קולינג פלאש וורמינג פלאש והטרמומטר של אריק

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

yonika1 כתב:@WolfM
·
כשהמכונה במנוחה ואני מפעיל את הברז ב-3-4 שניות הראשונות באמת המים מאוד גועשים.
לגבי הפלאש אנד ווייט - ניסיתי לקרר ל-88 מעלות, אבל היה נראה שלוקח לראש מלא זמן להתחמם חזרה. אם אני לא טועה זה בערך 2 דקות כמעט. אבל אז המים כבר שוב ממש רותחים.
אולי אני טועה אבל. אני פשוט אעשה עוד כמה נסיונות עם השיטות שציינת ואראה.
...
·

2 דקות לפלאש אנד ווייט זה בסדר גמור. זה זמן מספיק טוב לנקות את הפורטפילטר, לטחון, WDT וטמפור.
אתה לא חייב לרדת 8 מעלות מתחת לטמפ היעד. יכול פחות ולראות אם אתה מקבל טמפ יציבה בחליטה.
אל תשכח שכאשר מיים לא זורמים אתה מקבל טמפ שהיא בקירוב טוב טמפ הראש, עדיין יש הפרש של 1-2 מעלות לפחות מהטמפ של המיים כשהם פוגשים את העוגיה
זה בסופו של דבר ניסוי וטעיה. לקח לי הרבה זמן למצוא את התהליך הנכון עבורי עם האפרטמנטו שלי ופלאשים של 200 מ"ל לא זרים לי.


לגבי הריסטריקטור, זה דיסקית שקל להתקין אבל השאלה שאתה צריך לשאול את עצמך היא האם אתה מקבל שוט טוב בלעדיה (לפני ואחרי הטרמומטר) לפני שאתה פותח ומתקין.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

@WolfM
·תודה, ומה לגבי כיול המדחום ?

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

אחרי שהסתכלתי שוב באתר שלו אני רואה שהוא עבר למדחום 9840 שלא ניתן לכיול (לפחות על פי הבנתי) ולכן זה לא רלוונטי.

מה שכן, הוא אמור להגיע עם מדידה של נקודת רתיחה (כתלות בלחץ הברומטרי במקום המדידה).
יש לו פרוט באתר
http://users.rcn.com/erics/DigThermAdptr8.pdf


לבדוק כיול סביב 0 מעלות תצטרך כוס עם קרח כתוש ומעט מיים. לתת לתערובת לעמוד ל3-4 דקות מכוסה ואז להכניס את המדחום כאשר החוד לא נוגע בכוס.

לבדוק כיול ב100 מעלות, יש את השיטה שהוא השתמש בה.


אם לא הובנתי נכון מקודם, זה ממש לא משנה אם המדחום קורא 93.3 או 94.5 (רשמת שמדדת סטייה של מעלה ולכן אני מניח שאתה לא חושד שהוא מזייף ב10 מעלות). ברגע שאתה מוצא את תהליך ההכנה הנכון עבורך (והתוצאה בכוס היא הקובעת), המדחום עובר להיות כלי לחזרתיות ולא כלי מדידה לטמפ.
כמובן שסוגי קפה שונים דורשים התאמה אבל גם ככה המדחום לא מדייק ב0.01 מעלות , שזה לא ממש משנה.

yonika1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 85
הצטרף: פברואר 2019
מיקום: קרית אונו
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

@WolfM
·
אכן אין בורג כיול. ברור לי שמעלה אחת לפה או לשם זה לא סוף העולם, פשוט חשבתי שאם יש אפשרות, זה יהיה נחמד.
בכל מקרה, תודה על האינפורמציה, יש לי שיעורי בית עכשיו :)

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

yonika1 כתב: @moshez - אשמח אם תוכל לתאר בדיוק את הטכניקה שלך - פשוט כתבת פעם אחת שאתה מקרר עד שאתה מגיע לטמפרטורה שאתה רוצה וישר חולט ופעם אחת כתבת שאתה מקרר בשני חלקים.

אגב, מה שתיארת מתייחס למכונת דוד יחיד ולא מכונת מחליף חום.
במכונת דוד יחיד המים של החליטה מוזרמים לדוד ישירות ואתה באמת לוקח מהמים החמים כך שהתכולה של הדוד מתקררת.
...
ראיתי שענו לך פחות או יותר על השאלה אבל בכל זאת אנסה להתייחס -
אני חושב שתפסת את הרעיון שבסה"כ הוא רעיון פשוט ועכשיו נשאר לך לשחק עם זה וללמוד איך המכונה שלך מגיבה
תמצא מתי אתה רוצה לעצור את הקולינג כדי שהחליטה אחריו תהיה לפי דרישה שלך וכו'

בין דוד יחיד לHX לא יהיה הבדל מהותי, ההבדל יהיה ביחס בין גודל הדודים כי בסוף אנחנו מדברים על מסה מול מסה

עכשיו כבר לא צריך לנסות לנחש מתי נגמר הקולינג לפי ניחושים של מים גועשים או אדים וכו'
גם אחרי שימוש של כמעט שנה בטרמומטר אני לא חושב שאני יכול ממש לנחש לפי הסתכלות בלבד
ולמעשה מי שחשב שהוא עוצר בנקודה הנכונה לפני שהיה לו טרמומטר גילה שהאבחנה היא לא כל כך נכונה

תהנה

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”