http://www.hawaiicoffeeassoc.org/09pdf/ ... asting.pdf
אגב, בסוף המסמך יש טבלה שמשווה פרמטרים כגון גוף, מתיקות, וחומציות לאורך שלבי הקליה השונים, אבל היא די שונה מטבלה דומה (אבל מפורטת הרבה יותר) שמופיעה בספר Home Coffee Roasting: Romance and Revival של קנת' דייוויס.
מסמך PDF מעניין בנושא קלייה
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
הי שוב.
אני אתן את דעתי למה עדיף לא לקלות כתערובת ולמה אם קולים כתערובת, אז אנשים רצים לפתח פיצוץ 2 .
אז ככה: תערובת המכילה פולים מזנים שונים ולכן צפיפות וגודל שונה, יוצרת את המקרה הבא, פולים בעלי גודל קטן וצפיפות נמוכה ייקלו מהר יותר מפולים בעלי צפיפות גבוהה וגודל, דרך אגב , פולים גדולים זה לא אומר צפיפות גבוהה זו רק דוגמא, מה שיקרה הוא שבקליה בהירה, הפולים הקטנים ייקלו במידה ראויה בעוד הפולים הגדולים יהיו בעלי טעמי בוסר, כך שבריצה לכיוון פיצוץ שני אנו בעצם מריצים את הפולים בעלי הצפיפות הגבוהה קדימה כך שטעמי הבוסר שלהם נעלמים אך אני מסתכנים בכך שהפולים הקטנים בעלי הצפיפות הנמוכה ייאבדו מחיוניותם.
אני מקווה שההסבר מספיק מובן, אם הייתי קולה תערובת מה שאני לא , הייתי קולה זנים הדומים בגודלם וצפיפותם.
זו הייתה דעתי ואני מדגיש ד ע ת י.
יום מצוין.
[interest]הודעה מעוסק בתחום - נערך הפרסום [/interest]
אני אתן את דעתי למה עדיף לא לקלות כתערובת ולמה אם קולים כתערובת, אז אנשים רצים לפתח פיצוץ 2 .
אז ככה: תערובת המכילה פולים מזנים שונים ולכן צפיפות וגודל שונה, יוצרת את המקרה הבא, פולים בעלי גודל קטן וצפיפות נמוכה ייקלו מהר יותר מפולים בעלי צפיפות גבוהה וגודל, דרך אגב , פולים גדולים זה לא אומר צפיפות גבוהה זו רק דוגמא, מה שיקרה הוא שבקליה בהירה, הפולים הקטנים ייקלו במידה ראויה בעוד הפולים הגדולים יהיו בעלי טעמי בוסר, כך שבריצה לכיוון פיצוץ שני אנו בעצם מריצים את הפולים בעלי הצפיפות הגבוהה קדימה כך שטעמי הבוסר שלהם נעלמים אך אני מסתכנים בכך שהפולים הקטנים בעלי הצפיפות הנמוכה ייאבדו מחיוניותם.
אני מקווה שההסבר מספיק מובן, אם הייתי קולה תערובת מה שאני לא , הייתי קולה זנים הדומים בגודלם וצפיפותם.
זו הייתה דעתי ואני מדגיש ד ע ת י.
יום מצוין.
[interest]הודעה מעוסק בתחום - נערך הפרסום [/interest]
מה זה הפולים בתמונות ?
Full Sour ?
Partly Sour?
הם נראים לי דומים מאוד לפולים רגילים אבל ברור שהם איזה סוג של פולים פגומים
Partly Sour?
הם נראים לי דומים מאוד לפולים רגילים אבל ברור שהם איזה סוג של פולים פגומים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אם אתה יודע באיזה גובה גדלו הפולים אז ישנם שמייחסים את גובה הגידול לצפיפות הפולים.
אני לא יודע בדיוק באיזה גובה גדלו הפולים ולכן אני בוחן אותם כמו שרשמתי בשירשור אחר, מעין ניסוי קטן שנותן לי אינדיקציה.
