הי,
אני מחפש ראש למרכך מסוג Brita Purify.
מחפש ראש למרכך של-Brita Purify
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
כבר מעל חצי שנה שאין ליבואן של בריטה (מראפ) ראשים, לא יודע מה קורה שם.
לאחרונה נשברתי והזמנתי מeBay (עם פילטר) במחיר אטרקטיבי אבל נאלצתי להשתמש בשירות שילוח עם כתובת בחו"ל של IDGU.
לצערי המכירה נגמרה, אחרת היית שולח לך לינק למוכר.
נזכרתי שהיה עוד מוכר שדווקא כן שולח לארץ אבל במחיר גבוה יותר (300 ש"ח כולל משלוח):
GENUINE BRITA 1013637 PURITY C FILTER HEAD WITH 0-70% BY-PASS
לשם השוואה, ראש בארץ עולה 200 ש"ח כולל מע"מ, אבל אין מלאי וגם לא יהיה בקרוב אז זה לא משנה.
לאחרונה נשברתי והזמנתי מeBay (עם פילטר) במחיר אטרקטיבי אבל נאלצתי להשתמש בשירות שילוח עם כתובת בחו"ל של IDGU.
לצערי המכירה נגמרה, אחרת היית שולח לך לינק למוכר.
נזכרתי שהיה עוד מוכר שדווקא כן שולח לארץ אבל במחיר גבוה יותר (300 ש"ח כולל משלוח):
GENUINE BRITA 1013637 PURITY C FILTER HEAD WITH 0-70% BY-PASS
לשם השוואה, ראש בארץ עולה 200 ש"ח כולל מע"מ, אבל אין מלאי וגם לא יהיה בקרוב אז זה לא משנה.
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@sbenyo
·
קניתי C150 כי זה מה שהיה למוכר והמחיר שלו היה זול מה C50 בארץ, מבחינת נפח הסינון שלו זה overkill בשבילי ובשביל כל משתמש ביתי.
הראש המתכוונן (0-70%) מגיע על 30% bypass ועם זה נשארתי, אחרי מספר שבועות שנתתי לפילטר להתייצב, הגעתי להרכב מים של 71ppm ב GH (מים שנחשבים רכים) ו 53ppm ל KH.
כרגע לא רואה סיבה לשנות.
תשובה קצרה: בשורה התחתונה ה C50 יהיה מעל ומעבר בשבילך.
תשובה ארוכה:
הערכת נפח המים שאתה צריך לסינון לפי השימוש היא כזאת:
מנה כפולה של אספרסו דורשת כ 30 מ"ל מים.
אם יש לך מכונת HX ואתה עושה קולינג פלאש: תוסיף כ 150 מ"ל לכוס.
אם דוד יחיד/כפול ואתה נוהג לעשות וורמינג פלאש וגם ניקוי שאריות הקפה אחרי השוט אז תוסיף 50 מ"ל לכוס.
הקצפה זה בעיקר קיטור, זה זניח מבחינת נפח מים.
ניקח את דוגמאת המחליף חום כי היא מחמירה יותר:
2 כוסות ביום * 180 מ"ל * 365 ימים: 131 ליטר.
לפי נתוני הצרן (הטבלה מצורפת):
נפח הסינון של ה C50 הוא 831 ליטר.
נפח הסינון של ה C150 הוא 2086 ליטר.
הנתון מתייחס לרמת קשיות של 10 מעלות (כ 180ppm) ודרגת סינון של 30% (זה נתון יחסית אופייני לרוב המשתמשים).
כמו שבטח כבר הבנת, גם ה C50 הוא מעל ומעבר לצריכה שאתה או כל משתמש ביתי צריך.
·
קניתי C150 כי זה מה שהיה למוכר והמחיר שלו היה זול מה C50 בארץ, מבחינת נפח הסינון שלו זה overkill בשבילי ובשביל כל משתמש ביתי.
הראש המתכוונן (0-70%) מגיע על 30% bypass ועם זה נשארתי, אחרי מספר שבועות שנתתי לפילטר להתייצב, הגעתי להרכב מים של 71ppm ב GH (מים שנחשבים רכים) ו 53ppm ל KH.
כרגע לא רואה סיבה לשנות.
תשובה קצרה: בשורה התחתונה ה C50 יהיה מעל ומעבר בשבילך.
תשובה ארוכה:
הערכת נפח המים שאתה צריך לסינון לפי השימוש היא כזאת:
מנה כפולה של אספרסו דורשת כ 30 מ"ל מים.
אם יש לך מכונת HX ואתה עושה קולינג פלאש: תוסיף כ 150 מ"ל לכוס.
אם דוד יחיד/כפול ואתה נוהג לעשות וורמינג פלאש וגם ניקוי שאריות הקפה אחרי השוט אז תוסיף 50 מ"ל לכוס.
הקצפה זה בעיקר קיטור, זה זניח מבחינת נפח מים.
ניקח את דוגמאת המחליף חום כי היא מחמירה יותר:
2 כוסות ביום * 180 מ"ל * 365 ימים: 131 ליטר.
לפי נתוני הצרן (הטבלה מצורפת):
נפח הסינון של ה C50 הוא 831 ליטר.
נפח הסינון של ה C150 הוא 2086 ליטר.
הנתון מתייחס לרמת קשיות של 10 מעלות (כ 180ppm) ודרגת סינון של 30% (זה נתון יחסית אופייני לרוב המשתמשים).
כמו שבטח כבר הבנת, גם ה C50 הוא מעל ומעבר לצריכה שאתה או כל משתמש ביתי צריך.
- sbenyo (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 212
- הצטרף: מרץ 2008
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
The-Fox
תודה על ההסבר. זה בהחלט עוזר. אחרי לא מעט בדיקות החלטתי ללכת על הבריטה למרות שאין ראשים בארץ. אני אנסה להשיג מחו"ל. ראיתי לא מעט אנשים שאומרים שהטעם יותר טוב מה-bestmax והסינון יותר יציב. יש גם הרבה יותר אפשריות בחו"ל למצוא פילטרים במחיר סביר (נראה שבארה"ב זה גם משווק תחת מותג שנקראת mavea). החשש היחיד זה מירידת ה-PH ועודף החומציות. אני לא יודע עד כמה זה משמעותי.
אגב מה הדרך המומלצת לבדוק את נתוני הקשיות? מה נחשב מדד סביר למי ברז בארץ?
תודה על ההסבר. זה בהחלט עוזר. אחרי לא מעט בדיקות החלטתי ללכת על הבריטה למרות שאין ראשים בארץ. אני אנסה להשיג מחו"ל. ראיתי לא מעט אנשים שאומרים שהטעם יותר טוב מה-bestmax והסינון יותר יציב. יש גם הרבה יותר אפשריות בחו"ל למצוא פילטרים במחיר סביר (נראה שבארה"ב זה גם משווק תחת מותג שנקראת mavea). החשש היחיד זה מירידת ה-PH ועודף החומציות. אני לא יודע עד כמה זה משמעותי.
אגב מה הדרך המומלצת לבדוק את נתוני הקשיות? מה נחשב מדד סביר למי ברז בארץ?
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@sbenyo
·
בעניין הטעם אני עוד לא הגעתי למסקנה ברורה, צריך לבדוק עוד סוגי קפה.
בא נגיד שביחס למי ברז ההבדל הוא תהומי.
לא הייתה לי בעיה של יציבות הפילטר עם הבסטמקס, הבעיה היא שינוי בהרכב המים בברז שלצערי קיים ויכול להיות לא קטן.
ירידת pH ועודף חומציות היא בעיה שקיימת גם בבריטה וגם בבסטמקס (על בסיס מדידות שלי) וכנראה זה משהו שנובע מאופן הפעולה של ה decarbonizer (שמשפיע על ה kH ולכן על חומציות).
הפתרון לזה הוא חשיפה של המים לאוויר ואז הם מתאזנים מעצמם אחרי מספר שעות (תאוריה שאומתה אצלי במדידות), לא פתרון למי שיש חיבור ישיר, עם מיכל זה עובד.
חומציות לבד היא לא בעיה מבחינת קורוזיה, השילוב של כל המרכיבים (כמות הקרבונטים, בי קרבונטים, סה"כ המומסים והטמפ') יקבעו אם המים יהיהו קורוזיבים ויזיקו למכונה לאורך זמן, זה ניתן לחישוב ע"י מדד לנגלייר .
נתוני קשיות באופן כללי, כל מה שמעל 180ppm נחשב למים קשים מאד (המצב ברוב ישראל) ומתחת ל 60ppm מים רכים.
לאחרונה אני מקבל מהברז באזור ה 180-200ppm שזה לא רע במונחים של ישראל, אני מכיר כמה חברים עם מים של 400ppm ויותר, פילטרים מסוג decarbonizer כבר לא מסוגלים להתמודד עם כזאת רמה של קשיות.
·
בעניין הטעם אני עוד לא הגעתי למסקנה ברורה, צריך לבדוק עוד סוגי קפה.
בא נגיד שביחס למי ברז ההבדל הוא תהומי.
לא הייתה לי בעיה של יציבות הפילטר עם הבסטמקס, הבעיה היא שינוי בהרכב המים בברז שלצערי קיים ויכול להיות לא קטן.
ירידת pH ועודף חומציות היא בעיה שקיימת גם בבריטה וגם בבסטמקס (על בסיס מדידות שלי) וכנראה זה משהו שנובע מאופן הפעולה של ה decarbonizer (שמשפיע על ה kH ולכן על חומציות).
הפתרון לזה הוא חשיפה של המים לאוויר ואז הם מתאזנים מעצמם אחרי מספר שעות (תאוריה שאומתה אצלי במדידות), לא פתרון למי שיש חיבור ישיר, עם מיכל זה עובד.
