קפה בכמויות קטנות ודמי משלוח

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

boren כתב:קפה רות בפתח תקווה. יש להם בערך 15 זנים של קפה, רובם במחירים של 40 עד 60 שקלים לקילו.
...
·
יאללה קניתי את שניהם .
יש לך פרופיל קליה לשתף ? קולה יחד, בנפרד, 50:50 ?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

קולה יחד, 50:50. נסה לקלות פעם ראשונה עד לפול ראשון מבריק, ואז בקליה הבאה נסה לקצר בחצי דקה.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

@boren
·
פול ראשון מבריק ?
אפה עניין הפיצוצים ?
אתה עובד עם גיין קפה ? זמן וטמ?
בקפה רות ראיתי שהוא קולה ב 214 מעלות לזמן של 15 עד 16 דקות, מתחיל עם קולה חם כמובן.
תודה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

@kobbi - אני משתמש בג'ין. אני מלווה את הקליה בשתי הדקות האחרונות. בשניה שאני מבחין בפול אחד מבריק (טיפת שמן על אחד הפולים) אני מפסיק את הקליה. בד"כ אני גם מרים את המכסה ומכוון מאוורר אל התוף כדי להאיץ את תהליך הקירור, מה שעוזר לפולים להתיישן לאט יותר. אני לא מחמם את הקולה מראש, אלא מתחיל את הקליה מקולה קר. לא רואה תועלת בלהוסיף חימום מקדים.

כל ג'ין שונה אז אל תתייחס למספרים שאתה רואה כאל יותר מאשר נקודת התחלה, אבל במקרה שלי הקלייה שגורמת בתערובת הזו לפול ראשון להבריק היא 16:15 (כשהקולה מכוון ל-245 מעלות). לאחר שקיבלתי את התוצאה הזו אני מכוון את הקולה ל-15:45 בקליות הבאות. יכולים להיות הבדלים קטנים כתוצאה מתנאים סביבתיים שונים בין קליות שונות, אבל הם די מינוריים. הקפה טעים גם אם החזרתיות היא לא 100%.

בקפה רות שיטת הקלייה שונה לחלוטין מהג'ין. אם תנסה לקלות בטמפרטורה כל כך נמוכה תקבל קליה ארוכה מאוד ופולים אפויים. לא מזיק לנסות כדי להכיר את התוצאות השונות, אבל עדיף שתשתמש בפולים הזולים יותר למטרה הזו ;-)

ולגבי הפיצוצים, בג'ין קשה לשמוע אותם בהשוואה לקולה הקודם שלי (HWP). במיוחד את הפיצוץ השני קשה לשמוע, וזה היה המדד שלי לקלייה שמבחינתי הייתה אופטימלית. בד"כ הייתי מפסיק את הקליה בשניה שפיצוץ שני היה מתחיל. עם הג'ין אני לא משתמש בפיצוצים כמדד אלא מעדיף להשתמש בפול ראשון מבריק.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

אלוף
תודה רבה על תשובה כה ארוכה
מעניין שאצלי בגיין אני שומע מצויין את הפיצוץ השני, בפעם האחרונה משכתי את הקליה עמוק לתוך הפיצוץ כך שחלק ניכר מהפולים הוציאו שמן. התוצאה בכוס נראיית לי דומה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

אתה בטוח שמה שאתה שומע זה פיצוץ שני ולא ראשון? השלב שנקרא "פיצוץ ראשון" אמור להשמע כמו פופקורן, עם הפרשים של עד כמה שניות בין פיצוץ לפיצוץ. השלב שנקרא "פיצוץ שני" כולל פיצוצים בתדירות הרבה יותר גבוהה אבל בווליום הרבה יותר נמוך. דומה קצת לצליל של פצפוצי אורז כשמוזגים עליהם חלב (אם מקרבים את האוזן מאוד).

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

כן אני בטוח, אצלי בקליה ממכשיר קר המכוייל ל 238 מעלות 15 דקות , 250 גרם פולים אני מקבל באזור ה 11 דקות פיצוץ ראשון חלש, לא מורגש כמעט ואז בדקה ה 15 את כל הפיצוצים והעשן המדובר.
אני שומע גם את הפיצוץ הראשון אבל כמו שאתה אומר זה נשמע יותר כמו הסוף של חבילת הפופקורן אחד מידי פעם כזה ולא כמו הפיצוץ השני שהוא בדיוק כפי שתיארת אולי לא חזק אבל קל לי להבחין בו בגלל שזה לא פול בודד אלא הרבה.
בדקה ה 15 אני עובר לקרור דקה בה ממשיכים הפיצוצים ואז מוציא למגש קר

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”