לאחר 8 שנים עם נספרסו, נרכשה melitta SOLO and Perfect mil.
ניסיון ראשון עם תערובת קפה ביתית של חנות קפה מאור יהודה לא היתה לטעמי.
לאחר סקר שוק קטן החלטתי ללכת על בטוח ולרכוש mauru delux.
אכן, היה הרבה יותר טעים, אך מה שמוזר שלא לגמרי בטוח שיותר טעים לי מארפגו של נספרסו, הבעיה בי ובהרגלים? בתערובת הקפה? בתפעול המכונה?
עוד מישהו עבר לבטים כאלו במעבר מנספרסו למכונה טוחנת?
שאלה נוספת לבעלי המכונה הנל - ההקצפה של החלב יוצאת אגרסיבית מדי, יש דרך למתן את כמות הקצף שיוצאת לכוס?
מעבר מנספרסו לmelitta
קודם כל, קפה זה עניין של טעם ולכן בהחלט יכול להיות שהתרגלת לנספרסו וזה מה שאתה אוהב וכל טעם שונה הוא לא לטעמך.
לי אישית יש גם מליטה זהה (למעט המקציף) ולטעמי אין מה להשוות, אני מעדיף לשתות נס על פני נספרסו, והמכונה שלי מוציאה קפה שטעים לי מאד.
מאורו דה-לוקס זו תערובת טובה (מאד אהבתי אותה לפני שהייתה לי מכונה בבית) אבל זה לא נחשב ללכת על בטוח מאחר והקפה הזה נקלה לפני שבועות/חודשים.
ממליץ לך לנסות לקנות קפה קלוי טרי מבית קליה איכותי בישראל (אם תגיד מאיפה אתה נוכל להמליץ לך על מקום באזורך, או שתזמין מאתר כלשהו).
אגב, למכונה הזו יש קצת אפשרויות כיוון (עובי הטחינה, "חוזק", טמפרטורה), אם התערובת החדשה לא תעזור אתה יכול לנסות לשחק עם אלה ולראות מה יותר לטעמך.
תתחדש!
לי אישית יש גם מליטה זהה (למעט המקציף) ולטעמי אין מה להשוות, אני מעדיף לשתות נס על פני נספרסו, והמכונה שלי מוציאה קפה שטעים לי מאד.
מאורו דה-לוקס זו תערובת טובה (מאד אהבתי אותה לפני שהייתה לי מכונה בבית) אבל זה לא נחשב ללכת על בטוח מאחר והקפה הזה נקלה לפני שבועות/חודשים.
ממליץ לך לנסות לקנות קפה קלוי טרי מבית קליה איכותי בישראל (אם תגיד מאיפה אתה נוכל להמליץ לך על מקום באזורך, או שתזמין מאתר כלשהו).
אגב, למכונה הזו יש קצת אפשרויות כיוון (עובי הטחינה, "חוזק", טמפרטורה), אם התערובת החדשה לא תעזור אתה יכול לנסות לשחק עם אלה ולראות מה יותר לטעמך.
תתחדש!
@doutsh
תודה על המענה המהיר, אני מאיזור השרון. הלכתי על המאורו כי טעמתי אותה קודם וכפי שכתבתי ניסיתי קודם תערובת של בית קלייה מקומי כפי שכתבת ולא אהבתי אותו, לכן לא רציתי לקנות קילו נוסף בעיניים עצומות.
צודק גם לגבי הכוונון של המכונה, טחינה טמפרטורה וכו, אני עוד לא מספיק מבין בזה כדי להגיד איך כל אחד מהפרמטרים משפיע...
תודה על המענה המהיר, אני מאיזור השרון. הלכתי על המאורו כי טעמתי אותה קודם וכפי שכתבתי ניסיתי קודם תערובת של בית קלייה מקומי כפי שכתבת ולא אהבתי אותו, לכן לא רציתי לקנות קילו נוסף בעיניים עצומות.
צודק גם לגבי הכוונון של המכונה, טחינה טמפרטורה וכו, אני עוד לא מספיק מבין בזה כדי להגיד איך כל אחד מהפרמטרים משפיע...
- JamesStone
- חבר ותיק
- הודעות: 1406
- הצטרף: יולי 2015
- שם מלא: James Stone
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 142 פעמים
@doutsh
·
גם אני עשיתי מעבר שכזה השבוע , מנספרסו למכונה של דלונגי ,
בחנות טעמתי משהו שהיה לי טעים אבל כשהגעתי הבייתה לא הצלחתי למצוא את עצמי
התחלתי לשחק עם רמות הטחינה ואני כבר איבדתי את עצמי
קניתי כמה סוגי קפה (מקומיים מהחנות שרכשתי בה את המכונה ומארומה)
הקפה אמנם יוצא עם קרמה יפה (שמשום מה נעלמת אחרי דקה 2) אבל הטעם מרגיש לי מיימי(בעיקר בהפוך עם חלב) ,אולי דלוח (באספרסו) (לא בטוח בהגדרה המדוייקת)...
אגב ניסיתי לשים אבקת ריסטרטו של נספרסו(פתחתי את הקפסולה) בתא לאבקה והטעם היה הרבה יותר טוב...
האם מצאת את עצמך?
·
גם אני עשיתי מעבר שכזה השבוע , מנספרסו למכונה של דלונגי ,
בחנות טעמתי משהו שהיה לי טעים אבל כשהגעתי הבייתה לא הצלחתי למצוא את עצמי
התחלתי לשחק עם רמות הטחינה ואני כבר איבדתי את עצמי
קניתי כמה סוגי קפה (מקומיים מהחנות שרכשתי בה את המכונה ומארומה)
הקפה אמנם יוצא עם קרמה יפה (שמשום מה נעלמת אחרי דקה 2) אבל הטעם מרגיש לי מיימי(בעיקר בהפוך עם חלב) ,אולי דלוח (באספרסו) (לא בטוח בהגדרה המדוייקת)...
אגב ניסיתי לשים אבקת ריסטרטו של נספרסו(פתחתי את הקפסולה) בתא לאבקה והטעם היה הרבה יותר טוב...
האם מצאת את עצמך?
תומר
@tomerhd
יש לי מכונה של מליטה ושמתי לב שהטעם של הקפצ'ינו מאוד מושפע מהיחס בין כמות האספרסו לכמות החלב בכוס (הרבה יותר מאשר במכונה המקצועית שלי).
אם כמות האספרסו היא מעבר למינימום (30 מיליליטר,נדמה לי...) הקפה באמת יוצא אנמי משהו.
ממליץ לך לכוון למינימום את כמות המים בקפה ולהקציף קצת יותר מחצי כוס חלב, תתחיל משם ולאחר מכן תשחק עם כמויות החלב המוקצף.
בהצלחה
·
יש לי מכונה של מליטה ושמתי לב שהטעם של הקפצ'ינו מאוד מושפע מהיחס בין כמות האספרסו לכמות החלב בכוס (הרבה יותר מאשר במכונה המקצועית שלי).
אם כמות האספרסו היא מעבר למינימום (30 מיליליטר,נדמה לי...) הקפה באמת יוצא אנמי משהו.
ממליץ לך לכוון למינימום את כמות המים בקפה ולהקציף קצת יותר מחצי כוס חלב, תתחיל משם ולאחר מכן תשחק עם כמויות החלב המוקצף.
בהצלחה
·