הי,
לגיסי יש עסק של קייטרינג חלבי ובקרוב הוא רוצה לפתוח מקום ישיבה, בית קפה-מסעדה.
הוא ביקש עצה בנושא הקפה. אני טוען שצריך להתמקד: או שאתה בית קלייה, או שאתה בית קפה. בנוסף כל סוחר קפה יתן לך מכונה ומטחנה, רק תתחייב לקנות ממנו קפה. אפילו אפשר ליצור לייבל פרטי של העסק ותערובת אישית.
אבל אי אפשר להתעלם מהיתרונות של קלייה אין-האוס. הקפה תמיד טרי, לא נתקעים עם סחורה שמתיישנת או פגת תוקף (פשוט קולים לפי הצורך) וכמובן העלויות לירוק נמוכות יותר. חוץ מזה, זו אטרקציה.
הבעיה לדעתי היא בשמירה על העקביות של הבאטצ'ים. כקולה ביתי אני מאוד נהנה מזה שהתערובת כל פעם משתנה קצת. זה יוצר עניין ולפעמים זה טוב יותר ולפעמים פחות. בבית קפה נדמה שמצופה לקבל את אותו המוצר בכל פעם, עד כמה שאפשר במוצר אורגני. נדמה לי שזה דבר שדורש התמחות מסוימת ולכן כאן שוב היתרון ברכישה של תערובת.
והמחיר - סולאר של איבגי עולה סכום לא מבוטל, זה משמעותי במיוחד לעסק מתחיל. אולי אפשר למצוא באיביי קולה דומה.
חשבתי אתמול על רעיון מגניב: לקנות 4 יחידות של ג'ין קפה ואיתם להכין קילו וקצת בכל פעם. ככה גם תמיד יש לך גיבוי במקרה של תקלות, אתה גמיש מבחינת הכמות המינימלית וזה עדיין מהיר לא פחות מקולה תוף מקצועי.
בקיצור, אשמח לשמוע דעות בנושא ואולי רעיונות אחרים שלא חשבתי עליהם.
המלצה לבית קפה: קולה עד 2 קילו - או לקנות קלוי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש מספיק קולי קפה בעולם, אפילו בפוסט הזה יש כבר מבחר.... ::
בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.
אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו.
בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.
אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
במסגרת פינתנו "מדוע לא כדאי לעוסקים בתחום להביע דעה שאינה אובייקטיבית", אציין רק את סיקפה רמת החייל כדוגמה, לא יחידה אבל בולטת, של בית קפה שקולה בעצמו והפך לשם דבר באיכות הקפה. אני די בטוח שהם גם מרוצים מהעלויות הנמוכות יחסית של הקפה. העלות הראשונית ברכישת מכשיר קליה היתה גבוהה ויש גם התעסקות יומית בקליה, אבל העובדים שם מציינים זאת בעיקר כחוויה.shtud כתב:יש מספיק קולי קפה בעולם, אפילו בפוסט הזה יש כבר מבחר.... ::
בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי.... אולי שייך...אבל זה ביזבוז אנרגיה וזמן במשהו שאפשר לקבל מאיש מקצוע, ובלי להזיע.
אז בקיצור, לדעתי, אם אין סיבה ממש ממש טובה, הוא לא אמור להתעסק ביצירת חומרי הגלם שלו....
ועדיין, בשלב ראשוני, עדיף שלא לסטות מהקור ביזנס.
אנחנו אומרים אותו דבר לא? בשלב ראשוני, ספקים חיצוניים שמספקים גם ציוד. אחכ אופטימיזציות.
אגב אני לא מאשים את העוסקים בחוסר אובייקטיביות. אני מציין זאת כעובדה - כששטוד כותב "בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי" זה לא אובייקטיבי. זה גם לא נכון תמיד. זה כמו להגיד שאין סיבה לבית קליה לבנות בעצמו מכשיר קליה או מטחנה כי יש מי שעושה זאת טוב יותר, ובמקרה יש לנו עוסק בתחום אחר שדוקא כן עשה זאת. למה? עניין אישי, שאיפה לשלמות, הרצון להיות ייחודי. וזה בהחלט קור ביזנס.
כמובן ששטודינר יודע שאני מחבב אותו ואת הקפה שהוא קולה אבל בכל הקשור לעוסקים בתחום אין איפה ואיפה. כולם יחטפו כשצריך
אגב אני לא מאשים את העוסקים בחוסר אובייקטיביות. אני מציין זאת כעובדה - כששטוד כותב "בגדול השיטה של פעם של "הכולבויניק" לא הוכיחה את עצמה, היום העולם מתקדם לכיוון שכל אחד מתמקצע במשהו ועושה את זה טוב, אז לדעתי לקלות קפה יהיה כמו חליבה עצמית, או בניית ריהוט עצמי" זה לא אובייקטיבי. זה גם לא נכון תמיד. זה כמו להגיד שאין סיבה לבית קליה לבנות בעצמו מכשיר קליה או מטחנה כי יש מי שעושה זאת טוב יותר, ובמקרה יש לנו עוסק בתחום אחר שדוקא כן עשה זאת. למה? עניין אישי, שאיפה לשלמות, הרצון להיות ייחודי. וזה בהחלט קור ביזנס.
כמובן ששטודינר יודע שאני מחבב אותו ואת הקפה שהוא קולה אבל בכל הקשור לעוסקים בתחום אין איפה ואיפה. כולם יחטפו כשצריך
what's next?
אני עדיין חושב שכדי להצליח בעסק צריך להתמקד, גם אם זה כרוך בהוצאות, אני בעצמי משתמש בשיטת הכולבויניק כשאין לי ברירה, או בשביל הכיף, אבל כשמדברים ביזנז, אחד הקודים העיקריים הוא ההתמקדות....
נראה לי שכל מי שעצמאי ומצליח יגיד לך את אותו דבר...
נראה לי שכל מי שעצמאי ומצליח יגיד לך את אותו דבר...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
בכל אופן אם הוא יחליט ללכת על קלייה עצמית, אשמח להדריך אותו בחינם.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
מאור,
יכול להיות שיהיה לו כדאי לשוחח עם בעל בית קפה שקולה בעצמו את הקפה ולקבל ממנו חוות דעת על עלויות, יתרונות וחסרונות על מנת לגבש דעה.
בית קפה אחד כזה אני מכיר coffee tree ברחוב וייצמן בכפר סבא. שלא כמו סיקפה שם הנפח גדול מאוד ועמדת הקלייה והפאסון בהתאם. בקופי טרי משתמשים בקולה קטן יחסית (של איבגי לדעתי) ועורכים מספר קליות ביום (כך התרשמתי).
פרטים של בית הקפה בטח תמצא בקלות.
בהצלחה
יכול להיות שיהיה לו כדאי לשוחח עם בעל בית קפה שקולה בעצמו את הקפה ולקבל ממנו חוות דעת על עלויות, יתרונות וחסרונות על מנת לגבש דעה.
בית קפה אחד כזה אני מכיר coffee tree ברחוב וייצמן בכפר סבא. שלא כמו סיקפה שם הנפח גדול מאוד ועמדת הקלייה והפאסון בהתאם. בקופי טרי משתמשים בקולה קטן יחסית (של איבגי לדעתי) ועורכים מספר קליות ביום (כך התרשמתי).
פרטים של בית הקפה בטח תמצא בקלות.
בהצלחה
- itamars2
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2551
- הצטרף: נובמבר 2011
- מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 329 פעמים
@hosq
עריכה רק עכשיו שמצי לב שליברה הקפיץ שרשור למוות.
עברו חמש שנים זה הכרחי?
·אני דווקא חושב שהוא צודק.
העלויות הפחתים הללמוד תחום שהוא מחוץ לליבת העסק שאתה כבר נכנס לתחום נוסף כזה זו טעות עסקית שבספרות במנהל עסקים מלאה בדוגמאות להן כולל רכש של חברות בידי חברות מחוץ לליבה העסקית והשמדת הערך שלהן.
אם אתה כבר מפעיל בית קפה ורוצה לעשות אינטגרציה לאחור ויש לך כמויות מספקות וזו בשקעה שתחזיר את עצמה זה הגיוני.
למצב שלו ממש לא.
עריכה רק עכשיו שמצי לב שליברה הקפיץ שרשור למוות.
עברו חמש שנים זה הכרחי?
·אני דווקא חושב שהוא צודק.
העלויות הפחתים הללמוד תחום שהוא מחוץ לליבת העסק שאתה כבר נכנס לתחום נוסף כזה זו טעות עסקית שבספרות במנהל עסקים מלאה בדוגמאות להן כולל רכש של חברות בידי חברות מחוץ לליבה העסקית והשמדת הערך שלהן.
אם אתה כבר מפעיל בית קפה ורוצה לעשות אינטגרציה לאחור ויש לך כמויות מספקות וזו בשקעה שתחזיר את עצמה זה הגיוני.
למצב שלו ממש לא.
מטחנה לה פאבוני
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html
https://www.htcafe.co.il/vt254239.html
מרכך מים
https://www.htcafe.co.il/vp2545713
מד מים במיכל
https://www.htcafe.co.il/vt257975.html
החלפת סכינים
https://www.hometheater.co.il/vt329660.html