מסמך PDF מעניין בנושא קלייה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
boren (פותח השרשור)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

מסמך PDF מעניין בנושא קלייה

נושא שלא נקרא #1 

http://www.hawaiicoffeeassoc.org/09pdf/ ... asting.pdf

אגב, בסוף המסמך יש טבלה שמשווה פרמטרים כגון גוף, מתיקות, וחומציות לאורך שלבי הקליה השונים, אבל היא די שונה מטבלה דומה (אבל מפורטת הרבה יותר) שמופיעה בספר Home Coffee Roasting: Romance and Revival של קנת' דייוויס.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מסמך מעניין, תודה.
לפי הטבלה בסוף נראה שאני דווקא צריך לכוון ל-FC ולא ל-FC+ כמו שאני בד"כ מכוון.
דווקא מהנסיון שלי, בקליות בהירות יותר שיצאו לי, מאוד לא אהבתי את הגוף שהיה רזה יותר והחיוניות הגבוהה.
אבל תמיד מוכן לנסות שוב...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

באופן כללי לא ממליץ לקלות בהיר תערובות, כי קפה בהיר מידי יצא רע מאוד, כמו אוכל לא מבושל, ויש סיכוי גבוה שזה יקרה. קפה בהיר עושה רק טוב לתערובות אבל צריך לקלות בנפרד.
what's next?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

ברוב המוחלט של המקרים תערובות שנקלות יחדיו אצלי מצטיינות ברמה של תחילת פיצוץ שני או אפילו טיפה לפני.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

הי שוב.
אני אתן את דעתי למה עדיף לא לקלות כתערובת ולמה אם קולים כתערובת, אז אנשים רצים לפתח פיצוץ 2 .
אז ככה: תערובת המכילה פולים מזנים שונים ולכן צפיפות וגודל שונה, יוצרת את המקרה הבא, פולים בעלי גודל קטן וצפיפות נמוכה ייקלו מהר יותר מפולים בעלי צפיפות גבוהה וגודל, דרך אגב , פולים גדולים זה לא אומר צפיפות גבוהה זו רק דוגמא, מה שיקרה הוא שבקליה בהירה, הפולים הקטנים ייקלו במידה ראויה בעוד הפולים הגדולים יהיו בעלי טעמי בוסר, כך שבריצה לכיוון פיצוץ שני אנו בעצם מריצים את הפולים בעלי הצפיפות הגבוהה קדימה כך שטעמי הבוסר שלהם נעלמים אך אני מסתכנים בכך שהפולים הקטנים בעלי הצפיפות הנמוכה ייאבדו מחיוניותם.
אני מקווה שההסבר מספיק מובן, אם הייתי קולה תערובת מה שאני לא , הייתי קולה זנים הדומים בגודלם וצפיפותם.
זו הייתה דעתי ואני מדגיש ד ע ת י.
יום מצוין.


[interest]הודעה מעוסק בתחום - נערך הפרסום [/interest]
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

אוריק
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 35
הצטרף: דצמבר 2009
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

מה זה הפולים בתמונות ?

נושא שלא נקרא #6 

Full Sour ?
Partly Sour?

הם נראים לי דומים מאוד לפולים רגילים אבל ברור שהם איזה סוג של פולים פגומים

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

יש מישהו שלא מדבר על דעתו? מה הקטע עםהפייסבוק הזה כל הזמן? חלאס קלטנו בפעם הראשונה. אין לי ולא יהיה לי גם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

דבוטאנט, יכול להיות שאתה אדם מאוד נחמד, אבל בגלל אנשים כמוך אני לא נכנס לפורומים, אני מדגיש את הכניסה להפייסבוק כי זה חשוב לי.
אני מאחל לכולכם בהצלחה עם פורום זה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

לא צריך להתרגש מכל יציאה
עד היום לא הבנתי את הקטע עם הצפיפות - איך יודעים איזה פולים צפופים יותר? רק מהתנסות?
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

חשוב לך הפייסבוק סבבה - לנו חשוב שהפורום לא יהווה פלטפורמת שיווק חינמית לסוחרים.
ככה תוך שבוע נהיה כמו תפוז או וואלה.

באותו עניין - לא יודע איזה קפה ירוק יש לכם אבל אצלי חד-זני נראה כמו תערובת... אם אני מסתכל על ברזיל ממוצע אז כל פול בצורה אחרת ובגודל אחר כמעט.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אם אתה יודע באיזה גובה גדלו הפולים אז ישנם שמייחסים את גובה הגידול לצפיפות הפולים.
אני לא יודע בדיוק באיזה גובה גדלו הפולים ולכן אני בוחן אותם כמו שרשמתי בשירשור אחר, מעין ניסוי קטן שנותן לי אינדיקציה.
זה מהשירשור:
"אני עשיתי ניסוי פעם אחת ואני ממליץ גם לך.
קח 50 גרם של פולים.
קח טיימר ומשקל מאוד מדויק.
אני עשיתי כך וקליתי כל זן בנפרד למשך 4 דקות.
לאחר הזמן הזה קיררתי ושקלתי שוב את הפולים.
איבוד הלחות נתן לי אינדיקציה לגבי צפיפות הפול. למשל סידמו איבד 6% ממשקלו לעומת ברזיל סרדו שאיבד 10%.
טוב, אני אעצור את ההסבר כי זה מתחיל לשגע.
יום מצוין ומקווה שעזרתי.
כל מה שנכתב הוא דעתי בלבד"
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

דבוטאנט, אם היית נכנס לפייסבוק מה שלא יהיה לך אף פעם, היית רואה שאין פירסום אחד על העסק שלי אלא סביבת לימוד מצוינת.
אני גם לא אוהב את תפוז בגלל הפרסום הסמוי הרב שם ולכן דבר ראשון רשום לך שאני עוסק בתחום, ותיקח את כל היתרונות שיש בזה כמו שאני עשיתי מאות קליות וטעימות ולכן אולי אני יודע קצת על קליה.
חוץ מזה שאין פה פרסום של המוצרים שלי אלא רק הכוונה לקלייה נכונה ולמידע בנושא.
ומעניין שאתה אומר שברזיל אצלך נראה כמו חד זני.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

מצעד המצורעים

נושא שלא נקרא #13 

זו תמונה של כל הפולים הדפוקים שניפיתי מ:
50% ברזיל קפה רות
25% סומטרה אמיגו
25% יאמן שוקחה.
תכלס לא יצא משהו אולי כי אני לא אוהב סומטרה כל כך.
בכל מקרה המטרה של התמונה להראות כמה חד זני לא נראה אחיד אלא כמו תערובת.
נכון שאלו פולים דפוקים אבל גם בטובים יש הרבה שונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

בדיוק בגלל זה אני לא מנפה את הפולים.
Ignorance is bliss... 8)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

יש לך פולים "לא משהו " בלשון המעטה.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”