ספלי פורצלן לקפוצ'ינו

מכונות קפה, מטחנות, קליה ואביזרים
boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

אכן. אפשר להשתמש בשוט כפול כדי לשמור על יחס אספרסו/חלב דומה, אבל זה בד"כ לא מה שאני מעוניין לשתות. קפוצ'ינו עם שוט בודד בספל 200 מל' הוא מושלם בעיני.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

@Huber
·

לא רק גודל הכוס משפיע על הטעם, אלא אף הצורה - לאו דווקא בקפה אלא בכלל:

צורת הפעמון של כוס יין, לדוגמה, שנועדה לאפשר לאף להיות קצת בתוך הכוס תוך כדי הלגימה,
כיוון שחלק נכבד מן הטעם מקורו בכלל בריח (שלא לדבר על חלקה הנמוך של הכוס,
שנועד לאפשר התחמצנות טובה של היין, דבר שפותח את טעמיו),
או כוס קוניאק, שמהשם "סניפטר" אתה יכול להבין שגם היא נועדה לאפשר הרחה של הקוניאק,
אמורה לאפשר לאחוז את כל הכוס בכף היד ובכך לחמם אותו בחום הגוף,
או כוס צ'ייסר או שאט, שנועדו במקור למשקאות חריפים ששותים מהר כי הם לא עם טעם
כזה ששותים לאט.....

זה מעבר לברור מאליו שכפי שכבר ענו לך - כוס גדולה יותר=יותר חלב או מים על מנת אספרסו=קפה פחות חזק....

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

אורניקו - אז התשובה היא שלא גודל הכוס היא זו שמשפיעה על הטעם אלא היחס בין כמות החלב לכמות לקפה, את זה ניתן להשיג בכל כוס - פשוט שומרים על היחס בנהם.

לגבי שאר הדוגמאות שלך, אני עדיין אישית לא חושב שמישהו פה באמת יכול להרגיש הבדל בטעם בקפה לפי גודל/צורת הכוס ואני מוכן להעמיד את זה במבחן התוצאה.

ששוןן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 187
הצטרף: אוקטובר 2012
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

מדובר פה על כלל החוויה, ממש לא רק על הטעם.
לריח יש תפקיד מאד חשוב כמו שנאמר, והוא משתנה בהתאם לצורת הכוס, החומר וכו'
חוץ מזה יש השפעה רבה גם למראה, וגם לתחושת הכוס על השפתיים - עובי טמפרטורה ועוד.
אני למשל אוהב את האספרסו שלי מפתיע מתוך כוסית בודום, ויש כאלה שלא יכניסו את השיקוץ הזה לפה ומוכנים ללגום רק מכוס פורצלן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
הודעות: 70328
הצטרף: מאי 2005
שם מלא: ערן
נתן תודות: 518 פעמים
קיבל תודות: 4198 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

עם זה אני מסכים לחלוטין, הכוס בהחלט היא חלק מהחוויה (וגם אני שותה רק מבודום למען האמת), אבל בין זה לבין טענה שיש הבדל בטעם - המרחק ארוך ואני בטוח ב 99.99 אחוז שאם יעשה מבחן עיוור הטענה הזו תופרך.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

@Huber - אני מוכן להתערב איתך שאני באופן עקבי מבדיל בין הספלים שלי עם דופן דו צדדית ואלה שיש לי שעשויים מפורצלן, כן גם עם כיסוי עיניים. הם שונים בכל כך הרבה מובנים, שכל אחד יבדיל בינם בלי שום בעיה.

לא שזה משנה משהו. ההנאה מורכבת מהמון פרמטרים, ואפילו לצורה ולגודל של האוזן של הספל יש בעיני משמעות. אם אתה נהנה ברמה זהה משתיה בכל ספל אקראי, אשריך. החיים שלך פשוטים :-)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

Huber כתב:אורניקו - אז התשובה היא שלא גודל הכוס היא זו שמשפיעה על הטעם אלא היחס בין כמות החלב לכמות לקפה, את זה ניתן להשיג בכל כוס - פשוט שומרים על היחס בנהם.
...
לא ממש. כי החוויה משתיה של אותו משקה (באותו יחס קפה/חלב) בספל 200 מ"ל שמלא עד הסוף לבין ספל 400 מ"ל שחציו ריק שונה לגמרי. בפעם הבאה שאתה בבית קפה אני מציע להזמין קפוצ'ינו קטן בספל הכי גדול שיש להם. ספר לנו אם נהנת ממנו באותה מידה.

kohengil
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 86
הצטרף: דצמבר 2016
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

אני קניתי בחנות של לנדוור ברמת גן. כוס של Illy

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

קיקסטארטר שלא מזמן הסתיים של כוסות ל specialty coffee שמשנות את חוויית הטעם.
מעניין לצפות בוידאו.
https://www.kruveinc.com/blogs/main/tas ... -glassware

ומי ששותה קפה ספשיאלטי כפילטר יכול סתם לקחת כוס רחבה וכוס צרה ולהיווכח שיש הבדל.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 416
הצטרף: נובמבר 2008
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

אפרופו הכוסות של Kruve והבדלי טעם:

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 746
הצטרף: נובמבר 2011
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

כהן יצחק בכפר סבא, אני יודע שיש שם זיופים אבל זה לא משנה כל כך.
המחירים נעים סביבות ה- 5 שקל לכוס אספרסו מפורצלן ו כ 7-8 שקל לכוס קפוצינו מפורצלן.

שלח תגובה

חזור אל “לוח מכונות ומוצרי קפה”