בוקר טוב,
אני מתעניין לקנות מכונה חדשה ומטחנה בתקציב של עד 4500-5000. חשבתי על vbm domobar e61 ומתלבט בין 3 מטחנות:
1. לליט PL043MMI
2. Nuova Simonelli GRINTA
3. Ascaso isteel
חשוב לציין שאין לי שום ניסיון עם מכונות ומטחנות קודמות ושאני שותה היום נספרסו.
אשמח לדעתכם.
תודה ויום טוב
התייעצות לגבי מכונה ומטחנה
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
בעוד 1000 ש"ח יש מכונה עם מחליף חום וראש E61 של Lelit. היא תספק אספרסו טוב יותר משל האוסקר וקפוצ'ינו יותר טוב משל מכונות דוד בודד כמו ה-VBM. היא גם נראית הרבה יותר טוב מהאוסקר, אבל זה כבר סיפור אחר.
לגבי מטחנה, כל הדגמים שציינת חסרים טיימר. זה מקשה על קבלת תוצאה עקבית כי קשה לטחון "לפי העין" את אותה כמות בכל פעם. אפשרות אחרת היא להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול בכל פעם מנה בודדת, מה שנקרא "single dosing" או "wajaras", תלוי את מי שואלים
אני חושב שאם אין לך אפשרות להגדיל את התקציב למטחנה לאיזור ה-1700 ש"ח וצפונה אז עדיף לקנות בינתיים מטחנה יד שנייה באיזור ה-500 ש"ח ולשדרג אח"כ.
לגבי מטחנה, כל הדגמים שציינת חסרים טיימר. זה מקשה על קבלת תוצאה עקבית כי קשה לטחון "לפי העין" את אותה כמות בכל פעם. אפשרות אחרת היא להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול בכל פעם מנה בודדת, מה שנקרא "single dosing" או "wajaras", תלוי את מי שואלים
אני חושב שאם אין לך אפשרות להגדיל את התקציב למטחנה לאיזור ה-1700 ש"ח וצפונה אז עדיף לקנות בינתיים מטחנה יד שנייה באיזור ה-500 ש"ח ולשדרג אח"כ.
·ומאיפה קונים מטחנה יד 2 ב500 שח שתהיה טובה מספיק?boren כתב:בעוד 1000 ש"ח יש מכונה עם מחליף חום וראש E61 של Lelit. היא תספק אספרסו טוב יותר משל האוסקר וקפוצ'ינו יותר טוב משל מכונות דוד בודד כמו ה-VBM. היא גם נראית הרבה יותר טוב מהאוסקר, אבל זה כבר סיפור אחר.
לגבי מטחנה, כל הדגמים שציינת חסרים טיימר. זה מקשה על קבלת תוצאה עקבית כי קשה לטחון "לפי העין" את אותה כמות בכל פעם. אפשרות אחרת היא להשתמש במשקל דיגיטלי כדי לשקול בכל פעם מנה בודדת, מה שנקרא "single dosing" או "wajaras", תלוי את מי שואלים
אני חושב שאם אין לך אפשרות להגדיל את התקציב למטחנה לאיזור ה-1700 ש"ח וצפונה אז עדיף לקנות בינתיים מטחנה יד שנייה באיזור ה-500 ש"ח ולשדרג אח"כ....
אני שותה כמעט ורק אספרסו לכן כן שוקל את הvbm, מצד שני כן רוצה מטחנה מספקת
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
באיזור ה-500 ש"ח מגיעות ללוחות יד שניה מטחנות כמו רנצ'יליו רוקי, אסקסו i-mini ונמוקס לוקס. איכות הטחינה של כולן סבירה והן טוחנות מספיק דק לאספרסו, מה שמטחנות זולות יותר לא מסוגלות לעשות בד"כ. כמובן שמטחנות יקרות יותר ייספקו טחינה איכותית יותר ושיפורים בפונקציונליות, כמו טיימר או שקילה מובנית ואגירה נמוכה, אבל המחיר יהיה גבוה פי כמה. אני לא רואה שום בעיה להתחיל עם אחת המטחנות שציינתי למעלה, כל זמן שהן במצב טוב (ובמקרה של הרוקי, שמדובר בגירסה ללא מחלק מנות).
- boren
-
- חבר מביא חבר
- הודעות: 3777
- הצטרף: דצמבר 2009
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 286 פעמים
- קיבל תודות: 493 פעמים
מכונות E61 עם דוד יחיד נותנות פתרון מעולה לאספרסו, אבל הרבה פחות מוצלחות לקפוצ'ינו. ציטוט של הודעה שלי בנושא:
מכונות עם מחליף חום ומכונות עם דוד כפול מאפשרות להקציף ולחלוט את הקפה במקביל, ולכן מתאימות הרבה יותר למי ששותה משקאות עם חלב. דוד כפול יקר משמעותית ויש רק מכונה אחת של VBM (הג'וניור 2B) שאיכשהו מתקרבת לתקציב שלך, אבל אפשר לקנות אותה רק ביבוא אישי. לפרטים נוספים עליה חפש דיונים קודמים בפורום של משתמש בשם ilanafri.boren כתב:בסינגל בוילר שלי (קוויקמיל Alexia EVO) הייתי צריך להחליף את קצה הצינורית לאחד עם חור בודד. מעבר לזה בכל פעם שאני מקציף אני צריך לחכות יותר מ-2 דקות לחימום (!) ואז להוציא מהצינורית כ-90 מ"ל מים (!!). רק אז אפשר להקציף כמו שצריך. מיותר לציין שזה אולי לא מסובך, אבל בהשוואה להקצפה עם דוד כפול או עם מחליף חום מדובר בתהליך מבאס. אני תמיד מדליק את המכונה השניה (אלקטרה מנוף) ומקציף איתה במקביל לחליטה בקוויקמיל. רק אם שכחתי להדליק את האלקטרה ומתחשק לי משקה עם חלב אני מקציף עם הקוויקמיל, אבל מקלל בכל פעם שאני צריך לעשות את זה....