@שמוליק_טל
·
לא נכנס לכיס ושהיה לאנשים בכיף. אף אחד לא חייב לי הסברים, ברור, סתם דמיינתי שזה פורום שמותר לשאול שאלות ולהביע דיעה. מי שרוצה לקנות פרארי כי אמרו לו שזה אוטו אדום מגניב שיהיה לו בכיף.
בדרך אגב, לא ציינתי כלום על הניש מעמוד שני של השרשור. אין לי מניות ואני לא סוכן שלהם. ממש לא מעניין אותי מי יקנה ומי לא. אבל מאותו עמוד לא הצלחתי לקבל תשובה פשוטה להצהרות מוזרות כמו "לא חושב שהיא מסוגלת לתת בראש למטחנות שמוזכרות כאן בפוסט.ואני בספק רב אם הטחינה שלה מתאימה ל LM וודאי מבחינת טעם בכוס,"בלי לבדוק אני בטוח ב 100% שמונוליט תוציא שוט טעים יותר בלינאה מהניש", "רק אנחנו בביצה הקטנה שלנו חושבים שעלינו פה על איזה killer.", "סביר שיש מטחנות טובות יותר ברמות מחיר גבוהות יותר שוודאי יתנו תוצאה יוצאת דופן בכוס", "זליגה שאפשר לפגוש רק במכונות עם משאבה רוטורית."
אתה מבין שאלה משפטים ריקים מתוכן?
היחיד שמסוגל (ותמיד היה מסוגל) להודות שהרכישות שלו הן מחלה (חיובית) הוא קובי. אוהב את הכנות והעדכונים אחרי כל שדרוג ואת הכנות לומר אם השדרוג שווה את זה או לא. העיקר לדבר מנסיון ולא לתמלל את HB..
יללא..שידרוגיטיס.Linea Mini is in the house
אני חושב שמה שאופיר התכוון אליו (והוא מוזמן לתקן אותי), שחלק מהרכישות שלנו (היקרות, יש לומר) מבוססות לאו דווקא על איכות, או טעם הקפה בכוס , אלא גם על הרבה אלמנטים אחרים נוספים, כמו יוקרה, ביקורות ופוסטים בפורומים בעולם כמו HB, פסיכולוגיה, יצר "שידרוגיטיס", ועוד ועוד.
ורכישות אלה, יקרות ככל שיהיו, לא בהכרח מצדיקות את המחיר של המטחנה\ מכונה, מבחינת טעם, או מהירות הכנה בבוקר, או השם יודע מה. אבל הן עוזרות להרגשה הטובה, ומדכאות את "יצר" השידרוגיטיס. וזה גם בסדר:!:
אבל צריך עדיין לעשות את ההבחנה ש "יקר יותר" הוא לא בהכרח "טוב יותר", או במקרה שלנו : ציוד יקר יותר,לא בהכרח נותן לנו כוס אספרסו טעימה יותר.
ורכישות אלה, יקרות ככל שיהיו, לא בהכרח מצדיקות את המחיר של המטחנה\ מכונה, מבחינת טעם, או מהירות הכנה בבוקר, או השם יודע מה. אבל הן עוזרות להרגשה הטובה, ומדכאות את "יצר" השידרוגיטיס. וזה גם בסדר:!:
אבל צריך עדיין לעשות את ההבחנה ש "יקר יותר" הוא לא בהכרח "טוב יותר", או במקרה שלנו : ציוד יקר יותר,לא בהכרח נותן לנו כוס אספרסו טעימה יותר.
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
כשביקרתי באוסלו יצא לי לשתות את כוס האספרסו המדהימה ביותר ששתיתי בחיי: קליה נורבגית (מסתבר שיש כזה דבר).קפה אתיופי שטוף.
כל הטעמים שאנחנו רק שומעים עליהם ולא מגיעים אליהם בכוס כמו טעמי אשכולית (ציטרוסי), אוכמניות.יש כאלה באמת טעמים ושתיתי אותם מלא הפה.
הקליה קליה בהירה והמטחנה סכינים שטוחות ענקיות מאצר מייג'ור E.
עכשיו השאלה אם אפשר להוציא כזה שוט ממטחנה קונית עם x סיבובים לדקה.
מבחינתי האספרסו הזה הפך לגביע הקדוש שלי.
