מאמרים אחרונים

שתף בפייסבוק שיתוף בפייסבוק
RSS - מאמריםמאמרים
RSS - פורומיםפורומים
דווח למנהל דיווח למנהל
קישור לעמוד זה קישור לעמוד זה
עוד בקבוצת HT



התייעצות לגבי מכונה ומטחנה


   פורומים > קפה > מכונות ידניות ומטחנות
מחבר הודעה
Zoharnu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 15, 2019
מספר הודעות: 4

 #1  נשלח: ב' 16/09/2019 8:19
התייעצות לגבי מכונה ומטחנה

בוקר טוב,
אני מתעניין לקנות מכונה חדשה ומטחנה בתקציב של עד 4500-5000. חשבתי על vbm domobar e61 ומתלבט בין 3 מטחנות:
1. לליט PL043MMI
2. Nuova Simonelli GRINTA
3. Ascaso isteel

חשוב לציין שאין לי שום ניסיון עם מכונות ומטחנות קודמות ושאני שותה היום נספרסו.

אשמח לדעתכם.
תודה ויום טוב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
seidel
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011
מספר הודעות: 84

 #2  נשלח: ב' 16/09/2019 18:54

מה הרגלי השתיה שלך? אני בהתלבטות דומה עם חיפוש במחיר שומה
חשבתי גם על הdomobar אבל לא מצאתי לה הרבה ביקורות, ורב האנשים ששאלתי המליצו על האוסקר הרבה יותר...
אני שותה בעיקר אספרסו ולכן מחפש מה יוציא אספרסו הכי טוב
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Zoharnu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 15, 2019
מספר הודעות: 4

 #3  נשלח: ב' 16/09/2019 19:04

seidel
·בעיקר הפוכים
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
seidel
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011
מספר הודעות: 84

 #4  נשלח: ב' 16/09/2019 19:38

Zoharnu כתב:
@seidel
·בעיקר הפוכים


·אז אתה בכיוון הלא נכון במכונה
המכונה הזאת היא single boiler
שנה את היעד לאוסקר 2

לגבי המטחנה אני גם בתהליך למידה, ולא בטוח שהאפשרויות שרשמת מספיק איכותיות...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Zoharnu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 15, 2019
מספר הודעות: 4

 #5  נשלח: ב' 16/09/2019 19:58

seidel
·רציתי e61...
לגבי מטחנה אם אני עולה ברמה אז אני חורג מהתקציב.
זה כזה נורא דוד אחד? כמה זמן לוקח לה להתחמם להקצפה?
חוץ מזה אני מאמין שאתחיל לשתות יותר אספרסו, פשוט בנספרסו זה לא משהו...
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #6  נשלח: ב' 16/09/2019 20:59

בעוד 1000 ש"ח יש מכונה עם מחליף חום וראש E61 של Lelit. היא תספק אספרסו טוב יותר משל האוסקר וקפוצ'ינו יותר טוב משל מכונות דוד בודד כמו ה-VBM. היא גם נראית הרבה יותר טוב מהאוסקר, אבל זה כבר סיפור אחר.


לגבי מטחנה, כל הדגמים שציינת חסרים טיימר. זה מקשה על קבלת תוצאה עקבית כי קשה לטחון "לפי העין" את אותה כמות בכל פעם. אפשרות אחרת היא להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול בכל פעם מנה בודדת, מה שנקרא "single dosing" או "wajaras", תלוי את מי שואלים

אני חושב שאם אין לך אפשרות להגדיל את התקציב למטחנה לאיזור ה-1700 ש"ח וצפונה אז עדיף לקנות בינתיים מטחנה יד שנייה באיזור ה-500 ש"ח ולשדרג אח"כ.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
seidel
חבר פעיל
חבר פעיל

הצטרף בתאריך:
  Jan 09, 2011
מספר הודעות: 84

 #7  נשלח: ב' 16/09/2019 21:10

boren כתב:
בעוד 1000 ש"ח יש מכונה עם מחליף חום וראש E61 של Lelit. היא תספק אספרסו טוב יותר משל האוסקר וקפוצ'ינו יותר טוב משל מכונות דוד בודד כמו ה-VBM. היא גם נראית הרבה יותר טוב מהאוסקר, אבל זה כבר סיפור אחר.


