עצירת קליה באמצעות מים

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

עצירת קליה באמצעות מים

נושא שלא נקרא #1 

אני זוכר שדיברנו על עצירת קליה באמצעות ריסוס מים, במיוחד בקלית תנור.
זה לא ישים בג'ין, אבל החבר'ה עם החביתוש, ניסיתם לעצור עם מים פעם?

ראו את הסרטון הזה.
הבחור קולה עם אקדח אויר-חם, ומקבל קליה לא כ"כ אחידה.

אבל בדקה 05:25 הוא מרסס מים על הקפה. די הרבה מים, לא?
מצד שני, ממש במהירות נראה שהקפה יחסית קר.

מה דעתכם?

- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 520
הצטרף: נובמבר 2009
שם מלא: איתן שלום
מיקום: צפון
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

כך לימדו אותי כשרק נכנסתי לתחום הקליה

נושא שלא נקרא #2 

וזה ישים ביותר בג'ין כשמבצעים קירור אלים, עצירת החימום , שפיכה לקערת מתכת וריסוס במים. כמובן שצריך לעצור את עצמך מלהגזים, כי עודף מים חודר לקפה ונשאר שם. אגב זו גם הדרך ה"תעשייתית" לעצירה מהירה של הקליה, ואיבוד של פחות משקל בסופו של עניין. או החדרת משקל לקפה, בשביל הריווחיות.
אדי

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2220
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אכן שיטה מוכרת ויעילה.

קרור עם מים בהחלט אפשרי בתנאי שהקרור יעשה ממש בסוף הקליה כשהפולים עוד עשנים-לא לחכות, על מנת לאפשר למים להתאדות מיד,מבלי שיגרמו ללחות הפולים.

שיטת קירור זאת נותנת לפולים צבע מבריק ומיוחד,מתאימה לקרור של קליה בתנור,גם לחביתוש זה לא רע.

בעבר כשקליתי בתנור,הייתי משתמש בשיטה זו עם מי סוכר,גם מקרר,גם מצפה את הפולים בשכבת סוכר דקה,שנותן לקפה טעם יחודי וקרמלי,אבל יש בעיה קטנה,ה-CO2 לא כל כך מסכים להתנדף בגלל שכבת האיטום שהסוכר נותן,לכן הפתרון לשחרור הגז,זה גריסה קלה של הפולים .

נסו ותהנו.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

העליתי את זה כאן די מזמן, היתה תקופה שהייתי מקרר רק ככה את הקליות בג'יו. מתישהו הפסקתי עם זה, כי המאמץ של עצירת הקלייה והקירור הידני לא שווה לטעמי את ההבדל. הבדלים בטעם לא הרגשתי, בריח הורגש הבדל קטנטן, מראה הפולים היה מבריק יותר אבל ההבדל המהותי הוא בזמן הטריות שלהם. גיליתי שקירור מהיר בכלל וקירור מים בפרט (שהוא כנראה הקירור המהיר ביותר) תורמים די משמעותית לאורך החיים של הקפה. מכיוון שממילא אני צורך בשבוע במקרה הרע את הקפה, לא היתה בזה תועלת מהותית.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

תודה על המידע. מאוד מעניין.

לצערי זה לא כ"כ ישים בג'ין, כי לעצור באמצע ולהתעסק עם המיכל הרותח זו לא משימה כ"כ נעימה (זה קורה לי, אחת ל-20 קליות בערך, שאני חייב לעצור ברוטאלית, כי אני לא עוצר את הקליה מוקדם מספיק).

מעניין אם החבר'ה המחובתשים משתמשים בשיטה הזו.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
הודעות: 5010
הצטרף: נובמבר 2009
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 286 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

לא ניסיתי אבל אשמח לבדוק
צריך רק להשיג שפריצר (דוקא הכנתי בדיוק כזה לילד לא מזמן, שיוכל לעצבן אורחים, לא חשבתי לקרר עם זה קפה...)
what's next?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

בקלייה האחרונה שלי (מכונת פופקורן) השתמשתי בקרור מיד לאחר סיום הקלייה באמצעות שפריצר מים.

יצא לי הקפה הכי טוב מאז שהתחלתי לקלות.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

יפה מאוד! (Y)
צריך לחשוב איך אפשר לעשות את זה עם הג'ין. בא לי לנסות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

תמיר8
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 47
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

מדוע אי אפשר עם הג'ין?

נושא שלא נקרא #9 

אצלי התהליך מתבצע כך:ברגע שאני רואה שהקלייה הגיעה לסיום מבחינת צבע ,אני לוחץ על קירור.ממתין 30 שניות כדי לקרר את המבער ואז לחיצה ארוכה על stop ומתבצעת עצירת חירום.מוציא עם כפפה את המיכל ,שופך למסננת מתכת ובשלב זה אפשר לרסס.בעצירה שכזאת תמיד אני יודע מה אני מקבל ולא ממתין עד לסיום הקירור הרגיל.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

Re: מדוע אי אפשר עם הג'ין?

נושא שלא נקרא #10 

תמיר8 כתב:אצלי התהליך מתבצע כך:ברגע שאני רואה שהקלייה הגיעה לסיום מבחינת צבע ,אני לוחץ על קירור.ממתין 30 שניות כדי לקרר את המבער ואז לחיצה ארוכה על stop ומתבצעת עצירת חירום.מוציא עם כפפה את המיכל ,שופך למסננת מתכת ובשלב זה אפשר לרסס.בעצירה שכזאת תמיד אני יודע מה אני מקבל ולא ממתין עד לסיום הקירור הרגיל.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה.
...
זה בערך מה שאני הייתי עושה. פשוט קצת נמאס לי, גם כי קשה אח"כ להחזיר את מיכל הפולים למקום עד שכל העסק מתקרר. כיום אני מכוון מזגן אל הג'ין ופותח את מכסה הזכוכית.

ברוך הבא, תמיר.. תמיד נחמד לראות כאן פרצופים מהעבר.

elisha75
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 133
הצטרף: מרץ 2010
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אני קולה בחביתוש ובמרבית הקליות אני משתמש במים על מנת לעצור את הקלייה באופן כמעט מידי לאחר ההוצאה מהקולה.
חייבים לעשות את הפעולה בשניות הראשונות אחרי ההוצאה אחרת הפולים נשארים רטובים ממים שלא התאדו

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

זה לא נראה לי ישים בגי'ין כי הוצאת הפולים היא לא תהליך טריוויאלי. צריך לעבוד בזהירות, עם כפפות, וזה לוקח זמן.
גם על הדרך מאבדים את אחד היתרונות הגדולים של הג'ין - סילוק המוץ. אחרי שאני מקרר בין שתי מסננות, אני תמיד צריך לטאטא את כל הבית.

האמת שפעם חשבתי על בניה של מכשיר לקירור הפולים. אפילו כתבתי על זה כאן בפורום, אך לא הגעתי לבניה שלו.
משהו די פשוט - מבוסס על מאוורר, ושתי רשתות מסתובבות.
אולי, אם אבנה דבר כזה, אשלב בתוכו גם שפריצר... :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 11720
הצטרף: נובמבר 2009
מיקום: כפר סבא
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

אלישע בנה כזה לחביתוש - אבל לא מפרידים מוץ בבית אלא בחוץ.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =129949138
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”