Pid ל-rancilio silvia , עשה זאת בעצמך

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
minnymoony (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 17
הצטרף: אוקטובר 2014
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

Pid ל-rancilio silvia , עשה זאת בעצמך

נושא שלא נקרא #1 

שלום,
אני רוצה להתקין pid לסילביה שלי.
אני חושב להשתמש במדריך הבא: https://coffeesnobs.com.au/brewing-equipment-midra...

מה אתם חושבים על pid להקצפה של חלב?
אני לא מצליח להבין ב-100% האם השפצור הזה שולט גם בטמפ' ההקצפה (להבנתי לא).

האם שפצור pid להקצפה שווה את זה/מומלץ?

לגבי pid - האם יש אחד יותר/פחות מומלץ?
האם יש אחד שניתן לתכנת? כלומר לזמני פעולה, pre infusion וכד'?
או ש-pid כזה זה רק בייצור ותכנות לוח עצמי?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

Re: Pid ל-rancilio silvia , עשה זאת בעצמך

נושא שלא נקרא #2 

@minnymoony
·

אני חושב שאתה צריך להעמיק יותר את החיפושים שלך ולהשקיע בלימוד הנושא יותר זמן 8O
PID זה שדרוג רציני ומצריך ידע בחשמל, אלקטרוניקה וגם פירוק והרכבת המכונה, זה ממש לא זבנג וגמרנו...

הרכבת PID על סילביה משפר אותה בלי ספק, גורם לחיסכון במים וחשמל ומייתר את הצורך בביצוע גלישת טמפרטורה ובכך חוסך זמן תפעול. הוא מביא את גוף החימום לטמפרטורה שנקבעה בדיוק רב ועושה זאת גם עבור חליטה וגם עבור הקצפה בתלות ביחידת ה-PID.

יש בשוק קיטים מוכנים, עם או בלי הקצפה וכן יש מדריכים רבים לבניה עצמית.
pre infusion לדעתי לא מתאים לסילביה, הפעלת משאבה לכמה שניות מורידה מהר את הטמפ. וזה לא מומלץ.
במכונה שלי יש כזו פונקציה ומעבר לניסויים בהתחלה לא השתמשתי בזה עוד.
שליטה על זמן חליטה היא פונקציה נוספת (טיימר) שלא בהכרח מובנית ביחידת ה-PID.

תציץ קצת בלינק בחתימה שלי ואחרי שתלמד את הנושא לעומק, שאל וננסה לעזור :wink:

בהצלחה

נ.ב
הלינק ששמת אינו תקין ולא מוביל לפוסט ספציפי :(

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

אבי, מדידת הטמפרטורה שלך היא בראש הדוד ולכן אתה רואה נפילה מההתחלה, בפטעל מה שיוצא מתחתית הדוד הוא בטמפרטורה אחידה.
בניסוט שעשיתי עם מדידה עם תרמוקאפל ישירות ביציאת המים בתוך הפורטפילטר ב120 מל שנוצאתי מהסילביה הטמפרטורה ירדה ב2 מעלות. והיתה יציבה לגמרי במשך בערך 100 מהם.

מדידוץ הטמםרטורה בראש הדוד, לדעתי, אינן באמת משקפות את מה שיוצא בתחתית(המים הקרים מהמירל נכנסים לראש הדוד, כשהמים שיוצאים נמצאים בפתח צידי בתחתית הדוד,ממדידה.
ככה שפרה אינפיוז'ן בהחלט כן יכול להועיל, אם מסכימים על זה שפרה אינפיוג'ן מועיל באופן כללי..
תוסיף מד טמפרטורה על הגרופ הד, יתן לך אינדיקציה יותר טובה לגבי הטמפרטורה של המים שיוצאים מהדוד.

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@amirnew
·

המים בסילביה יוצאים מהחלק העליון של הדוד, לא מתחתית הדוד.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #5 

@amirnew

נכון שמדידה בראש תראה נפילה גדולה של טמפ. לעומת מדידה בראש.
אותי לא עניין ערכי הטפרטורה, עיניין אותי הטעם !

אם התחלתי ב-88 ועשיתי פרה-אינפיוזן שהוריד ל-86 (לשיטתך, כשאתה טוען שיש ירידה רק של 2 מעלות)
הרי שהחליטה תתחיל ב-86 וזה כבר טעם אחר לגמרי של הקפה.

אם טוב לך עם זה, סבבה.
אני ניסיתי כמה וכמה פעמים והתוצאה בסילביה ממש לא הצדיקה יותר את השימוש הזה.
סורי, זה הטעם האישי שלי... :lol: וכידוע, על טעם וריח....

תיהנה מהקפה שלך

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

@אורניקו
·
נראה שאתה צודק...
@coffeeavi
.
הירידה של 2 מעלות היא לאחר 120 מל... ,100 מל ראשונים לא הראו ירידה בכלל.
מה גם שבאופן ככלי על שוט אספרסו כפול גם ככה אתה מכוון לאיזור ה30 עד 40 גרם כתלות בכמה גרם הכנסת, כולל הפרה אינפיוז'ן, אני טוען שבלי pid ובטח שעם pid לא תהיה לך נפילה בכלל בטמפרטורה.
מסכים איתך שאני לא בטוח ב100 אחוז שפרה אינפיוג'ן תורם יותר מידי, אבל לא התעסקתי עם זה לעומק ובכל זאת זה קיים ברוב המכונות המקצועיות,תקן אותי אם אני טועה, אז יש מצב שזה כן תורם במשהו.

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@אורניקו
·
בכלל כשאני חושב על זה עכשיו, לא שמתי לב לצינור באיור וזה משנה את כל המחשבה שלי על התכנון של הדוד הזה... למה לא הפרידו כניסת מים מיציאת מים, למשל כמו בדוד בבית, הכי הגיוני זה להכניס מים קרים בתכחתית הדוד, לתת להם להתחמם ולעלות למעלה,למה להכניס מים קרים ישירות לאיפה שהמים זורמים לראש, קטונטי. בכל אופן, אעלה את הסרטון של המדידת טמפרטורה

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #8 

אורניקו כתב: ·המים בסילביה יוצאים מהחלק העליון של הדוד, לא מתחתית הדוד.
...
·

@אורניקו
המים הקרים נכנסים מלמעלה, ראה כיווני החיצים, גם בדוד וגם בצינורית המרכזית
החמים יוצאים מלמטה לראש ולשסתום

מה שרואים יוצא למעלה זה מים לצינורית החזרת העודפים למיכל אחרי ה-OPV

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #9 

@amirnew

לא בדקתי, אך קשה לי לקבל שאחרי 120 מ"ל הורדה דרך הראש הטמפ. ירדה בסילביה רק ב-2 מעלות
מציע לך לבדוק שוב.
120 מ"ל זה יותר משליש מיכל בסילביה

וכדאי להבהיר ששוט אספרסו כפול זה 50 - 60 מ"ל / גרם ולא 30-40 כפי שנרשם.
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 14/02/2020 19:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

הקרים נכנסים מלמעלה!

נושא שלא נקרא #10 

ואם זקוקים להוכחה שהמים הקרים נכנסים מלמעלה, הנה צילום שאיתרתי עבורכם
המשאבה מכניסה מים מלמעלה, הגיוני וברור.
צינור הנחושת העליון (בצורת 'ח') מוביל לברז ההקצפה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

amirnew
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 118
הצטרף: נובמבר 2014
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

מצרף שני סרטונים, אחד מדידה של הטמפרטורה במהלך השוט עם תרמוקאפל בתוך הפורטפילטר, הזרימה היא מהירה מאוד מכיוון שאין קפה בסלסילה .
אבי מל, לא אומר כלום מכיוון שהוא כולל את הקרמה. גרמים יתייחסו למשקל הנוזל, פחות או יותר יעיד על כמות המים. זאת אומרת, 60 מל נוזל קפה כולל קרמה, הם לא 60 מל שיצאו מהדוד.
.
זה מה שאני מדדתי. ועליו מתבסס...

אורניקו
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 526
הצטרף: ינואר 2016
נתן תודות: 70 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

coffeeavi כתב:
...
...
·

@אורניקו
המים הקרים נכנסים מלמעלה, ראה כיווני החיצים, גם בדוד וגם בצינורית המרכזית
החמים יוצאים מלמטה לראש ולשסתום

מה שרואים יוצא למעלה זה מים לצינורית החזרת העודפים למיכל אחרי ה-OPV
...
·

כמובן... בתור אחד שיצא לו לפרק ולפשפש בתוך הדוד של סילביה אני יודע זאת מנסיון, לא רק מסקיצות.

המים הקרים נכנסים לדוד מלמעלה, ויוצאים מהדוד (לחליטה)
מלמעלה אל תוך הצינור, לא מלמטה.
כמובן שיוצאים להקצפה מלמעלה - מעל גובה המים,
איפה כתבתי אחרת ?

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

נושא שלא נקרא #13 

אורניקו כתב:@amirnew
·

המים בסילביה יוצאים מהחלק העליון של הדוד, לא מתחתית הדוד.
...
·

נו, מילא... אני מקווה שעכשיו הכל ברור וזה רק אי הבנה של ניסוח... :)
נערך לאחרונה על ידי coffeeavi ב 15/02/2020 8:27, נערך 3 פעמים בסך הכל.

coffeeavi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 974
הצטרף: יולי 2011
מיקום: השרון
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 276 פעמים
יצירת קשר:

מים נכנסים מלמעלה

נושא שלא נקרא #14 

ולגבי הצינורית הפנימית,
השרטוט (מצ"ב הפרט)

כיוון החיצים הוא מלמעלה כפי מטה
המים החמים נכנסים מהחלק העליון בדוד לצינורית הפנימית ויוצאים מלמטה לחליטה
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”