מחפש קרם ולא קפה נוזלי

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
tur
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 488
הצטרף: מרץ 2007
מיקום: ברור חיל
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

נושא שלא נקרא #46 

@nati5
·
עם איזו מכונה חלטת?

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: אוגוסט 2006
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

אולי הפרמטר החשוב ביותר שלקחתי כמובן מאליו

נושא שלא נקרא #47 

לחץ המשאבה
אם במכונה שלך יש משאבת רטט היא צריכה להיות לפחות 9 Bar
[url=]לוקה בזארה ממליץ על 11 בר במכונות עם משאבת רטט

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: אולי הפרמטר החשוב ביותר שלקחתי כמובן מאליו

נושא שלא נקרא #48 

@ym
·
אם התכוונת אלי, אז במכונה שלי אין שעון לחץ.
אבל אני יודע שהיא מכויילת נכון.
המכונה הביתית בסרט זו המכונה שלי והיא צריכה לתת 11 באר במשאבה.
אני אבדוק את זה..
נערך לאחרונה על ידי kasm ב 30/01/2018 20:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: יולי 2017
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #49 

עדיין בלי מכונה - היום דיברתי עם קדמה על La Marzocco Linea mini
המחיר שלה אסטרונומי - השאלה האם היא שווה את הכסף , זו באמת המרצדס של מכונות ?
מחירה 20,000 שח
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #50 

@Amir4968
·

אני יכול להגיד לך מנסיון עם אחותה הגדולה, שגם ממכונת על אפשר להוציא קפה גרוע. אם אתה עדיין חדש בעסק, ממליץ לך ללכת על משהו זול יותר וברמה גבוהה, כמו היוניקה או הקלאסיקה. עם הקפה הנכון, תקבל מהן אספרסו סמיך כמו סירופ.
יוניקה חדשה עולה 5500 והקלאסיקה בטח באזור ה 6500-7000. לא ממש מבין מה ההבדל בינהן שככה יש הפרש במחיר.

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 70
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #51 

@tur
·
ROCKET PREMIUM PLUS בת 8.5 שנים
זה דגם יחסית ישן שהוספתי לו מד לחץ חליטה ומד טמ' לראש

nati5
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 70
הצטרף: דצמבר 2010
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #52 

סליחה,טעות בשרשור
נערך לאחרונה על ידי nati5 ב 31/01/2018 0:27, נערך פעם 1 בסך הכל.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #53 

@Amir4968
·זאת מכונה מעולה אבל לא חושב שצריך כזה overkill בשביל להפיק אספרסו טוב.
דרך אגב בשנים האחרונות lm הולכת חזק מאוד לשוק הגל השלישי מה שבא לידי ביטוי בפדל שקובע את לחץ החליטה, זאת בכלל לא מכונה איטלקית קלאסית כמו שאפשר למצוא בנאפולי :P

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #54 

kasm כתב:@ym
·
אחרי שחזרתי מנאפולי, זה מה שעשיתי, טחנתי דק יותר והחליטה היתה ארוכה יותר.
כי שם ראיתי שהקפה שלהם מטפטף, לא יורד בזרימה.
כמובן שזה השפיע קצת על הטעם, כמו שכתבת, הקפה נשרף מהשהייה למעלה.

אני מתכוון לקחת טמפר אחד שלי לחרט שיכרסם אותו לגודל המתאים, נראה לי שזו משימה פשוטה יחסית..

אתה התכוונת ל 25 מל חשבתי שאתה מדבר על משקל (גר)
25 מל זו מידת אספרסו סטנדרט, יחס 1:2 משקל פולים למשקה?
לדעתי ביחס של 1:1 המשקה צריך להיות יותר מרוכז וצמיגי, לא?
...
·
אתה צודק, החלק הראשון הוא הסמיך והצמיגי, רואים את זה בעין.
הנוזל נהיה דליל יותר בהדרגה לאורך השוט עד שמגיע הבלונד (ואז כבר צריך לעצור).
יש את ניסוי השלישים (אולי פחות רלוונטי לגביך עד שתגיע למצב שאתה מרוצה מהשוט) שבו לאורך השוט מחלקים את הנוזל לשלוש כוסות נפרדות כדי לקבל כוס עם השליש הראשון של השוט, עוד כוס עם השליש השני ועוד כוס עם השליש השלישי.
אתה טועם כל אחת מהכוסות לפי הסדר ומבין מה אתה יותר אוהב ולפי זה מחליט מה אורך השוט.

כמו שנכתב לפני, מה שאתה מנסה להכין זה ריסטרסו (יחס של 1:1), זה חצי מהכמות של אספרסו (יחס של 1:2).
אפשר לקבל קפה צמיגי וסמיך גם מאספרסו, מנסיון.

אני ד"א לא רואה סיבה לבצע חליטה במשך 40 שניות לסינגל, גם לא לכפול אלה אם כן יש לך יכולת לבצע פרה אינפיוזן ארוך (ואין לך).
20-25 שניות זה זמן אופטימלי לקבל קפה טוב עם גוף מלא וטעמים מאוזנים (לא שרוף).

kasm (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 120
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #55 

@The-Fox
·
כל הדברים והיחסים והזמנים ידועים לי.
אני הוצאתי קפה טעים עד כה, כזה ששתיתי גם ברומא וצפון איטליה... פחות או יותר, בכל זאת יש כבוד לאיטלקים!

נאפולי גילתה לי משהו חדש. סירופ קפה. ואני שמח שרוב התגובות כאן היו בטכניקה והאביזרים ולא במכונה. אני במסע לקפה הזה.

היום גיליתי שמוכרים בארץ טמפר 41 ממ
בתבור סחר. עולה 190 קיבלתי הנחה ל 150 כי רכשתי עוד דברים.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: יולי 2017
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #56 

ozeltzex כתב:@Amir4968
·

אני יכול להגיד לך מנסיון עם אחותה הגדולה, שגם ממכונת על אפשר להוציא קפה גרוע. אם אתה עדיין חדש בעסק, ממליץ לך ללכת על משהו זול יותר וברמה גבוהה, כמו היוניקה או הקלאסיקה. עם הקפה הנכון, תקבל מהן אספרסו סמיך כמו סירופ.
יוניקה חדשה עולה 5500 והקלאסיקה בטח באזור ה 6500-7000. לא ממש מבין מה ההבדל בינהן שככה יש הפרש במחיר.
...
היי
ממש לא חדש , עברתי כמה מכונות לאורך העשור האחרון כשהאחרונה היתה מכונה ECM עם תג מחיר של 11,900 שח שנמכרה פה בלוח לפני ימים ספורים .
מאחר וניסיתי לאורך השנים לא מעט תערובות קפה , ואני מאלה שפעם בכמה שנים אוהב להחליף , ובדיוק חזרתי מאיטליה , ניכנס לי הגוק בראש להחליף את המכונה ,ואמרתי לעצמי אולי צריך איזו מכונה תעשיייתית להוציא חליטה ברמה ששתיתי באיטליה .

·

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #57 

@Amir4968
·

אם ככה, אני בחום ממליץ על סינגל/דאבל בוילר עם PID.
היתרון העיקרי של התעשייתיות הוא בעיקר ביציבות טמפ' (ראש בעל מסה גדולה שמייצב את הטמפ' ממחליף החום), ומה שמקביל לזה בסביבה ביתית זה מכונה עם PID.

Amir4968
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 62
הצטרף: יולי 2017
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

נושא שלא נקרא #58 

היום כמעט רכשתי La Spaziale - Vivaldi II , אחרי שהיתי אצל חבר ויחסית הוקסמתי מהתוצאה , ברגע של להט התקשרתי לגסטרוליין היבואנים
והתברר שיש להם מכונה אחת במלאי .
אחרי משא ומתן סגרתי אותה ב 8,000 שח , נסעתי שעה בפקקים , הגעתי , ואמרו לי כבר מוציאים לך אותה מהמחסן . שילמתי קבלתי חשבונית , וחיכיתי בחוץ , ואז מגיע בחור עם עגלה וקרטון פתוח.....
אני אומר לו מה זה הקרטון הזה , פתח לי נראה אותה . ואז הוא פותח את הקרטון ומה אני רואה ? מכונה מאובקת עומדת בקרטון באלכסון , ללא קלקרים נילונים או ארוזה כפי שצריכה להיות מכונה חדשה , וכשהוצאתי אותה החוצה אני רואה עם האבק גם סימנים על הניקל שצריך לשפשף בשביל להוריד אותם , ולמרות שהיא נראת שלא השתמשו בה , היה ברור לי שמדובר במכונה מתצוגה , שהכניסו לקרטון שלא שייך לה באופן שרלטני .
ומתברר שאין להם כלל במלאי מכונות .
כמובן שביטלתי את העסקה על המקום , וברחתי משם . אגב , משאלות ששאלתי , הם לא מבינים כלום במכונות קפה זולת מכירתם כאשר העיסוק העיקרי שלהם למעשה הוא מטבחים לתעשייה .

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 144
הצטרף: אוגוסט 2006
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

נושא שלא נקרא #59 

ozeltzex כתב:@Amir4968
·

אם ככה, אני בחום ממליץ על סינגל/דאבל בוילר עם PID.
היתרון העיקרי של התעשייתיות הוא בעיקר ביציבות טמפ' (ראש בעל מסה גדולה שמייצב את הטמפ' ממחליף החום), ומה שמקביל לזה בסביבה ביתית זה מכונה עם PID.
...
לעניות דעתי, להגיע לתוצאה של מכונה מסחרית צריך דוד לפחות כ - 5 ליטר או שני דוודים( כאן אין לי ניסיון בנפח מינימום), צנרת נחושת\פליז בקוטר מסחרי סטנדרטי.
אפשר גם בכל האחרות אבל במאמץ יותר מאשר במסחרית ולא באותה חזרתיות.
·

zxaura
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 126
הצטרף: אוקטובר 2013
מיקום: כרכור
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

קשה למצוא בעלי מקצוע טובים

נושא שלא נקרא #60 

קראתי והזדהתי

משהו מוזר קורה כאן. כמעט ואין בעלי מקצוע טובים או מוכרים שמבינים בסחורה שהם מוכרים.
מעין זלזול תהומי במי שמשלם להם - החל מבנאים שיפוצניקים ואינסטלטורים וכלה בסוחרים שאין להם כבוד מינימלי למוצר שהם עצמם משווקים.

לאחר ניסוי (וטעיה) אני ממליץ לך לקנות מיבואן רציני. כזה שבקשר רציף עם המפעל בחו"ל.

בנוסף, למרות שאין לי ברירה אלא להסכים עם מי שאמר שאפשר להוציא קפה גרוע גם מLM MINI, אז...
הסיכוי לקפה גרוע מצטמצם מאד אם קונים פולים איכותיים (רמז: מנגרו-גלעד) ומשתמשים במכונה טובה.

בשנה האחרונה, מאז שיש לי את האחות הגדולה של המיני- אני משחק כל הזמן ברמת הטחינה, אבל בשום מקרה, לא יצא קפה גרוע.

מוסיף תמונה של המטחנה ש"פינקתי" במכסים מעץ אגוז
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”