מטחנת NICHE ZERO

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
whistle1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

מטחנת NICHE ZERO

נושא שלא נקרא #1 

שלום,
קיבלתי אור ירוק מהאישה לשדרג מטחנה. כיום אני עם ascaso i-steel ועושה שימוש ב single dosing
האם מטחנת NICHE ZERO נחשבת למטחנה הטובה ביותר בשוק למשתמש הביתי? (בסדר גודל של המחיר שלה +- 3000 ש"ח)
תודה

WolfM
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 477
הצטרף: נובמבר 2015
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 94 פעמים

נושא שלא נקרא #2 

אין דבר כזה טובה ביותר לשוק הביתי. לכל אחד צרכים משלו.

אם אתה מבצע סינגל דוזינג, אין משהו שמשתווה לניש ברמת מחיר של 3000 לדעתי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
הודעות: 4098
הצטרף: אפריל 2005
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

נושא שלא נקרא #3 

כנראה שכן.
במחיר שלה או קרוב לו, במיוחד למי שגם כך עושה סינגל דוזינג, לא חושב שיש משהו טוב יותר.

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

Re: מטחנת NICHE ZERO

נושא שלא נקרא #4 

@whistle1
·

לסינגל דוזינג - חד משמעית.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #5 

@whistle1 - אתה עושה סינגל דוזינג מתוך העדפה או אילוץ?

whistle1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #6 

תודה על התשובות.

לומר את האמת, אני לא מכיר משהו אחר (אחר מ SD). כמי שמכין קפה פעמיים ביום, תמיד הייתי מוציא את הכמות שאני צריך למטחנה (משתמש ב 18 גרם לכפול אז שם במטחנה קצת יותר).
האם אני צריך/כדאי לי לעשות שימוש שונה מ SD ? אין לי מושג.. אם מישהו חושב שכן אשמח לתובנות..

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #7 

יש לי גם את הניש וגם את ה sette 270wi
יש ייתרון קל מבחינת טריות לsd בניש. לסטה יש הופר אז הפולים לא נשמרים בקירור. אבל לקפה בקלייה כהה לא הבחנתי באיזשהי בעיה לשתות גם אחרי יומיים בהופר.
שתי המטחנות הן ללא אגירה, ככה שאתה מקבל קפה טחון טרי תמיד ולא שאריות מאתמול.
הנוחות של הסטה (שקילה אוטומטית לפורטפילטר) מאוד מקילה על התהליך כי לא צריך לשקול כל מנה בנפרד.
הסטה גם זולה בכמה מאות שקלים.

אם הייתי צריך לבחור הייתה לי דילמה קשה. שתי המטחנות נותנות תוצאה דומה בכוס אבל הסטה מאוד נוחה לתפעול וחוסכת את תהליך השקילה. אולי בגלל שאתה רגיל גם כך לsd אז לא תהיה לך דילמה כזו
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #8 

@BarDar - מתי אתה משתמש בניש ומתי בסטה?

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 489
הצטרף: ינואר 2015
מיקום: בין אור יהודה לפתח תקווה
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

נושא שלא נקרא #9 

יותר משתמש בסטה. שותה בעיקר סוג קפה אחד (שוקולד אתיופי של גלעד מ"נגרו").
אבל אוהב גם סוגים נוספים כמו דבש סומטרי (מומלץ!) ו(אל תכעסו)נטול קפאין בערב.
את הניש קניתי כי הסטה פחות מתאימה להחלפות פולים ונסיונות. אחרי שמורידים את ההופר מהסטה נשאר משהו כמו 12גר מעל הסכינים שקשה להוציא. אין בעיה כזו בניש- פשוט שוקל וטוחן.
שתי המטחנות גם מאוד נוחות לשינוי דרגות הטחינה וקל לעבור לדרגת טחינה שונה ואז לחזור לקודמת.
אין שום סיבה שלא ללחוץ על "תודה"
תודה :)

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 429
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #10 

רוצה לאמר שלמרות הטענה של חוסר אגירה בסטה, אני רואה תוצאה ברורה לחיוב בכוס כאשר אני "מנקה" 1-2 גרם לפני טחינה לעומת מצבים שאני שוכח לעשות זאת.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #11 

הסטה אוגרת 0.5 גרם. המינימום שאפשר לטחון זה בערך גרם. מספיק בשביל purge לאחר כמה שעות של חוסר שימוש.

ilanafri
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 429
הצטרף: דצמבר 2008
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

נושא שלא נקרא #12 

boren כתב:הסטה אוגרת 0.5 גרם. המינימום שאפשר לטחון זה בערך גרם. מספיק בשביל purge לאחר כמה שעות של חוסר שימוש.
...
·לגמרי, עוצר הכי מהר ברגע ששומע תחילת טחינה ...... כמו שכתבתי להערכתי בין גרם לשניים זה הכמות.
בכל מקרה אם באמת מדובר ב 0.5 אגירה אז יש לזה השפעה משמעותית בכוס :wink:

whistle1 (פותח השרשור)
חבר פעיל
חבר פעיל
הודעות: 53
הצטרף: ינואר 2014
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

נושא שלא נקרא #13 

מה דעתכם, האם זה נכון לומר ש SD זו הדרך הנכונה להשתמש במטחנת קפה למי שבממוצע משתמש במטחנת קפה 1-2 פעמים ביום (שואל בעיקר מבחינת טריות הקפה)? אם כן, אולי קיבלתי את התשובה לגבי הניש. כי לפי מה שציינתם גם לסטה יש אגירה..

ozeltzex
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 1648
הצטרף: יוני 2008
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 402 פעמים

נושא שלא נקרא #14 

@whistle1
·

לסט לא אמורה להיות אגירה אם עושים איתה SD. בשימוש עם הופר בטוח יש צורך בפרג' קצר לפני השימוש במשקל המובנה כדי לקבל קפה טרי.
מי שמכין כמה כוסות ביום SD זה נהדר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 3777
הצטרף: דצמבר 2009
שם מלא: אורן
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 493 פעמים

נושא שלא נקרא #15 

אם אתה שותה 1-2 ספלים ביום ולא מארח אז אין בעיה עם סינגל דוזינג. אני שותה 4 ספלים ביום (לפחות) וכשמארח מגיע גם ל-10, אז בשבילי ה-270Wi היא אופציה הרבה יותר טובה. אחת הקניות היותר טובות שעשיתי בחיים.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”