תודה על הברכות מוטי - אני מרוצה עד הגג. היא קצת יותר מלכלכת ממה שחשבתי אבל ההבדל בקפה פשוט לא נתפס - תענוג.
זה ממש לא ברור לי. בלליט אתה יכול לשלוט בצורה אולטימטיבית בעובי הטחינה. מה קורה כשאתה מסובב ממש מעט את הבורג לכיוון הגס יותר, ודוחס הכי חזק שאתה יכול? הרי זה אמור לתקוע לגמרי את המכונה. לא יכול להיות שתהיה זרימה כ"כ מהירה.
...
אני עוד משחק עם זה - אבל בגדול יש התקדמות, כבר הצלחתי לתקוע לגמרי את המכונה (פעם אחת אפילו כשלא נעלתי את ה-PF חזק אז אפילו השתחררו קיטור ונוזלים מהצד).
והצלחתי להגיע לזרימה יחסית דקה של כ-15 עד 20 שניות. כנראה עוד צריך לשחק עם כמות הקפה ועם עובי הטחינה. אמנם יוצא כבר קפה לא רע לרוב, אבל אני עדיין לא שם (נו, אבל זה חלק מהכיף
).
אנשים מדווחים שאין בעיה להכניס למקפיא, אבל כשמוציאים אסור לפתוח את השקית עד שהפולים חוזרים לטמפ' החדר, אחרת הלחות תהרוס אותם. תוודא שהשקית שאתה מכניס למקפיא היא אטומה לגמרי
...
1. יש יתרון ללהכניס למקפיא? כלומר - הם ישרדו יותר זמן ככה?
2. אני מכניס אותם לשקית ומקפל כמה פעמים ושם גומיה חזקה, את זה מכניס לשקית זיפ-לוק ואת זה לקופסת וואקום. אני מקווה שזה מספיק...
התברר שאפילו הגבול התחתון של הסטופר של המטחנה היה קבוע על טחינה גסה מדי על אף שלא כל כך פשוט להבחין בזה.
אצלי זו הייתה הבעיה ולאחר כיוון מחדש של מיקום הסטופר זה נפתר.
...
כנראה אני פשוט לא טחנתי דק מספיק - באיזשהו שלב "השתוללתי" איזה 5 סיבובים לכיוון הדק, החלטתי להגיע לגבול התחתון ולעלות משם. המכונה נתקעה לגמרי - ואני לא חושב שאפילו התקרבתי לנמוך ביותר. תודה