שלום,
אני חדש בפורום ואשמח להתייעץ.
אני שוקל לקנות פלייר פרו (הדגם החדש). המחיר הוא 380$ כולל משלוח ישירות מהאתר שלהם.
רציתי לדעת אם מישהו התנסה עם הפלייר\בעלים של אחת ויכול להמליץ או לחלוק קצת מידע וטיפים לפני קנייה.
בנוסף, חשוב מאוד, אני צריך לרכוש גם מטחנה.
אשמח לשמוע המלצות למטחנה שתתאים לפלייר (לא משהו מטורף, נגיד איזור ה-1000ש"ח אם ביכלל צריך להשקיע סכום כזה בשבילה).
אשמח לשמוע לגבי דגמים ספציפיים (ומחירים משוערים אם ההמלצה נוגעת לקניית מטחנה יד2).
המון תודה!
מישהו פה התנסה עם פלייר flair espresso?
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
הנה ציטוט של הודעה קודמת שלי בנושא:
ולגבי המטחנה, תעקוב אחר הלוח. לעיתים קרובות יש כאן מטחנות סולידיות כמו רנצ'יליו רוקי או אסקסו imini באיזור ה-500 ש"ח.boren כתב:אם אתה שותה רק אספרסו אז החיסרון היחידי של ה-Flair הוא התהליך הארוך יחסית. מצד שני, הוא הרבה יותר מהיר מאשר להמתין עד שמכונת אספרסו מתחממת. זה מה שאני עושה:
- מחמם כחצי ליטר מים בקומקום חשמלי
- טוחן בין 15.5 ל-16.2 גרם (תלוי בפולים) ומעביר לפורטהפילטר דרך המשפך הייעודי
- דוחס דחיסה קלה, מסיר את המשפך ואז דוחס דחיסה חזקה יותר
- בינתיים, כשהמים רתחו מניח את ראש המתכת בקערה וממלא אותו במים רותחים
- אם אני מכין קפוצ'ינו, זה הזמן שבו אני מקציף את החלב (במכונת אספרסו אחרת, במקרה שלי זו) בנוסף אני מפעיל שוב את הקומקום כדי להרתיח שוב את המים. כדי לקבל תוצאה טובה עם ה-Flair צריך שהכל יהיה כמה שיותר חם וכל אובדן חום פוגע באיכות הקפה.
- מוציא את ראש המתכת מהקערה (מחזיק בעדינות בחלק הגומי, כי החלק המתכתי מאוד חם!) ומרכיב אותו על הפורטפילטר
- מניח את הראש והפורטהפילטר במקום הייעודי במכונה, כשהמנוף מורם כלפי מעלה.
- מניח את הספל מתחת (לאחר שחיממתי אותו במים מהקומקום)
- מוזג מים רותחים לתוך הראש, עד לקו
- מניח את הבוכנה בתוך הראש
- מוריד את המנוף עד שהוא נוגע במוט שמעל הבוכנה ומניח עליו יד אחת. זה לא מספיק משקל כדי לחלוט קפה, אבל מתאים בשביל pre-infusion
- לאחר מספר שניות מניח גם את היד השניה כך שנוצר מספיק משקל כדי לחלוט את האספרסו.
- מוסיף את החלב המוקצף (במידה ואני מכין קפוצ'ינו)
מדובר בתהליך ארוך ודי מבלבל בהתחלה, אבל לאחר זמן לא רב הוא הופך לטבע שני ואז ניתן די בקלות לקבל אספרסו מצויין תוך כ-6 או 7 דקות, חצי מהזמן שלוקח לקבל אספרסו במכונה זריזה (כולל שלב החימום)....
תודה, אעקוב אחרי המטחנות. בנוגע לתהליך, קל. אני משתדרג מבריקה ששבקה חיים (קישור לשסתום בטיחות חלופי מישהו?). תחשוב שהייתי עובר את זה כמה פעמים ביום. אני פשוט אוהב את ההתעסקות ולכן חיפשתי מכונת מנוף.
חשבתי על לה פבוני אבל אחרי שקראתי שרשור ברדיט (reddit) של השוואה שעושים אנשים שהם בעלי 2 המכונות, המסקנה היא שאיכות הקפה זהה והפלייר זולה יותר.
חשבתי על לה פבוני אבל אחרי שקראתי שרשור ברדיט (reddit) של השוואה שעושים אנשים שהם בעלי 2 המכונות, המסקנה היא שאיכות הקפה זהה והפלייר זולה יותר.
תראה, בבריקה אתה צריך לחכות 5 דק' על אש קטנה כדי שיצא לך קפה.
בפבוני צריך לחכות עד שהדוד יתחמם שזה גם לוקח זמן.
בסופו של דבר זה לא משנה, כמו שאתה אומר, הכל נעשה על אוטומט וכשחבר מבקש שתעשה לו קפה תמיד התשובה תהיה "עזוב אין לי כח לכל הפרוצדורה עכשיו, רוצה נס או שחור?"
אגב, יש לך המלצה מבין המטחנות שציינת איזו עדיפה או איך לבחור מביניהן? אולי מנסיון אישי? ובאיזו מטחנה אתה משתמש?
תודה!
בפבוני צריך לחכות עד שהדוד יתחמם שזה גם לוקח זמן.
בסופו של דבר זה לא משנה, כמו שאתה אומר, הכל נעשה על אוטומט וכשחבר מבקש שתעשה לו קפה תמיד התשובה תהיה "עזוב אין לי כח לכל הפרוצדורה עכשיו, רוצה נס או שחור?"
אגב, יש לך המלצה מבין המטחנות שציינת איזו עדיפה או איך לבחור מביניהן? אולי מנסיון אישי? ובאיזו מטחנה אתה משתמש?
תודה!
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
האמת שעם המכונות האחרות שלי אני נהנה להכין קפה לאורחים ואף פעם לא עוברת לי המחשבה להציע להם נס או שחור.
עם הפלייר די נמנעתי מזה. הדרך היחידה שבה זה יהיה מעשי לדעתי זה להחזיק כמה ראשים ולבצע את הטחינה והדחיסה מראש. מאין להכין "קפסולות", אבל עם 16 גרם כל אחת וכמובן עם קפה טרי ולא משהו שנטחן לפני כמה חודשים כמו בנספרסו. החסרונות של גישה כזו הוא שצריך לרכוש ראשים נוספים ושלא תמיד תהיה התאמה בין כמות האורחים שרוצים קפה לבין מה שהכנת מראש.
שתי המטחנות שציינתי קודם ייעשו את העבודה. ובכל מקרה תתכונן לעשות סינגל דוזינג (לשקול על מנה בנפרד) כדי לקבל תוצאות עקביות. עבור סכום כפול פחות או יותר תוכל למצוא ביד שניה מטחנה עם טיימר (כמו קומפאק K3, שמופיעה בתמונה בדיון שבקישור הראשון). מטחנה כזו יותר נוחה לשימוש מאשר שקילה בנפרד ואיכות הטחינה שלה קצת יותר גבוהה. החיסרון הוא שהטיימר שלה אנלוגי ועם מצב בודד.
כיום אני משתמש ב-Sette 270Wi עם שקילה אוטומטית. הסיכוי שלך למצוא אותה ביד שניה נמוך מאוד לדעתי (אל תבלבל עם ה-270W הבעייתית שעשויה להופיע פה ושם). 270Wi חדשה עולה כ-2200 ש"ח, כולל משלוח לארץ. אני מניח שזה יותר ממה שאתה מתכנן לשלם כרגע.
עם הפלייר די נמנעתי מזה. הדרך היחידה שבה זה יהיה מעשי לדעתי זה להחזיק כמה ראשים ולבצע את הטחינה והדחיסה מראש. מאין להכין "קפסולות", אבל עם 16 גרם כל אחת וכמובן עם קפה טרי ולא משהו שנטחן לפני כמה חודשים כמו בנספרסו. החסרונות של גישה כזו הוא שצריך לרכוש ראשים נוספים ושלא תמיד תהיה התאמה בין כמות האורחים שרוצים קפה לבין מה שהכנת מראש.
שתי המטחנות שציינתי קודם ייעשו את העבודה. ובכל מקרה תתכונן לעשות סינגל דוזינג (לשקול על מנה בנפרד) כדי לקבל תוצאות עקביות. עבור סכום כפול פחות או יותר תוכל למצוא ביד שניה מטחנה עם טיימר (כמו קומפאק K3, שמופיעה בתמונה בדיון שבקישור הראשון). מטחנה כזו יותר נוחה לשימוש מאשר שקילה בנפרד ואיכות הטחינה שלה קצת יותר גבוהה. החיסרון הוא שהטיימר שלה אנלוגי ועם מצב בודד.
