עזרה עם גואטמלה אנטיגואה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

עזרה עם גואטמלה אנטיגואה

נושא שלא נקרא #1 

אהלן,

לא בטוח אם זה הפורום המתאים אבל מנסה בכל זאת.


ניסיתי גם בפורום תערובות אבל אין מענה.
קניתי לפני כמה ימים גואטמלה אנטיגואה קלוי של קפה רות.
הקליה לא בהירה.
כשטעמתי אצלם הטעם היה מאוד מעניין, היתה חמיצות מרעננת כזו.
מכיוון שהם משתמשים במטחנת EK43 ברור לי שלא אקבל בבית את אותה תוצאה,
אבל הבעיה היא שאני לא מגיע קרוב אפילו - לדעתי.

סטאפ -
מכונה - Expobar Lever E61 HX - עם מיכל מים.
מטחנה - K3
משקל בסלסילה - 17 גרם
משקל בכוס - 34 גרם
זמן חליטה - 23 שניות מרגע טפטוף ראשון (ידית בוטומלס)
לחץ חליטה - 8 באר
פיזור - שיטת הדפיקות הקלות על הידית - tapping - סהכ נראה אחיד ביציאה מהידית.

הטעמים המרירים חזקים לי מדיי וה״בהירים״ פחות מורגשים.
וגם הגוף מרגיש לי קצת חלש, כאילו כל השוט צריך שיגבירו לו את הווליום - פחות המריר.

ניסיתי להאריך ולקצר את זמן החליטה כמו גם להאריך ולקצר את זמן הקולינג פלאש.
הבעיה היא שאני סתם יורה לכל הכיוונים ולא באמת איזה כיוון מוגדר.

אשמח לעצות.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

בכמה זמן?

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

@itamars2
·

כתבתי - זמן חליטה - 23 שניות מרגע התחלת טפטוף בידית בוטומלס.
לוקח בערך 10 שניות עד שמתחיל טפטוף

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@yonika1
·

תנסה לטחון גס יותר. עבורי לפחות, חליטה שמתחילה בטפטוף איטי תוציא קפה מר מדי. תתעלם לרגע ממדידת זמנים ומשקל, תוודא שאתה עושה קולינג פלאש נכון ולא חולט חם מדי ותוודא שזרם הקפה מתייצב מהר ולא מטפטף יותר מדי. ברגע שמילאת כוס אספרסו תעצור ותראה מה קיבלת.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

הייתי מתחיל בלהאריך קולינג פלאש ואחרכך לשחק עם העובי.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@itamars2
@ozeltzex
·
תודה על התגובות - ניסיתי האמת לרדת ל-16 גרם ולהגיע למצב שהמים מתהילים לטפטף מהסלסילה קצת יותר מהר.
משכתי 40 גרם בכוס. החמיצות היתה מורגשת יותר, אבל המרירות הזו עדיין שם.
בעיקרון הבנתי שהאנטיגואה מתאפיינת בטעמי שוקולד מריר בנוסף על חמיצות של תפוז / לימון.
אני פשוט מרגיש שהמרירות מעט אגרסיבית מדיי.

לגבי קולינג פלאש - אני אמור בסוף השבוע לקבל סוף סוף את המדחום לראש של ERIC
או לחילופין ״Eric's thermometer ". ואז מאמין שאדע יותר טוב באיזה טמפרטורות אני חולט
ובתקווה העקביות תהיה מוצלחת יותר.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

Re: עזרה עם גואטמלה אנטיגואה

נושא שלא נקרא #7 

@yonika1

אם בקפה רות השתמשו במכונת HX או DB מסחרית אז הגיוני שיהיה הבדל בטעם, לא יודע עד כמה, אבל צריך להיות הבדל.
·

