מקבץ שאלות לה פבוני ומאצר מיני

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
הקיפוד (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

מקבץ שאלות לה פבוני ומאצר מיני

נושא שלא נקרא #1 

אהלן,
יש לי אוסף שאלות, חשבתי שמוטב לרכז מלשלוח אלף שרשורים, לא מצאתי תשובות בחיפוש. אודה על כל תשובה
1. קניתי מאצר מיני משומשת במצב טוב, עם סכינים שעשו רק 200 קילו, והיא מגיישת הרבה, גושים די קשיחים ומעצבנים. קראתי בפורום כלשהו בחו"ל, שאפשר לטפטף טחפה-שתיים מים על הפולים. ניסיתי וזה עזר. השאלה היא אם זה לא מזיק לסכינים? האם יש פתרון אחר, אלגנטי יותר, שלא מצריך טפטופים? זה מאריך את הפרוצדורה וגם גורם לי להרגיש מטומטם.
2. כתוב במקומות שונים שצריך לשחרר אוויר מהדוד של היורופיקולה, יש המון הסברים פיזיקליים מסובכים אך לא הבנתי בדיוק את הפרקטיקה, בדגש על מתי עושים את זה והאם זה הכרחי.
3. יש לי נגיעות חלודה מעצבנות בבסיס, מתחת למגש הפלסטיק. טכנאי שייף קצת וצבע אבל זה החזיק אולי שבוע. יש למישהו רעיון לפתרון מוצלח יותר, שהוא גם פשוט ליישום ולא רעיל?
תודה רבה
דני

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: מקבץ שאלות לה פבוני ומאצר מיני

נושא שלא נקרא #2 

@הקיפוד
·

למאצר מיני אלק' יש רשת שמפרקת את הגושים. תבדוק שיש לך אותה. אם יש לך מאצר מיני עם מחלק מנות אז הוא אמור לפרק לך אותם.

הקיפוד (פותח השרשור)
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

נושא שלא נקרא #3 

יש רשת, אין מחלק מנות, לצערי עדיין מגיישת

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

1. עד כמה שזכור לי טיפות המים נועדו לטיפול בחשמל סטטי שמעיף קפה לכל מקום, לא שמעתי שזה אמור לעזור לגיוש
2. תלוי איזה דור של יורופיקולה, לשלי (הדור האחרון) יש שסתום פריקה אוטומטי אז לא צריך לשחרר אויר ידנית. שומעים פסססס שמפסיק קצת אחרי הרתיחה. אתה יכול פשוט לפתוח את ברז ההקצפה לכמה שניות ולסגור אותו אחרי שמתחילים לצאת רק אדים.
הסבר- גוף החימום מפסיק אוטומטית לעבוד ברגע שהלחץ בדוד מגיע לסף מסוים. לפי לחץ, לא טמפרטורה, למרות שמה שמענין אותנו לצורך החליטה זו הטמפרטורה. מה שמודד את לחץ הדוד ומפסיק את החשמל נקרא פרסוסטט. האויר שבדוד גורם לקריאה שגויה (לחץ אדים+אויר לא אותה טמפ כמו לחץ אדים בלבד) אז כאשר המים רותחים האויר יוצא ומוחלף באדים בלבד.
אחלה מכונה היורופיקולה, תהנה
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 263
הצטרף: יולי 2006
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

מומלץ בלה פבוני לשחרר
False steam
שזה אוויר לכוד שמצטבר בראש. פשוט לשחרר קצת קיטור מהמקציף ופמפום מהראש כשהמכונה כמעט חמה.
אוויר שלכוד שם מפריע בחליטה הראשונה.
בכלל, לפני החליטה הראשונה, כדאי לעשות 2-3 חצאי משיכה, כלומר להרים את הידית אבל לא לנקודה שקיטור יוצא, לפני ששמים את הפורטפילטר. זה מחמם את הראש ועוזר נגד התופעה של spongy pool.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”