כיום אני משתמש ב-Sette 270Wi עם שקילה אוטומטית. הסיכוי שלך למצוא אותה ביד שניה נמוך מאוד לדעתי (אל תבלבל עם ה-270W הבעייתית שעשויה להופיע פה ושם). 270Wi חדשה עולה כ-2200 ש"ח, כולל משלוח לארץ. אני מניח שזה יותר ממה שאתה מתכנן לשלם כרגע.
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
אני לא הייתי קונה את הפלייר לשימוש ביתי. גם לשימוש בחוץ ללא מקור חשמל היא דיי בעייתית כי היא מצריכה מקור מים חמים.
ה-לה פאבוני יורופיקולה עדיפה בהרבה- זמן חימום קצר, נוחות תפעול עדיפה וגם לא פחות יפה. ההפרש במחיר גם לא גדול, כשמביאים בחשבון שעל המחיר (380$?) ייתווספו מיסים ועמלות...
היום אפשר להשיג יורופיקולה חדשה במחיר של 1900₪ כולל מיסים ומשלוח מאמזון איטליה.
https://www.amazon.it/gp/aw/d/B004RG8ZJ ... JU7H&psc=1
ה-לה פאבוני יורופיקולה עדיפה בהרבה- זמן חימום קצר, נוחות תפעול עדיפה וגם לא פחות יפה. ההפרש במחיר גם לא גדול, כשמביאים בחשבון שעל המחיר (380$?) ייתווספו מיסים ועמלות...
היום אפשר להשיג יורופיקולה חדשה במחיר של 1900₪ כולל מיסים ומשלוח מאמזון איטליה.
https://www.amazon.it/gp/aw/d/B004RG8ZJ ... JU7H&psc=1
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
אני מסכים עם ברק. במחיר של 380 דולר עדיף לקחת את הלה-פאבוני. אני רכשתי את הפלייר הרגילה שעולה היום 170 דולר, וזה כבר מחיר כבר הרבה יותר משתלם. מקסימום הייתי שוקל לקנות את הגירסה הרגילה + מד לחץ. 210 דולר זה עדיין מחיר הגיוני למה שמקבלים.
עוד אפשרות היא לקנות ננופרסו ב-230 ש"ח ואת השאר להשקיע במטחנה ברמה הרבה יותר גבוהה. למשל Sette 30, שעולה 1200 ש"ח מאמזון איטליה, או את ה-270Wi אם רוצים ממש לא להתפשר. כנראה שזה מה שהייתי עושה במצב דומה. מבחינת עלויות זה יכול אפילו לחסוך כסף.
עוד אפשרות היא לקנות ננופרסו ב-230 ש"ח ואת השאר להשקיע במטחנה ברמה הרבה יותר גבוהה. למשל Sette 30, שעולה 1200 ש"ח מאמזון איטליה, או את ה-270Wi אם רוצים ממש לא להתפשר. כנראה שזה מה שהייתי עושה במצב דומה. מבחינת עלויות זה יכול אפילו לחסוך כסף.
- BarDar
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 489
- הצטרף: ינואר 2015
- מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 140 פעמים
@ylut
·
האלקטרה (משער שאתה מתכוון לדגם Leva) גדולה יותר והמנוף שלה מכיל קפיץ שנותן את הלחץ בחליטה כך שהחזרתיות איתה מאוד קלה. היא גם יקרה משמעותית.
הלה פאבוני ידנית לחלוטין - בדומה לפלייר. אתה מפעיל לחץ על המנוף כדי לדחוס את המים דרך הקפה.
יש 2 דגמים עיקריים- יורופיקולה, ודגם עם דוד יותר גדול שנקרא פרופשונאל.
כל שאר הדגמים מבוססים עליהם עם יותר או פחות בלינג.
·
האלקטרה (משער שאתה מתכוון לדגם Leva) גדולה יותר והמנוף שלה מכיל קפיץ שנותן את הלחץ בחליטה כך שהחזרתיות איתה מאוד קלה. היא גם יקרה משמעותית.
הלה פאבוני ידנית לחלוטין - בדומה לפלייר. אתה מפעיל לחץ על המנוף כדי לדחוס את המים דרך הקפה.
יש 2 דגמים עיקריים- יורופיקולה, ודגם עם דוד יותר גדול שנקרא פרופשונאל.
כל שאר הדגמים מבוססים עליהם עם יותר או פחות בלינג.