חויות ראשונות מה GENE

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

חויות ראשונות מה GENE

נושא שלא נקרא #1 

אז מלא התרגשות קליתי קלייה ראשונה ו שניה ב גין,
ה באטש ה ראשון היה 250 גר של טנזניה דגימה קולומביה ,
רציתי להגיע ל קלייה דיי כהה מין אהבה ישנה כזו,
היה לי קשה מאד להרגיש את הגין ולשמוע את הפיצוצים , בשלב הזה עוד לא הוצאתי ארובה ו פשוט קליתי על שפת המרפסת עם מאוורר כלפי חוץ, שמעתי היטב את הפיצוץ הראשון ואז הורדתי את החום , כש החום צנח ל 180 מעלות העלתי אותו חזרה והמתנתי לפיצוץ שני , אלא שהוא הבריז לי וכנראה פיספסתי, במקום פיצוץ שני קיבלתי סימן מה עשן הרב שפתאום פרץ לו החוצה מרגע זה הכל קרה כלכך מהר ואני עמדתי חסר אונים וראיתי את ה באטש שלי מתפחם
כמובן ש יזמתי קירור ידני אבל ה פולים כבר היו מפוצצים בשמן הם ממש נדבקו לדפנות הזכוכית , הנגלה הזו יצאה כהה מדי לטעמי וריח חריף עולה ממנה .
לא התיאשתי ו הכנתי עוד באטש של קולומביה,קוסטה-ריקה,דגימה,עדן עם כוונה להגיע ל CR+ .
הפעם הייתי עם היד על הדופק.
השתמשתי ב אותם נתונים , שאיפה לעלות לחום מכסימאלי עד פיצוץ ראשון והורדת החום עד ל 180 , משם עלייה חזרה עד לפיצוץ שני, הפעם קירבתי את האוזן ל אוסף המוץ ו אני חושב ששמעתי את ה פיצוץ השני.
איך ש העסק התחיל לעשן ו הצבע נראה סביר בעינים התחלתי לקרר,

ה תוצאה CR
מעניין אם זה יהיה טעים , :oops:

לסיכום אני יכול לומר ש זה עולם אחר ו אני חושב ש אחרי כלכך הרבה זמן שסבלתי עם קלייה במחבת באמת מגיע לי,
מה ש מדהים זה ש התערובת יצאה אחידה לגמרי אפילו ש היא כללה פולים שונים ב גודל ולחות שונים לגמרי. ה דגימה פולים קטנים מאד חלקם שבורים ו הוכנו בתהליך יבש לעומת קולומביה וקוסטה ש הם ממש גדולים ו עברו שטיפה.

לא יודע איך זה קורה כנראה הם משפיעים אחד על השני ונקלים בהרמוניה .

אין ספק ש אצטרך עוד ללמוד להרגיש את הקולה וייה עוד יותר קשה ש אוציא את צינור הפליטה החוצה , מה שכן בא לי לקלות ולקלות בלי סוף , אבל יש לי כבר קפה לשבועיים הבאים :lol:

תודה לכולם על ה טיפים וההמלצות

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

תתחדש רוני!

מה זה CR? סינמון רוסט? אם הגעת לפיצוץ שני לא יכול להיות שזה סינמון...


עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).

גם אל תכוון מאוורר על הקולה בזמן הקליה. רק בסוף, בזמן הקירור. בנוסף, הרם את המכסה שלו כשהוא מקרר, יעזור לאויר קר לעטוף את המיכל.

אני לא ספץ בפרופילי קליה, אבל נראה לי ש-180 מע' זה נמוך מדי, בטח עם מכשיר כמו הג'ין שבו העלאת טמפ' לוקחת זמן.
המינימום שאני ירדתי אליו בקליה היה 220 מע'.

לדעתי כדאי שתתחיל כך. זו התחלה פשוטה וטובה.
לאט לאט תצבור נסיון ותוכל להתחיל לשחק.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #3 

מוטי תודה על ה טיפים אני איישם בקלייה הקרובה

CR = City Roast

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #4 

שאני עוצר מיד בתחילת פיצוץ שני , הקלייה למעשה ממשיכה

אם להשוות את זה לקלייה במקור חום אחר כמה בעצם הקלייה נכנסת לפיצוץ שני ?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

Kerenfood כתב:שאני עוצר מיד בתחילת פיצוץ שני , הקלייה למעשה ממשיכה

אם להשוות את זה לקלייה במקור חום אחר כמה בעצם הקלייה נכנסת לפיצוץ שני ?
...
תכוון 20 שניות בתוך פיצוץ שני,ובזמן הקירור אכן תמשך פעולת הקליה לזמן מה,לדעתי תקבל קליה מעולה,כהה,פולים מבריקים ולא מצופים שמן ,למרות שכל קולה יש בקר טמפרטורה משלו,והוא עלול להיות בקולה אחר בהתנהגות.
בהצלחה.

תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 47
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

מוטי.זה בדיוק פרופיל הקליה שלי בג'ין

נושא שלא נקרא #6 

ומנצל"ש לשאלה.כדי להכנס למחזור קליה נוסף אני מקרר את התוף הריק כי הוא עדיין חם עקב העצירה היזומה.
כדי לעשות זאת אני מכניס אותו ריק, מתחיל כאילו קלייה ולאחר 3 שניות לוחץ על קירור.האם יש אפשרות להכנס לקירור בדרך ישירה?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

אני לא יודע אם יש אפשרות לקרר מיד, מנחש שלא כי זה לא תרחיש נפוץ.

אבל למה אתה רוצה לקרר? דווקא נצל את זה שהמיכל כבר חם על 60 מעלות. זה פרופיל קליה עדיף מאשר להתחיל מקר לגמרי.

רק שים לב לקליה, כי היא תהיה קצרה יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #8 

עצה: התחל בבאצ' של 250 גר', 240 מעלות, 20 דק' - ואל תשנה שום דבר עם הטמפ'.
בדקה 11 (פלוס-מינוס דקה או 2) אתה אמור לשמוע פיצוץ ראשון.
בדקה 15-16 פיצוץ שני.
עצור ידנית מיד כשמתחיל פיצוץ שני (למעשה, אנחנו מתעלמים מהשעון של הג'ין).
[/quote]

קליתי פעם נוספת ב גין לפי ההמלצות של מוטי ו זה נראה פשוט אחלה

קשה להעביר את המראה והצבע בצילום כי ה פלאש משגע את הצבעים, שתי התמונות מאותו באטצ
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

קליה יפה מאוד.

רואים שהגעתה לפיצוץ שני אבל לא השתוללתה איתו-בחלק קטן מהפולים יש "פציעות" מהפיצוץ השני,אבל רובם לא פצועים ויפים,הפולים מבריקים אבל לא מצופים בשומנים.

יפה מאוד.

נו הג'ין עדיף על מכונת פופ קורן או לא?.

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #10 

לא קליתי מעולם במכונת פופקורן אלא במחבת,
הגין זה עולם אחר, אבל אני לא מצטער על התקופה הזו ( תקופת האבן :wink: )

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

בדר"כ בתקופות האבן עם המכשירים הפרימיטיביים באמת, לומדים הרבה יותר... אף אחד לא מצטער על התקופות האלה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

לי זה נראה יותר כמו תקופת הברזל
היום אנחנו בתקופת האויר
what's next?

Kerenfood (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 902
הצטרף: דצמבר 2009
מיקום: רמת השרון
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #13 

:wink:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

נראה מצוין (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 357
הצטרף: יולי 2010
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

הקלייה באמת יפה, אבל ניתן לראות פולים עם כוויות. אני לא מכיר את הג'ין כל-כך טוב, אבל כיוון שעושה רושם שהפולים מסוחרים בקצב גבוה, קצת מוזר שהתופעה מתרחשת. יכול להיות שהתחלת לקלות עם קולה חם?

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”