מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?


עמוד 3 מתוך 4
עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 
   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 3829

 #31  נשלח: ג' 03/09/2019 19:15

boren כתב:
השאלה פשוטה. איזו תועלת אקבל מהכרטיס אם אני ממילא מצליח למלא את הסלסלה במקסימום האפשרי מבלי שתגע בסקרין? כל מה שאני עושה זה לכוון את המטחנה לטחון חצי גרם פחות מהכמות (12 גרם) שלפעמים גורמת לקפה לגעת בסקרין.


·
אבל זאת בדיוק הנקודה, שכשאתה משנה את הטחינה אתה משנה את כמות הגרמים שתיכנס בסופו של דבר במקסימום לידית והדרך לדעת ולהגיע תמיד לאותו קו המקסימום היא בעזרת המיישר ולא בעזרת המשקל בגרמים.
אם בדרך פלא אצלך שינוי עובי הטחינה לא משנה את כמות הגרמים שנדרש למלא בסלסלה אז אין לי מה לומר חוץ מאשר שאתה כנראה לא משנה את רמת הטחינה או שאתה לא שוקל את הידית עם הקפה ואכן רואה שנכנס יותר או פחות גרמים.

ובהקצנה, תסכים איתי שאים אקח 12 גרם פולים שלמים ולא אטחן אותם הם יגיעו לגובה אחר בסלסלה אל מול אותם 12 גרם כשהם טחונים הכי דק שאפשר נכון ?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 241
מספר הודעות: 1081

 #32  נשלח: ג' 03/09/2019 19:44

מזל שאני נכנס לפה
עוגיה בוצית היא תוצאה של קפה ישן או טחינה דקה מדי ומעט מדי קפה (בהנחה שזמני החליטה הם בטווח הנכון ובמקרה זה הם כן)
אני שולף המותן אבל בסרטון רואים שאתה דוחס די בעדינות, מה שמצריך אותך לטחון דק מאוד כדי לקבל את זמני החליטה שאתה רוצה, מה שיכול להוביל מהר לטעם שרוף, שוב , זה לא בטוח אבל אני משער שזה הכיוון .

נ.ב
ראיתי את הפוסט והתקשרתי לאוראל כדי לעזור
יש יתרון בלהיות לקוח של המשוגע מאלישיב
(1) הבעות תודה: כליף
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #33  נשלח: ג' 03/09/2019 19:53

kobbi כתב:

אבל זאת בדיוק הנקודה, שכשאתה משנה את הטחינה אתה משנה את כמות הגרמים שתיכנס בסופו של דבר במקסימום לידית והדרך לדעת ולהגיע תמיד לאותו קו המקסימום היא בעזרת המיישר ולא בעזרת המשקל בגרמים.


אז זהו שלא. בפועל טווח המשקל שמביא את הקפה קרוב לסקרין מאוד מצומצם, אצלי הוא נע בסה"כ בין 11.5 ל-12 גרם. זה אומר שב-11.5 אין פספוסים ומקבלים במקרה הגרוע 96% ממה שהיה אפשר למלא (כלומר חצי גרם פחות). בפועל אין לזה שום משמעות בפה, ורק אולי עם רפרקטומטר תמצא הבדל.

ציטוט:
אם בדרך פלא אצלך שינוי עובי הטחינה לא משנה את כמות הגרמים שנדרש למלא בסלסלה אז אין לי מה לומר חוץ מאשר שאתה כנראה לא משנה את רמת הטחינה או שאתה לא שוקל את הידית עם הקפה ואכן רואה שנכנס יותר או פחות גרמים.


עובי הטחינה משפיע על הנפח, אבל צריך לזכור שאנחנו מדברים כאן על ניואנסים של טחינה לאספרסו. זה לא שמדובר בטחינה גסה מאוד לחליטה קרה או בטחינה אולטרה דקה לטורקי. ההבדלים בין רמות טחינה שונות לאספרסו באות לידי ביטוי בהבדל די מינימלי בנפח. לא משהו שצריך כלים מיוחדים.

ציטוט:
ובהקצנה, תסכים איתי שאים אקח 12 גרם פולים שלמים ולא אטחן אותם הם יגיעו לגובה אחר בסלסלה אל מול אותם 12 גרם כשהם טחונים הכי דק שאפשר נכון ?


כאמור גם אם תשתמש בטחינות לחליטה קרה או לקפה טורקי יהיה הבדל משמעותי, אבל הטווח של טחינה שמתאימה לאספרסו הוא די מצומצם ולא צריך להשליך קפה לפח בשביל למלא את הסלסלה עד הקצה או קרוב מאוד לכך.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 61

 #34  נשלח: ג' 03/09/2019 20:42

יש שתי אפשרויות לחזרתיות בקפה או לעבוד לפי משקל מתאים או להשתמש בדוזר של גילעד שלדעתי זו שיטה מהפכנית וטובה. כמובן שאתה יכול לשמור על גובה מתאים לפי משקל הקפה שתשים אבל מה שמיוחד בדוזר שאתה יוצר עוגיה מושלמת
1. מבחינת פיזור הקפה
2. סימטריות הקפה על פני הסלסלה
3. גובה אחיד
אבל בדרך אתה זורק 2 או 3 גרם קפה+- למי שזה לא מפריע אז אין דבר יות טוב מיזה לדעתי
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 61

 #35  נשלח: ג' 03/09/2019 20:45

NEGRO
·תודה רבה גילעד אין כמוך
(1) הבעות תודה: NEGRO
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #36  נשלח: ג' 03/09/2019 20:52

אוראל - את כל שלושת היתרונות שאתה מציין אפשר לקבל עם מפזר שעולה פחות מ-50 ש"ח באליקספרס, ומבלי לאבד אפילו גרם אחד של קפה.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 241
מספר הודעות: 1081

 #37  נשלח: ג' 03/09/2019 20:56

הדוזר בעיקרון נועד כדי לתת נפח אחיד ולתת לי שפה משותפת עם הלקוח כאשר הוא מכוון טחינה.
לפעמים הלקוח יכול לשים 16 גרם קפה ואומר שהוא משתמש בדאבל והדוזר בדרגה 11, לא נוגע בקפה, אז אני יודע שהוא עם טריפל.
בכל מקרה הדוזר חוסך בקפה כי כאשר יוצא קפה גרוע, זורקים הכל
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #38  נשלח: ג' 03/09/2019 21:39

NEGRO - האם ללקוח שאומר לך שעם 12 גרם בסלסלת סינגל הקפה נוגע בסקרין ועם 11.5 לא, היית ממליץ להשתמש בדוזר או פשוט להשאר עם 11.5 גרם?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 241
מספר הודעות: 1081

 #39  נשלח: ג' 03/09/2019 21:44

boren
אני תמיד הולך הפוך, שואל אם התוצאה בכוס לא טובה ואז מתקן את ההכנה.
אני לא יורד לסוף דעתך בשאלתך ולכן אני לא יודע מה לענות לך
אם 11.5 גרם מביא לתוצאה טובה בכוס, אז לא הייתי משנה דבר.
עדיף לשמור על מרחק מינימלי מהסקרין לדעתי אבל אם לקוח יגיד לי שהתוצאה הכי טובה ,יוצאת לו כאשר הקפה נוגע בסקרין, מי אני שאגיד לו שהוא טועה
בכל מקרה
המון בהצלחה ואחלה סופש שמתקרב בצעדי ענקקקקק
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #40  נשלח: ג' 03/09/2019 21:50

במקרה שלי, התוצאה אחלה והקפה לא נוגע בסקרין (אבל קרוב מאוד). אני יכול לוודא שזה המצב כי כשאני מוציא את הידית מבלי לחלוט אין סימנים של הסקרין על הקפה. עוד חצי גרם ולפעמים כבר יש כאלה, תלוי בסוג הפולים.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
NEGRO (גלעד שמחי)
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Apr 20, 2010

מיקום: אלישיב
הבעות תודה: 241
מספר הודעות: 1081

 #41  נשלח: ג' 03/09/2019 21:52

boren
·אז אל תיגע
לילהההההההההההההההההההה טוב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
אוראל
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 10, 2017
הבעות תודה: 4
מספר הודעות: 61

 #42  נשלח: ג' 03/09/2019 22:43

boren
·יש כמה סוגים אם כבר אני הייתי לוקח את הסוג עם הפס באמצע הוא אמור לעשות עבודה יותר טובה השאלה מה גובה של הטמפר הזה מה דעתך ?
אבל שוב הדוזר חוסך ממך את עניין השקילה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #43  נשלח: ג' 03/09/2019 23:07

אוראל - יש לי את המפזר מהסוג שבו הבסיס מחולק לשלוש כנפיים (דומה מאוד לזה שקישרתי) והוא עובד מעולה. הקפה ישר ושטוח ואני לא רואה שום סיבה להחליף למפזר אחר. את הגובה של המפזרים האלה אפשר לשנות. פשוט משחקים במיקום של שני החלקים על ההברגה וזה קובע כמה עמוק המפזר נכנס לתוך הסלסלה.

אני לא עושה סינגל דוזינג ולא משתמש במשקל. המטחנה שלי (Sette 270Wi) מאפשרת לכוון את המשקל בדיוק של עשירית גרם וברוב המקרים היא פוגעת בול. לפעמים היא מפספסת בעשירית גרם לכאן או לכאן, אבל זה זניח לגמרי.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

הצטרף בתאריך:
  Jul 05, 2016
הבעות תודה: 45
מספר הודעות: 296

 #44  נשלח: ה' 05/09/2019 7:08
Re: סקרנות

kobbi כתב:

ציטוט:
...


·
אצלי סלסלת הסינגל של vst מוגדרת 7 גרם אבל אני שם 14.5 גרם וסלסלת הדאבל 20 גרם ואני שם 22.


·
זאת שונות ממש גדולה
לא ראיתי משהו כזה קיצוני אז לא יודע להגיד
בדרך כלל הטווח הוא 1+- גרם בסלסלות סינגל ו 2+- גרם בדאבל
שזה שונות ביחס ישיר לרמת הטחינה
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
kobbi (קובי ויסמן)
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הצטרף בתאריך:
  Dec 17, 2004
הבעות תודה: 278
מספר הודעות: 3829

 #45  נשלח: ה' 05/09/2019 14:48
Re: סקרנות

moshez כתב:

ציטוט:
...


·
זאת שונות ממש גדולה
לא ראיתי משהו כזה קיצוני אז לא יודע להגיד
בדרך כלל הטווח הוא 1+- גרם בסלסלות סינגל ו 2+- גרם בדאבל
שזה שונות ביחס ישיר לרמת הטחינה


זאת ממש לא שונות גדולה, סלסלת הסינגל רשומה כ 7 גרם אבל אז נדרש לעבוד עם דוחסן קטנטן במרכז בלבד.
אם רוצים לעבוד עם 58 מילימטר חייבים למלא יותר קפה
·
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות עבור לעמוד הקודם  |  1  |  2  |  3  |  4  |  הבא 


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht