טעם שרוף בחליטה של 25 שניות ?

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

נושא שלא נקרא #31 

boren כתב:השאלה פשוטה. איזו תועלת אקבל מהכרטיס אם אני ממילא מצליח למלא את הסלסלה במקסימום האפשרי מבלי שתגע בסקרין? כל מה שאני עושה זה לכוון את המטחנה לטחון חצי גרם פחות מהכמות (12 גרם) שלפעמים גורמת לקפה לגעת בסקרין.
...
·
אבל זאת בדיוק הנקודה, שכשאתה משנה את הטחינה אתה משנה את כמות הגרמים שתיכנס בסופו של דבר במקסימום לידית והדרך לדעת ולהגיע תמיד לאותו קו המקסימום היא בעזרת המיישר ולא בעזרת המשקל בגרמים.
אם בדרך פלא אצלך שינוי עובי הטחינה לא משנה את כמות הגרמים שנדרש למלא בסלסלה אז אין לי מה לומר חוץ מאשר שאתה כנראה לא משנה את רמת הטחינה או שאתה לא שוקל את הידית עם הקפה ואכן רואה שנכנס יותר או פחות גרמים.

ובהקצנה, תסכים איתי שאים אקח 12 גרם פולים שלמים ולא אטחן אותם הם יגיעו לגובה אחר בסלסלה אל מול אותם 12 גרם כשהם טחונים הכי דק שאפשר נכון ?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #32 

מזל שאני נכנס לפה :-)
עוגיה בוצית היא תוצאה של קפה ישן או טחינה דקה מדי ומעט מדי קפה (בהנחה שזמני החליטה הם בטווח הנכון ובמקרה זה הם כן)
אני שולף המותן אבל בסרטון רואים שאתה דוחס די בעדינות, מה שמצריך אותך לטחון דק מאוד כדי לקבל את זמני החליטה שאתה רוצה, מה שיכול להוביל מהר לטעם שרוף, שוב , זה לא בטוח אבל אני משער שזה הכיוון :-).

נ.ב
ראיתי את הפוסט והתקשרתי לאוראל כדי לעזור
יש יתרון בלהיות לקוח של המשוגע מאלישיב
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #33 

kobbi כתב: אבל זאת בדיוק הנקודה, שכשאתה משנה את הטחינה אתה משנה את כמות הגרמים שתיכנס בסופו של דבר במקסימום לידית והדרך לדעת ולהגיע תמיד לאותו קו המקסימום היא בעזרת המיישר ולא בעזרת המשקל בגרמים.
...
אז זהו שלא. בפועל טווח המשקל שמביא את הקפה קרוב לסקרין מאוד מצומצם, אצלי הוא נע בסה"כ בין 11.5 ל-12 גרם. זה אומר שב-11.5 אין פספוסים ומקבלים במקרה הגרוע 96% ממה שהיה אפשר למלא (כלומר חצי גרם פחות). בפועל אין לזה שום משמעות בפה, ורק אולי עם רפרקטומטר תמצא הבדל.
אם בדרך פלא אצלך שינוי עובי הטחינה לא משנה את כמות הגרמים שנדרש למלא בסלסלה אז אין לי מה לומר חוץ מאשר שאתה כנראה לא משנה את רמת הטחינה או שאתה לא שוקל את הידית עם הקפה ואכן רואה שנכנס יותר או פחות גרמים.
...
עובי הטחינה משפיע על הנפח, אבל צריך לזכור שאנחנו מדברים כאן על ניואנסים של טחינה לאספרסו. זה לא שמדובר בטחינה גסה מאוד לחליטה קרה או בטחינה אולטרה דקה לטורקי. ההבדלים בין רמות טחינה שונות לאספרסו באות לידי ביטוי בהבדל די מינימלי בנפח. לא משהו שצריך כלים מיוחדים.
ובהקצנה, תסכים איתי שאים אקח 12 גרם פולים שלמים ולא אטחן אותם הם יגיעו לגובה אחר בסלסלה אל מול אותם 12 גרם כשהם טחונים הכי דק שאפשר נכון ?
...
כאמור גם אם תשתמש בטחינות לחליטה קרה או לקפה טורקי יהיה הבדל משמעותי, אבל הטווח של טחינה שמתאימה לאספרסו הוא די מצומצם ולא צריך להשליך קפה לפח בשביל למלא את הסלסלה עד הקצה או קרוב מאוד לכך.

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #34 

יש שתי אפשרויות לחזרתיות בקפה או לעבוד לפי משקל מתאים או להשתמש בדוזר של גילעד שלדעתי זו שיטה מהפכנית וטובה. כמובן שאתה יכול לשמור על גובה מתאים לפי משקל הקפה שתשים אבל מה שמיוחד בדוזר שאתה יוצר עוגיה מושלמת
1. מבחינת פיזור הקפה
2. סימטריות הקפה על פני הסלסלה
3. גובה אחיד
אבל בדרך אתה זורק 2 או 3 גרם קפה+- למי שזה לא מפריע אז אין דבר יות טוב מיזה לדעתי

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #35 

@NEGRO
·תודה רבה גילעד אין כמוך

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #36 

@אוראל - את כל שלושת היתרונות שאתה מציין אפשר לקבל עם מפזר שעולה פחות מ-50 ש"ח באליקספרס, ומבלי לאבד אפילו גרם אחד של קפה.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #37 

הדוזר בעיקרון נועד כדי לתת נפח אחיד ולתת לי שפה משותפת עם הלקוח כאשר הוא מכוון טחינה.
לפעמים הלקוח יכול לשים 16 גרם קפה ואומר שהוא משתמש בדאבל והדוזר בדרגה 11, לא נוגע בקפה, אז אני יודע שהוא עם טריפל.
בכל מקרה הדוזר חוסך בקפה כי כאשר יוצא קפה גרוע, זורקים הכל :-)
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #38 

@NEGRO - האם ללקוח שאומר לך שעם 12 גרם בסלסלת סינגל הקפה נוגע בסקרין ועם 11.5 לא, היית ממליץ להשתמש בדוזר או פשוט להשאר עם 11.5 גרם?

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #39 

@boren
אני תמיד הולך הפוך, שואל אם התוצאה בכוס לא טובה ואז מתקן את ההכנה.
אני לא יורד לסוף דעתך בשאלתך ולכן אני לא יודע מה לענות לך :-)
אם 11.5 גרם מביא לתוצאה טובה בכוס, אז לא הייתי משנה דבר.
עדיף לשמור על מרחק מינימלי מהסקרין לדעתי אבל אם לקוח יגיד לי שהתוצאה הכי טובה ,יוצאת לו כאשר הקפה נוגע בסקרין, מי אני שאגיד לו שהוא טועה :-)
בכל מקרה
המון בהצלחה ואחלה סופש שמתקרב בצעדי ענקקקקק
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #40 

במקרה שלי, התוצאה אחלה והקפה לא נוגע בסקרין (אבל קרוב מאוד). אני יכול לוודא שזה המצב כי כשאני מוציא את הידית מבלי לחלוט אין סימנים של הסקרין על הקפה. עוד חצי גרם ולפעמים כבר יש כאלה, תלוי בסוג הפולים.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
הודעות: 1098
הצטרף: אפריל 2010
מיקום: אלישיב
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

נושא שלא נקרא #41 

@boren
·אז אל תיגע :wink:
לילהההההההההההההההההההה טוב
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

אוראל (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 80
הצטרף: ספטמבר 2017
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

נושא שלא נקרא #42 

@boren
·יש כמה סוגים אם כבר אני הייתי לוקח את הסוג עם הפס באמצע הוא אמור לעשות עבודה יותר טובה השאלה מה גובה של הטמפר הזה מה דעתך ?
אבל שוב הדוזר חוסך ממך את עניין השקילה

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #43 

@אוראל - יש לי את המפזר מהסוג שבו הבסיס מחולק לשלוש כנפיים (דומה מאוד לזה שקישרתי) והוא עובד מעולה. הקפה ישר ושטוח ואני לא רואה שום סיבה להחליף למפזר אחר. את הגובה של המפזרים האלה אפשר לשנות. פשוט משחקים במיקום של שני החלקים על ההברגה וזה קובע כמה עמוק המפזר נכנס לתוך הסלסלה.

אני לא עושה סינגל דוזינג ולא משתמש במשקל. המטחנה שלי (Sette 270Wi) מאפשרת לכוון את המשקל בדיוק של עשירית גרם וברוב המקרים היא פוגעת בול. לפעמים היא מפספסת בעשירית גרם לכאן או לכאן, אבל זה זניח לגמרי.

moshez
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 360
הצטרף: יולי 2016
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

Re: סקרנות

נושא שלא נקרא #44 

kobbi כתב:
...
...
·
אצלי סלסלת הסינגל של vst מוגדרת 7 גרם אבל אני שם 14.5 גרם וסלסלת הדאבל 20 גרם ואני שם 22.
...
·
זאת שונות ממש גדולה
לא ראיתי משהו כזה קיצוני אז לא יודע להגיד
בדרך כלל הטווח הוא 1+- גרם בסלסלות סינגל ו 2+- גרם בדאבל
שזה שונות ביחס ישיר לרמת הטחינה

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4512
הצטרף: דצמבר 2004
נתן תודות: 223 פעמים
קיבל תודות: 377 פעמים

Re: סקרנות

נושא שלא נקרא #45 

moshez כתב:
...
...
·
זאת שונות ממש גדולה
לא ראיתי משהו כזה קיצוני אז לא יודע להגיד
בדרך כלל הטווח הוא 1+- גרם בסלסלות סינגל ו 2+- גרם בדאבל
שזה שונות ביחס ישיר לרמת הטחינה
...
זאת ממש לא שונות גדולה, סלסלת הסינגל רשומה כ 7 גרם אבל אז נדרש לעבוד עם דוחסן קטנטן במרכז בלבד.
אם רוצים לעבוד עם 58 מילימטר חייבים למלא יותר קפה
·

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”