שלום לכולם
היום חנכתי את המנגל שלי - נפולאון 410
רבע שעה של קצת בשר (4 המבורגרים, 6 קבבים, 6 פרגיות במרינדה,8 כנפים) והמנגל שחור משחור ומלא שמן
גם המכסה בפנים מלא אדי שמן.
ניקיתי את הרשתות עם מברשת ברזל וכל ה"פחם" נפל לבפנים והכל התלכלך.
על רבע שעה סריל שעה וחצי ניקיון.
חבל שלא צילמתי את הגריל קודם.
מצרף תמונה של אחרי הניקיון
ככה זה תמיד ?
מה אומרים?
תודה רבה
איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?
איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
שלב 1 - מניח נייר כסף על הרשת ומדליק את המנגל, הקרינה מהנייר כסף שורפת את השומן על הרשת ועל הרדיאנטים שמכסים את המבערים.
שלב 2- מגרד את השרוף עם מברשת פלדה ושפכטל.
שלב 3- מוציא מה שאפשר ומרסס מסיר שומנים של סנט- מוריץ, נותן לו לעמוד כמה דקות ומנגב.
אפשר לשפשף עם סקוטברייט.
שלב 4 - ספריי נירוסטה מבחוץ.
תמיד יש פינות שלא נוח להגיע אליהן ומקומות שבחיים לא תצליח לנקות. לא להתבאס...
המלצה - את מגש הניקוז תמלא בשכבה נמוכה של חול, ישמור עליו מהשומן וגם בזמן עבודה יספוג את השומן וימנע ממנו להתלקח.
שלב 2- מגרד את השרוף עם מברשת פלדה ושפכטל.
שלב 3- מוציא מה שאפשר ומרסס מסיר שומנים של סנט- מוריץ, נותן לו לעמוד כמה דקות ומנגב.
אפשר לשפשף עם סקוטברייט.
שלב 4 - ספריי נירוסטה מבחוץ.
תמיד יש פינות שלא נוח להגיע אליהן ומקומות שבחיים לא תצליח לנקות. לא להתבאס...
המלצה - את מגש הניקוז תמלא בשכבה נמוכה של חול, ישמור עליו מהשומן וגם בזמן עבודה יספוג את השומן וימנע ממנו להתלקח.
תשובה
יש מגש.
גם אותו הוצאתי כדי לנקות
השאלה היא אם כל פעם שעושים 15 דקות גריל צריך אח"כ את כל הסאגה הזו של לנקות שעה וחצי הכל.
כי באמת, אחרי העבודה עם המברשת, כל שאריות המזון והשמן נופלים למטה על כיסויי המבערים ועל המגש מתחת.
(ואדי השמן הפכו את המכסה השחור והיפה והחדש, לשומני ומלוכלך)
חשבתי שכשיהיה לי גריל גז אוכל לעשות על האש בלי כל הליכלוך.
SZLTF מה אתה עושה ?
גם אותו הוצאתי כדי לנקות
השאלה היא אם כל פעם שעושים 15 דקות גריל צריך אח"כ את כל הסאגה הזו של לנקות שעה וחצי הכל.
כי באמת, אחרי העבודה עם המברשת, כל שאריות המזון והשמן נופלים למטה על כיסויי המבערים ועל המגש מתחת.
(ואדי השמן הפכו את המכסה השחור והיפה והחדש, לשומני ומלוכלך)
חשבתי שכשיהיה לי גריל גז אוכל לעשות על האש בלי כל הליכלוך.
SZLTF מה אתה עושה ?
Re: איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?
@omatza
גם לי יש נפוליאון, ואני מפריד בין ניקוי גדול וניקוי קטן.
בניקוי הקטן, אותו אני עושה כל פעם אחרי שימוש, ובדרך כלל לפני שימוש, אני בסך הכל מנקה עם המברשת פלדה את הרשת.
אחרי השימוש, כדאי לעבור עם המברשת כשהרשת עוד חמה, ואז אמור להיות יותר טוב.
בכל מקרה, בודאי שלא מנקים בסבון ומים אחרי כל שימוש (למעשה אתה צריך לשמן את המנגל (באנגלית SEASONING)).
הניקוי הגדול, קורה כאשר מצטברת שכבה גדולה מדי של שומן על המגש (אצלי אחת לרבעון, כאשר הגריל עובד פעם בשבוע בערך). החשש כאן הוא לא מהלכלוך, אלא מהתלקחות חזקה מדי של השומן (אצלי מיכל הגז נמצא בתוך הארונית של הנפוליאון, וזה יחסית קרוב).
כמובן שהתלקחות כזאת לא אמורה לקרות כאשר בקושי יש שומן, וכשהגריל לא רותח לייק דר איז נו טומרו.
בניקוי גדול, אני מוציא את המגש, לוקח לכיור, ושופך עליו מלא נוזל כלים יחד עם מים רותחים, ומשרה במשך כמה דקות. נוזל כלים זה חומר מצוין לניקוי שומנים. אגב, גם את המברשת פלדה, אני מנקה עם נוזל כלים.
תהנה
גם לי יש נפוליאון, ואני מפריד בין ניקוי גדול וניקוי קטן.
בניקוי הקטן, אותו אני עושה כל פעם אחרי שימוש, ובדרך כלל לפני שימוש, אני בסך הכל מנקה עם המברשת פלדה את הרשת.
אחרי השימוש, כדאי לעבור עם המברשת כשהרשת עוד חמה, ואז אמור להיות יותר טוב.
בכל מקרה, בודאי שלא מנקים בסבון ומים אחרי כל שימוש (למעשה אתה צריך לשמן את המנגל (באנגלית SEASONING)).
הניקוי הגדול, קורה כאשר מצטברת שכבה גדולה מדי של שומן על המגש (אצלי אחת לרבעון, כאשר הגריל עובד פעם בשבוע בערך). החשש כאן הוא לא מהלכלוך, אלא מהתלקחות חזקה מדי של השומן (אצלי מיכל הגז נמצא בתוך הארונית של הנפוליאון, וזה יחסית קרוב).
כמובן שהתלקחות כזאת לא אמורה לקרות כאשר בקושי יש שומן, וכשהגריל לא רותח לייק דר איז נו טומרו.
בניקוי גדול, אני מוציא את המגש, לוקח לכיור, ושופך עליו מלא נוזל כלים יחד עם מים רותחים, ומשרה במשך כמה דקות. נוזל כלים זה חומר מצוין לניקוי שומנים. אגב, גם את המברשת פלדה, אני מנקה עם נוזל כלים.
תהנה
- YoniFridman
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 137
- הצטרף: אוגוסט 2014
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מה שאני עושה זה מנקה אותו אך ורק לפני שימוש. אני מחמם אותו 10-15 דקות ואז מנקה עם מברשת ברזל ולאחר מכן משמן (רצוי לא שמן זית אלא שמן קנולה רגיל) אותו באמצעות בצל.
לאחר השימוש אין כל צורך לנקות את הרשתות. משום שהשומן שנשאר על הרשתות למעשה שומר עליהן מפני חלודה.
לא מומלץ לנקות את הגריל לאחר השימוש, על מנת להשאיר את הרשתות משומנות עד לשימוש הבא. אם כל כך חשוב לך לנקות אחרי השימוש אז אחרי הניקיון דאג לשמן היטב את הרשתות.
כמובן שלאחר השימוש מומלץ לרוקן את מגירת השומנים כדי שלא תופתע בשימוש הבא.
לאחר השימוש אין כל צורך לנקות את הרשתות. משום שהשומן שנשאר על הרשתות למעשה שומר עליהן מפני חלודה.
לא מומלץ לנקות את הגריל לאחר השימוש, על מנת להשאיר את הרשתות משומנות עד לשימוש הבא. אם כל כך חשוב לך לנקות אחרי השימוש אז אחרי הניקיון דאג לשמן היטב את הרשתות.
כמובן שלאחר השימוש מומלץ לרוקן את מגירת השומנים כדי שלא תופתע בשימוש הבא.
Re: איך אתם מנקים את הגריל שלכם ?
@omatza
·לא ממליץ להשתמש בשום דבר כימי. כי הרי תמיד יש סיכוי שהדבים האלהבצורה זאת או אחרת יגיעו לכיבה שלכם.
ממליץ לנקות עם סקוץ' ומלח לימון , או אופציה שנייה זה עם סודה לשתייה .
שתי המרכיבים טבעים ב 99% וגם עם הם יגיעו לפה של מישהו אין שום נזק.
·לא ממליץ להשתמש בשום דבר כימי. כי הרי תמיד יש סיכוי שהדבים האלהבצורה זאת או אחרת יגיעו לכיבה שלכם.
ממליץ לנקות עם סקוץ' ומלח לימון , או אופציה שנייה זה עם סודה לשתייה .
שתי המרכיבים טבעים ב 99% וגם עם הם יגיעו לפה של מישהו אין שום נזק.