מסנן מים ביתי מבוסס סיליפוס - טוב ליהודים?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

תודה mati. איזה כיף לדעת שאנחנו מספיק גדולים כדי שתתנהל כאן מלחמת השמצות :)
בכל זאת, אביבאביב - אשמח לשמוע מהיכן הציטוטים שהבאת.

לגבי אישור FDA - גם אני מבין שהוא קיבל אותו, והוא מאושר במדינות גדולות (ארה"ב, גרמניה, אנגליה וכד').
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

mati
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 171
הצטרף: נובמבר 2004
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

הי מוטי,

קבל כמה:

מידע על סיליפוס:
http://idir.co.il/articles/2954/1//Page1.html
http://www.reader.co.il/article/1191/%D ... 7%99%D7%A7 http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry. ... Id=1669473
פניה למשרד הבריאות: http://www.blacklabor.org/?p=9125

מוצר של קיבוץ עמיעד המכיל סיליפוס: http://www.amiad.co.il/filters/sapir.asp

ואם יש לך הרבה סבלנות.... http://cafe.themarker.com/view.php?t=1072201&p=17

שבת שלום

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

מתי, תודה רבה על הלינקים.
קראתי הכל, אבל נכנעתי אחרי שני עמודים בדה-מרקר... :oops:

השורה התחתונה באמת לא ברורה לי. אני מניח שזה כמו סלולרי או חלב, הא?
תמיד יהיו בעד ונגד.

טוב, אתנחם בעובדה שאני בדירה שכורה לפרק זמן קצוב. בדירה הבאה לא יהיה פילטר כזה.

בכל אופן - לא מוותר על הבריטה.

תודה שוב (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 5559
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: מול המחשב
נתן תודות: 1053 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

לא קראתי את השירשור, קראתי את כותרתו בלבד, הספיק לי ,

סיליפוס ואדם לא חברים,

לא ממליץ על קירבה בין אחד לשני,

אני התקנתי מסנן EVERPURE מתחת לברז ןממנו אני ממלא את מיכל המים של המכונה

דוד שלי הוא מהנדס מזון , עובד בחברות מזון ואחראי על איכות המזון שמייצרים - דעתו מקובלת עלי והנה אני מעביר לכם אותה בחינם :wink:

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

ההשמצות קודם נראו לא מקצועיות בעליל

נושא שלא נקרא #20 

אם הסיליפוס היה מכיל עד 2 חל"מ הוא עדין לא היה מצליח להרעיל אותנו כי קצב ההמסה שלו הוא כה איטי שהכמות הזו הייתה נמהלת עד לבלי הכר כדלקמן:
יש לנו 62% פוספאט בסיליפוס. זה 620,000 חל"מ. במים מטופלים יש 1-3 חל"מ. נגיד 3, זה מיהול פי 200,000.
את הארסן מדדו בסיליפוס המוצק, ושם הוא 5 חל"ב. מהל זאת פי 200,000 ותקבל 0.025 חל"ט (חלקים לטריליון). במים אורגינליים ממקורות בטח יש יותר מזה, ואני משוכנע שאין לכמות זאת כל תרומה לבריאותנו. זה אותו דבר לגבי יתר החמרים הזרים שמופיעים בסיליפוס. אגב הפחדות לפי FDA שזה רשות המזון והתרופות האמריקנית חומצה זרחתית באיכות מזון יכולה להכיל עד 1.8 חל"מ ארסן. זו החומצה שכולנו שותים בקוקה קולה.
בברכה
אדי

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

מוטי בלי לחץ, אני במקומך הייתי מדבר עם בעלת הבית ומבקש בנימוס להוריד או להחליף את המוצר למשהו אחר.

אם לא יעזור קרא לי ואז תראה איך הכול מסתדר ... :wink:

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 156
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

אני אמנם לא מומחה למים כמו קופי אדיקט אבל עד כמה שידוע לי קודם כל סילפוס מותר לשימוש במי שתיה, על אחת כמה וכמה כשמדובר במים למכונת קפה שאנו לא צורכים מהם כמויות גדולות.


בכל מקרה, לא תוכל לראות הבדל ברמת קושיות המים (או לפחות לא את ההבדל שהיית רוצה) פשוט מאחר והסילפוס אינו מוציא את האבנית מהמים כמו מרכך. הפעילות של הסילפוס הופכת את המגנזיום והסידן למבנה אחר (כאן נכנס הסבר כימי שאני לא מתמצא בו) שהעקרון הוא שאינו מתגבש. נוצרת שכבה דקה של אבנית במרקם משחתי על הרכיבים הפנימיים החמים. השכבה ניתנת להסרה בקלות בניגוב.


בעקרון זה הפתרון הכי זול ופשוט לאבנית בלי המצאות הזויות של מגנטים ומיניהם ושאר מוצרי שקר כלשהו.
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

אביבאביב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

הציתותים הם מאותו הנייר שאתה צרפתה חוות דעת מומחה

נושא שלא נקרא #23 

תבדוק לבד , אני לא מהתחום ולא ממש מבין אבל בטוח שאני לא רוצה שהילד שלי ישתה כל יום קוקה קולה שקוף בלי טעם וריח

אביבאביב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

סיליפוס מזיק או לא מזיק נכתב ע"י בעל עניין שמשווק 10 מליון ש"ח בשנה סי

נושא שלא נקרא #24 

וברור שבעלי עניין שמשווקים מסננים עם סיליפוס מעוניינים לשווק כימיכאלים ויטענו שזה ממש מצויין לבריאות שלנו ולא מזיק.

כימכאלים זה כימיכאלים ולא משנה אך נקרא להם. בנוסף סיליפוס זה מלח / מלחים מסוגים שונים אם אני לא טועה למה אתה רוצה מלח במים שלך. מלח הוא בעיתי לבריאות בכל מקרה גם אם אין בו ארסן ועופרת.

ובקשר לאבנית אז תאמינו לי או לא שעדיף להחליף כל 10 שנים דוד או מכונת כביסה או את כל הצנרת בבית ולא את הצנרת של הגוף כי לגוף אין חלקי חילוף.

חד שמח!

אביבאביב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

תבדוק פה זה באמת מעניין

נושא שלא נקרא #25 


coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

אביבאביב מה קרה לך

נושא שלא נקרא #26 

אני מבין שכימיקלים זה שם מפחיד, אבל היום כימיקלים הם הסיבה לתוחלת החיים שעולה ומתארכת. קוראים לזה תרופות. כימיקלים נמצאים סביבנו כי בלי כימיקלים לא היינו יכולים להתלבש (סיבים סינתיטיים) לא היינו יכולים לאכול כי האדמה הייתה מייצרת פחות ללא דשנים. מזון לא היה מחזיק מעמד כי החיידקים היו חוגגים עליו, וניתן להמשיך לכל תחומי החיים. מעניין שהסיליפוס הביא אותך להרשם לפורום, מקווה שתחזיק מעמד אבל גם קפה הוא תערובת של כימיקלים שיוצרים טעם וריח והנאה לכולנו, אז תרגע, תשתה איזה אספרסו כפול, ותדע שאם תרצה ואם לא הכל סביבך זה כימיה.
בברכה
אדי

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1424
הצטרף: מרץ 2005
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

אני חושב ש coffeeaddict צודק.
יש סביבנו כל כך הרבה מקורות לכימיקלים גם שאתה אוכל ירקות ובשר יש סיכוי שאחוז קטן של כימיקלים מגיע אליך אז תפסיק לאכול?
כמו שהוא כתב אחוז הכימיקל במים כל כך קטן שזה לא משנה.
בתור אחד שכבר המון זמן קורא את ההודעות של coffeeaddict הבנתי שהוא מבין דבר או שניים בנושא אז בשבילי הטיעון שלו סוגר את העיניין.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
הודעות: 2335
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: קנדה
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

בכלל, השימוש במילה "כימיקל" כאילו זו מילת גנאי מוזר בעיני (בלשון המעטה).
מה זה "כימיקל"? כל חומר מסביבנו, טבעי או מלאכותי הוא "כימיקל"!
מים הם כימיקל, מלח בישול זה כימיקל, ועוד ועוד!

אם הייתי כותב בפוסט שלקחתי מימן-הידרוקסידי בסיר, והוספתי לו סודיום-כלוריד, בחשתי היטב, ואז הוספתי חומצה-אצטית, אתנול, פנולים, ועוד כמה דברים, זה היה עלול להשמע נורא למי שלא מבין. בעצם בסך הכל לקחתי מים עם מלח והוספתי חומץ ויין.
בקיצור, "כימיקל" זו מילה שאין לה משמעות ששימוש בה כמילת גנאי משמש לתעמולה ותו לא.

זה מזכיר לי את השימוש המופרז בביטוי "חומרים טבעיים בלבד" כאילו זו ערובה להיותם טובים ובטוחים.
זה כמובן קשקוש בדיוק באותה מידה כמו ששימוש במילה "כימיקל" מצביע כאילו על חומר מסוכן.
יש "כימיקאלים" או חומרים "מלאכותיים" (דהיינו מסונתזים בתנאים מבוקרים) בטוחים לחלוטין, ולעומת זאת יש חומרים "טבעיים" מסוכנים ביותר.
מישהו ניסה פעם לאכול פטריות רעל (גדלות בצורה טבעית לחלוטין) או לשים גוש אורניום מתחת לכרית בלילה? יש גם שבטים באפריקה שמשתמשים ברעלים טבעיים שמשתקים ו/או ממיתים חיות ציד בדקות. אז מה - בגלל שזה "חומר טבעי" זה מבטיח שהוא בטוח?

כל זאת נאמר מבלי לשפוט בכלל האם סיליפוס הוא טוב או רע, מסוכן או בטוח, אינני מבין בכך יותר מדי (ואני חושד שחוץ מ-coffeeaddict אף אחד מאיתנו לא ממש מבין בזה יותר מדי).
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

יש בחור אחד שעובר בכל בית פה בפתח תקווה ומוכר את הסיליפוס די בזול. עד עכשיו לא חשבתי על זה אבל אחרי סדרה של השמצות על הסיליפוס כנראה שזה פתרון טוב.
דבר אחד למדתי בקטע של הקפה - כשיש הרבה אנטי (כמו על הג'ין) זה בדרך כלל כי המוצר טוב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אביבאביב
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 14
הצטרף: אפריל 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

פוספטים כימיכאלים במזון ושתייה במילים אחרות דשן

נושא שלא נקרא #30 

פוספאטים

מאת: ד"ר חיים סדובסקי


הטקסט הוסר ע"י מנהל. אין להעתיק ולפרסם העתק של טקסט ממקור חיצוני בפורום אלא לשים קישור למקור בלבד.


נעול

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”