רשמים מהבורונדי

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

רשמים מהבורונדי

נושא שלא נקרא #1 

אתמול בבוקר התייצבתי אצל יוסי ולקחתי את חלקי במשלוח הבורונדי. בהזדמנות זו אני שוב מודה ליוסי על הטרחה והסחיבה!

מיד כשהגעתי הביתה קליתי אותו חד זני, ומזל שכך כי היום בצהריים אזל לי הקפה הקלוי.
אמנם לא אידיאלי לשתות קפה קלוי לאחר רק קצת יותר מ-24 שעות, אבל אין ברירה - לא היה קפה אחר.

דבר ראשון שהפתיע הוא שלמרות הזמן הקצר מהקלייה, לא היתה "געישת CO2" נוראית. מאחר ומדובר בקפה בשיטת wet processing זה הגיוני, שכן ידוע שרמות הקרמה נמוכות יחסית לערביקות שהן dry processed.

הטעם לא אכזב, וכמו שכבר כתבו לפני מדובר בקפה בעל גוף בינוני עד מלא, ובעל מתיקות גבוהה מאד. רמת החומציות נמוכה, ומרירות כמעט שלא מורגשת כלל אפילו ברמת קליה FC+ שבה ניסיתי אותו.

מה שכן, למרות היותו בעל פוטנציאל טוב לשמש כ"בסיס", חסרים לבורונדי מאפיינים נוספים כגון פירותיות, אגוזיות "רעננות" ובכלל "מורכבות" - ולכן בעיני פוסלים אותו מלהיות קפה מתאים לשתיה כחד-זני.

מה שכן, ניחוש שלי שהוא יהיה תחליף מצויין לברזיל ב"תערובת הבית" שלי. אני לא מרוצה מהברזיל שיש לי ובכלל קשה מאד להשיג ברזיל ברמה טובה בארץ. לפיכך כתחליף בתערובת שלי, כאשר ההודי-פלנטיישן משמש בסיס עיקרי, נראה לי שהוא ישתלב מצויין.

להלן התערובת החדשה שקליתי היום - דיווח על טעימה בעוד יומיים-שלושה:
50% הודי פלנטיישן
30% בורונדי
20% תימן מוקה
קליה בדרגת FC בג'ין (אצלי יצא 16.3 דקות, 240 מע').

נערך שוב:
תוספת ששכחתי לציין: כמות המוץ היתה מאד נמוכה. שוב - דבר צפוי ל-wet processed arabica. גם מסביר את החוסר במרירות ובטעמים מעושנים - יתרון מבחינתי כשמדובר בבסיס. לדעתי הוא יילך מצויין גם עם קולומביאני טוב.
נערך לאחרונה על ידי joncafe ב 20/03/2010 21:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #2 

שנוררתי ממוטי בורונדי (תודה!), וביצעתי בו קליה אחת.

אהבתי אותו, וגם אני התרשמתי שיש לו פוטנציאל טוב כבסיס.

גם בשל הגוף הסמיך שלו וגם בשל טעמי בסיס נעימים.
פרופיל הקליה שלי היה, בגדול: הכנסת פולים לקולה חם, 10 דקות לפיצוץ ראשון, 4 דקות לאחר מכן פיצוץ שני, עצירה בתחילת פיצוץ שני.

קיבלתי טעם שדווקא הזכיר לי במשהו את הברזיל (מעט אגוזי לטעמי), סוכר חום וטעם פירותי מאוד עדין (אולי אפרסקי), בעיקר באפטר-טייסט.

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

דעה_עכורה כתב:קיבלתי טעם שדווקא הזכיר לי במשהו את הברזיל (מעט אגוזי לטעמי), סוכר חום וטעם פירותי מאוד עדין (אולי אפרסקי), בעיקר באפטר-טייסט.
...
אני פחות הרגשתי בטעמים הפירותיים שציינת. ייתכן כי קליתי כהה מידי. אני אנסה שוב בהזדמנות בקליה בהירה יותר (שמומלצת לבורונדי ע"י הרבה מקורות).

בכל אופן - גם אני התרשמתי מהדמיון לברזיל - לא סתם החלטתי לתת לבורונדי לתפוס את מקומו של הברזיל בתערובת הבית המיתולוגית שלי... :)
רק מה - הוא נקי יותר מהברזיל שמסתובב כאן בארץ - אין טעמי לוואי לא נעימים שיש לעיתים מהברזיל.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

יפה מאוד.
אצלי הבורונדי תפס את מקום התימני בתור הזן המועדף.

יונתן, אני מגדיל את אחוזי הבורונדי ל-40%
תימן על 30%
ו-30% נוספים למשהו קצת יותר עבה, כמו למשל סומטרה.

זה הבסיס של התערובת שתתיתם אצלי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

מזכיר לי את הפרק בסיינפלד על ההיא שמארגנת את הזיכרונות בטלפון לפי מי שהיא מחבבת יותר
what's next?

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

דעה_עכורה כתב:שנוררתי ממוטי בורונדי (תודה!), וביצעתי בו קליה אחת.

אהבתי אותו, וגם אני התרשמתי שיש לו פוטנציאל טוב כבסיס.

גם בשל הגוף הסמיך שלו וגם בשל טעמי בסיס נעימים.
פרופיל הקליה שלי היה, בגדול: הכנסת פולים לקולה חם, 10 דקות לפיצוץ ראשון, 4 דקות לאחר מכן פיצוץ שני, עצירה בתחילת פיצוץ שני.

קיבלתי טעם שדווקא הזכיר לי במשהו את הברזיל (מעט אגוזי לטעמי), סוכר חום וטעם פירותי מאוד עדין (אולי אפרסקי), בעיקר באפטר-טייסט.
...
מדוע לוקח כל כך הרבה זמן בין פיצוץ ראשון לשני?
אמנם אני משתמש בקולה שונה, אבל אצלי המרחק בין פיצוץ ראשון לשני עומד על דקה עד דקה וחצי.
אני מודד זמן בין סיום פיצוץ ראשון לתחילת פיצוץ שני. האם את התכוונת מתחילת הפיצוץ הראשון?

דעה_עכורה
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 175
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #7 

מדדתי זמן בין תחילת פיצוץ ראשון לתחילת שני.
פיצוץ ראשון נמשך כשתי דקות.

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

כן, עכשיו ברור.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

מני - אולי תביא את הבהמור למפגש ביום חמישי?
(בטח יש טיסה בחמישי בבוקר - רק תביא שנאי 220 ל 110 וולט)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

רעיון טוב!
ותביא גם טובלרון.

:lol:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

לצערי הרב מאד אפספס את המפגש. מאד הייתי שמח להפגש, להכיר ולטעום.
גם מעניין אותי לראות קליה אחרת מזו של הבהמור. אני מאד מרוצה ממנו והייתי שמח לשמוע חוויות קליה מחברים בפורום אילו היה הקולה הזה נמכר בארץ. בינתיים אני ניזון מאינפורמציה שבהום באריסטה.
לעניין שוקולדים, אילו הייתי בא, היית טועם מהשוקולדים שאני עושה. הרבה יותר מוצלח מטובלרון... ואני מציין את זה עם ההסתייגות של "הנחתום מעיד על עיסתו"...
הפרלינים ממולאים גנאשים שמכילים את האלכוהול הכי משובח, פולים חד זניים וחמאת קקאו מאותו מקור חד זני (הקערית עשויה מאותו שוקולד של הפרלינים).
אולי במפגש הבא... :-)
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

wow wow wow wow wow wow
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

joncafe (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

מרשים מאד, מני. ואני אומר את זה בתור אחד שיש לו שוקולטיירית בבית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

מני
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 192
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

תודה :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

מני!!!!

ה-ר-ג-ת א-ו-ת-י !!!!!!!!

אתה חייב לי 550 קלוריות, כי בגלל הפוסט הזה שלך אני רץ אוטוטו לבלוס לפחות חפיסה שלמה של לינדט, או אולי אסתפק במגנום (300 קלוריות) רק להקפאת הקריז.

נראה מעולה! ממש ממש מרשים (Y)

ספר קצת על איך אתה מכין את השוקולדים האלה.
או שבעצם, אם יש לך חשק וכח, תוכל לכתוב ולצרף תמונות, ונעלה את זה בתור כתבה לעמוד השער.

שוקולד וקפה הולכים טוב ביחד :כן:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”