מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



עצירת קליה באמצעות מים


   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #1  נשלח: שבת 24/07/2010 10:00
עצירת קליה באמצעות מים

אני זוכר שדיברנו על עצירת קליה באמצעות ריסוס מים, במיוחד בקלית תנור.
זה לא ישים בג'ין, אבל החבר'ה עם החביתוש, ניסיתם לעצור עם מים פעם?

ראו את הסרטון הזה.
הבחור קולה עם אקדח אויר-חם, ומקבל קליה לא כ"כ אחידה.

אבל בדקה 05:25 הוא מרסס מים על הקפה. די הרבה מים, לא?
מצד שני, ממש במהירות נראה שהקפה יחסית קר.

מה דעתכם?


_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
coffeeaddict (איתן שלום)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: צפון
הבעות תודה: 61
מספר הודעות: 520

 #2  נשלח: שבת 24/07/2010 12:06
כך לימדו אותי כשרק נכנסתי לתחום הקליה

וזה ישים ביותר בג'ין כשמבצעים קירור אלים, עצירת החימום , שפיכה לקערת מתכת וריסוס במים. כמובן שצריך לעצור את עצמך מלהגזים, כי עודף מים חודר לקפה ונשאר שם. אגב זו גם הדרך ה"תעשייתית" לעצירה מהירה של הקליה, ואיבוד של פחות משקל בסופו של עניין. או החדרת משקל לקפה, בשביל הריווחיות.
אדי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2214

 #3  נשלח: שבת 24/07/2010 12:21

אכן שיטה מוכרת ויעילה.

קרור עם מים בהחלט אפשרי בתנאי שהקרור יעשה ממש בסוף הקליה כשהפולים עוד עשנים-לא לחכות, על מנת לאפשר למים להתאדות מיד,מבלי שיגרמו ללחות הפולים.

שיטת קירור זאת נותנת לפולים צבע מבריק ומיוחד,מתאימה לקרור של קליה בתנור,גם לחביתוש זה לא רע.

בעבר כשקליתי בתנור,הייתי משתמש בשיטה זו עם מי סוכר,גם מקרר,גם מצפה את הפולים בשכבת סוכר דקה,שנותן לקפה טעם יחודי וקרמלי,אבל יש בעיה קטנה,ה-CO2 לא כל כך מסכים להתנדף בגלל שכבת האיטום שהסוכר נותן,לכן הפתרון לשחרור הגז,זה גריסה קלה של הפולים .

נסו ותהנו.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 264
מספר הודעות: 4023

 #4  נשלח: שבת 24/07/2010 12:34

העליתי את זה כאן די מזמן, היתה תקופה שהייתי מקרר רק ככה את הקליות בג'יו. מתישהו הפסקתי עם זה, כי המאמץ של עצירת הקלייה והקירור הידני לא שווה לטעמי את ההבדל. הבדלים בטעם לא הרגשתי, בריח הורגש הבדל קטנטן, מראה הפולים היה מבריק יותר אבל ההבדל המהותי הוא בזמן הטריות שלהם. גיליתי שקירור מהיר בכלל וקירור מים בפרט (שהוא כנראה הקירור המהיר ביותר) תורמים די משמעותית לאורך החיים של הקפה. מכיוון שממילא אני צורך בשבוע במקרה הרע את הקפה, לא היתה בזה תועלת מהותית.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #5  נשלח: שבת 24/07/2010 14:23

תודה על המידע. מאוד מעניין.

לצערי זה לא כ"כ ישים בג'ין, כי לעצור באמצע ולהתעסק עם המיכל הרותח זו לא משימה כ"כ נעימה (זה קורה לי, אחת ל-20 קליות בערך, שאני חייב לעצור ברוטאלית, כי אני לא עוצר את הקליה מוקדם מספיק).

מעניין אם החבר'ה המחובתשים משתמשים בשיטה הזו.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #6  נשלח: שבת 24/07/2010 14:34

לא ניסיתי אבל אשמח לבדוק
צריך רק להשיג שפריצר (דוקא הכנתי בדיוק כזה לילד לא מזמן, שיוכל לעצבן אורחים, לא חשבתי לקרר עם זה קפה...)

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
pup26 (רועי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Oct 15, 2007

מיקום: שערי תקוה
הבעות תודה: 84
מספר הודעות: 2790

 #7  נשלח: שבת 24/07/2010 23:20

בקלייה האחרונה שלי (מכונת פופקורן) השתמשתי בקרור מיד לאחר סיום הקלייה באמצעות שפריצר מים.

יצא לי הקפה הכי טוב מאז שהתחלתי לקלות.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #8  נשלח: א' 25/07/2010 7:08

יפה מאוד!
צריך לחשוב איך אפשר לעשות את זה עם הג'ין. בא לי לנסות.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Mar 13, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 47

 #9  נשלח: א' 25/07/2010 9:15
מדוע אי אפשר עם הג'ין?

אצלי התהליך מתבצע כך:ברגע שאני רואה שהקלייה הגיעה לסיום מבחינת צבע ,אני לוחץ על קירור.ממתין 30 שניות כדי לקרר את המבער ואז לחיצה ארוכה על stop ומתבצעת עצירת חירום.מוציא עם כפפה את המיכל ,שופך למסננת מתכת ובשלב זה אפשר לרסס.בעצירה שכזאת תמיד אני יודע מה אני מקבל ולא ממתין עד לסיום הקירור הרגיל.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 264
מספר הודעות: 4023

 #10  נשלח: א' 25/07/2010 10:45
Re: מדוע אי אפשר עם הג'ין?

תמיר8 כתב:
אצלי התהליך מתבצע כך:ברגע שאני רואה שהקלייה הגיעה לסיום מבחינת צבע ,אני לוחץ על קירור.ממתין 30 שניות כדי לקרר את המבער ואז לחיצה ארוכה על stop ומתבצעת עצירת חירום.מוציא עם כפפה את המיכל ,שופך למסננת מתכת ובשלב זה אפשר לרסס.בעצירה שכזאת תמיד אני יודע מה אני מקבל ולא ממתין עד לסיום הקירור הרגיל.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה.


זה בערך מה שאני הייתי עושה. פשוט קצת נמאס לי, גם כי קשה אח"כ להחזיר את מיכל הפולים למקום עד שכל העסק מתקרר. כיום אני מכוון מזגן אל הג'ין ופותח את מכסה הזכוכית.

ברוך הבא, תמיר.. תמיד נחמד לראות כאן פרצופים מהעבר.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
elisha75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Mar 02, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 123

 #11  נשלח: א' 25/07/2010 12:39

אני קולה בחביתוש ובמרבית הקליות אני משתמש במים על מנת לעצור את הקלייה באופן כמעט מידי לאחר ההוצאה מהקולה.
חייבים לעשות את הפעולה בשניות הראשונות אחרי ההוצאה אחרת הפולים נשארים רטובים ממים שלא התאדו
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #12  נשלח: א' 25/07/2010 13:23

זה לא נראה לי ישים בגי'ין כי הוצאת הפולים היא לא תהליך טריוויאלי. צריך לעבוד בזהירות, עם כפפות, וזה לוקח זמן.
גם על הדרך מאבדים את אחד היתרונות הגדולים של הג'ין - סילוק המוץ. אחרי שאני מקרר בין שתי מסננות, אני תמיד צריך לטאטא את כל הבית.

האמת שפעם חשבתי על בניה של מכשיר לקירור הפולים. אפילו כתבתי על זה כאן בפורום, אך לא הגעתי לבניה שלו.
משהו די פשוט - מבוסס על מאוורר, ושתי רשתות מסתובבות.
אולי, אם אבנה דבר כזה, אשלב בתוכו גם שפריצר...

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1134
מספר הודעות: 11723

 #13  נשלח: א' 25/07/2010 13:28

אלישע בנה כזה לחביתוש - אבל לא מפרידים מוץ בבית אלא בחוץ.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht