שלום לכולם, אודה לעזרתכם במספר סוגיות:
א. קיבלתי הזדמנות לרכוש את המכונה הנל במחיר ממש טוב.
כרגע יש לי מטחנה ישנה שהייתה לי וצריכה שדרוג, לא יודע מאיזה דגם אפילו. כרגע עושה את העבודה אבל רוצה להשתדרג בקרוב.
השאלה היא - האם כדאי לרכוש את המטחנה הנל או לחסוך עוד כמה חודשים למטחנה יותר רצינית, ובכללי מה דעתכם על המטחנה הזו
ב. יש לי רוקט גיוטו ואני צריך לעשות לה טיפול 10 אלפים כי לא נוקתה מעולם למעט הראש ודברים מינוריים. האם אתם ממליצים על איש מקצוע שדרכו אעשה זאת (אשמח להמלצות) או להסתמך על סרטונים ולנקות בעצמי למרות שאני לא מנוסה בזה אבל בטוח שאוכל להסתדר על סמך סרטונים
מטחנת wpm zd-12
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
ניקוי מכונת אספרסו לא מאוד מסובך, אפשר ללמוד מסרטונים. עם זאת, שים לב לדגשים הבאים-
1. אם הדוד עשוי נחושת- תוותר על ניקוי אבנית עצמאי. חומצה אוכלת את הנחושת.
2. קח בחשבון שאולי תצטרך להחליף אטמים וגומיות. לפעמים הלכלוך זה מה שמחזיק אותם... יש מצב שלאחר ניקוי יהיו דליפות מהמכונה ואז תצטרך ליסוע לאברהמי או תבור לחלפים. עשויה להיווצר מצוקת קפאין שתיאלץ אותך לקנות קפה בחוץ.
בהצלחה
1. אם הדוד עשוי נחושת- תוותר על ניקוי אבנית עצמאי. חומצה אוכלת את הנחושת.
2. קח בחשבון שאולי תצטרך להחליף אטמים וגומיות. לפעמים הלכלוך זה מה שמחזיק אותם... יש מצב שלאחר ניקוי יהיו דליפות מהמכונה ואז תצטרך ליסוע לאברהמי או תבור לחלפים. עשויה להיווצר מצוקת קפאין שתיאלץ אותך לקנות קפה בחוץ.
בהצלחה
אני משתמשת במטחנה הזו והיא בהחלט טובה ומתאימה לאספרסו.shtik כתב:WPM ZD-12 היא מטחנה שאינה מתאימה לאספרסו. הטחינה הכי דקה שלה היא גסה מדי בשביל אספרסו....
למה אתה אומר שלא מתאימה? נא הסבר...
כי עם המכונה מגיעות 4 שייבות שאיתן ניתן להעלות את רמת הטחינה, כך שכל שייבה שמוסיפים, הסקאלה של המכונה הופכת את הטחינה ליותר ויותר דקה.
אני משתמשת בסה"כ בשתי שייבות מתוך הארבע ובסקאלה הזו מכינה את כל סוגי הפולים שניסיתי בינתיים.
בכוון שאני מבצעת לרמת הטחינה הנכונה, יוצא לי לעבוד על מידות 6 עד 9 בסקאלה הזו, כך שיש מקום לרדת עד ל1 ועדיין להוסיף עוד 2 שייבות ולרדת עוד הרבה מאוד.
מעבר לזה היא אמנם לא משוכללת - לא אלקטרונית, לא זוכרת זמנים או כמויות, אבל אופן הטחינה מעולה והמחיר זול יחסית.
במיוחד לרמת כניסה, למי שלא בטוח עדיין שמוכן לעבור מקפסולות אספרסו למכונה ידנית ורוצה לנסות בלי לזרוק הרבה כסף, אני ממליצה בחום.
אגב, ממליצה לקנות מכונה ומטחנה נפרדים... הערה לכל מי שממליץ על מכונות משולבות לרמת כניסה. כי מי שימשיך ועדיין לא ירצה להוציא מינימום 6,000 ₪ בוודאי יעדכן קודם כל את המכונה שלו, בוודאי כל עוד המטחנה עושה את העבודה. מה גם שמכשירים נפרדים תמיד מומלצים כדי לא לזרוק מכשיר תקין בגלל שהמכשיר שהוצמד אליו התקלקל. או לזרוק את כל הברוויל בעוד שהמכונה סבירה אבל המטחנה לא.
·דור_א כתב:למה אתה אומר שלא מתאימה? נא הסבר.........
כי עם המכונה מגיעות 4 שייבות שאיתן ניתן להעלות את רמת הטחינה, כך שכל שייבה שמוסיפים, הסקאלה של המכונה הופכת את הטחינה ליותר ויותר דקה.
אני משתמשת בסה"כ בשתי שייבות מתוך הארבע ובסקאלה הזו מכינה את כל סוגי הפולים שניסיתי בינתיים.
בכוון שאני מבצעת לרמת הטחינה הנכונה, יוצא לי לעבוד על מידות 6 עד 9 בסקאלה הזו, כך שיש מקום לרדת עד ל1 ועדיין להוסיף עוד 2 שייבות ולרדת עוד הרבה מאוד.
...
חבר קנה את המטחנה הזאת ביחד עם מכונה כסט, וניסיתי לעזור לו להגיע לחליטה טובה, הוא שלח לי סרטונים וראיתי שהטחינה גסה.. אמרתי לו "תטחן דק יותר", הוא אמר "הטחינה על הכי דק שיש במטחנה".
עכשיו, למה זה רלוונטי? השייבות שאת מזכירה שייתכן ופותרות את העניין, אף אחד לא ידע על קיומן. לא הוא, וגם לא הצוות בחנות שמכרה לו את המטחנה, גם לא המנהלים.. הוא עבר סאגה רצינית איתם עד שויתר על כל העניין. אני חושב שאם היו יודעים על השייבות האלה הכל היה נפתר, וגם לא הייתי כותב מה שכתבתי כאן קודם.
מאחר וכך התגלגלו הדברים, מצאתי לנכון להזהיר כל אחד אחר, שלא יתאכזב כמו אותו חבר, שמסתבר שבסך הכל נתקל בשירות לא מקצועי.
טוב לשמוע שישנן שייבות כאלה שהופכות את המטחנה לשמישה לאספרסו.
@דור_א
·
כשמים את השיבות לטחינה דקה יותר,נוצר מצב שמפרקים את המכונה באזור הסכינים ואז כשמרכיבים זה נכנס בכוח וזה גורם לבלאי כל פירוק
ֿבמכונה שלי משהו כמו חודשיים נשבר שם הפין שמחבר בין הסכינים וגם המכונה הזאת לא מדייקת בכלל בטחינה.
ֿאחריי כ3 חודשים איתה כבר זרקתי אותה... עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל משהו טוב יותר ועמיד יותר
ֿבסוף זה משתלם
·
כשמים את השיבות לטחינה דקה יותר,נוצר מצב שמפרקים את המכונה באזור הסכינים ואז כשמרכיבים זה נכנס בכוח וזה גורם לבלאי כל פירוק
ֿבמכונה שלי משהו כמו חודשיים נשבר שם הפין שמחבר בין הסכינים וגם המכונה הזאת לא מדייקת בכלל בטחינה.
ֿאחריי כ3 חודשים איתה כבר זרקתי אותה... עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל משהו טוב יותר ועמיד יותר
ֿבסוף זה משתלם
אתה ממש טועה. ומטעה.Barak-j כתב:@דור_א
·
כשמים את השיבות לטחינה דקה יותר,נוצר מצב שמפרקים את המכונה באזור הסכינים ואז כשמרכיבים זה נכנס בכוח וזה גורם לבלאי כל פירוק
ֿבמכונה שלי משהו כמו חודשיים נשבר שם הפין שמחבר בין הסכינים וגם המכונה הזאת לא מדייקת בכלל בטחינה.
ֿאחריי כ3 חודשים איתה כבר זרקתי אותה... עדיף להשקיע עוד קצת ולקבל משהו טוב יותר ועמיד יותֿבסוף זה משתלם...
עשית פעולה לא נכונה ושברת משהו במכונה. לחילופין פשוט לא הרכבת נכון. ועכשיו אתה מאשים מכונה מעולה לשווא.
כל שבועיים עד חודש, כשאני מסיימת קילו פולים, אני מפרקת את המטחנה - כולל הסכין והשייבות שמתחתיו ומנקה. עם מברשת ושואב קטן.
הוראות הניקוי מדברות על פירוק עד לשלב זה. זה קל , מהיר מאוד, מסייע בהמשך תמורה מעולה מהמטחנה ושום חלק לא נכנס בקושי ולא אמור להכנס בקושי בעת ההרכבה חזרה. הכל רך כמו חמאה.
אם משהו הכנסת בקושי ככל הנראה שברת משהו. אם תתאר איפה הבעייה, אוכל לסייע בתיקון הטעות בהרכבה.
כאמור המכונה פופולארית מאוד גם בחו"ל וגם בארץ בדר"כ בשם המקביל שלה (שעולה הרבה יותר) והיא אחת המומלצות לרמת כניסה במיוחד. מטחנה עם סכינים קוניות ובלי "פלצנות" יתר.
@דור_א
·
אני השתמשתי במטחנה הזאת לכמה חודשים בתור מטחנה ראשית עד שקניתי אחד חדשה ועכשיו היא משמשת אותי לקפה נטול.
קשה מאוד להשוות אותה למטחנות אחרות בשוק בגלל שהיא המטחנה היחידה בשוק בטווח מחירים הזה "שמסוגלת" לטחון לאספרסו.
והיא באמת תמורה טובה למחיר, אך היא לא מסוגלת להתמודד עם שאר המטחנות בשוק (900+ שקל).
איכות הבנייה שלה זוועתית (חוץ מהסכינים הכל עשוי מפלסטיק), יש הבדל גדול בין רמות הטחינה (כמעט בכל פעם שהשתמשתי בה הייתי בין רמות), יש לה אגירה מפחידה (משהו כמו 10 גרמים), היא לא טוחנת אחיד (היה לי הבדל די גדול בין שוט לשוט) והיא טוחנת לאט ומרעישה כמו מכסחת דשא.
בקיצור היא תעשה את העבודה ושווה את הכסף, אבל אם אתה בקטע של אספרסו ורוצה מטחנה ליותר משנה - שנה וחצי כדי לך לכוון ל1000+ שקל.
·
אני השתמשתי במטחנה הזאת לכמה חודשים בתור מטחנה ראשית עד שקניתי אחד חדשה ועכשיו היא משמשת אותי לקפה נטול.
קשה מאוד להשוות אותה למטחנות אחרות בשוק בגלל שהיא המטחנה היחידה בשוק בטווח מחירים הזה "שמסוגלת" לטחון לאספרסו.
והיא באמת תמורה טובה למחיר, אך היא לא מסוגלת להתמודד עם שאר המטחנות בשוק (900+ שקל).
איכות הבנייה שלה זוועתית (חוץ מהסכינים הכל עשוי מפלסטיק), יש הבדל גדול בין רמות הטחינה (כמעט בכל פעם שהשתמשתי בה הייתי בין רמות), יש לה אגירה מפחידה (משהו כמו 10 גרמים), היא לא טוחנת אחיד (היה לי הבדל די גדול בין שוט לשוט) והיא טוחנת לאט ומרעישה כמו מכסחת דשא.
בקיצור היא תעשה את העבודה ושווה את הכסף, אבל אם אתה בקטע של אספרסו ורוצה מטחנה ליותר משנה - שנה וחצי כדי לך לכוון ל1000+ שקל.
נערך לאחרונה על ידי Ohrf02 ב 19/09/2020 16:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
1+Ohrf02 כתב:@דור_א
·
אני השתמשתי במטחנה הזאת לכמה חודשים בתור מטחנה ראשית עד שקניתי אחד חדשה ועכשיו היא משמשת אותי לקפה נטול.
קשה מאוד להשוות אותה למטחנות אחרות בשוק בגלל שהיא המטחנה היחידה בשוק בטווח מחירים הזה "שמסוגלת" לטחון לאספרסו.
והיא באמת תמורה טובה למחיר, אך היא לא מסוגלת להתמודד עם שאר המטחנות בשוק (900+ שקל).
רמת הבנייה שלה זוועתית (חוץ מהסכינים הכל עשוי מפלסטיק), יש הבדל גדול בין רמות הטחינה (כמעט בכל פעם שהשתמשתי בה הייתי בין רמות), יש לה אגירה מפחידה (משהו כמו 10 גרמים), היא לא טוחנת אחיד (היה לי הבדל די גדול בין שוט לשוט) והיא טוחנת לאט ומרעישה כמו מכסחת דשא.
בקיצור היא תעשה את העבודה ושווה את הכסף, אבל אם אתה בקטע של אספרסו ורוצה מטחנה ליותר משנה - שנה וחצי כדי לך לכוון ל1000+ שקל....