מה שיקרה הוא שבקליה בהירה, הפולים הקטנים ייקלו במידה ראויה בעוד הפולים הגדולים יהיו בעלי טעמי בוסר, כך שבריצה לכיוון פיצוץ שני אנו בעצם מריצים את הפולים בעלי הצפיפות הגבוהה קדימה כך שטעמי הבוסר שלהם נעלמים אך אני מסתכנים בכך שהפולים הקטנים בעלי הצפיפות הנמוכה ייאבדו מחיוניותם.
אני מקווה שההסבר מספיק מובן, אם הייתי קולה תערובת מה שאני לא , הייתי קולה זנים הדומים בגודלם וצפיפותם.
זו הייתה דעתי ואני מדגיש ד ע ת י.
יום מצוין.


 הודעה מבעל עניין (הוסף על ידי מנהל): 
הודעה מעוסק בתחום - נערך הפרסום
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוריק
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Dec 03, 2009
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 35

 #6  נשלח: ב' 26/04/2010 14:20
מה זה הפולים בתמונות ?

Full Sour ?
Partly Sour?

הם נראים לי דומים מאוד לפולים רגילים אבל ברור שהם איזה סוג של פולים פגומים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #7  נשלח: ב' 26/04/2010 21:25

יש מישהו שלא מדבר על דעתו? מה הקטע עםהפייסבוק הזה כל הזמן? חלאס קלטנו בפעם הראשונה. אין לי ולא יהיה לי גם.
_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #8  נשלח: ב' 26/04/2010 21:44

דבוטאנט, יכול להיות שאתה אדם מאוד נחמד, אבל בגלל אנשים כמוך אני לא נכנס לפורומים, אני מדגיש את הכניסה להפייסבוק כי זה חשוב לי.
אני מאחל לכולכם בהצלחה עם פורום זה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #9  נשלח: ב' 26/04/2010 22:44

לא צריך להתרגש מכל יציאה
עד היום לא הבנתי את הקטע עם הצפיפות - איך יודעים איזה פולים צפופים יותר? רק מהתנסות?

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #10  נשלח: ג' 27/04/2010 9:03

חשוב לך הפייסבוק סבבה - לנו חשוב שהפורום לא יהווה פלטפורמת שיווק חינמית לסוחרים.
ככה תוך שבוע נהיה כמו תפוז או וואלה.

באותו עניין - לא יודע איזה קפה ירוק יש לכם אבל אצלי חד-זני נראה כמו תערובת... אם אני מסתכל על ברזיל ממוצע אז כל פול בצורה אחרת ובגודל אחר כמעט.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #11  נשלח: ג' 27/04/2010 9:03

אם אתה יודע באיזה גובה גדלו הפולים אז ישנם שמייחסים את גובה הגידול לצפיפות הפולים.
אני לא יודע בדיוק באיזה גובה גדלו הפולים ולכן אני בוחן אותם כמו שרשמתי בשירשור אחר, מעין ניסוי קטן שנותן לי אינדיקציה.
זה מהשירשור:
"אני עשיתי ניסוי פעם אחת ואני ממליץ גם לך.
קח 50 גרם של פולים.
קח טיימר ומשקל מאוד מדויק.
אני עשיתי כך וקליתי כל זן בנפרד למשך 4 דקות.
לאחר הזמן הזה קיררתי ושקלתי שוב את הפולים.
איבוד הלחות נתן לי אינדיקציה לגבי צפיפות הפול. למשל סידמו איבד 6% ממשקלו לעומת ברזיל סרדו שאיבד 10%.
טוב, אני אעצור את ההסבר כי זה מתחיל לשגע.
יום מצוין ומקווה שעזרתי.
כל מה שנכתב הוא דעתי בלבד"
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #12  נשלח: ג' 27/04/2010 9:11

דבוטאנט, אם היית נכנס לפייסבוק מה שלא יהיה לך אף פעם, היית רואה שאין פירסום אחד על העסק שלי אלא סביבת לימוד מצוינת.
אני גם לא אוהב את תפוז בגלל הפרסום הסמוי הרב שם ולכן דבר ראשון רשום לך שאני עוסק בתחום, ותיקח את כל היתרונות שיש בזה כמו שאני עשיתי מאות קליות וטעימות ולכן אולי אני יודע קצת על קליה.
חוץ מזה שאין פה פרסום של המוצרים שלי אלא רק הכוונה לקלייה נכונה ולמידע בנושא.
ומעניין שאתה אומר שברזיל אצלך נראה כמו חד זני.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #13  נשלח: ג' 27/04/2010 9:22
מצעד המצורעים

זו תמונה של כל הפולים הדפוקים שניפיתי מ:
50% ברזיל קפה רות
25% סומטרה אמיגו
25% יאמן שוקחה.
תכלס לא יצא משהו אולי כי אני לא אוהב סומטרה כל כך.
בכל מקרה המטרה של התמונה להראות כמה חד זני לא נראה אחיד אלא כמו תערובת.
נכון שאלו פולים דפוקים אבל גם בטובים יש הרבה שונות.




_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #14  נשלח: ג' 27/04/2010 9:25

בדיוק בגלל זה אני לא מנפה את הפולים.
Ignorance is bliss...

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 247
מספר הודעות: 1090

 #15  נשלח: ג' 27/04/2010 9:25

יש לך פולים "לא משהו " בלשון המעטה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht