מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



חויות ראשונות מה GENE


עמוד 1 מתוך 2
עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 
   פורומים > קפה > תערובות קפה וקלייה ביתית
מחבר הודעה
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #1  נשלח: ב' 25/10/2010 23:50
חויות ראשונות מה GENE

אז מלא התרגשות קליתי קלייה ראשונה ו שניה ב גין,
ה באטש ה ראשון היה 250 גר של טנזניה דגימה קולומביה ,
רציתי להגיע ל קלייה דיי כהה מין אהבה ישנה כזו,
היה לי קשה מאד להרגיש את הגין ולשמוע את הפיצוצים , בשלב הזה עוד לא הוצאתי ארובה ו פשוט קליתי על שפת המרפסת עם מאוורר כלפי חוץ, שמעתי היטב את הפיצוץ הראשון ואז הורדתי את החום , כש החום צנח ל 180 מעלות העלתי אותו חזרה והמתנתי לפיצוץ שני , אלא שהוא הבריז לי וכנראה פיספסתי, במקום פיצוץ שני קיבלתי סימן מה עשן הרב שפתאום פרץ לו החוצה מרגע זה הכל קרה כלכך מהר ואני עמדתי חסר אונים וראיתי את ה באטש שלי מתפחם
כמובן ש יזמתי קירור ידני אבל ה פולים כבר היו מפוצצים בשמן הם ממש נדבקו לדפנות הזכוכית , הנגלה הזו יצאה כהה מדי לטעמי וריח חריף עולה ממנה .
לא התיאשתי ו הכנתי עוד באטש של קולומביה,קוסטה-ריקה,דגימה,עדן עם כוונה להגיע ל CR+ .
הפעם הייתי עם היד על הדופק.
השתמשתי ב אותם נתונים , שאיפה לעלות לחום מכסימאלי עד פיצוץ ראשון והורדת החום עד ל 180 , משם עלייה חזרה עד לפיצוץ שני, הפעם קירבתי את האוזן ל אוסף המוץ ו אני חושב ששמעתי את ה פיצוץ השני.
איך ש העסק התחיל לעשן ו הצבע נראה סביר בעינים התחלתי לקרר,

ה תוצאה CR
מעניין אם זה יהיה טעים ,

לסיכום אני יכול לומר ש זה עולם אחר ו אני חושב ש אחרי כלכך הרבה זמן שסבלתי עם קלייה במחבת באמת מגיע לי,
מה ש מדהים זה ש התערובת יצאה אחידה לגמרי אפילו ש היא כללה פולים שונים ב גודל ולחות שונים לגמרי. ה דגימה פולים קטנים מאד חלקם שבורים ו הוכנו בתהליך יבש לעומת קולומביה וקוסטה ש הם ממש גדולים ו עברו שטיפה.

לא יודע איך זה קורה כנראה הם משפיעים אחד על השני ונקלים בהרמוניה .

אין ספק ש אצטרך עוד ללמוד להרגיש את הקולה וייה עוד יותר קשה ש אוציא את צינור הפליטה החוצה , מה שכן בא לי לקלות ולקלות בלי סוף , אבל יש לי כבר קפה לשבועיים הבאים

תודה לכולם על ה טיפים וההמלצות

_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #2  נשלח: ג' 26/10/2010 6:44

תתחדש רוני!

מה זה CR? סינמון רוסט? אם הגעת לפיצוץ שני לא יכול להיות שזה סינמון...


עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).

גם אל תכוון מאוורר על הקולה בזמן הקליה. רק בסוף, בזמן הקירור. בנוסף, הרם את המכסה שלו כשהוא מקרר, יעזור לאויר קר לעטוף את המיכל.

אני לא ספץ בפרופילי קליה, אבל נראה לי ש-180 מע' זה נמוך מדי, בטח עם מכשיר כמו הג'ין שבו העלאת טמפ' לוקחת זמן.
המינימום שאני ירדתי אליו בקליה היה 220 מע'.

לדעתי כדאי שתתחיל כך. זו התחלה פשוטה וטובה.
לאט לאט תצבור נסיון ותוכל להתחיל לשחק.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #3  נשלח: ג' 26/10/2010 8:34

מוטי תודה על ה טיפים אני איישם בקלייה הקרובה

CR = City Roast

_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #4  נשלח: ג' 26/10/2010 8:39

שאני עוצר מיד בתחילת פיצוץ שני , הקלייה למעשה ממשיכה

אם להשוות את זה לקלייה במקור חום אחר כמה בעצם הקלייה נכנסת לפיצוץ שני ?

_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2213

 #5  נשלח: ג' 26/10/2010 19:07

Kerenfood כתב:
שאני עוצר מיד בתחילת פיצוץ שני , הקלייה למעשה ממשיכה

אם להשוות את זה לקלייה במקור חום אחר כמה בעצם הקלייה נכנסת לפיצוץ שני ?


תכוון 20 שניות בתוך פיצוץ שני,ובזמן הקירור אכן תמשך פעולת הקליה לזמן מה,לדעתי תקבל קליה מעולה,כהה,פולים מבריקים ולא מצופים שמן ,למרות שכל קולה יש בקר טמפרטורה משלו,והוא עלול להיות בקולה אחר בהתנהגות.
בהצלחה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Mar 13, 2010
הבעות תודה: 5
מספר הודעות: 47

 #6  נשלח: ג' 26/10/2010 21:15
מוטי.זה בדיוק פרופיל הקליה שלי בג'ין

ומנצל"ש לשאלה.כדי להכנס למחזור קליה נוסף אני מקרר את התוף הריק כי הוא עדיין חם עקב העצירה היזומה.
כדי לעשות זאת אני מכניס אותו ריק, מתחיל כאילו קלייה ולאחר 3 שניות לוחץ על קירור.האם יש אפשרות להכנס לקירור בדרך ישירה?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #7  נשלח: ג' 26/10/2010 21:30

אני לא יודע אם יש אפשרות לקרר מיד, מנחש שלא כי זה לא תרחיש נפוץ.

אבל למה אתה רוצה לקרר? דווקא נצל את זה שהמיכל כבר חם על 60 מעלות. זה פרופיל קליה עדיף מאשר להתחיל מקר לגמרי.

רק שים לב לקליה, כי היא תהיה קצרה יותר.

_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #8  נשלח: שבת 30/10/2010 0:03

עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).
[/quote]

קליתי פעם נוספת ב גין לפי ההמלצות של מוטי ו זה נראה פשוט אחלה

קשה להעביר את המראה והצבע בצילום כי ה פלאש משגע את הצבעים, שתי התמונות מאותו באטצ





_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 194
מספר הודעות: 2213

 #9  נשלח: שבת 30/10/2010 8:26

קליה יפה מאוד.

רואים שהגעתה לפיצוץ שני אבל לא השתוללתה איתו-בחלק קטן מהפולים יש "פציעות" מהפיצוץ השני,אבל רובם לא פצועים ויפים,הפולים מבריקים אבל לא מצופים בשומנים.

יפה מאוד.

נו הג'ין עדיף על מכונת פופ קורן או לא?.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #10  נשלח: שבת 30/10/2010 10:38

לא קליתי מעולם במכונת פופקורן אלא במחבת,
הגין זה עולם אחר, אבל אני לא מצטער על התקופה הזו ( תקופת האבן )

_________________
www.kerenfood.com
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
קרמריקה
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 17, 2005
הבעות תודה: 264
מספר הודעות: 4018

 #11  נשלח: שבת 30/10/2010 11:36

בדר"כ בתקופות האבן עם המכשירים הפרימיטיביים באמת, לומדים הרבה יותר... אף אחד לא מצטער על התקופות האלה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
hosq
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009
הבעות תודה: 277
מספר הודעות: 4976

 #12  נשלח: שבת 30/10/2010 13:11

לי זה נראה יותר כמו תקופת הברזל
היום אנחנו בתקופת האויר

_________________
what's next?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Kerenfood (רוני קרן)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  Dec 15, 2009

מיקום: רמת השרון
הבעות תודה: 59
מספר הודעות: 887

 #13  נשלח: שבת 30/10/2010 14:05

| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moti_r (מוטי)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

הצטרף בתאריך:
  Nov 11, 2004

מיקום: ישראל
הבעות תודה: 688
מספר הודעות: 9705

 #14  נשלח: א' 31/10/2010 15:15

נראה מצוין
_________________
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 14, 2010
הבעות תודה: 12
מספר הודעות: 357

 #15  נשלח: א' 31/10/2010 17:16

הקלייה באמת יפה, אבל ניתן לראות פולים עם כוויות. אני לא מכיר את הג'ין כל-כך טוב, אבל כיוון שעושה רושם שהפולים מסוחרים בקצב גבוה, קצת מוזר שהתופעה מתרחשת. יכול להיות שהתחלת לקלות עם קולה חם?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון חורף - ישראל (GMT+2) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > תערובות קפה וקלייה ביתית עבור לעמוד  1  |  2  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht