·boren כתב:השאלה פשוטה. איזו תועלת אקבל מהכרטיס אם אני ממילא מצליח למלא את הסלסלה במקסימום האפשרי מבלי שתגע בסקרין? כל מה שאני עושה זה לכוון את המטחנה לטחון חצי גרם פחות מהכמות (12 גרם) שלפעמים גורמת לקפה לגעת בסקרין....
אבל זאת בדיוק הנקודה, שכשאתה משנה את הטחינה אתה משנה את כמות הגרמים שתיכנס בסופו של דבר במקסימום לידית והדרך לדעת ולהגיע תמיד לאותו קו המקסימום היא בעזרת המיישר ולא בעזרת המשקל בגרמים.
אם בדרך פלא אצלך שינוי עובי הטחינה לא משנה את כמות הגרמים שנדרש למלא בסלסלה אז אין לי מה לומר חוץ מאשר שאתה כנראה לא משנה את רמת הטחינה או שאתה לא שוקל את הידית עם הקפה ואכן רואה שנכנס יותר או פחות גרמים.
ובהקצנה, תסכים איתי שאים אקח 12 גרם פולים שלמים ולא אטחן אותם הם יגיעו לגובה אחר בסלסלה אל מול אותם 12 גרם כשהם טחונים הכי דק שאפשר נכון ?