אני זוכר שדיברנו על עצירת קליה באמצעות ריסוס מים, במיוחד בקלית תנור.
זה לא ישים בג'ין, אבל החבר'ה עם החביתוש, ניסיתם לעצור עם מים פעם?
ראו את הסרטון הזה.
הבחור קולה עם אקדח אויר-חם, ומקבל קליה לא כ"כ אחידה.
אבל בדקה 05:25 הוא מרסס מים על הקפה. די הרבה מים, לא?
מצד שני, ממש במהירות נראה שהקפה יחסית קר.
מה דעתכם?
עצירת קליה באמצעות מים
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 520
- הצטרף: נובמבר 2009
- שם מלא: איתן שלום
- מיקום: צפון
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
כך לימדו אותי כשרק נכנסתי לתחום הקליה
וזה ישים ביותר בג'ין כשמבצעים קירור אלים, עצירת החימום , שפיכה לקערת מתכת וריסוס במים. כמובן שצריך לעצור את עצמך מלהגזים, כי עודף מים חודר לקפה ונשאר שם. אגב זו גם הדרך ה"תעשייתית" לעצירה מהירה של הקליה, ואיבוד של פחות משקל בסופו של עניין. או החדרת משקל לקפה, בשביל הריווחיות.
אדי
אדי
אכן שיטה מוכרת ויעילה.
קרור עם מים בהחלט אפשרי בתנאי שהקרור יעשה ממש בסוף הקליה כשהפולים עוד עשנים-לא לחכות, על מנת לאפשר למים להתאדות מיד,מבלי שיגרמו ללחות הפולים.
שיטת קירור זאת נותנת לפולים צבע מבריק ומיוחד,מתאימה לקרור של קליה בתנור,גם לחביתוש זה לא רע.
בעבר כשקליתי בתנור,הייתי משתמש בשיטה זו עם מי סוכר,גם מקרר,גם מצפה את הפולים בשכבת סוכר דקה,שנותן לקפה טעם יחודי וקרמלי,אבל יש בעיה קטנה,ה-CO2 לא כל כך מסכים להתנדף בגלל שכבת האיטום שהסוכר נותן,לכן הפתרון לשחרור הגז,זה גריסה קלה של הפולים .
נסו ותהנו.
קרור עם מים בהחלט אפשרי בתנאי שהקרור יעשה ממש בסוף הקליה כשהפולים עוד עשנים-לא לחכות, על מנת לאפשר למים להתאדות מיד,מבלי שיגרמו ללחות הפולים.
שיטת קירור זאת נותנת לפולים צבע מבריק ומיוחד,מתאימה לקרור של קליה בתנור,גם לחביתוש זה לא רע.
בעבר כשקליתי בתנור,הייתי משתמש בשיטה זו עם מי סוכר,גם מקרר,גם מצפה את הפולים בשכבת סוכר דקה,שנותן לקפה טעם יחודי וקרמלי,אבל יש בעיה קטנה,ה-CO2 לא כל כך מסכים להתנדף בגלל שכבת האיטום שהסוכר נותן,לכן הפתרון לשחרור הגז,זה גריסה קלה של הפולים .
נסו ותהנו.
העליתי את זה כאן די מזמן, היתה תקופה שהייתי מקרר רק ככה את הקליות בג'יו. מתישהו הפסקתי עם זה, כי המאמץ של עצירת הקלייה והקירור הידני לא שווה לטעמי את ההבדל. הבדלים בטעם לא הרגשתי, בריח הורגש הבדל קטנטן, מראה הפולים היה מבריק יותר אבל ההבדל המהותי הוא בזמן הטריות שלהם. גיליתי שקירור מהיר בכלל וקירור מים בפרט (שהוא כנראה הקירור המהיר ביותר) תורמים די משמעותית לאורך החיים של הקפה. מכיוון שממילא אני צורך בשבוע במקרה הרע את הקפה, לא היתה בזה תועלת מהותית.
מדוע אי אפשר עם הג'ין?
אצלי התהליך מתבצע כך:ברגע שאני רואה שהקלייה הגיעה לסיום מבחינת צבע ,אני לוחץ על קירור.ממתין 30 שניות כדי לקרר את המבער ואז לחיצה ארוכה על stop ומתבצעת עצירת חירום.מוציא עם כפפה את המיכל ,שופך למסננת מתכת ובשלב זה אפשר לרסס.בעצירה שכזאת תמיד אני יודע מה אני מקבל ולא ממתין עד לסיום הקירור הרגיל.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה.
Re: מדוע אי אפשר עם הג'ין?
זה בערך מה שאני הייתי עושה. פשוט קצת נמאס לי, גם כי קשה אח"כ להחזיר את מיכל הפולים למקום עד שכל העסק מתקרר. כיום אני מכוון מזגן אל הג'ין ופותח את מכסה הזכוכית.תמיר8 כתב:אצלי התהליך מתבצע כך:ברגע שאני רואה שהקלייה הגיעה לסיום מבחינת צבע ,אני לוחץ על קירור.ממתין 30 שניות כדי לקרר את המבער ואז לחיצה ארוכה על stop ומתבצעת עצירת חירום.מוציא עם כפפה את המיכל ,שופך למסננת מתכת ובשלב זה אפשר לרסס.בעצירה שכזאת תמיד אני יודע מה אני מקבל ולא ממתין עד לסיום הקירור הרגיל.
לאחר קירור הפולים בין שתי מסננות ,אני מחזיר את המיכל הריק ומבצע קירור עד ל100 מעלות בערך ומתחיל את הקלייה הבאה....
ברוך הבא, תמיר.. תמיד נחמד לראות כאן פרצופים מהעבר.
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
זה לא נראה לי ישים בגי'ין כי הוצאת הפולים היא לא תהליך טריוויאלי. צריך לעבוד בזהירות, עם כפפות, וזה לוקח זמן.
גם על הדרך מאבדים את אחד היתרונות הגדולים של הג'ין - סילוק המוץ. אחרי שאני מקרר בין שתי מסננות, אני תמיד צריך לטאטא את כל הבית.
האמת שפעם חשבתי על בניה של מכשיר לקירור הפולים. אפילו כתבתי על זה כאן בפורום, אך לא הגעתי לבניה שלו.
משהו די פשוט - מבוסס על מאוורר, ושתי רשתות מסתובבות.
אולי, אם אבנה דבר כזה, אשלב בתוכו גם שפריצר...
גם על הדרך מאבדים את אחד היתרונות הגדולים של הג'ין - סילוק המוץ. אחרי שאני מקרר בין שתי מסננות, אני תמיד צריך לטאטא את כל הבית.
האמת שפעם חשבתי על בניה של מכשיר לקירור הפולים. אפילו כתבתי על זה כאן בפורום, אך לא הגעתי לבניה שלו.
משהו די פשוט - מבוסס על מאוורר, ושתי רשתות מסתובבות.
אולי, אם אבנה דבר כזה, אשלב בתוכו גם שפריצר...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אלישע בנה כזה לחביתוש - אבל לא מפרידים מוץ בבית אלא בחוץ.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =129949138
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =129949138
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)