תהיות לגבי ביצוע מוד למכונת הקפה שלי ומחשבות על Lelit MaraX

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
maoravni (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 401
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: שפלה
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

תהיות לגבי ביצוע מוד למכונת הקפה שלי ומחשבות על Lelit MaraX

נושא שלא נקרא #1 

בעקבות פוסט שהיה כאן בפורום, התחלתי לקרוא על הLelit MaraX.

אחרי חיפושים קלים הגעתי לערוץ Youtube בשם Lelit Insider, כנראה של אחד המהנדסים. בערוץ ניתן לראות את המכונה בבדיקות, ואפילו מראים את הלוגים של הבקרה בכמה מהסרטונים.

המהנדסים עשו במכונה הזאת משהו מאוד מעניין - הם הכניסו שני מדי טמפרטורה לדוד, אחד מודד את טמפרטורת הקיטור ואחד מודד את הטמפרטורה של המים במחליף החום.
במצב רגיל, המכונה שומרת על טמפרטורה יחסית נמוכה שמאפשרת חליטה בטמפרטורה אידאלית, ולא מביאה את הראש E61 לטמפרטורה גבוהה מדי, ולא צריך Cool Flush. הלחץ בדוד נשמר על כ0.6bar.

ברגע שהמכונה מזהה חליטה היא מעלה את טמפרטורת הדוד לטמפרטורה לקיטור ולהחלפת חום ראוייה לאספרסו, ומחזיקה את הטמפרטורה הזאת כמה דקות. למיטב הבנתי, מכיוון שראש E61 הוא מאוד יציב טרמית הוא לא מעלה טמפרטורה בצורה משמעותית מספיק ולא צריך שוב Cool Flush, עד שמסיימים לחלוט את כל השוטים שרוצים.

בתום פרק הזמן המכונה מורידה שוב טמפרטורה, ושומרת על הטמפרטורה הנמוכה והלחץ הנמוך עד לשוט הבא.

יש לי בקשה ממישהו עם מכונת HX בעלת PID: האם מישהו יכול לבדוק את התאוריה הזאת ע"י משחק ידני עם הבקרה שלו, ולראות האם ההתנהגות הזאת אכן עובדת, או שאולי Lelit מסתירים מידע, או שמפריזים במה שהמכונה אכן מסוגלת לעשות?

לפי הסרטונים בערוץ הטמפרטורה של הדוד במצב יציב נשמרת על כ116 מעלות.

הייתי מעוניין לממש בקרה כזאת במכונה שלי, אבל הייתי רוצה לראות קודם שזה אכן אפשרי, ואין שום איזשהו מימוש מכני חריג בדוד של lelit, שימנע מוד כזה למכונה שלי.

סרטון שמראה חימום ממכונה קרה:

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: תהיות לגבי ביצוע מוד למכונת הקפה שלי ומחשבות על Lelit MaraX

נושא שלא נקרא #2 

@maoravni
·

ממה שאני רואה, לא עשו המכונה הזאת שום דבר מיוחד.
מחליף חום זה מחליף חום. זה צינור שעובר בתוך הדוד ואם הדוד ב 116 ולא תשתמש במכונה כמה דקות גם במחליף יהיו 116 ותהיה חייב קולינג פלאש.
מי שיש לו מכונת HX ושותה רק אספרסו, יכול לקצר את הקולינג פלאש משמעותית ע"י הורדת הלחץ בדוד. אבל, הטריידאוף של זה זה הזמן בין שוט לשוט. אתה מסיים שוט אחד (כמעט או ללא קולינג פלאש) ואז תחכה כמה דקות שהמים במחליף ישוו טמפ' עם המים הדוד. במצב רגיל זה יקרה ממש מהר כי הדוד בלחץ גבוה. במצב של לחץ נמוך מן הסתם תאבד גם יכול הקצפה..

אי אפשר להפוך HX לפתרון טוב כמו DB. מה שהם עשו, זה לגרום ל HX להתנהג כמו SB כך שצריך לעבור כל הזמן בין הקצפה לחליטה.

maoravni (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 401
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: שפלה
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

הקטע שהם עשו ממכונת HX מכונת SB ברור לי.

לגבי הבקרה, יש למכונה שני מודים - בקרה על טמפרטורת המים בתוך מחליף החום, ובקרה על טמפרטורת המים בתוך דוד הקיטור.

ברגע שהתחלת להוציא שוטים המכונה הופכת למכונת HX רגילה, והטמפרטורה בדוד עולה ללחץ 1.2bar/126 מעלות. המתנת מספיק זמן, המכונה חוזרת להיות מכונת SB והדוד מתקרר לטמפרטורה שבה לא צריך לעשות Cool Flush.

לגבי הcool flush, הם טוענים שלא צריך כי אמנם הדוד ב116 מעלות, אבל כנראה בגלל הפסדי אנרגיה בין הדוד לראש, הראש נשמר על 92-94 מעלות. כשמתחיל השוט, הדוד עולה בטמפרטורה, כדי שהמכונה תחזור להתנהג כמו מכונת HX רגילה.

לכן מעניין אותי לראות איך מכונת HX רגילה מתנהגת, כשמורידים את טמפרטורת הדוד ל116 מעלות. האם צריך Cool Flush, והאם האספרסו יוצא כמו שצריך.

maoravni (פותח השרשור)
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 401
הצטרף: פברואר 2005
מיקום: שפלה
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

נושא שלא נקרא #4 



זה סרטון של אחד הסוקרים של המכונה. רואים בסרטון איך הוא מוציא שוט מהמכונה, והמכונה בטמפרטורת עבודה, ללא Cool Flush/

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”