שלום
אשמח אם תעזרו לי זאת ממש חידה
אני משתמש בתערובת הבית של נגרו . קפה שנקלה ב25/8 כלומר קפה טרי ובכל זאת -שמתי 20 גרם בסלסלת ims 17g.
25 שניות 34 גרם משקה טמפרטורה שמופיע pid 92
(מטחנה k 3 מכונה ecm synchronika)
טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
נתחיל מהסוף: החליטה שלך איטית מידי והמיצוי כנראה גבוה מדי בהתאם.
מסכים עם קובי, כמות הקפה שקיבלת נמוכה יחסית, זה מעיד שהזרימה הייתה איטית והמיצוי כנראה גבוה מידי.
תתחיל בזה שתשים פחות קפה, לא יודע איך נכנס לך בכלל 20 גרם בסלסלה של 17.
כשאתה סופר 25 שניות, את סופר מרגע הרמת הידית חליטה או מהרגע שמתחיל לצאת קפה ?
מסכים עם קובי, כמות הקפה שקיבלת נמוכה יחסית, זה מעיד שהזרימה הייתה איטית והמיצוי כנראה גבוה מידי.
תתחיל בזה שתשים פחות קפה, לא יודע איך נכנס לך בכלל 20 גרם בסלסלה של 17.
כשאתה סופר 25 שניות, את סופר מרגע הרמת הידית חליטה או מהרגע שמתחיל לצאת קפה ?
Re: טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?
@אוראל
·
רוצה להוסיף בהמשך למה שכתבו -
1. לאחרונה ראיתי סרטון שמדבר על המדידה לפי זמן (WHOLE LATTE LOVE) והם מסבירים שהנכון הוא לספור מהרגע שיצאה הטיפה הראשונה לכוס ולא מרגע הפעלת המשאבה
2. גם סטיה של 6 מ"ל משקה אולי לא נשמעת הרבה אבל באחוזים זה לא מבוטל
3.אם העמסת בסלסלת 17גרם קפה טחון במשקל 20 גרם וגובה הקפה אחרי הדחיסה כמו שאמור להיות אז זה גם מוסיף לטענה שהטחינה שלך דקה מדי ואתה במיצוי יתר
4.לגבי היחס של 1:2 קפה ומשקה אני לא מכיר את ההנחה הזאת אלא יודע שבסינגל צריך לצאת 25-30 מל משקה ובסלסלת דאבל 50-60 מ" משקה
·
רוצה להוסיף בהמשך למה שכתבו -
1. לאחרונה ראיתי סרטון שמדבר על המדידה לפי זמן (WHOLE LATTE LOVE) והם מסבירים שהנכון הוא לספור מהרגע שיצאה הטיפה הראשונה לכוס ולא מרגע הפעלת המשאבה
2. גם סטיה של 6 מ"ל משקה אולי לא נשמעת הרבה אבל באחוזים זה לא מבוטל
3.אם העמסת בסלסלת 17גרם קפה טחון במשקל 20 גרם וגובה הקפה אחרי הדחיסה כמו שאמור להיות אז זה גם מוסיף לטענה שהטחינה שלך דקה מדי ואתה במיצוי יתר
4.לגבי היחס של 1:2 קפה ומשקה אני לא מכיר את ההנחה הזאת אלא יודע שבסינגל צריך לצאת 25-30 מל משקה ובסלסלת דאבל 50-60 מ" משקה
הכלי החשוב ביותר לחזרתיות בעיקר עם מטחנות בהן זמן הטחינה לא מדויק / ישנה אגירה של קפה הוא המיישר המילימטרי של קפה נגרו.
בעזרתו אתה ממלא את הסלסלה באותו גובה קפה בכל פעם וזה מנסיוני בסינכרוניקה משמעותי שכן הקפה בסלסלה צריך להגיע עד גובה הסקרין בראש ומבלי שיגע בו. משתמש בכלי הישיר אחרי שכבר דחסתי.בסינכרוניקה הנוכחית 8 מילימטר , בקודמת המספר 7 היה נכון יותר. זה במקום לנסות להבין בזמן הדחיסה אם הטמפר ירד יותר מידי או נשאר בחוץ.
אני פחות מסתכל על זמנים בחליטה ויותר על גובה הקפה האחיד בסלסלה וכיוון מטחנה לזרימה נכונה של קפה.
שני הפרמטרים הללו יחד מביאים לחזרתיות. אבל בגדול סביב 30 שניות על הצג נותן לי את הקפה הנכון
בעזרתו אתה ממלא את הסלסלה באותו גובה קפה בכל פעם וזה מנסיוני בסינכרוניקה משמעותי שכן הקפה בסלסלה צריך להגיע עד גובה הסקרין בראש ומבלי שיגע בו. משתמש בכלי הישיר אחרי שכבר דחסתי.בסינכרוניקה הנוכחית 8 מילימטר , בקודמת המספר 7 היה נכון יותר. זה במקום לנסות להבין בזמן הדחיסה אם הטמפר ירד יותר מידי או נשאר בחוץ.
אני פחות מסתכל על זמנים בחליטה ויותר על גובה הקפה האחיד בסלסלה וכיוון מטחנה לזרימה נכונה של קפה.
שני הפרמטרים הללו יחד מביאים לחזרתיות. אבל בגדול סביב 30 שניות על הצג נותן לי את הקפה הנכון
נערך לאחרונה על ידי kobbi ב 02/09/2019 15:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
·אוראל כתב:אז במקום 20 גרם אני אשים 17 גרם ואת רמת הטחינה אצטרך להשאיר ללא שינוי כדי שלא תהיה זרימה מדאי מהירה?...
1.מה שקובי אמר לגבי הדוזר של נגרו זה אחלה כלי פשוט ועושה את העבודה
2.אתה לא אמור לזרוק בגלל זה קפה כי זה רק מיישר את השכבה העליונה, תסתכל בסרטונים של נגרו
3.אחרי שקיבעת את גובה הקפה אתה אמור למדוד 17 גרם בסלסלה, היינו זה לא לשים פחות קפה כמו שרשמת אלא לשים את המשקל הנכון במפלס הנכון
בעיקרון לכל סלסלה יש את השונות שלה לדעתי 16-18 גרם זה הטווח של סלסלת 17 אבל אלו כללי אצבע בלבד ומה שקובע זה הטעם האישי שלך
אני לא מצליח להעלות סרטון לבנתיים שמתי 18 גרם
25 שניות העוגיה בוצית בכוס זה נראה שהייתהה תוצאה טובה אני מנסה להעלות תמונה
25 שניות העוגיה בוצית בכוס זה נראה שהייתהה תוצאה טובה אני מנסה להעלות תמונה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
נערך לאחרונה על ידי אוראל ב 02/09/2019 16:46, נערך 2 פעמים בסך הכל.