MAHLKONIG E65S - עדכון הצעה מ-elektros.it

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

@vanvan - אני לא יודע אם אתה מודע לזה, אבל ה-E65S ללא שיפצורים אוגרת 6 גרם קפה. זה די חסר משמעות לבית קפה, כי כל טחינה דוחפת החוצה את הקפה שנשאר במטחנה ובמהלך היום אין הזדמנות לקפה הזה להתיישן. לעומת זאת לשימוש ביתי זה אומר שתצטרך לטחון לפחות 6 גרם בכל פעם שהמטחנה עמדה כמה שעות. אני מניח שאם אתה מוכן לשלם כזה סכום על מטחנה אז העלות של הקפה הזה לא משמעותית, אבל בכל זאת זה משהו שנראה לי פחות נחמד מאשר טחינה ללא אגירה.

ב-E37S אגב האגירה (לפי הביקורת הזו, קובץ PDF) היא בין 2-3 גרם בסינגל דוזינג ובין 5.5 ל-7 גרם כשמשאירים פולים בהופר. איך אתה מתכוון להשתמש במטחנה?

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

לא מכיר את המבנה הפנימי שלה אבל נושא האגירה זה די בול@#$.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

@itamars2 - אתה מוזמן לנמק את מה שאתה כותב.

vanvan (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 94
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

אני נוטה להסכים עם איתמר , נגיד שאגירה ממוצעת של המטחנה היא 5 גרם ומנה בסלסלה כפולה 16-20 גרם.

אני שותה אספרסו/הפוך לפחות פעמים ביום (וטוחן לפי שקילה בסינגל דוסינג) , ספק אם במבחן עיוור מישהו יכול להרגיש בזה שהחמישה גרם של הקפה שנאגר ונשארו כמה שעות בגוף המטחנה "התיישנו" והרסו את הטעם.

בכל מקרה למטחנות כמו ה -MAHLKONIG ו - E37S יש יתרונות בנוחות ואיכות התפעול והטחינה.

את ה- niche zero אני לא אוהב, נראת לי גימיק שרוכב על אפס אגירה . המראה, הנוחות והאיכות לא בשבילי בטח שלא בתמחור למול התמורה - וזו דעתי האישית בלבד. אני קורא הרבה ביקורות על אנשים שמאוד מרוצים ממנה אבל ככול שעובר הזמן צצות ביקורות שמציינות רעשים בטחינה, דרגת חופש בין הסכינים ועוד.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

זה נושא שנטחן בלי סוף בגדול גם מטחנות כפופות לחוקי הפיזיקה וזה תלוי עיצוב.

מתישהוא שיהיה לי כוח אכתוב על זה כולל תמונות.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

לא צריך תמונות. פסקה אחת עם הפואנטה תספיק.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

vanvan כתב:אני נוטה להסכים עם איתמר , נגיד שאגירה ממוצעת של המטחנה היא 5 גרם ומנה בסלסלה כפולה 16-20 גרם.

אני שותה אספרסו/הפוך לפחות פעמים ביום (וטוחן לפי שקילה בסינגל דוסינג) , ספק אם במבחן עיוור מישהו יכול להרגיש בזה שהחמישה גרם של הקפה שנאגר ונשארו כמה שעות בגוף המטחנה "התיישנו" והרסו את הטעם.
...
תלוי בכמה שעות מדובר. אם האספרסו הראשון של היום כולל 5 גרם מאתמול (או 6 גרם במקרה של ה-E65S) אז לדעתי כל אחד יהיה מסוגל להבדיל. הדרך לפתור את זה היא לטחון כמות כזו (לפחות) ולזרוק אותה לפח, אבל אתה באמת רוצה לשלם כל כך הרבה כסף עבור מטחנה שדורשת תהליך כזה?
בכל מקרה למטחנות כמו ה -MAHLKONIG ו - E37S יש יתרונות בנוחות ואיכות התפעול והטחינה.
...
אם אתה ממילא עושה סינגל דוזינג אז אתה מפספס את יתרונות הנוחות שלהן. למען האמת, ברגע שעושים סינגל דוזינג קשה לדבר על נוחות, כי התהליך נהיה ארוך פי כמה. במיוחד אם צריך להתעסק בלנקות את הקפה שאגור במטחנה.
את ה- niche zero אני לא אוהב, נראת לי גימיק שרוכב על אפס אגירה . המראה, הנוחות והאיכות לא בשבילי בטח שלא בתמחור למול התמורה - וזו דעתי האישית בלבד. אני קורא הרבה ביקורות על אנשים שמאוד מרוצים ממנה אבל ככול שעובר הזמן צצות ביקורות שמציינות רעשים בטחינה, דרגת חופש בין הסכינים ועוד.
...
אולי כדאי לך לראות אותה בפעולה כדי לקחת החלטה מושכלת. נראה לי לא נכון לשלם פי כמה עבור מטחנה כמו ה-E65S ולקבל (כתוצאה מהאגירה הגבוהה) תהליך ארוך יותר או קפה פחות טוב. Pick your poison.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

@vanvan - אם כסף הוא לא סוגיה, כדאי לך לבדוק את Etzinger etzMAX. מדובר במטחנות עם שקילה אוטומטית, 0.8 גרם אגירה, ולפי דיווחי משתמשים הן שקטות ועם איכות בניה מעולה. המטחנות מיוצרות בליכטנשטיין ע"י היצרן שמספק ל-Baratza את דיסקיות הטחינה של ה-270Wi.

vanvan (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 94
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

שאני מדבר על single dosing כוונתי לטחינת מנה שקולה ללא כל תהליך הניקיון שלאחר הטחינה. פשוט אין טעם לאחסן את כל הפולים בהופר. כשאני מארח או מכין יותר מכוס אחת יש יתרון לנוחות ולמהירות הטחינה כי אז אני פשוט שופך פולים לפי העין להופר.

מעבר ל-5 גרם שאתה מדבר עליהם יש עוד הרבה פרמטרים נוספים שלדעתי לא פחות ואף יותר חשובים להוצאת מנה טובה ולצורך העניין אינני בטוח שלכולם יש מכונות דאבל ביולר עם pid כדי לשמור על טמפ' חליטה יציבה וחזרתית.......

נעם_Noam
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

Re: הצעה מ elektros.it

נושא שלא נקרא #25 

@vanvan אני לא יודע איך ניסית ליצור קשר עם קפה רות, אבל אשמח לעזור לחבר ביניכם.
כמו שרבים פה העידו ויעידו, מדובר ביבואן מאוד אמין ומקצועי. לדעתי שווה לך לשמוע מה יש להם להציע לפני קבלת החלטה.

vanvan (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 94
הצטרף: פברואר 2012
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

התקשרתי למספר הטלפון שמופיע באתר, הפנו אותי לארז שלא זמין במספר שנתנו לי. התקשרתי שוב אמרו שזה המספר...אמרתי אין תשובה במספר הזה....אמרו תנסה שוב. ניסתי ואין תשובה. ביקשתי שיחזרו אלי לא חזרו :lol:

בקיצור התישו אותי. גם אני שמעתי על השירות הטוב שלהם פשוט קיבלתי הרושם שהם לא אוהבים להתעסק עם הצרכן הפרטי.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2551
הצטרף: נובמבר 2011
מיקום: ליד אקליפטוס שורק בלוז כנעני
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 329 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

@boren

זה יותר ממשפט אני בהזדמנות אכתוב על זה בגדול אם עושים פרוצדורה מתאימה של ניקוי ונישוף האגירה שולית וברובה בצור אבקה.
·

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

@vanvan
·

מנסיון עם המאצר מיני, בטח שאתה מרגיש קפה אגור.
בטח אם הקפה שם מאתמול ולא רק כמה שעות, בטח שבקיץ הישראלי ושלא לדבר על זה שאף אחד לא הבטיח לך שכל ה 5 גרם האלה יוצאים. המאצר היתה שומרת גושים מאחורי המסננת שבקונוס ורק עם קיסם יכולת להוציא אותם.
ההבדל הכי משמעותי כשעברתי לניש היה נושא החזרתי יותר ואני נותן הרבה קרדיט לחוסר האגירה. מצב של 0 אגירה עוזר גם במעבר בין טחינה לטחינה ובין סוגי קפה ופשוט אסור לזלזל בזה לדעתי.
0 אגירה זה ממש לא גימיק..

נעם_Noam
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 121
הצטרף: אוגוסט 2019
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

vanvan כתב:בקיצור התישו אותי. גם אני שמעתי על השירות הטוב שלהם פשוט קיבלתי הרושם שהם לא אוהבים להתעסק עם הצרכן הפרטי.
...
בגדול בגדול כן. הם קצת פחות אוהבים להתעסק עם לקוח קצה פרטי, אבל לא כשמדובר ברכישת ציוד. יותר כשמדובר בפולי קפה. אם תרצה לשלוח לי את מספר הטלפון שלך בהודעה פרטית אדאג שיצור איתך קשר מחר האדם הרלוונטי ויתן לך את כל המידע שאתה מחפש.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

https://www.option-o.com/shop/lagom-p64

https://www.home-barista.com/grinders/l ... 60117.html

מדובר על מכירה מוקדמת שצפויה להתחיל ב 7 לסמפטמבר.
לדעתי אופציה טובה ומעניינת יותר.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”