התחדשתי בJURA E6 ואני ממש מרוצה. אני שותה אספרסו אבל גם קפוצ'ינו מדי פעם ושמתי לב למשהו שאינני בטוח אם הוא אמיתי או פרי דמיוני:
נראה לי כאילו אם אני בוחר עוצמה מירבית ומפיק אספרסו אז הטעם "חזק" יותר מאשר בעוצמה מירבית במצב קפוצ'ינו.
כדי לבדוק את התאורייה שלי עשיתי ניסוי היום: הכנתי שתי כוסות:
אחת אספרסו עוצמה מירבית 45 מ"ל ואחר כך הוספתי חלב מוקצף מהקפוצי'נטור של המכונה.
השנייה במצב קפוצינו על עוצמה מירבית עם 45 מ"ל קפה (מצב שבו היא קודם שמה חלב ואז קפה בלחיצה אחת להכל).
לתחושתי הקפה באספרסו "חזק" יותר משום מה (למרות שבשניהם העוצמה מירבית, כמות החלב זהה וכמות הקפה זהה).
אני הוזה או שיכול להיות שעוצמת הקפה המירבית במצב קופצ'ינו חלשה יותר ממצב אספרסו?
אני יודע שבאספרסו במירבית זה 22 גרם קפה (עוצמה 8 מתוך אז אולי בקפוצ'ינו עוצמה 8 זה פשוט פחות גרמים של קפה?
אשמח אם מישהו חווה או יודע את התשובה?
שאלה למכירי הJURA ובכלל - הבדל בחוזק הקפה בין אספרסו לקפוצ'ינו
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים