לאוהבי גל שלישי - המלצה חמה על בית הקליה Colonna

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #166 

סוף סוף אחרי סאגה שהייתה לי עם המטחנה שלי (sette) החלפתי את הגיר עם הסכין העליונה ושידרגתי למנגנון החדש שאכן מתנהג בצורה טובה יותר.

בדקתי את מה שיש לקולונה להציע וזה הרגיש לי קצת מוגבל בסוגים.
הזמנתי square mill עלה 45 פאונד לקילו עם משלוח, הזמנתי
את הרד בריק,קנדי שופ ועוד קפה מטנזניה.
נראה כמה זמן ייקח למשלוח להגיע. מקווה שאוכל לתת רשמים בקרוב

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #167 

WolfM כתב:חייב לציין שהבאתי מגרמניה מספר שקיות מhttps://www.fiveelephant.com ומ thebarn.de ואני נהנה מהן הרבה יותר ממה שנהנתי מהקפה של קולונה.לא שהוא היה רע אבל כאן כל שקית פוגעת בול עד עכשיו.
גם להם יש מנוי עם משלוח לישראל, הוא אמנם יקר אבל ממליץ בחום לנסות לפחות פעם אחת ואם אתם בגרמניה, אז בכלל שווה להזמין כי המשלוח מגיע תוך יומיים לכל מלון.
...
·שני מקומות מעולים.
ללהביא קפה מחו"ל יש 2 יתרונות בולטים: האפשרות לטעום את הקפה והשליטה על הטריות שלו (זמן והובלה).

מנוי או כל הזמנה בדואר מחו"ל זה סיפור אחר לדעתי.
הזמן שלוקח לקפה להגיע הופך להיות לא פחות חשוב מאיכות הקפה.
אין דבר יותר מתסכל מלשתות קפה מעולה שלקח לו חודש להגיע.
מניסיון עם לא מעט מנויים והזמנות, לא מצאתי עד כה הרבה אופציות שעובדות טוב לאורך זמן כמו קולונה ובמחיר דומה.
היה לי מנוי גם ב-five elephant. הקפה שלהם סבבה, אבל המשלוח לא היה להיט.
יש לי ניסיון טוב יחסית עם כל מה שניסיתי מאנגליה. מהדואר הגרמני לצערי אכלתי הרבה מרורים (לא רק עם קפה).
דברים משתנים, ככה שאם ההמלצה שלך היא על סמך ניסיון לאורך זמן עם המנוי שלהם, אז אשמח לשמוע אם השתפר.
כמובן שבטווח מחיר גבוה יותר או עם משלוח מהיר מבחר האופציות גדל.

מבחינת הקפה עצמו לא לגמרי הבנתי מה הכוונה ב"בול".
האם הקפה יוצא לך באותה רמה שטעמת שם או שיותר קולע להעדפות הטעם שלך?
מדובר בשלושה מקומות מצויינים, אבל די שונים באופן הקליה ופרופיל הטעם.
מביקור בהמון בתי קפה גל שלישי בברלין ובלונדון הרושם שלי הוא שאפשר לאפיין את הקפה כך:
בלונדון נתקלתי בגדול בשני קצוות: מצד אחד קפה חמוץ מאוד (underextracted) שלא מאוד נהניתי ממנו ומצד שני קפה בקליה כהה יותר, כמו של קולונה וסקווייר מייל שאם חולטים אותו טוב הוא מתוק ומדהים עם חמיצות נעימה ברקע.
בברלין, רוב המקומות הם בין שני הקצוות האלה עם קפה די חמצמץ, אבל נעים מאוד לשתיה.
פעם הייתי משוגע על הטעם הזה וגם היום הוא מצויין בעיניי, אבל איכשהו אחרי שטעמתי את הקפה הקצת יותר כהה בלונדון, המתיקות שמתקבלת ממנו הרגישה לי יותר "נכונה" והתחלתי להעדיף אותו.
מצד שני, אחרי קצת קילמטראז' עם קולונה וגם בעקבות תגובות של חלק מהאנשים, יש לי היום קצת מחשבות שניות לגבי כמה הקפה הוא "קל לחליטה" כמו שחשבתי כשפתחתי את השרשור.
בעקבות ההודעה של רוסלאן נזכרתי בחוויה שהיתה לי עם הקפה של סקוויר מייל שבערך חצי מבתי הקפה בלונדון משתמשים בתערובת הרד בריק שלו.
טעמתי אותו בכמה מקומות והוא לא הלהיב אותי (לא במקום ששתיתי ולא בבית).
כשהגעתי בסוף לכמה בתי קפה שחלטו אותו כמו שצריך, זה פשוט היה משהו אחר.
קניתי אותו שוב הביתה והיה קפה מצויין שממש נהניתי ממנו (אבל גם הציוד שלי וההבנה של איך צריך לחלוט השתפרו מאז אותו ניסיון פחות מוצלח).
פרופיל הקליה של הופמן די מזכיר לדעתי את קולונה. אז אני סקרן לשמוע מה יהיה הניסיון של רוסלאן (גם עם זמן המשלוח).

לדעתי, למי שמתאפשר לטעום את הקפה בחו"ל (כמו שעשית בברלין), זה יוצר תיאום ציפיות, כי לכל אחד מאיתנו יש העדפות טעם אחרות.
מאוד ממליץ למי שמגיע ללונדון לבדוק אם ב-Rosslyn Coffee עדיין משתמשים בקפה של קולונה (גם אם לא, זה בית קפה מדהים). זאת דרך מצויינת להבין איך הקפה הזה יוצא כשחולטים אותו כמו שצריך ואם זה מתאים להעדפות שלכם.
למי שבמקרה מגיע ל-Bath, אז אין כמו המקור - Colonna & smalls, שנחשב בין בתי הקפה הטובים ביותר באנגליה.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #168 

dubik כתב: ללהביא קפה מחו"ל יש 2 יתרונות בולטים: האפשרות לטעום את הקפה והשליטה על הטריות שלו (זמן והובלה).
...
דווקא הנושא של שמירה על הטריות נראה לי בעייתי יותר מאשר בקליה מקומית, שבה אפשר לקנות את הקפה בסמוך לזמן הקליה (וכמובן בהשוואה לקליה עצמית שבה אין בכלל פרמטר של הובלה). שאר הטיעונים נשמעים יותר משכנעים וללא ספק הזמנה מחו"ל מאפשרת התנסות בהמון סוגים של קפה, חבל רק שהמחיר כל כך יקר.

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #169 

dubik כתב:
...
...
מבחינת הקפה עצמו לא לגמרי הבנתי מה הכוונה ב"בול".
האם הקפה יוצא לך באותה רמה שטעמת שם או שיותר קולע להעדפות הטעם שלך?
מדובר בשלושה מקומות מצויינים, אבל די שונים באופן הקליה ופרופיל הטעם.
...
·


בפוגע בול אני מתכוון לכך ש:
1. אני לא צריך יותר מ3-4 שוטים על מנת לכייל את הטחינה עם הK3 (שזה הישג בפני עצמו). את הBURUNDI Buziraguhindwa כיילתי כבר בשוט השני.
2. כמעט ואין צורך בניסיונות חליטה בטמפרטורות שונות על מנת להגיע למנה טעימה לחיך. הזנים שחלטתי עד עכשיו טעימים ב93 אבל בגלל העדפה אישית שלי אני מושך את כולם לכיוון ה95 ומקבל קפה הרבה יותר טעים לי.
6 סוגים שונים של קפה עד כה ואף אחד לא קרוב לאכזב

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #170 

boren כתב:דווקא הנושא של שמירה על הטריות נראה לי בעייתי יותר מאשר בקליה מקומית, שבה אפשר לקנות את הקפה בסמוך לזמן הקליה (וכמובן בהשוואה לקליה עצמית שבה אין בכלל פרמטר של הובלה). שאר הטיעונים נשמעים יותר משכנעים וללא ספק הזמנה מחו"ל מאפשרת התנסות בהמון סוגים של קפה, חבל רק שהמחיר כל כך יקר.
...
· הבעיה היא שבקליה מקומית עדיין לא מצאתי קפה כזה בארץ.
בניגוד לעבר, היום אפשר להשיג קפה ספשיאלטי טוב (אם כי המבחר די מצומצם), אבל בתוצאה הסופית עדיין לא מצאתי שום דבר שמתקרב וגם עקבי בתוצאה (טעמי האישי כמובן).
לדעתי חלק גדול מזה טמון בקליה (יש לי גם השערות למה, אבל מעדיף לשמור אותן לעצמי).
בקליה ביתית לדעתי לא תוכל להגיע לתוצאה כזאת בלי השקעה כספית גבוהה מאוד בציוד והשקעה לא פחותה בידע מעמיק בקליה.
מבחינת עניין הטריות שהזכרת, אז הניסיון שלי עד כה הוא שמה שמגיע עד שבועיים הוא מצויין (אפילו בקיץ).
כפי שרשמתי, בחורף אפילו גיליתי שהקפה של קולונה דורש אפילו 3 שבועות כדי שיגיע לשיא.
גם התנאים שהקפה חשוף להם בדרך מאוד חשובים ולכן בד"כ מהר יותר=טוב יותר.
בהערכה גסה - עשיתי עד היום משהו כמו 15 הזמנות מקולונה. רובן הגיעו אחרי 4 ימים (לא בטוח שמשלוח בארץ לוקח פחות), חלק קטן אחרי שבוע. ההזמנה האחרונה הגיעה לי אחרי שבועיים (כי נכנסה לחג).
חושב שזאת סטטיסטיקה שמדברת בעד עצמה.
הזמנות שעשיתי מגרמניה הגיעו לרוב אחרי שבועיים, אבל גם לא מעט פעמים אחרי 3 ו-4 שבועות. הבדל מאוד משמעותי.
השמירה על הטריות היא לא בעיה בכלל אם מקפיאים את הקפה (אני טוחן קפוא וזה עובד מעולה). אם הוא הגיע טרי, הוא נשמר חודשים באותו מצב.

המחיר היקר זה עניין של הסתכלות.
הקפה הזה לא יקר בגלל שהוא עבר במערכת העיכול של איזה בעל חיים או איזה קשקוש שיווקי כזה או אחר.
הוא יקר (יחסית) בגלל שהוא באיכות הרבה הרבה יותר גבוהה ונותן חוויה אחרת ולטעמי טובה בהרבה (אבל יש לו טעם אחר ויש אנשים שקשה להם להסתגל).
קפה כזה עובר הרבה פחות ידיים מאשר קפה commodity ועדיין מחירו כקלוי לא רחוק מהמחיר שבתי קפה מסויימים בארץ מוכרים קפה שאפילו לא קרוב באיכות.
אם קפה כזה היה עובר אותה כמות ידיים כמו קפה commodity מחירו היה גבוה בהרבה.
אפשר גם להסתכל על זה מזווית אחרת: אחד שותה יין ב-30 ש"ח, טעים לו והוא מרוצה עד הגג; האחר מחפש איכות גבוהה יותר.
איכות גבוהה בד"כ משמעותה עלות גבוהה יותר (עלות גבוהה לא בהכרח מעידה על איכות גבוהה).
גם בגל השלישי ובעולם הספשיאלטי, יש הרבה מקומות לא מקצועיים (בעיקר בקליה) שעושים נזק לתחום.
נערך לאחרונה על ידי dubik ב 28/04/2019 18:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #171 

WolfM כתב:בפוגע בול אני מתכוון לכך ש:
1. אני לא צריך יותר מ3-4 שוטים על מנת לכייל את הטחינה עם הK3 (שזה הישג בפני עצמו). את הBURUNDI Buziraguhindwa כיילתי כבר בשוט השני.
2. כמעט ואין צורך בניסיונות חליטה בטמפרטורות שונות על מנת להגיע למנה טעימה לחיך. הזנים שחלטתי עד עכשיו טעימים ב93 אבל בגלל העדפה אישית שלי אני מושך את כולם לכיוון ה95 ומקבל קפה הרבה יותר טעים לי.
6 סוגים שונים של קפה עד כה ואף אחד לא קרוב לאכזב
...
· מבין עכשיו למה התכוונת.
ציוד מאוד משפיע על מה שניתן לקבל ובהחלט יש מצב שסגנון קליה מסויים יעבוד יותר טוב עם ציוד שהוא לא ציוד קצה.
מנסיוני המטחנה היא צוואר בקבוק מאוד רציני.
בגלל הצורך לטחון כמה שיותר דק, קפה כזה יהיה קל יותר לחליטה וייצא טוב יותר במטחנות עם סכינים שטוחות גדולות.
בהחלט זוכר שבעבר היו לי הרבה פחות הצלחות ויכול להיות שאם זה לא עניין של טעם, אז הניסיון שלך מאוד רלוונטי לאנשים שיש להם ציוד דומה.
כמו שאמרתי, לדעתי, אין כמו לטעום במקור כדי לדעת. :)

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #172 

@dubik
@RuslanAbramov
@BarDar
·
מצאתי שרשור מאוד מעניין על פילטר מים ZeroWater.
פתחתי שרשור חדש בנושא, אשמח להתיחסותכם:

קנקן עם פילטר של ZeroWater, פתרון למים מזוקקים עבור הכנת מים לקפה שלנו?

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #173 

הקפה טרם הגיע תודות לדואר ישראל הנפלא.
אבל אציין לזכותם של סקוור מיל שאחרי שהודעתי להם שלא הגיעה החבילה אחרי 12 ימים הם שלחו לי מחדש את ההזמנה הפעם עם מספר מעקב. הפתיעו ממש לטובה

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #174 

@RuslanAbramov
·
לי כבר קרה כמה פעמים.
מבחינה הזאת הם מאוד בסדר.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #175 

@RuslanAbramov
· יפה מצידם.
יכול להיות שהזמנת בעיתוי לא מאוד מוצלח מבחינת חגים ויתכן שדואר ללא מספר מעקב מקבל עדיפות נמוכה יותר.
ממה שראיתי עד כה הקפה של קולונה עוזב את בריטניה תוך יומיים גג ולפעמים גם תוך 24 שעות.
מקווה לשמוע שתהיה חוויה מתקנת - גם מבחינת הקפה וגם מבחינת זמן המשלוח.

@dimka323
הקפה המדובר הוא של סקוויר מייל ולא של קולונה.
עדיין מסכים שמדובר במחווה יפה ולא מחוייבת המציאות.
את רוב המנויים שהיו לי בעבר ביטלתי כי נהיה לי לא נעים שזה כל פעם מגיע באיחור והם מזכים או שולחים פעם שניה.
בסוף אם זה לא עובד טוב לשני הצדדים אז חבל.

dubik (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #176 

@shlomima
·חייב לך תודה על ההמלצה לנסות את ה-Rare כאספרסו, למרות החור בכיס :P
הזמנתי מה-Maputo Sidra מאקוואדור שהיה בחודש הקודם.
לקחתי שתי חבילות, כי לפי התיאור שלהם על הקפה ומזה שהם קנו את כל ה-100 קילו שהיו זה נראה משהו מיוחד והנחתי שזה ייגמר מהר (אכן מה שקרה).
הקפה הזה הוא אחד הטובים שטעמתי אי פעם.
יוצאים ממנו טעמים של ענבים שחורים כל כך בולטים ודומיננטיים שזה לא להאמין שזה קפה.
חוויה לא זולה...אבל לגמרי חוויה.

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #177 

הקפה הגיע אתמול, המשלוח הראשון נקלה ב23.4
ניסיתי לבנתיים את הred brick שהיה מעולה חמיצות קלה שאחכ מתפתחת למרירות נעימה עם סיומת נעימה
ניסיתי גם את הסוויט שופ שלהם, שהיה מאתגר אפילו בשבילי, מפוצץ בטעם מאוד חמצמץ עם טעמים של פירות מיובשים, אני מניח שזה בגלל שזה בגלל השיטת עיבוד הייתי מהמר שזה, עיבוד יבש
הקלייה עצמה נראית מאוד אחידה
והמיתוג שלהם מאוד נחמד, באריזה עם זיפ לוק

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #178 

נכון, רק עכשיו ראיתי שהקפה המדובר הוא של סקוויר מייל ולא של קולונה.

dimka323
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 317
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: נהריה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 44 פעמים

נושא שלא נקרא #179 

@RuslanAbramov
·

איך לטעמך קפה שלהם בהשוואה לקולונה?

RuslanAbramov
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 745
הצטרף: אפריל 2015
שם מלא: Ruslan Abramov
נתן תודות: 109 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

נושא שלא נקרא #180 

לא טעמתי את של קולונה.
פחות התחברתי לאזורי גידול של הקפה שהיה להם

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”