מזה זמן שאני מנסה לעשות חליטה קרה "ראויה"
ללא הצלחה. ניסיתי לפי כמה וכמה מתכונים, עם תערובות שונות
ויחס קפה:מים שונה והתוצאה -מים חומים במקרה הטוב,
מיץ גרביים במקרה הפחות טוב - ממש לא חליטת קפה
ובטח לא concentrate שצריך לדלל כדי לשתות...
מישהו עושה ומוכן לשתף במתכון שלו שעובד?
ביחס הקפה:מים ? האם על פי משקל או על פי נפח?
אודה להתייחסותכם…
חליטה קרה Cold Brew
- The-Fox
- חבר ותיק
- הודעות: 2046
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: חיפה
- נתן תודות: 29 פעמים
- קיבל תודות: 182 פעמים
לא התנסתי בהכנה כזאת אבל אם אתה רוצה להגדיל את המיצוי (שזאת כנראה הבעיה שלך, מיצוי נמוך), אז תנסה לטחון את הקפה דק יותר או שתשים יותר קפה (או גם וגם).
אם מדובר בהשריה של הקפה במים קרים, אז זמן ההשריה הוא גם פרמטר חשוב, בדומה לאספרסו: פחות מידי זמן ותקבל מיצוי נמוך, יותר מידי זמן תקבל מיצוי יתר עם טעמים לא רצויים.
אם מדובר בהשריה של הקפה במים קרים, אז זמן ההשריה הוא גם פרמטר חשוב, בדומה לאספרסו: פחות מידי זמן ותקבל מיצוי נמוך, יותר מידי זמן תקבל מיצוי יתר עם טעמים לא רצויים.
- omridabbah
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 572
- הצטרף: פברואר 2014
- נתן תודות: 165 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
"חליטה קרה ומגניבה לימים החמים.
100 גרם טחינה גסה על ליטר וחצי מים מסוננים קרים.
12-24 שעות במקרר ולרוויה.
לא מסנן ולא בטיחחח.
שבת שלום ותמיד מוזמנים
גלעד aka הנסיך המדליק מאלישיב.
בשורות טובות"
זה פוסט שהעלה גלע שמחי ( נגרו ) ממש לא מזמן , אין ספק שהבחור יודעדבר או שתיים על קפה , אז שווה לנסות.
באותו הקשר הוא גם העלה לפני כמה שנים מאמר בנושא :
מתכון קפה קר של נגרו אומנם קצת שונה , אבל זה בטח כי הוא ישן יותר ומאז היתה הפקת לקחים.
100 גרם טחינה גסה על ליטר וחצי מים מסוננים קרים.
12-24 שעות במקרר ולרוויה.
לא מסנן ולא בטיחחח.
שבת שלום ותמיד מוזמנים
גלעד aka הנסיך המדליק מאלישיב.
בשורות טובות"
זה פוסט שהעלה גלע שמחי ( נגרו ) ממש לא מזמן , אין ספק שהבחור יודעדבר או שתיים על קפה , אז שווה לנסות.
באותו הקשר הוא גם העלה לפני כמה שנים מאמר בנושא :
מתכון קפה קר של נגרו אומנם קצת שונה , אבל זה בטח כי הוא ישן יותר ומאז היתה הפקת לקחים.
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
חליטה קרה
חליטה קרה זה קונספט דיי בעייתי, היכולת לכוונן את הטעם מאד מוגבלת בגלל זמן החליטה הארוך, בד"כ משתמשים בכמות קפה הרבה יותר גבוהה מחליטה רגילה, והכי חשוב זה לא טעים - הטעמים הפירותיים-חמוצים-מתוקים של הקפה לא באים לידי ביטוי. בכל מה שהתנסיתי הקפה היה בטעם דלוח למדי.
הדרך הכי טוב לעניות דעתי היא להכין קפה בחליטה רגילה (פרנץ' פרס, פילטר וכו') בריכוז קצת יותר גבוה (נגיד 1:14 זו נקודת התחלה טובה) ואז לצנן במקרר. זה הרבה יותר מהיר והרבה יותר טעים.
דרך נוספת שאני אישית ממליץ עליה היא סוג של וריאציה על קפה קר יפני, זה מיועד לספל אחד של קפה ואפשר להתאים את הכמויות לכמה ספלים. אני משתמש באירופרס וחולט 17 ג' קפה בטחינה קצת יותר דקה מבינונית עם 120 ג' מים למשך 2 דקות. את התוצר אני מוהל ב-120 ג' קרח. גם יוצא נפלא.
חשוב בחליטה קרה עדיף פולים יותר חמוצים-פירותיים בגלל שהטעמים מתעמעמים בקור, וכן חשוב שיחס הקפה-מים יהיה קצת יותר גבוה מחליטה חמה.
הדרך הכי טוב לעניות דעתי היא להכין קפה בחליטה רגילה (פרנץ' פרס, פילטר וכו') בריכוז קצת יותר גבוה (נגיד 1:14 זו נקודת התחלה טובה) ואז לצנן במקרר. זה הרבה יותר מהיר והרבה יותר טעים.
דרך נוספת שאני אישית ממליץ עליה היא סוג של וריאציה על קפה קר יפני, זה מיועד לספל אחד של קפה ואפשר להתאים את הכמויות לכמה ספלים. אני משתמש באירופרס וחולט 17 ג' קפה בטחינה קצת יותר דקה מבינונית עם 120 ג' מים למשך 2 דקות. את התוצר אני מוהל ב-120 ג' קרח. גם יוצא נפלא.
חשוב בחליטה קרה עדיף פולים יותר חמוצים-פירותיים בגלל שהטעמים מתעמעמים בקור, וכן חשוב שיחס הקפה-מים יהיה קצת יותר גבוה מחליטה חמה.
Re: חליטה קרה
@CoffeeLeo
·
אני מסכים שהכנה של חליטה קרה יכולה להיות מאתגרת, בעיקר להשיג את הטחינה הנכונה והיחס בין מים לקפה.
כמו כן, הטעמים שציינת אכן פחות מורגשים.
אבל יש לי מספר השגות:
- הכל טוב ויפה, אבל אתה לא מכין חליטה קרה כלל. אתה מכין חליטה מצוננת ("קפה קר" בשפת העם).
- טעם הוא עניין אישי. אני, למשל, כלל לא אוהב גמבה - זה לא טעים.
- אני דווקא טעמתי לא פעם חליטה קרה לא דלוחה וטעימה מאוד.
- חליטה קרה טובה צריכה להיות בעלת טעמים חלקים, קלה על הבטן וללא "מכת" קפאין.
@אורניקו
תנסה כאן
בדרך כלל אני עושה לפי המתכון הזה:
[url=]קישור
ויוצא סבבה לגמרי (כן, כן, זו מהתוכנית של מרתה סטיוארט... שתוק!)
·
אני מסכים שהכנה של חליטה קרה יכולה להיות מאתגרת, בעיקר להשיג את הטחינה הנכונה והיחס בין מים לקפה.
כמו כן, הטעמים שציינת אכן פחות מורגשים.
אבל יש לי מספר השגות:
- הכל טוב ויפה, אבל אתה לא מכין חליטה קרה כלל. אתה מכין חליטה מצוננת ("קפה קר" בשפת העם).
- טעם הוא עניין אישי. אני, למשל, כלל לא אוהב גמבה - זה לא טעים.
- אני דווקא טעמתי לא פעם חליטה קרה לא דלוחה וטעימה מאוד.
- חליטה קרה טובה צריכה להיות בעלת טעמים חלקים, קלה על הבטן וללא "מכת" קפאין.
@אורניקו
תנסה כאן
בדרך כלל אני עושה לפי המתכון הזה:
[url=]קישור
ויוצא סבבה לגמרי (כן, כן, זו מהתוכנית של מרתה סטיוארט... שתוק!)
Re: חליטה קרה
@chomergir
·
אתה צודק, טעם הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין. אבל באותה הנשימה אפשר להגיד שהייחודיות של כל קפה מתגלה בדרך כלל בפירותיות שלו וכל זן קפה עם הפירותיות המיוחדת לו. חליטה קרה מוותרת על הטעם הייחודי של הקפה ומשאירה את המרירות העמומה. זה דומה לקלייה כהה מדי ששורפת את הסוכרים בפולים ומשאירה איזה תחושת קרמול כזו אבל בפועל כל הייחודיות של הפולים נעלמת. וזה נתון אובייקטיבי (כמובן שייתכן שיש אנשים שפשוט מחפשים את המרירות של הקפה בלי המורכבות של הטעם שלו).
האם אתה ממליץ לאנשים על קפה נמס? נכון יש המון אנשים שאוהבים קפה נמס ויש אפילו סוגים שמנסים להידמות בטעם לקפה בחליטה רגילה - אבל הפער הוא גדול מדי.
לגבי המתכון שהבאת, הוא דוגמה טובה למה חליטה קרה זה דבר בזבזני מאד:
הוא משתמש בפאונד קפה (כ-450 גרם) ומגיע לתוצר סופי של 6-10 כוסות. לדעתי זה דיי מטורף, מ-450 גרם קפה אפשר להכין כ 25-30 כוסות של קפה בחליטה חמה ולצנן אותן עם רוצים. וכמו שציינתי בהודעה הקודמת - זה הרבה יותר מהיר לצנן קנקן קפה מוכן מאשר 12-24 שעות שלוקח להכין חליטה קרה.
מלבד עניין הקפאין אני אישית (!) מתקשה מאד להבין מה התועלת בחליטה קרה.
כמובן שאין בדברים אלו ביקורת על טעמו האישי של אף אדם.
·
אתה צודק, טעם הוא עניין סובייקטיבי לחלוטין. אבל באותה הנשימה אפשר להגיד שהייחודיות של כל קפה מתגלה בדרך כלל בפירותיות שלו וכל זן קפה עם הפירותיות המיוחדת לו. חליטה קרה מוותרת על הטעם הייחודי של הקפה ומשאירה את המרירות העמומה. זה דומה לקלייה כהה מדי ששורפת את הסוכרים בפולים ומשאירה איזה תחושת קרמול כזו אבל בפועל כל הייחודיות של הפולים נעלמת. וזה נתון אובייקטיבי (כמובן שייתכן שיש אנשים שפשוט מחפשים את המרירות של הקפה בלי המורכבות של הטעם שלו).
האם אתה ממליץ לאנשים על קפה נמס? נכון יש המון אנשים שאוהבים קפה נמס ויש אפילו סוגים שמנסים להידמות בטעם לקפה בחליטה רגילה - אבל הפער הוא גדול מדי.
לגבי המתכון שהבאת, הוא דוגמה טובה למה חליטה קרה זה דבר בזבזני מאד:
הוא משתמש בפאונד קפה (כ-450 גרם) ומגיע לתוצר סופי של 6-10 כוסות. לדעתי זה דיי מטורף, מ-450 גרם קפה אפשר להכין כ 25-30 כוסות של קפה בחליטה חמה ולצנן אותן עם רוצים. וכמו שציינתי בהודעה הקודמת - זה הרבה יותר מהיר לצנן קנקן קפה מוכן מאשר 12-24 שעות שלוקח להכין חליטה קרה.
מלבד עניין הקפאין אני אישית (!) מתקשה מאד להבין מה התועלת בחליטה קרה.
כמובן שאין בדברים אלו ביקורת על טעמו האישי של אף אדם.
בעניין טעמי הקפה, אני רוצה להוסיף גם שיש זנים שמתאימים יותר או פחות לכל סוג חליטה. כנ"ל לגבי חליטה קרה.
כמו כן, אל תשכח שהטמפ' הנמוכה ממסכת את הטעמים.
מנסיוני האישי, זני קפה שונים (וגם קליות שונות) משנים את טעם החליטה הקרה (זה נכון לכל סוגי החליטות בכלל).
מרירות עמומה זה כלל לא הכיוון שחליטה קרה צריכה להרגיש, היא צריכה להיות חלקה ולא אגרסיבית אך עדיין עם טעמי קפה מורגשים וספציפיים.
אני מסכים איתך בעניין ה"בזבזנות" ואני, למשל, כלל לא אוהב קפה קר (חליטה קרה או לא). אבל, רצונו של אדם כבודו.
כמו כן, אל תשכח שהטמפ' הנמוכה ממסכת את הטעמים.
מנסיוני האישי, זני קפה שונים (וגם קליות שונות) משנים את טעם החליטה הקרה (זה נכון לכל סוגי החליטות בכלל).
מרירות עמומה זה כלל לא הכיוון שחליטה קרה צריכה להרגיש, היא צריכה להיות חלקה ולא אגרסיבית אך עדיין עם טעמי קפה מורגשים וספציפיים.
אני מסכים איתך בעניין ה"בזבזנות" ואני, למשל, כלל לא אוהב קפה קר (חליטה קרה או לא). אבל, רצונו של אדם כבודו.
יש למישהו ניסיון עם המכשיר הזה של bruer להכנת קפה בחליטה קרה ואיטית?
כמה זה שונה מהשיטות האחרות מבחינת הטעם שמתקבל?
כמה זה שונה מהשיטות האחרות מבחינת הטעם שמתקבל?
- RuslanAbramov
- חבר פעיל במיוחד
- הודעות: 745
- הצטרף: אפריל 2015
- שם מלא: Ruslan Abramov
- נתן תודות: 109 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים