מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



איזה טיפים יש להקצפת חלב טובה עם מכונת קפה אסקסו?


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
niroy05
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2013
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 52

 #1  נשלח: ג' 28/01/2014 16:48
איזה טיפים יש להקצפת חלב טובה עם מכונת קפה אסקסו?

שלום,
יש המלצות כלשהן לביצוע הקצפה טובה של החלב במכונה ידנית?
כרגע, יש מה לשפר בהקצפה...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1914

 #2  נשלח: ג' 28/01/2014 17:20
Re: איזה טיפים יש להקצפת חלב טובה עם מכונת קפה אסקסו?

niroy05 כתב:
שלום,
יש המלצות כלשהן לביצוע הקצפה טובה של החלב במכונה ידנית?
כרגע, יש מה לשפר בהקצפה...


בהנחה שאתה מתחיל להקציף בתזמון שבו יש לך את לחץ ההקצפה המיטבי ושאין לך מגביר הקצפה ...הנה כמה טיפים :

1. קנקן חלב מנירוסטה (pitcher) שתחזיק בפריזר ותשלוף לפני ההקצפה.
2. מלא כמות חלב מספקת אבל לא יותר מדיי.
3. הצמד את הסטימר לדופן הצדדית הפנימית והמרוחקת ממך של הקנקן כך שהצינור ישב בשקע של הפיה ויהיה מעט מתחת לחלב.
4.פתח את הסטימר בכוח מלא .
5.וודא שלא נוצרות בועות גדולות אלא ישמע רעש יניקה.
6. הכי חשוב : אל תזיז את פיית המקציף ממקומה !!! אין טעם לחפש לאורך ההקצפה נקודה חדשה אם אתה במקום הנכון.
7. לאחר כעשר שניות תנמיך עד חצי ס"מ(מקסימום) את הפיה לתוך החלב ואל תזיז אותה יותר.
8. אתה תתחיל לראות מערבולת חלב שעולה מתוך החלב ויוצרת מעין גל בגובה פני החלב. - הגל הזה למעשה "מפרק" את הבועות שיצרת בשלב ההקצפה הראשון לבועות קטנות - "מיקרו באבלז".
9. גע בדופן הקנקן עם כל כף היד (בזהירות לא לקבל כוויה ) עד שתרגיש שחם לך כמעט יותר מדיי מלהחזיק למשך כשניה את הקנקן.
10. סגור את הסטימר.
11. אם יש בועות בקצף (בועות מועטות) תדפוק את הקנקן על השיש עד שהבועות הגדולות יעלמו. (אם נשארו לך בועות נראות לעין ההקצפה לא היתה טובה)...אם אתה מוצא את עצמך מכה יותר מ2-3 מכות על השיש/שולחן ...סימן שההקצפה שלך לא יצאה טוב והיא מלאה בועות.
12. אם הצלחת לעבור את שלב 11 בהצלחה - תתחיל לבצע תנועות סיבוביות של הקנקן - או באוויר או על משטח - הפעולה הזו ממשיכה לייצר אחידות במרקמי החלב בקנקן ההקצפה.
13. אם הכנת חלב למדנה בודדת - תתחיל למזוג (מפה זה כבר עניין של Late Art)
14. אם הכנת לשתי מנות קפוצינו תשתמש בקנקן מזיגה נוסף ובעדינות תעביר אליו חצי מכמות החלב.
לאחר מכן חזור על פעולה 12.

בהצלחה[/img]

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
(3) הבעות תודה: nimo , Mimi111 , Miroda
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
niroy05
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Nov 17, 2013
הבעות תודה: 2
מספר הודעות: 52

 #3  נשלח: ג' 28/01/2014 18:30

Nimitzg תודה על הפירוט.
איך אני מוזג את החלב כך שהקצף יגיע לכוס הקפה ולא רק החלב הרגיל?
ראיתי בכד שיש חלב ומעליו קצף.(כשיוצאת הקצפה טובה...)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Mar 20, 2010
הבעות תודה: 267
מספר הודעות: 1418

 #4  נשלח: ג' 28/01/2014 20:10

צריך למזוג בדרך מיוחדת, כהתחלה אולי זה יעזור לך:

http://www.howcast.com/videos/494739-How-to-Make-a...
(1) הבעות תודה: Mimi111
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
דבוטאנט (עפר ש)
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

הצטרף בתאריך:
  Nov 26, 2009

מיקום: כפר סבא
הבעות תודה: 1131
מספר הודעות: 11715

 #5  נשלח: ג' 28/01/2014 22:13

תתאמן על מים עם טיפת סבון. לא לפתוח את הסטימר עד הסוף.
ותחפש ביוטיוב - יש המון סרטונים.

_________________
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Mimi111 (אבי ב.)
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

הצטרף בתאריך:
  May 06, 2012
הבעות תודה: 93
מספר הודעות: 744

 #6  נשלח: ג' 28/01/2014 22:26

nimitzg, אני בעד נעיצת המדריך המתומצת שלך. 3 שעות של צפייה בסרטונים לא הועילו...
פעלתי לפי ההנחיות שכתבת ועל הנסיון הראשון קיבלתי אחלה מיקרו-פואם שאיפשר לי אפילו ביצוע לאטה ארט.
(1) הבעות תודה: nimitzg
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1914

 #7  נשלח: ד' 29/01/2014 18:12

Mimi111 כתב:
nimitzg, אני בעד נעיצת המדריך המתומצת שלך. 3 שעות של צפייה בסרטונים לא הועילו...
פעלתי לפי ההנחיות שכתבת ועל הנסיון הראשון קיבלתי אחלה מיקרו-פואם שאיפשר לי אפילו ביצוע לאטה ארט.


