טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

נושא שלא נקרא #1 

שלום
אשמח אם תעזרו לי זאת ממש חידה
אני משתמש בתערובת הבית של נגרו . קפה שנקלה ב25/8 כלומר קפה טרי ובכל זאת -שמתי 20 גרם בסלסלת ims 17g.
25 שניות 34 גרם משקה טמפרטורה שמופיע pid 92
(מטחנה k 3 מכונה ecm synchronika)

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

זו סלסלה דאבל ואם אני מבין נכון כמות הקפה שיצאה לך היא נמוכה מאד

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

נתחיל מהסוף: החליטה שלך איטית מידי והמיצוי כנראה גבוה מדי בהתאם.

מסכים עם קובי, כמות הקפה שקיבלת נמוכה יחסית, זה מעיד שהזרימה הייתה איטית והמיצוי כנראה גבוה מידי.
תתחיל בזה שתשים פחות קפה, לא יודע איך נכנס לך בכלל 20 גרם בסלסלה של 17.

כשאתה סופר 25 שניות, את סופר מרגע הרמת הידית חליטה או מהרגע שמתחיל לצאת קפה ?

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

פחות קפה בסלסלה =פחות זמן למיצוי
אני מעמיס 20 בסלסלה כמו ששמים בסלסלה של 14 גרם 17 גרם אני עוצר לפני כדי לא להגיע למיצוי המכונה מונה את הזמן מתחילת פעילות המשאבה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

האם בעבר קיבלת קפה שאהבת מהמכונה? אם כן, מה השתנה?

איך התוצאה עם סלסלה בודדת (עם 11.5 גרם קפה וחליטה של 25 מל' ב-25 שניות)?

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

אני לא מקפיד תמיד על זמני חליטה של 25 שניות אך לפעמים יוצא לי קפה טעים מאוד כזה שאני מנסה לעשות חזרתיות עליו לכן אני מחפש את הכללים אני יודע להכין קפה שזורם 15 שניות אבל זה לא חידוש ולא קפה מיוחד
זהבסלסלת יחיד ניסיתי יש את אותה תוצאה

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@kobbi
·כמות קפה מ20 גרם צריכה להיות 40 גרם נוזל אז יצא לי 34 אומנם זה מעט פחות אך יכולתי להפסיק את את החליטה ב28 שניות ואז היה יוצא לי יחס של 1:2 בזמן תקין ועדיין הייתי מקבל קפה שרוף אז יש כאן משהוא אחר :מבולבל:

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

Re: טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

נושא שלא נקרא #8 

@אוראל
·
רוצה להוסיף בהמשך למה שכתבו -

1. לאחרונה ראיתי סרטון שמדבר על המדידה לפי זמן (WHOLE LATTE LOVE) והם מסבירים שהנכון הוא לספור מהרגע שיצאה הטיפה הראשונה לכוס ולא מרגע הפעלת המשאבה

2. גם סטיה של 6 מ"ל משקה אולי לא נשמעת הרבה אבל באחוזים זה לא מבוטל

3.אם העמסת בסלסלת 17גרם קפה טחון במשקל 20 גרם וגובה הקפה אחרי הדחיסה כמו שאמור להיות אז זה גם מוסיף לטענה שהטחינה שלך דקה מדי ואתה במיצוי יתר

4.לגבי היחס של 1:2 קפה ומשקה אני לא מכיר את ההנחה הזאת אלא יודע שבסינגל צריך לצאת 25-30 מל משקה ובסלסלת דאבל 50-60 מ" משקה

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

אז במקום 20 גרם אני אשים 17 גרם ואת רמת הטחינה אצטרך להשאיר ללא שינוי כדי שלא תהיה זרימה מדאי מהירה?
נערך לאחרונה על ידי אוראל ב 02/09/2019 15:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

הכלי החשוב ביותר לחזרתיות בעיקר עם מטחנות בהן זמן הטחינה לא מדויק / ישנה אגירה של קפה הוא המיישר המילימטרי של קפה נגרו.
בעזרתו אתה ממלא את הסלסלה באותו גובה קפה בכל פעם וזה מנסיוני בסינכרוניקה משמעותי שכן הקפה בסלסלה צריך להגיע עד גובה הסקרין בראש ומבלי שיגע בו. משתמש בכלי הישיר אחרי שכבר דחסתי.בסינכרוניקה הנוכחית 8 מילימטר , בקודמת המספר 7 היה נכון יותר. זה במקום לנסות להבין בזמן הדחיסה אם הטמפר ירד יותר מידי או נשאר בחוץ.
אני פחות מסתכל על זמנים בחליטה ויותר על גובה הקפה האחיד בסלסלה וכיוון מטחנה לזרימה נכונה של קפה.
שני הפרמטרים הללו יחד מביאים לחזרתיות. אבל בגדול סביב 30 שניות על הצג נותן לי את הקפה הנכון
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 02/09/2019 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

אני מבין אבל זה שוב לזרוק כל יום 4 או 3 גרם בנוסף למה שאני זורק קפה ישן שנשאר במטחנה ואז יוצא שחצי מהקפה אני משתמש וחצי לפח
נערך לאחרונה על ידי אוראל ב 02/09/2019 15:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

אוראל כתב:@kobbi
·על איזה מספר אתה מישר 8. 10 ?
...
·
עדכנתי
אבל כל אחד והראש שלו שכן בסוף אתה דוחף את הסקרין והגומי בעצמך פנימה....יותר או פחות

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

תעלה סרטון של כל התהליך

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

אוראל כתב:אז במקום 20 גרם אני אשים 17 גרם ואת רמת הטחינה אצטרך להשאיר ללא שינוי כדי שלא תהיה זרימה מדאי מהירה?
...
·
1.מה שקובי אמר לגבי הדוזר של נגרו זה אחלה כלי פשוט ועושה את העבודה
2.אתה לא אמור לזרוק בגלל זה קפה כי זה רק מיישר את השכבה העליונה, תסתכל בסרטונים של נגרו
3.אחרי שקיבעת את גובה הקפה אתה אמור למדוד 17 גרם בסלסלה, היינו זה לא לשים פחות קפה כמו שרשמת אלא לשים את המשקל הנכון במפלס הנכון
בעיקרון לכל סלסלה יש את השונות שלה לדעתי 16-18 גרם זה הטווח של סלסלת 17 אבל אלו כללי אצבע בלבד ומה שקובע זה הטעם האישי שלך

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אני לא מצליח להעלות סרטון לבנתיים שמתי 18 גרם
25 שניות העוגיה בוצית בכוס זה נראה שהייתהה תוצאה טובה אני מנסה להעלות תמונה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי אוראל ב 02/09/2019 16:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”