בכיף מוטי, אמרתי לך שהוא אחלה קפה ...
זה הקפה היחיד שאני אוהב לשתות כחד זני והוא גם משתלב נהדר בתערובות ואפשר לוותר על ברזיל כי יש לו המון גוף.
דרך אגב בקפה הזה תמיד צריך לרדת קצת ברמת הטחינה, ברוקי הייתי מוריד 2 קליקים.
רשמים מטעימות של זני קפה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
ספר לי על זה... הפסדתי לפחות שליש מהכמות על משחקי דחיסה ונסיון להבין מה השתבש בדרך, ניקיתי על הדרך את הרוקי נקיון יסודי (כי התחלתי לחשוב שמשהו לא בסדר במטחנה) ונלחצתי כשירדתי 2 סטפים שלמים עד שקיבלתי זרימה טובה.כפיר_ש כתב:דרך אגב בקפה הזה תמיד צריך לרדת קצת ברמת הטחינה, ברוקי הייתי מוריד 2 קליקים....
ממש מוזר. איזו סיבה יכולה להיות לזה?
אולי כי הוא שומני מאוד? שמתי לב שהוא נפלט מהרוקי כמו בשר טחון, לא כמו קפה (בגושים דביקים כאלה שנופלים לתוך הידית).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- gedkoz
- חבר ותיק
- הודעות: 1405
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: משגב,גליל
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
קניתי לניסיון peru.מישהו קלה את הזן הזה ומה המלצות לקליה לסינגל?באפריל היתה תארוכה שלSpeciality Coffee Association of America וקפה אורגני מעמק סינטיה במחוז פונו לקח מקום ראשון בין 140 זנים מ 25 מדינות...אולי זה סתם פלוף אולי לא.צריך לנות פרו שמגיע אלינו
נערך לאחרונה על ידי gedkoz ב 12/06/2010 12:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
באופן עקרוני נכון.gedkoz כתב:כלומר,סיום קליה בתחילת פיצוץ שני,נכון?...
מופע הפיצוצים מותנה בהרבה פרמטרים,גודל הפול,מתי נקטף-כמה הפול לח,איזה זן אתה קולה וכ', פולים מאתיופיה-שהם מאוד קטנים יקח להם פחות זמן,פולים מגואטמאלה ומקסיקו גודל 19 יקח יותר זמן,כדאי מאוד להביא בחשבון שפולים גדולים,אמנם לוקח להם יותר זמן להגיע לקליה אופטימלית,מצד שני לוקח יותר זמן לקרר אותם,זה אומר שעל מנת להגיע ל-fc,צריך לעצור את הקליה ולקרר מוקדם יותר מאשר פולים מאתיופיה.
- gedkoz
- חבר ותיק
- הודעות: 1405
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: משגב,גליל
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
שתי קליות מקפה שנקנה ב קדמה רמת ישי ,קפה מגיע מאווה חיפה.
פרו - פולים לא כהי יפים,כ20 נזרקו במהלך מיון מנה לקליה.יש גם לא מעט פולים קטנים...אולי בגלל היותו אורגני. קליה ב ג'ין מחומם מראש,15.5 דקות ,תכילת קירור בפיצוץ שני+מסננות.
קפה נהדר,סמיך,בלי טעמים מודגשים,חמיצות קלילה ונעימה וקורט שוקולד בזמן שתיה....טוב,מה שאי אפשר היה להגיד לפי מראה של פולים ירוקים
קניה AA -פולים יפים אך לא גדולים מאוד.16 דקות ב135-140 מעלות עד פיצוץ שני.קליה לא כהה מאוד.טעם שונה לגמרי מפרו - ייני משהו ותבלינים ממרחבי מזרח אפריקה.מעניין לחד זני ואני חייב לנסות עוד קליה כהה יותר.היה מוצלח גם בקפוצ'נו...
פרו - פולים לא כהי יפים,כ20 נזרקו במהלך מיון מנה לקליה.יש גם לא מעט פולים קטנים...אולי בגלל היותו אורגני. קליה ב ג'ין מחומם מראש,15.5 דקות ,תכילת קירור בפיצוץ שני+מסננות.
קפה נהדר,סמיך,בלי טעמים מודגשים,חמיצות קלילה ונעימה וקורט שוקולד בזמן שתיה....טוב,מה שאי אפשר היה להגיד לפי מראה של פולים ירוקים
קניה AA -פולים יפים אך לא גדולים מאוד.16 דקות ב135-140 מעלות עד פיצוץ שני.קליה לא כהה מאוד.טעם שונה לגמרי מפרו - ייני משהו ותבלינים ממרחבי מזרח אפריקה.מעניין לחד זני ואני חייב לנסות עוד קליה כהה יותר.היה מוצלח גם בקפוצ'נו...
משחקים עם אינדיאן מונסון
בעבר,בפעם הראשונה ששילבתי אותו בתערובת התלהבתי מאוד מהתוצאה.(במיוחד כתערובת ל"הפוך")
הקפה היה עשיר מאוד בטעם והוסיף גם לקרמה.
אתמול החלטתי לעמוד על טיב הטעם של המונסון בשתי קליות שונות FC+ ו - City
מתוך כוונה למצוא לו את רמת הקליה המיטבית ואת מקומו בתערובות עתידיות.
בקליה הראשונה 100g ביצעתי קליה ממושכת בטמפרטורה יחסית נמוכה ועד רמה של FC+
טמפרטורת הפולים הסופית היתה 230 מעלות והקליה נמשכה כרבע שעה.
הפולים יצאו כהים מאוד ובתהליך הקרור וההמתנה לא הפרישו נוזלים.
יום לאחר מכן הוצאתי שוט אספרסו יחיד.
הטעם היה חזק מאוד,"פחמי",המעבר בין טעמים של חמוץ למר היה מהיר מאוד . שוט קשה מאוד לעיקול.
בקליה השניה 100g ביצעתי קליה סטנדרטית עד רמה של City.
טמפרטורת הפולים הסופית היתה בסביבות 215 מעלות והקליה היתה מהירה יותר.
הפולים יצאו בגוון יותר בהיר
התוצאה יום לאחר מכן בשוט אספרסו היתה נעימה יותר לחיך.
המעבר בין חמיצות למרירות היה איטי יותר כשבאמצע היה הרבה גוף וטעם.
עדיין שוט קשה מדיי בפני עצמו כאספרסו אבל יכול להוסיף עומק לתערובת (במקום ברזיל לדוגמא) בקפה הפוך ובנוסף ייתן קרמה מצויינת.
הקפה היה עשיר מאוד בטעם והוסיף גם לקרמה.
אתמול החלטתי לעמוד על טיב הטעם של המונסון בשתי קליות שונות FC+ ו - City
מתוך כוונה למצוא לו את רמת הקליה המיטבית ואת מקומו בתערובות עתידיות.
בקליה הראשונה 100g ביצעתי קליה ממושכת בטמפרטורה יחסית נמוכה ועד רמה של FC+
טמפרטורת הפולים הסופית היתה 230 מעלות והקליה נמשכה כרבע שעה.
הפולים יצאו כהים מאוד ובתהליך הקרור וההמתנה לא הפרישו נוזלים.
יום לאחר מכן הוצאתי שוט אספרסו יחיד.
הטעם היה חזק מאוד,"פחמי",המעבר בין טעמים של חמוץ למר היה מהיר מאוד . שוט קשה מאוד לעיקול.
בקליה השניה 100g ביצעתי קליה סטנדרטית עד רמה של City.
טמפרטורת הפולים הסופית היתה בסביבות 215 מעלות והקליה היתה מהירה יותר.
הפולים יצאו בגוון יותר בהיר
התוצאה יום לאחר מכן בשוט אספרסו היתה נעימה יותר לחיך.
המעבר בין חמיצות למרירות היה איטי יותר כשבאמצע היה הרבה גוף וטעם.
עדיין שוט קשה מדיי בפני עצמו כאספרסו אבל יכול להוסיף עומק לתערובת (במקום ברזיל לדוגמא) בקפה הפוך ובנוסף ייתן קרמה מצויינת.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
Re: משחקים עם אינדיאן מונסון
מה זו סלסילת הקירור התותחית הזאת?nimitzg כתב:בעבר,בפעם הראשונה ששילבתי אותו בתערובת התלהבתי מאוד מהתוצאה.(במיוחד כתערובת ל"הפוך")
הקפה היה עשיר מאוד בטעם והוסיף גם לקרמה.
אתמול החלטתי לעמוד על טיב הטעם של המונסון בשתי קליות שונות FC+ ו - City
מתוך כוונה למצוא לו את רמת הקליה המיטבית ואת מקומו בתערובות עתידיות.
בקליה הראשונה 100g ביצעתי קליה ממושכת בטמפרטורה יחסית נמוכה ועד רמה של FC+
טמפרטורת הפולים הסופית היתה 230 מעלות והקליה נמשכה כרבע שעה.
הפולים יצאו כהים מאוד ובתהליך הקרור וההמתנה לא הפרישו נוזלים.
יום לאחר מכן הוצאתי שוט אספרסו יחיד.
הטעם היה חזק מאוד,"פחמי",המעבר בין טעמים של חמוץ למר היה מהיר מאוד . שוט קשה מאוד לעיקול.
בקליה השניה 100g ביצעתי קליה סטנדרטית עד רמה של City.
טמפרטורת הפולים הסופית היתה בסביבות 215 מעלות והקליה היתה מהירה יותר.
הפולים יצאו בגוון יותר בהיר
התוצאה יום לאחר מכן בשוט אספרסו היתה נעימה יותר לחיך.
המעבר בין חמיצות למרירות היה איטי יותר כשבאמצע היה הרבה גוף וטעם.
עדיין שוט קשה מדיי בפני עצמו כאספרסו אבל יכול להוסיף עומק לתערובת (במקום ברזיל לדוגמא) בקפה הפוך ובנוסף ייתן קרמה מצויינת....
Re: משחקים עם אינדיאן מונסון
היי אייסמן,אייסמן כתב:מה זו סלסילת הקירור התותחית הזאת?...
ראה פוסט שלי מתחילת סוכות בנושא:
"הוא כאן....Quest M3"
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר
- הודעות: 4726
- הצטרף: ינואר 2010
- מיקום: מרכז
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
רשמים מטעימות של קונגו ...
אז ככה, קיבלתי מיוסי לפני מספר חודשים קילו של קונגו (ערביקה) שנקנה כמדומני בירכא.
הקפה לא נראה משהו, יש לא מעט פולים פגומים ושבורים והוא מעט צהבהב ועושה רושם שהוא לא הכי טרי בעולם.
במסגרת הטעימות המחודשות שאני עושה לאחרונה לקפה חד זני החלטתי לקלות גם סיבוב של הקונגו.
התחלתי מקולה שחומם מראש, שפכתי את הפולים ופנימה והפיצוץ הראשון לא אחר להגיע והיה לאחר כ 10 דק'.
טוב החלטתי שיש לי עוד 2-3 דק' לפחות לסיום הקליה (כיוונתי ל FC) והלכתי לסיבוב קצר חזרתי לאחר כ 3 דקות וגיליתי פולים כהים מאוד שכבר ממש עמוק בתוך הפיצוץ השני ועצרתי מיד את הקליה והתחלתי לקרר.
אני מניח שהקליה התקדמה מהר כי הם היו כנראה קצת ישנים.
הייתי בטוח שהקפה הולך לפח ויתקבל משהו שבקושי ניתן לשתיה אבל זכור לי שקראתי שקונגו דווקא הולך טוב גם בקליה כהה והחלטתי להמתין 48 שע' ולטעום.
טעמתי את הקפה היום בבוקר והוא פשוט מעולה ! גוף בינוני+, חומציות עדינה, מעט מתיקות (כן אפילו בקליה כהה), טעם יחסית מורכב ואפטרטייס נחמד וקצת מתובל.
הוא ממש לא דומה לשאר הקפה מאפריקה כגון קניה, טנזניה אלא יותר דומה לבורונדי ובהחלט מהווה תחליף ראוי בהיעדרו.
אפשר בהחלט לשתות אותו כחד זני והוא משתלב היטב עם חלב אבל לטעמי עירבוב עם סומטרה יהיה מצויין ...
הקפה לא נראה משהו, יש לא מעט פולים פגומים ושבורים והוא מעט צהבהב ועושה רושם שהוא לא הכי טרי בעולם.
במסגרת הטעימות המחודשות שאני עושה לאחרונה לקפה חד זני החלטתי לקלות גם סיבוב של הקונגו.
התחלתי מקולה שחומם מראש, שפכתי את הפולים ופנימה והפיצוץ הראשון לא אחר להגיע והיה לאחר כ 10 דק'.
טוב החלטתי שיש לי עוד 2-3 דק' לפחות לסיום הקליה (כיוונתי ל FC) והלכתי לסיבוב קצר חזרתי לאחר כ 3 דקות וגיליתי פולים כהים מאוד שכבר ממש עמוק בתוך הפיצוץ השני ועצרתי מיד את הקליה והתחלתי לקרר.
אני מניח שהקליה התקדמה מהר כי הם היו כנראה קצת ישנים.
הייתי בטוח שהקפה הולך לפח ויתקבל משהו שבקושי ניתן לשתיה אבל זכור לי שקראתי שקונגו דווקא הולך טוב גם בקליה כהה והחלטתי להמתין 48 שע' ולטעום.
טעמתי את הקפה היום בבוקר והוא פשוט מעולה ! גוף בינוני+, חומציות עדינה, מעט מתיקות (כן אפילו בקליה כהה), טעם יחסית מורכב ואפטרטייס נחמד וקצת מתובל.
הוא ממש לא דומה לשאר הקפה מאפריקה כגון קניה, טנזניה אלא יותר דומה לבורונדי ובהחלט מהווה תחליף ראוי בהיעדרו.
אפשר בהחלט לשתות אותו כחד זני והוא משתלב היטב עם חלב אבל לטעמי עירבוב עם סומטרה יהיה מצויין ...
Re: רשמים מטעימות של קונגו ...
משמח אותי לשמוע שאני לא לבד.כפיר_ש כתב:אז ככה, קיבלתי מיוסי לפני מספר חודשים קילו של קונגו (ערביקה) שנקנה כמדומני בירכא.
הקפה לא נראה משהו, יש לא מעט פולים פגומים ושבורים והוא מעט צהבהב ועושה רושם שהוא לא הכי טרי בעולם.
במסגרת הטעימות המחודשות שאני עושה לאחרונה לקפה חד זני החלטתי לקלות גם סיבוב של הקונגו.
התחלתי מקולה שחומם מראש, שפכתי את הפולים ופנימה והפיצוץ הראשון לא אחר להגיע והיה לאחר כ 10 דק'.
טוב החלטתי שיש לי עוד 2-3 דק' לפחות לסיום הקליה (כיוונתי ל FC) והלכתי לסיבוב קצר חזרתי לאחר כ 3 דקות וגיליתי פולים כהים מאוד שכבר ממש עמוק בתוך הפיצוץ השני ועצרתי מיד את הקליה והתחלתי לקרר.
אני מניח שהקליה התקדמה מהר כי הם היו כנראה קצת ישנים.
הייתי בטוח שהקפה הולך לפח ויתקבל משהו שבקושי ניתן לשתיה אבל זכור לי שקראתי שקונגו דווקא הולך טוב גם בקליה כהה והחלטתי להמתין 48 שע' ולטעום.
טעמתי את הקפה היום בבוקר והוא פשוט מעולה ! גוף בינוני+, חומציות עדינה, מעט מתיקות (כן אפילו בקליה כהה), טעם יחסית מורכב ואפטרטייס נחמד וקצת מתובל.
הוא ממש לא דומה לשאר הקפה מאפריקה כגון קניה, טנזניה אלא יותר דומה לבורונדי ובהחלט מהווה תחליף ראוי בהיעדרו.
אפשר בהחלט לשתות אותו כחד זני והוא משתלב היטב עם חלב אבל לטעמי עירבוב עם סומטרה יהיה מצויין ......
לפני מספר חודשים כשהבאתי את הקונגו,עקמתי את האף למראה הפולים המכוערים והמצ'וקמקים שהיו גם מאסיף ישן,אבל הטעם די הפתיע אותי לטובה,במיוחד כחד זני.
כנראה שצריך לתת הזדמנויות נוספות,וגם צריך אולי מצב רוח מתאים.
היו לי בזמנו פולים מכוערים מזמביה שגם הם הפתיעו אותי לטובה.
לאחרונה אני מנסה סבב נוסף לפולים שקצת "השמצתי" אותם לאחרונה,בניהם הונדורס,מקסיקו ופפואה ניו גיניאה.
דווקה ההונדורס שחסר אופי מעניין אותי מחדש.