חומציות לבד היא לא בעיה מבחינת קורוזיה, השילוב של כל המרכיבים (כמות הקרבונטים, בי קרבונטים, סה"כ המומסים והטמפ') יקבעו אם המים יהיהו קורוזיבים ויזיקו למכונה לאורך זמן, זה ניתן לחישוב ע"י מדד לנגלייר .
נתוני קשיות באופן כללי, כל מה שמעל 180ppm נחשב למים קשים מאד (המצב ברוב ישראל) ומתחת ל 60ppm מים רכים.
לאחרונה אני מקבל מהברז באזור ה 180-200ppm שזה לא רע במונחים של ישראל, אני מכיר כמה חברים עם מים של 400ppm ויותר, פילטרים מסוג decarbonizer כבר לא מסוגלים להתמודד עם כזאת רמה של קשיות.
- sbenyo (פותח השרשור)
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 212
- הצטרף: מרץ 2008
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
שוב תודה. לצערי מודד פשוט של TDS ומטבלאות שמפורסמות המים אצלי (הרצליה) מראים מדד של 324ppm. אם הפילטרים לא מסוגלים לעמוד בזה, מה הפתרון?
אני מתכנן להשתמש גם בפילטרים וגם ברזין (שקית + מתאם למיכל). האם זה יכול לשפר?
אני מניח שהדרך הכי טובה לבדוק זה פשוט לנסות. לאיזה מדד צריך להגיע אחרי הפילטר ואיך הכי טוב לבדוק?
אני מתכנן להשתמש גם בפילטרים וגם ברזין (שקית + מתאם למיכל). האם זה יכול לשפר?
אני מניח שהדרך הכי טובה לבדוק זה פשוט לנסות. לאיזה מדד צריך להגיע אחרי הפילטר ואיך הכי טוב לבדוק?
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
@sbenyo
·
TDS זה לא מדד לקשיות.
תקנה קיט של JBL או IPA שמודד GH (רצוי גם KH) ותמדוד קשיות מהברז.
הרבה משתמשים בסטיקים, אני באופן אישי לא מת עליהם כי הקריאה שלהם גסה ולא ברורה.
אחרי הפילטר (מודדים באותה צורה), הרכב מים אידיאלי הוא באזור ה 50-70ppm ל GH ו 40-60KH, חומציות (pH) על 7.
למים קשים במיוחד, יש פתרונות שהם מבוססי softener (החלפת יונים מסוג אחר, בדומה למרכך 8 ליטר על בסיס רזין).
מסנן כזה מכיל מרכך שמוריד את ה GH בלבד בלי ה KH.
ל BWT יש את Bestprotect ולבריטה מסחרי את Purity Finest .
מבחינת אבנית זה knockout אבל יש עם זה בעיות:
1. מבחינת טעם, צריך להוריד את ה KH.
2. לפחות ב BWT (ונראה שגם בבריטה), אין אפשרות לקבוע את רמת bypass וזה שקול ל 0 (לכיוון בראש אין השפעה על התוצאה), מה שמוביל ל GH 0.
חוסר של מינרלים גורם לטעם שטוח של קפה ולכן צריך להגיע למצב של לפחות 40-50ppm ב GH.
הפתרון לזה הוא מהילה ידנית עם מי ברז או מים שעברו סינון במשהו כמו Bestmax (שהוריד את ה KH).
זה יקר, מסובך ולא נוח, אז תמדוד קודם את ה GH ואז תבין מה אתה צריך.
·
TDS זה לא מדד לקשיות.
תקנה קיט של JBL או IPA שמודד GH (רצוי גם KH) ותמדוד קשיות מהברז.
הרבה משתמשים בסטיקים, אני באופן אישי לא מת עליהם כי הקריאה שלהם גסה ולא ברורה.
אחרי הפילטר (מודדים באותה צורה), הרכב מים אידיאלי הוא באזור ה 50-70ppm ל GH ו 40-60KH, חומציות (pH) על 7.
למים קשים במיוחד, יש פתרונות שהם מבוססי softener (החלפת יונים מסוג אחר, בדומה למרכך 8 ליטר על בסיס רזין).
מסנן כזה מכיל מרכך שמוריד את ה GH בלבד בלי ה KH.
ל BWT יש את Bestprotect ולבריטה מסחרי את Purity Finest .
מבחינת אבנית זה knockout אבל יש עם זה בעיות:
1. מבחינת טעם, צריך להוריד את ה KH.
2. לפחות ב BWT (ונראה שגם בבריטה), אין אפשרות לקבוע את רמת bypass וזה שקול ל 0 (לכיוון בראש אין השפעה על התוצאה), מה שמוביל ל GH 0.
חוסר של מינרלים גורם לטעם שטוח של קפה ולכן צריך להגיע למצב של לפחות 40-50ppm ב GH.
הפתרון לזה הוא מהילה ידנית עם מי ברז או מים שעברו סינון במשהו כמו Bestmax (שהוריד את ה KH).
זה יקר, מסובך ולא נוח, אז תמדוד קודם את ה GH ואז תבין מה אתה צריך.