לגבי מטחנה, כל הדגמים שציינת חסרים טיימר. זה מקשה על קבלת תוצאה עקבית כי קשה לטחון "לפי העין" את אותה כמות בכל פעם. אפשרות אחרת היא להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול בכל פעם מנה בודדת, מה שנקרא "single dosing" או "wajaras", תלוי את מי שואלים

אני חושב שאם אין לך אפשרות להגדיל את התקציב למטחנה לאיזור ה-1700 ש"ח וצפונה אז עדיף לקנות בינתיים מטחנה יד שנייה באיזור ה-500 ש"ח ולשדרג אח"כ.


·ומאיפה קונים מטחנה יד 2 ב500 שח שתהיה טובה מספיק?
אני שותה כמעט ורק אספרסו לכן כן שוקל את הvbm, מצד שני כן רוצה מטחנה מספקת
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #8  נשלח: ב' 16/09/2019 21:33

באיזור ה-500 ש"ח מגיעות ללוחות יד שניה מטחנות כמו רנצ'יליו רוקי, אסקסו i-mini ונמוקס לוקס. איכות הטחינה של כולן סבירה והן טוחנות מספיק דק לאספרסו, מה שמטחנות זולות יותר לא מסוגלות לעשות בד"כ. כמובן שמטחנות יקרות יותר ייספקו טחינה איכותית יותר ושיפורים בפונקציונליות, כמו טיימר או שקילה מובנית ואגירה נמוכה, אבל המחיר יהיה גבוה פי כמה. אני לא רואה שום בעיה להתחיל עם אחת המטחנות שציינתי למעלה, כל זמן שהן במצב טוב (ובמקרה של הרוקי, שמדובר בגירסה ללא מחלק מנות).
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
Zoharnu
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הצטרף בתאריך:
  Sep 15, 2019
מספר הודעות: 4

 #9  נשלח: ב' 16/09/2019 22:13

boren
·יש מצב להסבר קצר על למה לא דוד יחיד ומה זה מחליף חום?
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
boren
חבר ותיק
חבר ותיק

הצטרף בתאריך:
  Dec 09, 2009
הבעות תודה: 192
מספר הודעות: 2162

 #10  נשלח: ב' 16/09/2019 23:37

מכונות E61 עם דוד יחיד נותנות פתרון מעולה לאספרסו, אבל הרבה פחות מוצלחות לקפוצ'ינו. ציטוט של הודעה שלי בנושא:

boren כתב:
בסינגל בוילר שלי (קוויקמיל Alexia EVO) הייתי צריך להחליף את קצה הצינורית לאחד עם חור בודד. מעבר לזה בכל פעם שאני מקציף אני צריך לחכות יותר מ-2 דקות לחימום (!) ואז להוציא מהצינורית כ-90 מ"ל מים (!!). רק אז אפשר להקציף כמו שצריך. מיותר לציין שזה אולי לא מסובך, אבל בהשוואה להקצפה עם דוד כפול או עם מחליף חום מדובר בתהליך מבאס. אני תמיד מדליק את המכונה השניה (אלקטרה מנוף) ומקציף איתה במקביל לחליטה בקוויקמיל. רק אם שכחתי להדליק את האלקטרה ומתחשק לי משקה עם חלב אני מקציף עם הקוויקמיל, אבל מקלל בכל פעם שאני צריך לעשות את זה.


מכונות עם מחליף חום ומכונות עם דוד כפול מאפשרות להקציף ולחלוט את הקפה במקביל, ולכן מתאימות הרבה יותר למי ששותה משקאות עם חלב. דוד כפול יקר משמעותית ויש רק מכונה אחת של VBM (הג'וניור 2B) שאיכשהו מתקרבת לתקציב שלך, אבל אפשר לקנות אותה רק ביבוא אישי. לפרטים נוספים עליה חפש דיונים קודמים בפורום של משתמש בשם ilanafri.
| פרופיל | שלח הודעה | חפש
כל הזמנים הם שעון קיץ - ישראל (GMT+3) הצג הודעות קודמות:    
פורומים > מכונות ידניות ומטחנות


  
    שם משתמש:
נתוני כניסה לכל אתרי HT:

  סיסמא:
 

  


 | 

קפוץ אל: 
לא ניתן לשלוח הודעות בפורום זה
לא ניתן להגיב להודעות בפורום זה
לא ניתן לערוך את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן למחוק את הודעותיך בפורום זה
לא ניתן להצביע לסקרים בפורום זה
לא ניתן לצרף קבצים בפורום זה
לא ניתן להוריד קבצים בפורום זה

תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht