החוקרים גילו: כל העולם מכין קפה לא נכון

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

החוקרים גילו: כל העולם מכין קפה לא נכון

נושא שלא נקרא #1 

כתבה ב"הארץ"

https://www.haaretz.co.il/science/.prem ... -1.8435842

לפי החוקרים: כדאי להוריד את כמות הקפה הנדרשת להכנת כוס קפה מ-20 ל-15 גרם כדי לקבל מיצוי טוב יותר ולצמצם את הלחץ על אזורי גידול הקפה בעולם.

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
הודעות: 6213
הצטרף: ינואר 2006
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 438 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

מחקר: 99% מהמחקרים הם בולשיט מזוקק.
אלעד

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

מישהו מצליח לקרוא את הכתבה ללא מנוי בתשלום? בד"כ אני יכול לקרוא עד 6 כתבות בחודש עם מנוי ללא תשלום, אבל הכתבה הזו משום מה לא נגישה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
הודעות: 34542
הצטרף: ינואר 2005
נתן תודות: 181 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

הייתה גם כתבה בחדשות (או בתוכנית שלפני)
אמרו שם שאם רוצים להכין קפה עם פחות קפה כולם גם צרכים להחליף את המכונות קפה שלהם

detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

הינה המאמר המדעי עליו מתבססת הכתבה

https://www.cell.com/matter/fulltext/S2 ... 19)30410-2

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מישהו יכול לסכם את המסקנות של איך לכוון את השוט?
דיברו שם גם על לחץ באיזה שאינה שלחת נמוך יותר מאפשר טחינה דקה יותר ומיצוי גבוה יותר... אם הבנתי נכון

LQDForce
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 776
הצטרף: יוני 2006
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 83 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

מחקר מטומטם שמתעלם לגמרי מהציוד הזמין והסטנדרטי בתחום.

כמות מים = נתון מיותר לגמרי. כמות נוזל שיוצא מהחליטה נקבע על ידי מספר משתנים תלויים ולא בלתי-תלויים. זה אומר שאי אפשר לעשות שינוי בודד כאן ולקבל יותר או פחות. ובהתייחסות של המים היוצאים מראש המכונה עצמה לפני החליטה - גם כאן שטות גמורה בציוד הקיים. ויסות המים אך ורק על בסיס לחץ המשאבה. וזה הרבה יותר מסובך להסביר את ההשפעה של הלחץ על כמות המים ועל קצב החליטה. מיותר להכנס לזה, יש מאמרים טובים בגוגל.

החוקרים מתעלמים לגמרי ממהות האספרסו: מיצוי השמנים מפולי הקפה. הם רוצים שתשתו מים דלוחים כמו קפסולות נספרסו במטרה לחסוך לעולם כמה מיליליטרים של מים עודפים. כי התחממות גלובלית וכו'....

צאו לנו מכוס הקפה!

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2046
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: חיפה
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 182 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

אני מסכים שהמאמר והמחקר די טרחניים, מיותרים ולא מחדשים דבר.
אבל בסוף ההמלצה שלו היא דווקא שאפשר להעלות את המיצוי ע"י הקטנת קמות הקפה וטחינה דקה יותר ובכך לקבל קפה יותר "טוב" ולחסוך לעולם קפה.
ופה מגיע הטמטום, כל בריסטה ביתי שמכין קפה יותר מיומיים יודע את זה, למה צריך את כל המחקר הזה?

ואין שום התייחסות לטעם, שזה הבט שולי כנראה מצד החוקרים... נו באמת.:roll:

detailer (פותח השרשור)
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

@The-Fox
אם הבנתי נכון, אפשר להגיע לאחוזי מיצוי זהים או גבוהים יותר בין כוס מ-15 גרם קפה טחון לכוס מ- 20 גרם קפה טחון על ידי טחינה גסה יותר בכוס של ה-15 גרם, דבר שגורם לזרימה הרבה יותר מהירה (7-15 שניות).
זה בהחלט חדש ומעניין, למרות שמצוין במאמר שפרופיל הטעם שונה בין שתי הכוסות (הם לא מתיימרים לקבוע איזה כוס טעימה יותר מפני שזה עניין סובייקטיבי).
דבר מעניין נוסף, אפשר להגיע לחזרתיות הרבה יותר גבוהה עם כוס מ - 15 גרם קפה טחון.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”