זה מהשירשור:
"אני עשיתי ניסוי פעם אחת ואני ממליץ גם לך.
קח 50 גרם של פולים.
קח טיימר ומשקל מאוד מדויק.
אני עשיתי כך וקליתי כל זן בנפרד למשך 4 דקות.
לאחר הזמן הזה קיררתי ושקלתי שוב את הפולים.
איבוד הלחות נתן לי אינדיקציה לגבי צפיפות הפול. למשל סידמו איבד 6% ממשקלו לעומת ברזיל סרדו שאיבד 10%.
טוב, אני אעצור את ההסבר כי זה מתחיל לשגע.
יום מצוין ומקווה שעזרתי.
כל מה שנכתב הוא דעתי בלבד"
אני לא יודע בדיוק באיזה גובה גדלו הפולים ולכן אני בוחן אותם כמו שרשמתי בשירשור אחר, מעין ניסוי קטן שנותן לי אינדיקציה.
זה מהשירשור:
"אני עשיתי ניסוי פעם אחת ואני ממליץ גם לך.
קח 50 גרם של פולים.
קח טיימר ומשקל מאוד מדויק.
אני עשיתי כך וקליתי כל זן בנפרד למשך 4 דקות.
לאחר הזמן הזה קיררתי ושקלתי שוב את הפולים.
איבוד הלחות נתן לי אינדיקציה לגבי צפיפות הפול. למשל סידמו איבד 6% ממשקלו לעומת ברזיל סרדו שאיבד 10%.
טוב, אני אעצור את ההסבר כי זה מתחיל לשגע.
יום מצוין ומקווה שעזרתי.
כל מה שנכתב הוא דעתי בלבד"
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה
- הודעות: 1098
- הצטרף: אפריל 2010
- מיקום: אלישיב
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
דבוטאנט, אם היית נכנס לפייסבוק מה שלא יהיה לך אף פעם, היית רואה שאין פירסום אחד על העסק שלי אלא סביבת לימוד מצוינת.
אני גם לא אוהב את תפוז בגלל הפרסום הסמוי הרב שם ולכן דבר ראשון רשום לך שאני עוסק בתחום, ותיקח את כל היתרונות שיש בזה כמו שאני עשיתי מאות קליות וטעימות ולכן אולי אני יודע קצת על קליה.
חוץ מזה שאין פה פרסום של המוצרים שלי אלא רק הכוונה לקלייה נכונה ולמידע בנושא.
ומעניין שאתה אומר שברזיל אצלך נראה כמו חד זני.
אני גם לא אוהב את תפוז בגלל הפרסום הסמוי הרב שם ולכן דבר ראשון רשום לך שאני עוסק בתחום, ותיקח את כל היתרונות שיש בזה כמו שאני עשיתי מאות קליות וטעימות ולכן אולי אני יודע קצת על קליה.
חוץ מזה שאין פה פרסום של המוצרים שלי אלא רק הכוונה לקלייה נכונה ולמידע בנושא.
ומעניין שאתה אומר שברזיל אצלך נראה כמו חד זני.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה
- הודעות: 11720
- הצטרף: נובמבר 2009
- מיקום: כפר סבא
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
מצעד המצורעים
זו תמונה של כל הפולים הדפוקים שניפיתי מ:
50% ברזיל קפה רות
25% סומטרה אמיגו
25% יאמן שוקחה.
תכלס לא יצא משהו אולי כי אני לא אוהב סומטרה כל כך.
בכל מקרה המטרה של התמונה להראות כמה חד זני לא נראה אחיד אלא כמו תערובת.
נכון שאלו פולים דפוקים אבל גם בטובים יש הרבה שונות.
50% ברזיל קפה רות
25% סומטרה אמיגו
25% יאמן שוקחה.
תכלס לא יצא משהו אולי כי אני לא אוהב סומטרה כל כך.
בכל מקרה המטרה של התמונה להראות כמה חד זני לא נראה אחיד אלא כמו תערובת.
נכון שאלו פולים דפוקים אבל גם בטובים יש הרבה שונות.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)