@kobbi - אני משתמש בג'ין. אני מלווה את הקליה בשתי הדקות האחרונות. בשניה שאני מבחין בפול אחד מבריק (טיפת שמן על אחד הפולים) אני מפסיק את הקליה. בד"כ אני גם מרים את המכסה ומכוון מאוורר אל התוף כדי להאיץ את תהליך הקירור, מה שעוזר לפולים להתיישן לאט יותר. אני לא מחמם את הקולה מראש, אלא מתחיל את הקליה מקולה קר. לא רואה תועלת בלהוסיף חימום מקדים.
כל ג'ין שונה אז אל תתייחס למספרים שאתה רואה כאל יותר מאשר נקודת התחלה, אבל במקרה שלי הקלייה שגורמת בתערובת הזו לפול ראשון להבריק היא 16:15 (כשהקולה מכוון ל-245 מעלות). לאחר שקיבלתי את התוצאה הזו אני מכוון את הקולה ל-15:45 בקליות הבאות. יכולים להיות הבדלים קטנים כתוצאה מתנאים סביבתיים שונים בין קליות שונות, אבל הם די מינוריים. הקפה טעים גם אם החזרתיות היא לא 100%.
בקפה רות שיטת הקלייה שונה לחלוטין מהג'ין. אם תנסה לקלות בטמפרטורה כל כך נמוכה תקבל קליה ארוכה מאוד ופולים אפויים. לא מזיק לנסות כדי להכיר את התוצאות השונות, אבל עדיף שתשתמש בפולים הזולים יותר למטרה הזו
ולגבי הפיצוצים, בג'ין קשה לשמוע אותם בהשוואה לקולה הקודם שלי (HWP). במיוחד את הפיצוץ השני קשה לשמוע, וזה היה המדד שלי לקלייה שמבחינתי הייתה אופטימלית. בד"כ הייתי מפסיק את הקליה בשניה שפיצוץ שני היה מתחיל. עם הג'ין אני לא משתמש בפיצוצים כמדד אלא מעדיף להשתמש בפול ראשון מבריק.