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@yonika1
·

כשאתה אומר שקפה מתאפיין במשהו אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא קלוי בצורה כזו שתבליט את המאפיינים האלה. יכול להיות לך את הזן הכי מדהים בעולם, לאבל צערי ברצינו הקטנטונת מעטים אלה שיודעים את אומנות הקליה, בטח שמדובר בקליה בהירה שאמורה להבליט טעמי תפוזים וכו'.
שוב, ממליץ לעזוב לרגע את הגישה המדעית ולנסות להבין יותר את המכונה קודם כל. מה אתה יותר אוהב, יותר קפה גס יותר או פחות קפה דק יותר? אחרי שתקבל את הטרמומוטר, באיזו טמפ' חליטה טעים לך יותר וכו' וכו'
והכי חשוב, תוודא שאתה עובד עם קפה טוב שקלוי בצורה איכותית. המלצה שלי, שתיצמד ל Negro עד שתבין מה אתה מחפש.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@ozeltzex
·
אני לא אומר שהקליה של קפה רות מושלמת, הם קולים להרבה בתי קפה בארץ ולכן הקליה שלהם באופן טבעי כהה יותר
ממה שהיה אופטימלי עבור זן כזה או אחר.
אבל מכיוון שטעמתי את הקפה אצלם והיה לי טעים - ואפילו מאוד - ברור לי שהקליה הספציפית הזו מסוגלת להוציא טעמים יותר רעננים מאשר מה שאני מצליח אצלי והייתי שמח מאוד לו קיבלתי את אותה התוצאה אצלי בבית. (הקפה שקניתי והקפה שטעמתי יצאו מאותו סילו).
יצא לי לקנות מנגרו פה ושם והיה מוצלח, אבל התרכזתי בתערובת של הסידמו האתיופי ולא הרבה מעבר.
לצערי המחירים של גלעד מנגרו יחסית יקרים (עבורי) לעומת המחיר האטרקטיבי מאוד של קפה רות.
ברור לי שעל איכות משלמים, אבל כמו שאמרתי, אם טעמתי את הקפה אצלם והיה לי טעים, למה שלא אצליח להנות ממנו בבית ?

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

פעם אהבתי מאד גוואטאמאלה אנטיגוה, בסה"כ קפה מוצלח, לא יקר ויחסית קל לחליטה.
לדעתי תקצר את זמן החליטה ע"י טחינה גסה יותר ותוריד טמפ'.
23 שניות שלא כוללות את הפרה (אתה סופר מרגע שיש טיפות) זה קצת ארוך לקפה בקליה שהיא לא בהירה.
במכונה עם משאבה ויברציונית (כמו שלך), אמור להתחיל טפטוף של קפה אחרי כ 8-10 שניות, אם זה לוקח יותר אז כנראה שיש יותר מידי קפה או שהטחינה דקה מידי.
עם איזו סלסלה אתה עובד בדיוק ?

תן גם תמונה/סרטון שאפשר יהיה לראות במה מדובר.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@yonika1
·

אין סיבה.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

@The-Fox
·
מצרף לינק לוידאו.
בהתחלה של החליטה התמונה כהה מדיי ורק אחכ הבהרתי אותה קצת,
יכול להיות שזה ייראה בהתחלה כהה מדיי.

https://www.dropbox.com/s/zlr4f7hh86a6n ... 5.MOV?dl=0

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

בסה"כ נראה שוט טוב אבל לדעתי ארוך מידי, הייתי מקצר טיפה את החליטה כמו שרשמתי בהתחלה.
תזמנתי 10~ שניות לפרה ועוד 27 שניות לחליטה, סה"כ 37 שניות שזה קצת ארוך.
טחן מעט גס יותר, גם ככה ה K3 מגיישת בטחינות דקות.
מהנסיון שלי הגוואטמלה דורש טחינה גסה יחסית, נניח ביחס לסומטרה.
אפשר גם לשחק עם כמות הקפה, תלוי בסלסלה שאתה עובד איתה.
לדעתי שווה לנסות להאריך את הקולינג פלאש משמעותית, תנסה עד 25 שניות.

כמו כן, עשית בקפלאס עם חומר לאחרונה ? פירקת את הרישתית וניקית את הראש ?

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@The-Fox
·
עשיתי לפני שבועיים שלושה באקפלאש עם חומר. המכונה יחסית חדשה - חצי שנה.
לא פירקתי את הסקרין בשלושת החודשים האחרונים.
אני אנסה את מה שאמרת על קיצור השוט.
הגושים לא ככ מפריעים לי כי הם מתפרקים בקלות ואני דואג לפזר את הקפה בידית לפני החליטה.
לגבי הקולינג - האם אתה חושב שצריך 25 שניות קולינג ואז ישר להכין ?
לפני התחלת הטחינה הורדתי 2 כוסות שזה בערך 100 מל׳
זה בערך 3-4 דקות לפני ההכנה עצמה. אחכ רק הוצאתי קצת כדי לוודא שאין מים גועשים בפנים.

תודה.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

@yonika1
·
בקפלאש עוזר אבל הסקרין מתלכלך מהר מאד, אני כבר מנקה פעם בחודש.

אני לא מומחה למכונות מחליף חום אבל לדעתי אתה צריך להוריד מים מהראש ממש לפני החליטה ולא לחכות.
ברגע שאתה מחכה המים מתחילים להתחמם לטמפ' הקיטור (115-120 מעלות).
כשתקבל את המד טמפ' לראש תוכל לבדוק את זה בצורה מדוייקת יותר.
מבחינת הכמות, יכול להיות שצריך להוריד יותר, אחרי התייעצות עם חבר פורום שיש לו מכונת מחליף חום הוא מוריד כ 130-160 מ"ל אם המים עומדים בימי הקיץ.
זה תלוי בלחץ הדוד (שבעקיפין קובע את הטמפ').

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”