מעבר מנספרסו לmelitta

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
sputty0 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 10
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

מעבר מנספרסו לmelitta

נושא שלא נקרא #1 

לאחר 8 שנים עם נספרסו, נרכשה melitta SOLO and Perfect mil.
ניסיון ראשון עם תערובת קפה ביתית של חנות קפה מאור יהודה לא היתה לטעמי.
לאחר סקר שוק קטן החלטתי ללכת על בטוח ולרכוש mauru delux.
אכן, היה הרבה יותר טעים, אך מה שמוזר שלא לגמרי בטוח שיותר טעים לי מארפגו של נספרסו, הבעיה בי ובהרגלים? בתערובת הקפה? בתפעול המכונה?
עוד מישהו עבר לבטים כאלו במעבר מנספרסו למכונה טוחנת?

שאלה נוספת לבעלי המכונה הנל - ההקצפה של החלב יוצאת אגרסיבית מדי, יש דרך למתן את כמות הקצף שיוצאת לכוס?

doutsh
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 91
הצטרף: אוקטובר 2013
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

קודם כל, קפה זה עניין של טעם ולכן בהחלט יכול להיות שהתרגלת לנספרסו וזה מה שאתה אוהב וכל טעם שונה הוא לא לטעמך.
לי אישית יש גם מליטה זהה (למעט המקציף) ולטעמי אין מה להשוות, אני מעדיף לשתות נס על פני נספרסו, והמכונה שלי מוציאה קפה שטעים לי מאד.

מאורו דה-לוקס זו תערובת טובה (מאד אהבתי אותה לפני שהייתה לי מכונה בבית) אבל זה לא נחשב ללכת על בטוח מאחר והקפה הזה נקלה לפני שבועות/חודשים.

ממליץ לך לנסות לקנות קפה קלוי טרי מבית קליה איכותי בישראל (אם תגיד מאיפה אתה נוכל להמליץ לך על מקום באזורך, או שתזמין מאתר כלשהו).
אגב, למכונה הזו יש קצת אפשרויות כיוון (עובי הטחינה, "חוזק", טמפרטורה), אם התערובת החדשה לא תעזור אתה יכול לנסות לשחק עם אלה ולראות מה יותר לטעמך.

תתחדש!

wegabi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 580
הצטרף: אוגוסט 2010
נתן תודות: 101 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

הייתי בדיוק במצב שלך לפני כמה שנים.
לגבי תערובת הקפה, ממליץ בחום על גלעד (חפש negro בפורום או בגוגל), תתחיל עם הברזיל.
ספוילר: אצלי המליטה החזיקה מעמד חודש וחצי עד שמכרתי אותה והתקדמתי למכונת E61, בקרוב אצלך :wink:

sputty0 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 10
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #4 

@doutsh
תודה על המענה המהיר, אני מאיזור השרון. הלכתי על המאורו כי טעמתי אותה קודם וכפי שכתבתי ניסיתי קודם תערובת של בית קלייה מקומי כפי שכתבת ולא אהבתי אותו, לכן לא רציתי לקנות קילו נוסף בעיניים עצומות.
צודק גם לגבי הכוונון של המכונה, טחינה טמפרטורה וכו, אני עוד לא מספיק מבין בזה כדי להגיד איך כל אחד מהפרמטרים משפיע...

sputty0 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 10
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@wegabi
אל תגיד את זה אפילו בצחוק... :D מקווה להחזיק איתה מעמד הרבה ולכן מנסה להבין איך לטייב את העבודה איתה

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

מאוד אוהבים לזרוק רפש על נספרסו.
אני לא רוצה לבאס אותך, אבל עד היום לא הצלחתי למצוא קפה ממכונה אוטומטית שיהיה משמעותית טוב יותר מנספרסו לטעמי, ולרוב פחות טעים.
מכונה ידנית + מטחנה זה סיפור אחר לחלוטין.

תראה אם אפשר לשפצר את המטחנה הפנימית כדי לטחון מעט יותר דק.

sputty0 (פותח השרשור)
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
הודעות: 10
הצטרף: אוקטובר 2016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

@Nemesis
·מעניין מה שאתה כותב...
למה לדעתך מכונה ידנית ומטחנה משמעותית משפרת את הטעם מאוטומטית? טחינה יותר דקה? דחיסה טובה יותר?

JamesStone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1406
הצטרף: יולי 2015
שם מלא: James Stone
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 142 פעמים

מה אתה מתכנן לעשות עם המכונה הנספרסו הישנה?

נושא שלא נקרא #8 

אם אין לך שימוש בה, אשמח לנסות אותה.

ג'יימס

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4533
הצטרף: יוני 2005
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 453 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

sputty0 כתב:@Nemesis
·מעניין מה שאתה כותב...
למה לדעתך מכונה ידנית ומטחנה משמעותית משפרת את הטעם מאוטומטית? טחינה יותר דקה? דחיסה טובה יותר?
...
·

אני מעריך שהמכונה האוטומטית מכיילת כך שלעולם לא תתקע כי טחון דק מדי או דחוס חזק מדי. אבל זו רק השערה שלי.

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 363
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 24 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

אני עברתי בתחילת השנה מנספרסו (אחרי הרבה שנים) למליטה.
בעבודה עדיין נותרה מכונת נספרסו.
אוהב את הריסטרטו אבל מבחינתי,הקפה שאני קונה למליטה אצל גלעד נותן תוצאה הרבה יותר טעימה לי

tomerhd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 738
הצטרף: יוני 2007
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

@yossix
·איזה טעם אתה קונה? הוא בסגנון של הריסטרו?
תומר

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 363
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 24 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

לא
אני קונה בנגרו את בברזיל וסומטרה ומאד אוהב
משהו אחר לגמרי

tomerhd
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
הודעות: 738
הצטרף: יוני 2007
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

@doutsh
·
גם אני עשיתי מעבר שכזה השבוע , מנספרסו למכונה של דלונגי ,
בחנות טעמתי משהו שהיה לי טעים אבל כשהגעתי הבייתה לא הצלחתי למצוא את עצמי

התחלתי לשחק עם רמות הטחינה ואני כבר איבדתי את עצמי

קניתי כמה סוגי קפה (מקומיים מהחנות שרכשתי בה את המכונה ומארומה)
הקפה אמנם יוצא עם קרמה יפה (שמשום מה נעלמת אחרי דקה 2) אבל הטעם מרגיש לי מיימי(בעיקר בהפוך עם חלב) ,אולי דלוח (באספרסו) (לא בטוח בהגדרה המדוייקת)...

אגב ניסיתי לשים אבקת ריסטרטו של נספרסו(פתחתי את הקפסולה) בתא לאבקה והטעם היה הרבה יותר טוב...

האם מצאת את עצמך? :)
תומר

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1215
הצטרף: יולי 2007
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@tomerhd

יש לי מכונה של מליטה ושמתי לב שהטעם של הקפצ'ינו מאוד מושפע מהיחס בין כמות האספרסו לכמות החלב בכוס (הרבה יותר מאשר במכונה המקצועית שלי).
אם כמות האספרסו היא מעבר למינימום (30 מיליליטר,נדמה לי...) הקפה באמת יוצא אנמי משהו.
ממליץ לך לכוון למינימום את כמות המים בקפה ולהקציף קצת יותר מחצי כוס חלב, תתחיל משם ולאחר מכן תשחק עם כמויות החלב המוקצף.

בהצלחה

·

yossix
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 363
הצטרף: פברואר 2007
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 24 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אני במליטה מכין קפוצינו עם 80 מ"ל קפה ויוצא חזק וטעים.
אולי הבעיה אצלך היא בטחינה של הקפה? אולי לכוון לטחינה עדינה יותר?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”