יש לה משקל מובנה, 39 דרגות טחינה, סכינים קוניות וצג דיגיטלי. לא יודע לגבי שאריות אגירה.
המחיר שלה באמאזון הוא כרבע ממה שעולה הניש או הסטה. מישהו שמע / יודע / ניסה?
[img2=901x1500]https://images-na.ssl-images-amazon.com ... L1500_.jpg[/img2]
מה דעתכם על המטחנה הזו - Gourmia GCG205 ?
נראה כמו תואם KRUPS GX420851
במחיר הזה סביר להניח שמדובר במוצר מדבקה גנרי שיוצר במפעל סיני עלום, בנוי על טהרת פלסטיק זול כדי להוזיל עליות שיתכן שיעבוד כמה חודשים ויתכן שלא.
במחיר הזה סביר להניח שמדובר במוצר מדבקה גנרי שיוצר במפעל סיני עלום, בנוי על טהרת פלסטיק זול כדי להוזיל עליות שיתכן שיעבוד כמה חודשים ויתכן שלא.
Re: מה דעתכם על המטחנה הזו - Gourmia GCG205 ?
@פלנש
·
אין שום קשר בינה לבין המטחנות שצויינו. ליגות רחוקות.. זו ניראת מטחנת בסיסית למקינטה, דריפ וכו'
·
אין שום קשר בינה לבין המטחנות שצויינו. ליגות רחוקות.. זו ניראת מטחנת בסיסית למקינטה, דריפ וכו'
Re: מה דעתכם על המטחנה הזו - Gourmia GCG205 ?
@פלנש
·
רב הטמחנות שמגיעות עם מיכל אגירה ובלי מזלג לפורטפילטר הן מאותו סוג. אחלה לחלק מהדברים, אבל לא ממש לאספרסו.
·
רב הטמחנות שמגיעות עם מיכל אגירה ובלי מזלג לפורטפילטר הן מאותו סוג. אחלה לחלק מהדברים, אבל לא ממש לאספרסו.
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
Re: מה דעתכם על המטחנה הזו - Gourmia GCG205 ?
עד עכשיו הייתה לי נטיה בסיסית לחשוב שסמל לאיכות של מטחנת אספרסו = העובדה שהיא כוללת משקל אינטגרלי. אם אכניס גם את פקטור המזלג של הפורטפילטר ואת העדר מיכל האגירה, בסוף אשאר רק עם ניש וסטה.... אין מתמודדות נוספות ברמה שלהן במחירים יותר סבירים (עד 1,500 ש"ח)?
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
יש את ה-compak k3 שעולה 1500 בקפה רות, אבל עם כמה שהיא מעולה למחיר שלה, היא ממש לא באותה רמה, לי יש מטחנה שנחשבת פחות טובה מהניש, ועדיין ההבדל בינה ל-k3 הוא משמעותי.
לא יודע אם זה רלוונטי עבורך, אבל אתה יכול לבדוק את האופציה של מטחנה ידנית. המטחנות הטובות עולות באיזור 800-1000, והן איפשהו באמצע מבחינת התוצאה בכוס לפי חוות דעת שקראתי.
לא יודע אם זה רלוונטי עבורך, אבל אתה יכול לבדוק את האופציה של מטחנה ידנית. המטחנות הטובות עולות באיזור 800-1000, והן איפשהו באמצע מבחינת התוצאה בכוס לפי חוות דעת שקראתי.
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
@Clockwork_Orange
·
יש לי מטחנה ידנית Hario פשוטה. במקביל אני משתמש במכונת קפה ידנית Rok (מכונה ללא חשמל) תואמת. הקפה שיוצא הוא סביר, רק שלעתים אין לי זמן לכל התהליך הארוך- רק הטחינה בהאריו לוקחת לי בערך 5 דקות (שזה הרבה, בעיקר בבוקר לפני שיוצאים לעבודה). תוסיף לזה התעסקות עם קומקום ומכונה ידנית, חימום הראש, ניגוב הפורטפילטר, מילוי בכפית מההאריו ודחיסה בפלסטיק של ה-Rok, פלוס הקצפת חלב במקציף חיצוני.... בקיצור, 10 דקות לפחות לקפוצ'ינו, וזה במקרה הזריז.
אני כרגע בתהליך של רכישת ה- Flair Espresso Pro V2 (מכונת מנוף) מקדמה. שמעתי עליה ביקורות טובות. אחד מחברינו בפורום - dubik - משתמש בה. אז אם כבר שדרוג למכונה, חייב לצרף לזה גם שדרוג למטחנה.. ואם כבר מטחנה, אז כדאי שתהיה גם אלקטרונית ותעזור לי לחסוך עוד כמה דקות טובות על הבוקר.
·
יש לי מטחנה ידנית Hario פשוטה. במקביל אני משתמש במכונת קפה ידנית Rok (מכונה ללא חשמל) תואמת. הקפה שיוצא הוא סביר, רק שלעתים אין לי זמן לכל התהליך הארוך- רק הטחינה בהאריו לוקחת לי בערך 5 דקות (שזה הרבה, בעיקר בבוקר לפני שיוצאים לעבודה). תוסיף לזה התעסקות עם קומקום ומכונה ידנית, חימום הראש, ניגוב הפורטפילטר, מילוי בכפית מההאריו ודחיסה בפלסטיק של ה-Rok, פלוס הקצפת חלב במקציף חיצוני.... בקיצור, 10 דקות לפחות לקפוצ'ינו, וזה במקרה הזריז.
אני כרגע בתהליך של רכישת ה- Flair Espresso Pro V2 (מכונת מנוף) מקדמה. שמעתי עליה ביקורות טובות. אחד מחברינו בפורום - dubik - משתמש בה. אז אם כבר שדרוג למכונה, חייב לצרף לזה גם שדרוג למטחנה.. ואם כבר מטחנה, אז כדאי שתהיה גם אלקטרונית ותעזור לי לחסוך עוד כמה דקות טובות על הבוקר.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
@פלנש
·
הבנתי.
בעקרון, יש את ה-Apollo BPlus שנחשבת ממש מעולה (אני בונה עליה בתור מטחנה משנית), והיא אמורה להיות מסוגלת לטחון 25 גרם ב-30 שניות.
הבעייה שכרגע החנות בטייוואן אמרו לי שבגלל הקורונה הם לא יכולים לשלוח במשלוח בדואר רגיל, והאופציות הקיימות הן לא ראליות בגלל מחיר השילוח.
לגבי flair, לא מכיר יותר מדי, אבל הייתי מנסה לבדוק השוואות מול ה-robot.
אגב, 5 דקות נשמע קיצוני, כמה גרם אתה טוחן?
יש מטחנה של vk chef שהיא גם מטחנת burr, ונמכרת באמזון בפחות 60 דולר, מסוגלת לטחון 20 גרם באיזור הדקה, ועושה אחלה עבודה (כמו hario, לא מתאימה לאספרסו כמובן, יותר למקינטה, פילטר, וכו).
·
הבנתי.
בעקרון, יש את ה-Apollo BPlus שנחשבת ממש מעולה (אני בונה עליה בתור מטחנה משנית), והיא אמורה להיות מסוגלת לטחון 25 גרם ב-30 שניות.
הבעייה שכרגע החנות בטייוואן אמרו לי שבגלל הקורונה הם לא יכולים לשלוח במשלוח בדואר רגיל, והאופציות הקיימות הן לא ראליות בגלל מחיר השילוח.
לגבי flair, לא מכיר יותר מדי, אבל הייתי מנסה לבדוק השוואות מול ה-robot.
אגב, 5 דקות נשמע קיצוני, כמה גרם אתה טוחן?
יש מטחנה של vk chef שהיא גם מטחנת burr, ונמכרת באמזון בפחות 60 דולר, מסוגלת לטחון 20 גרם באיזור הדקה, ועושה אחלה עבודה (כמו hario, לא מתאימה לאספרסו כמובן, יותר למקינטה, פילטר, וכו).
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
@Clockwork_Orange
·
ראשית כל, תודה על תגובתך. שלחת אותי לעשות שיעורי בית, וכנראה זה בדיוק מה שהייתי צריך.
נתחיל בזה שאת מטחנת ה- Apollo BPlus לא הכרתי. האם היא באמת בסטנדרטים גבוהים המתקרבים (או השואפים להתקרב) לאלה של הסטה למשל? כי השיקול של התוצאה בכוס מבחינתי עדיין חשוב יותר מיעילות החיסכון בזמן הטחינה. מה המחיר שלה?
גם את מכונת ה-robot לא היכרתי (לעשות חיפוש בפורום?). מה השם המלא שלה? נחשבת לדעתך למתחרה רלוונטית ל- Flair?
את vk chef דווקא היכרתי. אבל היא לא מהווה שידרוג ביחס להאריו הקיימת..
אוקיי, תפסת אותי לגבי ה- 5 דקות... לא תמיד לוקח לי 5 דקות לטחון את ה-15 גרם שאני טוחן בהאריו. כנראה הסיבובים הרצופים לפעמים מעייפים..
·
ראשית כל, תודה על תגובתך. שלחת אותי לעשות שיעורי בית, וכנראה זה בדיוק מה שהייתי צריך.
נתחיל בזה שאת מטחנת ה- Apollo BPlus לא הכרתי. האם היא באמת בסטנדרטים גבוהים המתקרבים (או השואפים להתקרב) לאלה של הסטה למשל? כי השיקול של התוצאה בכוס מבחינתי עדיין חשוב יותר מיעילות החיסכון בזמן הטחינה. מה המחיר שלה?
גם את מכונת ה-robot לא היכרתי (לעשות חיפוש בפורום?). מה השם המלא שלה? נחשבת לדעתך למתחרה רלוונטית ל- Flair?
את vk chef דווקא היכרתי. אבל היא לא מהווה שידרוג ביחס להאריו הקיימת..
אוקיי, תפסת אותי לגבי ה- 5 דקות... לא תמיד לוקח לי 5 דקות לטחון את ה-15 גרם שאני טוחן בהאריו. כנראה הסיבובים הרצופים לפעמים מעייפים..
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד
- הודעות: 320
- הצטרף: מאי 2013
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
·פלנש כתב:@Clockwork_Orange
·
ראשית כל, תודה על תגובתך. שלחת אותי לעשות שיעורי בית, וכנראה זה בדיוק מה שהייתי צריך.
נתחיל בזה שאת מטחנת ה- Apollo BPlus לא הכרתי. האם היא באמת בסטנדרטים גבוהים המתקרבים (או השואפים להתקרב) לאלה של הסטה למשל? כי השיקול של התוצאה בכוס מבחינתי עדיין חשוב יותר מיעילות החיסכון בזמן הטחינה. מה המחיר שלה?
גם את מכונת ה-robot לא היכרתי (לעשות חיפוש בפורום?). מה השם המלא שלה? נחשבת לדעתך למתחרה רלוונטית ל- Flair?
את vk chef דווקא היכרתי. אבל היא לא מהווה שידרוג ביחס להאריו הקיימת..
אוקיי, תפסת אותי לגבי ה- 5 דקות... לא תמיד לוקח לי 5 דקות לטחון את ה-15 גרם שאני טוחן בהאריו. כנראה הסיבובים הרצופים לפעמים מעייפים.....
לא יודע איך Apollo בהשוואה ל-sette, אבל היא עולה 280 דולר (לפני משלוח ומע"מ), ואם מה שקראתי הוא נכון, היא אמורה לתת תוצאה שהיא קפיצה משמעותית בהשוואה למה שיש לך ובאופן כללי למטחנות שהן ב-lower end, במחיר זול בהרבה ממטחנה 'פרופר'. בגלל שאתה כבר עם מטחנה ידנית ויודע למה לצפות, זו נראית לי כמו אופציה משתלמת. בעקרון הם עובדים בשת"פ עם La pavoni ומשווקים את המטחנה כייעודית למכונות מנוף שלהם.
ביקורת
בנוסף הייתי בודק על ה-Pharos, שהיא אופציה פחות קומפקטית למטחנה ידנית, ונמצאת בערך באותו סדר גודל של מחיר.
Robot=Cafelat Robot
לא יודע לומר על הבדל, תעשה גוגל:
robot vs flair
- פלנש (פותח השרשור)
-
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 540
- הצטרף: מאי 2010
- מיקום: מודיעין
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
@Clockwork_Orange
·
בזכותך נזכרתי בפארוס הישנה שלי, שלמרות השקעה בלתי-מבוטלת ברכישתה נאלצתי להזניחה לטובת ההאריו הפשוטה עקב אי-הנוחות והסירבול שאיפיינו את אופן השימוש בה. פתחתי על כך שרשור חדש.
·
בזכותך נזכרתי בפארוס הישנה שלי, שלמרות השקעה בלתי-מבוטלת ברכישתה נאלצתי להזניחה לטובת ההאריו הפשוטה עקב אי-הנוחות והסירבול שאיפיינו את אופן השימוש בה. פתחתי על כך שרשור חדש.