טיפים מאיטליה....אי אפשר להתחרות באיטלקים.

יש עוד כמה ניואנסים אבל זו שיטת הקצפה הבסיסית...משהו כמו Stretching milk for dummys.
אני מניח שבבית ספר ללאטה ארט הטכניקה יותר מרוכבת כדי לשלוט יותר טוב במיקרופואם.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1914

 #8  נשלח: ד' 29/01/2014 18:19

niroy05 כתב:
Nimitzg תודה על הפירוט.
איך אני מוזג את החלב כך שהקצף יגיע לכוס הקפה ולא רק החלב הרגיל?
ראיתי בכד שיש חלב ומעליו קצף.(כשיוצאת הקצפה טובה...)


הדבר הראשון והכי חשוב הוא : קרמה. אם אין לך בכוס קרמה טובה של הקפה , אף לאטה ארט לא יעזור לך.
אחד הגורמים המרכזיים ללאטה ארט הוא למעשה הקרימה של הקפה.
אז דבר ראשון -קפה טרי וחליטה טובה.

לגבי הקצף -
דבר ראשון, המון סרקולציה של הפיטצ'ר (קנקן החלב) תנועות סיבוביות . עדיף על משטח חלק ישר כמו שיש ואפשר גם באוויר בזמן שאתה עושה דברים אחרים במטבח...(מוציא את כוסות הקפוצי'נו מהמכונה וכו)
בהקצפה איכותית תראה שלחלב יש טקסטורה מבריקה.

את המזיגה לכוס (כדאי שתהיה כוס קפוצ'ינו סטנדרטית - 180 מיל') שווה להתחיל כשהכוס מונחת על משטח ישר.
מאוחר יותר כשתתמקצע אפשר לעשות כל מניי זוויות כדי לייצר לאטה ארט (אני לא שם עדיין).
אם הקרמה לא אחידה אתה יכול לתת כמה סיבובים קטנים לכוס הקפוצינו וככה גם הציור יהיה אחיד.
בתחילת המזיגה תמיד ירד החלב הרגיל. זה מה שאתה צריך.... לאחר מכן מגיע המיקרופואם שיוצר את הציור.

שים לב שבהכנת שתי מנות קפוצ'ינו צריך לחלק את החלב לשני קנקנים כדי לשמור לע טקסטורה אחידה.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1914

 #9  נשלח: ד' 29/01/2014 18:20

niroy05 כתב:
Nimitzg תודה על הפירוט.
איך אני מוזג את החלב כך שהקצף יגיע לכוס הקפה ולא רק החלב הרגיל?
ראיתי בכד שיש חלב ומעליו קצף.(כשיוצאת הקצפה טובה...)


niroy05, תודה על הפירגון.
הדבר הראשון והמאוד חשוב הוא : קרמה. אם אין לך בכוס קרמה טובה של הקפה , אף לאטה ארט לא יצליח לך.
אחד הגורמים המרכזיים ללאטה ארט הוא למעשה הקרימה של הקפה.

לגבי הקצף -
דבר ראשון, כמות החלב - אם שמת יותר מדיי חלב, לא תגיע לקצף....והוא ישאר בקנקנן . עם הזמן תמצא את הכמות שמתאימה לך.
דבר נוסף - המון סרקולציה של החלב בפיטצ'ר (קנקן החלב)לאחר ההקצפה תנועות סיבוביות . עדיף על משטח חלק ישר כמו שייש ואפשר גם באוויר בזמן שאתה עושה דברים אחרים במטבח...(מוציא את כוסות הקפוצי'נו מהמכונה וכו)
בהקצפה איכותית תראה שלחלב יש טקסטורה מבריקה.

את המזיגה לכוס (כדאי שתהיה כוס קפוצ'ינו סטנדרטית - 180 מיל') שווה להתחיל כשהכוס מונחת על משטח ישר.
מאוחר יותר כשתתמקצע אפשר לעשות כל מניי זוויות כדי לייצר לאטה ארט (אני לא שם עדיין).
אם הקרמה לא אחידה אתה יכול לתת כמה סיבובים קטנים לכוס הקפוצינו וככה גם הציור יהיה אחיד.
בתחילת המזיגה תמיד ירד החלב הרגיל. זה מה שאתה צריך.... לאחר מכן מגיע המיקרופואם שיוצר את הציור.

שים לב שבהכנת שתי מנות קפוצ'ינו צריך לחלק את החלב לשני קנקנים לאחר ההקצפה כדי לשמור על טקסטורה אחידה.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
shlomyga (שלומי)
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Jan 01, 2007

מיקום: חדרה
הבעות תודה: 123
מספר הודעות: 1349

 #10  נשלח: ד' 29/01/2014 18:54

טיפ נוסף:
מיקום הסטימר בכד תלוי במספר החרירים שיש, 1-2 צמוד לדופן הרחוקה
3-4 במרכז הכד.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
nimitzg
כתב קפה
כתב קפה

הצטרף בתאריך:
  Dec 13, 2007
הבעות תודה: 215
מספר הודעות: 1914

 #11  נשלח: ד' 29/01/2014 23:56


אני עם 4 ועובד צמוד לדופן.

_________________
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht