ספלי פורצלן לקפוצ'ינו
@Huber
·
לא רק גודל הכוס משפיע על הטעם, אלא אף הצורה - לאו דווקא בקפה אלא בכלל:
צורת הפעמון של כוס יין, לדוגמה, שנועדה לאפשר לאף להיות קצת בתוך הכוס תוך כדי הלגימה,
כיוון שחלק נכבד מן הטעם מקורו בכלל בריח (שלא לדבר על חלקה הנמוך של הכוס,
שנועד לאפשר התחמצנות טובה של היין, דבר שפותח את טעמיו),
או כוס קוניאק, שמהשם "סניפטר" אתה יכול להבין שגם היא נועדה לאפשר הרחה של הקוניאק,
אמורה לאפשר לאחוז את כל הכוס בכף היד ובכך לחמם אותו בחום הגוף,
או כוס צ'ייסר או שאט, שנועדו במקור למשקאות חריפים ששותים מהר כי הם לא עם טעם
כזה ששותים לאט.....
זה מעבר לברור מאליו שכפי שכבר ענו לך - כוס גדולה יותר=יותר חלב או מים על מנת אספרסו=קפה פחות חזק....
·
לא רק גודל הכוס משפיע על הטעם, אלא אף הצורה - לאו דווקא בקפה אלא בכלל:
צורת הפעמון של כוס יין, לדוגמה, שנועדה לאפשר לאף להיות קצת בתוך הכוס תוך כדי הלגימה,
כיוון שחלק נכבד מן הטעם מקורו בכלל בריח (שלא לדבר על חלקה הנמוך של הכוס,
שנועד לאפשר התחמצנות טובה של היין, דבר שפותח את טעמיו),
או כוס קוניאק, שמהשם "סניפטר" אתה יכול להבין שגם היא נועדה לאפשר הרחה של הקוניאק,
אמורה לאפשר לאחוז את כל הכוס בכף היד ובכך לחמם אותו בחום הגוף,
או כוס צ'ייסר או שאט, שנועדו במקור למשקאות חריפים ששותים מהר כי הם לא עם טעם
כזה ששותים לאט.....
זה מעבר לברור מאליו שכפי שכבר ענו לך - כוס גדולה יותר=יותר חלב או מים על מנת אספרסו=קפה פחות חזק....
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
מדובר פה על כלל החוויה, ממש לא רק על הטעם.
לריח יש תפקיד מאד חשוב כמו שנאמר, והוא משתנה בהתאם לצורת הכוס, החומר וכו'
חוץ מזה יש השפעה רבה גם למראה, וגם לתחושת הכוס על השפתיים - עובי טמפרטורה ועוד.
אני למשל אוהב את האספרסו שלי מפתיע מתוך כוסית בודום, ויש כאלה שלא יכניסו את השיקוץ הזה לפה ומוכנים ללגום רק מכוס פורצלן.
לריח יש תפקיד מאד חשוב כמו שנאמר, והוא משתנה בהתאם לצורת הכוס, החומר וכו'
חוץ מזה יש השפעה רבה גם למראה, וגם לתחושת הכוס על השפתיים - עובי טמפרטורה ועוד.
אני למשל אוהב את האספרסו שלי מפתיע מתוך כוסית בודום, ויש כאלה שלא יכניסו את השיקוץ הזה לפה ומוכנים ללגום רק מכוס פורצלן.
- Huber
- חבר במועדון HT
- הודעות: 70328
- הצטרף: מאי 2005
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 518 פעמים
- קיבל תודות: 4198 פעמים
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
@Huber - אני מוכן להתערב איתך שאני באופן עקבי מבדיל בין הספלים שלי עם דופן דו צדדית ואלה שיש לי שעשויים מפורצלן, כן גם עם כיסוי עיניים. הם שונים בכל כך הרבה מובנים, שכל אחד יבדיל בינם בלי שום בעיה.
לא שזה משנה משהו. ההנאה מורכבת מהמון פרמטרים, ואפילו לצורה ולגודל של האוזן של הספל יש בעיני משמעות. אם אתה נהנה ברמה זהה משתיה בכל ספל אקראי, אשריך. החיים שלך פשוטים
לא שזה משנה משהו. ההנאה מורכבת מהמון פרמטרים, ואפילו לצורה ולגודל של האוזן של הספל יש בעיני משמעות. אם אתה נהנה ברמה זהה משתיה בכל ספל אקראי, אשריך. החיים שלך פשוטים
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
לא ממש. כי החוויה משתיה של אותו משקה (באותו יחס קפה/חלב) בספל 200 מ"ל שמלא עד הסוף לבין ספל 400 מ"ל שחציו ריק שונה לגמרי. בפעם הבאה שאתה בבית קפה אני מציע להזמין קפוצ'ינו קטן בספל הכי גדול שיש להם. ספר לנו אם נהנת ממנו באותה מידה.Huber כתב:אורניקו - אז התשובה היא שלא גודל הכוס היא זו שמשפיעה על הטעם אלא היחס בין כמות החלב לכמות לקפה, את זה ניתן להשיג בכל כוס - פשוט שומרים על היחס בנהם....
קיקסטארטר שלא מזמן הסתיים של כוסות ל specialty coffee שמשנות את חוויית הטעם.
מעניין לצפות בוידאו.
https://www.kruveinc.com/blogs/main/tas ... -glassware
ומי ששותה קפה ספשיאלטי כפילטר יכול סתם לקחת כוס רחבה וכוס צרה ולהיווכח שיש הבדל.
מעניין לצפות בוידאו.
https://www.kruveinc.com/blogs/main/tas ... -glassware
ומי ששותה קפה ספשיאלטי כפילטר יכול סתם לקחת כוס רחבה וכוס צרה ולהיווכח שיש הבדל.