קליות כהות זה נחמד.אבל יש עולם של קפה שם בחוץ שאין לנו מושג ירוק בו.
אני מקווה שנזכה לקליות בהירות ברמה הנורבגית בקרוב גם כאן.
אני רואה שהם הספיקו לשדרג ציוד בחצי שנה האחרונה.
[url=
כל הטעמים שאנחנו רק שומעים עליהם ולא מגיעים אליהם בכוס כמו טעמי אשכולית (ציטרוסי), אוכמניות.יש כאלה באמת טעמים ושתיתי אותם מלא הפה.
הקליה קליה בהירה והמטחנה סכינים שטוחות ענקיות מאצר מייג'ור E.
עכשיו השאלה אם אפשר להוציא כזה שוט ממטחנה קונית עם x סיבובים לדקה.
מבחינתי האספרסו הזה הפך לגביע הקדוש שלי.
קליות כהות זה נחמד.אבל יש עולם של קפה שם בחוץ שאין לנו מושג ירוק בו.
אני מקווה שנזכה לקליות בהירות ברמה הנורבגית בקרוב גם כאן.
אני רואה שהם הספיקו לשדרג ציוד בחצי שנה האחרונה.
[url=
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- dimka323
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 317
- הצטרף: אוגוסט 2010
- מיקום: נהריה
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 44 פעמים
·ozeltzex כתב:@dimka323
·
מצויין, מסכים עם הכל. אשמח לדעת שמישהו קנה בארץ את המטחנה ב 3200$ וניצח במבחן עיוור. אם מישהו יצהיר שהוא קנה והתרשם עד עמקי נשמתו ושמנסיונו היא 10 דרגות מעל המתחרות, בכיף, לא הייתי אומר מילה.
עד אז, אתם מסתמכים על דעות מחו"ל על מטחנה עם מפרט אובר קיל בטירוף. ושוב, גם אחרי שקראתם דעות מחו"ל, למה משתמש ביתי צריך סכינים 98 מ"מ ושליטה על סל"ד בין 20 ל 400? אתה מאמין שמישהו יודע לנצח מבחן עיוור כזה? האם 16 גרם שנטחנים ב 20 או 400 סל"ד מתחממים בתהליך או שיש פה סיבות שאני לא רואה?...
גילוי נאות אני גם בעלים של ניש.
מתכנן בהזדמנות לעבור מטחנה בעלת סכינים שטוחות בסגנון מונוליט או Logan.
ברור שההשקע היא לא ביחס ישר לתמורה.
מזכיר שמדובר בתחביב ולא היקר ביותר.
האם נבחין בהבדל בין ניש למונוליט בעלת סכינים שטוחות במבחן עיוור?
בהנחה ומדובר בקליה בהירה איכותית, תהליך חליטה נכון ומים מתאימים ההבדל יהיה מאוד משמעותי.
לגבי גודל של הסכינים, לא רואה בעיה להשתמש בסכינים שטוחות גדולות בבית. אם כי במקרה הזה הגודל לא תמיד קובע אלא שילוב של גאומטריה של הסכינים, מהירות סיבוב ומומנט סיבוב.
שליטה על מהירות משפיעה לא רק התחממות הקפה אלא גם על אחידות הזנה של הפולים וכתוצאה מזה על אחידות טחינה.
אחידות טחינה וגיאומטריה של החלקים מאוד משפיעים על התוצאה בכוס.
האם באמת יש אלטרנטיבה זולה יותר?
הדרישות:
סכינים שטוחות של ssp
אגירה נמוכה
שליטה על מהירות טחינה או לפחות טחינה במהירות נמוכה
SD
אלימנט טוב מהמפעל בלי צורך במשחקים
הדרישות שרשמתי זה דרישות "סטנדרטיות" עבור חובב קליות בהירות.
איזה מטחנה עונה על הדרישות הנ"ל?
הכי זול שמצאתי זה Logan שהוא שחקן חדש במגרש הזה וצריך עוד להוכיח את עצמו לאורך זמן.
נדמה לי שה״מתקפה״ (ברור שזה לא מכוונה כזו, אך כך זה מצטייר) על אופיר אינה במקומה.
משום מה נדמה לי שיש פער לא קטן בין מה שהוא רושם לבין מה שהובן על ידי חלק מהאנשים. יתכן כי יכול היה להתנסח גם קצת אחרת, כי יש מגבלות למדיום של כתיבה ללא יכולת להעביר טון דיבור.
אופיר העיר שיש כאן חברים שנוקטים עמדה ברורה וחד משמעית בנוגע לטיב ציוד כזה או אחר מבלי לחוות אותו. לא ראיתי בשום מקום שהוא טען שחוות דעת של חבר כאן מניסיונו אינה רלוונטית או שניש היא כליל השלמות וכל שקל שמתבזבז על ציוד אחר הוא מיותר.
צריך לכבד כל דעה, גם של מי שאיננו מסכימים איתו. מי שבעולם הקפה מספיק זמן ראה כבר את כל הטרנדים באים והולכים.
היום זה קליות בהירות, שטוחות גדולות ומכונות עם פרופיל לחץ משתנה. המעדן של היום, לפני 5 שנים היה שוט כיור, ולפני 10 שנים היו צולבים את מי שבכלל קורא למשקה חסר הגוף הזה אספרסו.
מחר זה יהיה משהו אחר.
לבינתיים טוב שיש לנו כל כך הרבה מבחר. אני עוד מחכה להבין את הסיפור של הקפה הזה. עד כה כמה ניסיונות בניו יורק ולונדון לא באמת עזרו לי להבין למה מישהו שותה את זה מבחירה, אך זוהי דעתי והיא לא שווה יותר מדעתו של אחר. לכן, צריך להזהר מקביעות על סמך ניסיונות של אחרים, רבים ככל שיהיו.
ולנושא ומושא השרשור - תתחדש. יופי של מכונה, בחירה מצוינת.
משום מה נדמה לי שיש פער לא קטן בין מה שהוא רושם לבין מה שהובן על ידי חלק מהאנשים. יתכן כי יכול היה להתנסח גם קצת אחרת, כי יש מגבלות למדיום של כתיבה ללא יכולת להעביר טון דיבור.
אופיר העיר שיש כאן חברים שנוקטים עמדה ברורה וחד משמעית בנוגע לטיב ציוד כזה או אחר מבלי לחוות אותו. לא ראיתי בשום מקום שהוא טען שחוות דעת של חבר כאן מניסיונו אינה רלוונטית או שניש היא כליל השלמות וכל שקל שמתבזבז על ציוד אחר הוא מיותר.
צריך לכבד כל דעה, גם של מי שאיננו מסכימים איתו. מי שבעולם הקפה מספיק זמן ראה כבר את כל הטרנדים באים והולכים.
היום זה קליות בהירות, שטוחות גדולות ומכונות עם פרופיל לחץ משתנה. המעדן של היום, לפני 5 שנים היה שוט כיור, ולפני 10 שנים היו צולבים את מי שבכלל קורא למשקה חסר הגוף הזה אספרסו.
מחר זה יהיה משהו אחר.
לבינתיים טוב שיש לנו כל כך הרבה מבחר. אני עוד מחכה להבין את הסיפור של הקפה הזה. עד כה כמה ניסיונות בניו יורק ולונדון לא באמת עזרו לי להבין למה מישהו שותה את זה מבחירה, אך זוהי דעתי והיא לא שווה יותר מדעתו של אחר. לכן, צריך להזהר מקביעות על סמך ניסיונות של אחרים, רבים ככל שיהיו.
ולנושא ומושא השרשור - תתחדש. יופי של מכונה, בחירה מצוינת.
@קרמריקה
·
ה 2cents שלי בנוגע לציוד הוא כזה:
כשאתה משקיע בציוד זה יכול להיות משתי סיבות: 'סתם כי בא לי' או 'זה ישפר לי את הקפה'.
שתי הסיבות לגיטימיות לגמרי וברור שאין לי שום עניין לחבל ברצון של מישהו לשדרג את עצמו.
עברתי מסלול לא קטן עם ציוד קפה והבנתי כמה דברים:
1) להשיג 90% מהחלום שלך לא עולה הרבה. כמה אלפים הכוללים מטחנה טובה (K3 לדוגמא), HX לאוהבי ההפוך ו SB PID לאוהבי האספרסו וכבר תקבל קפה הרבה יותר טוב מכל מקום שתשתה.
2) המדד שלך משתנה עם הנסיון. בהתחלה אתה מכוון ל 90% הראשוניים, אח"כ אתה רב עם עצמך על ה 10% הנותרים, כאשר ה 90% הוא כבר מובן מאליו. מתי הסקאלה גדלה? כשאתה מגלה עולם חדש (במקרה המדובר קליות בהירות וכו'). במקרה כזה יכול להיות שעם הציוד הנוכחי לא תצליח לקבל 90% אלא 70% ואופק חדש (ויקר להחריד) נפתח בפניך.
קיצור תולדות הקפה שלי הוא:
התחלה עם סט של אוסקר וגרינטה. הגרינטה הוחלפה די מהר עם K3 כי לא היה אפשר לטחון בה on-demand אלא רק עם טיימר (רוצה עוד גרם? חבל..). באוסקר היה חסר שעון חליטה ולא היתה מותקן OPV. שוטים ב 12-16 באר פחות טעימים ובמקום להתקין בה קיט שדרגתי בזמנו לאניטה של מוטי. קיבלתי OPV ו E61 והשילוב לגמרי הרים לי את הקפה.
ואז הגיע תורה של ה K3.. מטחנה טובה ללא ספק וממש אהבתי אותה, אבל כל ה WDT הזה חירפן אותי. אני שותה קפה בסביבות פיצוץ שני והיא גיישה איתו יופי יופי. שדרגתי למאצר מיני אלק' וקיבלתי חזרתיות טובה באותו מידה אך בלי WDT וכל הטקס הזה..
לאורך הזמן האספרסו תפס יותר מההפוך והבנתי שבלי שליטה על טמפ' חליטה נושא החזרתיות אבוד. התקנתי טרמומטר בראש של האניטה וזה שיפר פלאים את המצב.
מתישהו נהייתי עצלן לכל נושא הקולינג פלאש והחלטתי ללכת על יוניקה PID. האם זה שיפר את הקפה? לא.. האם זה נתן לי 100% יציבות טמפ' בלי טקסים? לגמרי כן.
את הניש קניתי רק כדי להתגבר על נושא האגירה. המאצר אגרה סביבות 3 גרם וגם היתה לה רשתית שגושי קפה נתקעו מאחוריה והיה ממש קשה לנקות. זו מטחנה סוס עבודה, אבל כל הטקסיות הזו שגעה אותי.
עם הסט הנוכחי של יוניקה וניש אני מאמין שאני מזמן ב 90% (בסקאלת האספרסו שלי) ובחזרתיות קלילה. מה שמשגע אותי עכשיו זו הטקסיות בהכנת הפוכים שחזרו לאופנה אצלנו בבית, אבל אני מראש מוותר על השדרוג ל DB E61 וכניראה השדרוג יהיה למשהו מיוחד יותר.
העולם החדש שמעניין אותי הוא פרופיל חליטה. התקנתי לא מזמן שעון לחץ על הראש ווזה שיפר לי מאוד את החזרתיות שלי בהכנה. הבנתי בדיוק מה אני עושה טוב כדי לשמור על לחץ חליטה יציב לאורך השוט ומתי אני מפספס וחולט על 7 באר בלי לראות שום סימן לצ'אנלינג. זה ממש הוכיח לי את החשיבות של שליטה על הלחץ אבל אני לא מתחבר לנושא הפדאלים הידניים. too much for me.
המסלול הוא ארוך ואנחנו שואפים לשלמות והכל טוב, אבל בחיים לא הייתי ממליץ למישהו לקנות R9/Dela Corte Mina/Vesuvius באלפים רבים בטענה שהיא תשפר לו את החליטה בלי שאנסה אותה בעצמי.
·
ה 2cents שלי בנוגע לציוד הוא כזה:
כשאתה משקיע בציוד זה יכול להיות משתי סיבות: 'סתם כי בא לי' או 'זה ישפר לי את הקפה'.
שתי הסיבות לגיטימיות לגמרי וברור שאין לי שום עניין לחבל ברצון של מישהו לשדרג את עצמו.
עברתי מסלול לא קטן עם ציוד קפה והבנתי כמה דברים:
1) להשיג 90% מהחלום שלך לא עולה הרבה. כמה אלפים הכוללים מטחנה טובה (K3 לדוגמא), HX לאוהבי ההפוך ו SB PID לאוהבי האספרסו וכבר תקבל קפה הרבה יותר טוב מכל מקום שתשתה.
2) המדד שלך משתנה עם הנסיון. בהתחלה אתה מכוון ל 90% הראשוניים, אח"כ אתה רב עם עצמך על ה 10% הנותרים, כאשר ה 90% הוא כבר מובן מאליו. מתי הסקאלה גדלה? כשאתה מגלה עולם חדש (במקרה המדובר קליות בהירות וכו'). במקרה כזה יכול להיות שעם הציוד הנוכחי לא תצליח לקבל 90% אלא 70% ואופק חדש (ויקר להחריד) נפתח בפניך.
קיצור תולדות הקפה שלי הוא:
התחלה עם סט של אוסקר וגרינטה. הגרינטה הוחלפה די מהר עם K3 כי לא היה אפשר לטחון בה on-demand אלא רק עם טיימר (רוצה עוד גרם? חבל..). באוסקר היה חסר שעון חליטה ולא היתה מותקן OPV. שוטים ב 12-16 באר פחות טעימים ובמקום להתקין בה קיט שדרגתי בזמנו לאניטה של מוטי. קיבלתי OPV ו E61 והשילוב לגמרי הרים לי את הקפה.
ואז הגיע תורה של ה K3.. מטחנה טובה ללא ספק וממש אהבתי אותה, אבל כל ה WDT הזה חירפן אותי. אני שותה קפה בסביבות פיצוץ שני והיא גיישה איתו יופי יופי. שדרגתי למאצר מיני אלק' וקיבלתי חזרתיות טובה באותו מידה אך בלי WDT וכל הטקס הזה..
לאורך הזמן האספרסו תפס יותר מההפוך והבנתי שבלי שליטה על טמפ' חליטה נושא החזרתיות אבוד. התקנתי טרמומטר בראש של האניטה וזה שיפר פלאים את המצב.
מתישהו נהייתי עצלן לכל נושא הקולינג פלאש והחלטתי ללכת על יוניקה PID. האם זה שיפר את הקפה? לא.. האם זה נתן לי 100% יציבות טמפ' בלי טקסים? לגמרי כן.
את הניש קניתי רק כדי להתגבר על נושא האגירה. המאצר אגרה סביבות 3 גרם וגם היתה לה רשתית שגושי קפה נתקעו מאחוריה והיה ממש קשה לנקות. זו מטחנה סוס עבודה, אבל כל הטקסיות הזו שגעה אותי.
עם הסט הנוכחי של יוניקה וניש אני מאמין שאני מזמן ב 90% (בסקאלת האספרסו שלי) ובחזרתיות קלילה. מה שמשגע אותי עכשיו זו הטקסיות בהכנת הפוכים שחזרו לאופנה אצלנו בבית, אבל אני מראש מוותר על השדרוג ל DB E61 וכניראה השדרוג יהיה למשהו מיוחד יותר.
העולם החדש שמעניין אותי הוא פרופיל חליטה. התקנתי לא מזמן שעון לחץ על הראש ווזה שיפר לי מאוד את החזרתיות שלי בהכנה. הבנתי בדיוק מה אני עושה טוב כדי לשמור על לחץ חליטה יציב לאורך השוט ומתי אני מפספס וחולט על 7 באר בלי לראות שום סימן לצ'אנלינג. זה ממש הוכיח לי את החשיבות של שליטה על הלחץ אבל אני לא מתחבר לנושא הפדאלים הידניים. too much for me.
המסלול הוא ארוך ואנחנו שואפים לשלמות והכל טוב, אבל בחיים לא הייתי ממליץ למישהו לקנות R9/Dela Corte Mina/Vesuvius באלפים רבים בטענה שהיא תשפר לו את החליטה בלי שאנסה אותה בעצמי.
- nimitzg (פותח השרשור)
- כתב קפה
- הודעות: 2060
- הצטרף: דצמבר 2007
- נתן תודות: 460 פעמים
- קיבל תודות: 239 פעמים
@ozeltzex
·
מה לגבי קליה בהירה?
אתה ממליץ על הסילביה עם ה PID - כמה היא חזרתית , כמה היא עקבית בטמפרטורת החליטה?
בנושא 90%.....(לדעתי לפחות) הפער בין שוט נחמד לשוט טעים מאוד הוא לא 10%.הוא 90%....מבחינתי כל הציוד לפח אם אתה מוציא שוט בינוני ממנו ויש בידך קפה שיכול להוציא שוט עולמי.
·
מה לגבי קליה בהירה?
אתה ממליץ על הסילביה עם ה PID - כמה היא חזרתית , כמה היא עקבית בטמפרטורת החליטה?
בנושא 90%.....(לדעתי לפחות) הפער בין שוט נחמד לשוט טעים מאוד הוא לא 10%.הוא 90%....מבחינתי כל הציוד לפח אם אתה מוציא שוט בינוני ממנו ויש בידך קפה שיכול להוציא שוט עולמי.
נערך לאחרונה על ידי nimitzg ב 04/05/2020 13:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
מת על האנשים כאן, אופיר , שמוליק ,נימיץ, קרמיקה בזכותכם נפתח לפני עולם הקפה ואני ממש מחכה כל יום לרגע בו אכין עבורי ובת זוגי את הכוס הבאה.
ואני בכלל שונא קפה, טוב היתי כזה, אף פעם לא שתיתי שחור או נס, מעולם לא הזמנתי הפוך במסעדה.
בתחילה אהבתי את היכולת ליצור משהו מדוייק, נדהמתי מכמה מורכב זה להכין משהו פשוט כזה כמו כוס קפה טוב בחזרתיות יום יום.
זה בעצם מה שמשך אותי ב 15 שנה הללו וגרם לי להמשיך ולהשקיע עוד ועוד כסף בשדרוג והחלפת הרכיבים.
ברור שהיום אני אוהב קפה אבל רק הפוך ורק אצלי.
כשאני מנתח את עולם הקפה עבורי ומשווה לעולם הקולנוע הביתי אני מזהה דפוס מאד דומה.
בשני העולמות וכאן אני מתחבר לאופיר (שגם פירגן לי בטרוף על הכנות - תודה אופיר) ני מתחבר לאתגר ביצור תוצר סופי מושלם, בקלות שניתן להגיע ל 90 אחוז ובקושי האינסופי בשיפור ל 100 (טוב על פרטו כולנו שמענו...)
90 אחוז זה לא בשבילי, זה קל, זה לא מעניין זה בכלל תחושת כשלון עבורי.
גם בקולנוע הביתי השקעתי לא פחות מ 6 ספרות כל פעם עוד קצת קצת תוך שאני מזיז את צוואר הבקבוק למושלמות מהכבלים, לנגן, למגבר, לדאק...
ככה גם בעולם הקפה.
אז בגיל 51 אני מבין שזה מהלך שלעולם לא נפסק ולכן אני מבין שבעצם כל תקופה מסויימת אני מתכוון להשכיב x ממון לא בכדי לשפר באמת את הקפה אלא בכדי להיות מאותגר שוב
ואני בכלל שונא קפה, טוב היתי כזה, אף פעם לא שתיתי שחור או נס, מעולם לא הזמנתי הפוך במסעדה.
בתחילה אהבתי את היכולת ליצור משהו מדוייק, נדהמתי מכמה מורכב זה להכין משהו פשוט כזה כמו כוס קפה טוב בחזרתיות יום יום.
זה בעצם מה שמשך אותי ב 15 שנה הללו וגרם לי להמשיך ולהשקיע עוד ועוד כסף בשדרוג והחלפת הרכיבים.
ברור שהיום אני אוהב קפה אבל רק הפוך ורק אצלי.
כשאני מנתח את עולם הקפה עבורי ומשווה לעולם הקולנוע הביתי אני מזהה דפוס מאד דומה.
בשני העולמות וכאן אני מתחבר לאופיר (שגם פירגן לי בטרוף על הכנות - תודה אופיר) ני מתחבר לאתגר ביצור תוצר סופי מושלם, בקלות שניתן להגיע ל 90 אחוז ובקושי האינסופי בשיפור ל 100 (טוב על פרטו כולנו שמענו...)
90 אחוז זה לא בשבילי, זה קל, זה לא מעניין זה בכלל תחושת כשלון עבורי.
גם בקולנוע הביתי השקעתי לא פחות מ 6 ספרות כל פעם עוד קצת קצת תוך שאני מזיז את צוואר הבקבוק למושלמות מהכבלים, לנגן, למגבר, לדאק...
ככה גם בעולם הקפה.
אז בגיל 51 אני מבין שזה מהלך שלעולם לא נפסק ולכן אני מבין שבעצם כל תקופה מסויימת אני מתכוון להשכיב x ממון לא בכדי לשפר באמת את הקפה אלא בכדי להיות מאותגר שוב