האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1

מאת: קרמריקה
07/12/2009 - 07:00


ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים, חלק 1 | המאמר המלא | עמוד הבא: פלנג´ר ומקינטה >

 
 

ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים 

אספרסו. קפוצ´ינו. מקיאטו. ריסטרטו. לחץ חליטה. ערביקה. רובוסטה. מטחנה. מקינטה.

תחום הקפה כולל הרבה מאוד מושגים מפחידים, ולכן עלול להרתיע את המשתמש המתחיל. אתה בסה"כ רוצה כוס קפה, ומוצא את עצמך נבוך בין שלל מינוחים ודרישות לא ברורות. במדריך זה נסקור את הדרכים השונות לחליטת אספרסו מעולה בבית, ואת הגורמים החשובים ביותר להם יש לשים לב.

הכי חשוב: איכות הפולים

נתחיל מהבסיס, הפולים עצמם. אין זה משנה אם אתם מכינים אספרסו במכונה יקרה או קפה מבושל על הגז, קפה טוב מתחיל בפולים איכותיים.

איכות הפולים מושפעת, בראש ובראשונה, מטריותם. במילים אחרות - משך הזמן שעבר מרגע קלייתם. רמת הטריות הרצויה משתנה בהתאם לדרך ההכנה. בעוד שבמכונת אספרסו ניתן להרגיש ירידה באיכות כבר לאחר עשרה ימים מיום הקלייה, בדרכים אחרות ההבדלים קצת פחות קיצוניים. במקינטה ופילטר גם חודש לאחר הקלייה הקפה יורגש כטרי ובקפה טורקי גם למעלה מזה. האיכות תלויה כמובן גם בדרך האחסון של הפולים. פולים שנארזו בשקית עם שסתום חד-כיווני ולא נפתחו מעולם יחזיקו מעמד זמן רב יותר מאשר פולים החשופים לאוויר. שימו לב שזמנים אלו מתייחסים לפולי הקפה ולא לקפה טחון. קפה טחון מאבד מטעמו בקצב מהיר בהרבה.

הגורם השני הוא זן ומוצא הפולים. ישנם זנים וסוגים שונים של פולים. טעם הפולים מושפע מגורמים רבים כמו אזור גידול, גובה גידול, תנאי אקלים, שיטות עיבוד ועוד. יש לבחור בתערובת פולים המתאימה לדרך ההכנה ואשר קולעת לטעמכם האישי. בנוסף, הקלייה עצמה משפיעה מאוד על הטעם.

כשנרכוש פולי קפה בבית-קפה או בחנות מתמחה, כמעט תמיד נקבל תערובת של זנים שונים. בד"כ גם לא יספרו לנו את ההרכב, אלא יתנו שם אקזוטי לתערובת ויצרפו תיאור של טעם הקפה. כאן כבר נכנסת ההעדפה האישית. נסו תערובות שונות ובחרו את התערובת הטובה ביותר עבורכם.

פולים בדרגות קליה שונות. דרגת הקליה משפיעה רבות על הטעם הסופי בכוס.


המטחנה

אם איכות הפולים היא הגורם החשוב ביותר, הרי שזמן ודרך טחינתם הם הבאים בסדר החשיבות. אין זה משנה איך אתם מכינים, בכדי לקבל תוצר אידאלי יש לטחון את הפולים סמוך ככל האפשר למועד ההכנה, ובמטחנה מתאימה.

אפשר לחלק את עולם המטחנות לשני סוגים עיקריים: מטחנת להבים ומטחנת דיסקיות.

מטחנת להבים היא מטחנה שבמקור נועדה לטחינת תבלינים. עיקרון הפעולה פשוט: בתחתית המטחנה יש שני (או יותר) להבים חשופים. מכניסים את הפולים, לוחצים על כפתור ההפעלה וזמן הטחינה יקבע את עובי שלה. בעוד שניתן בדר"כ להסתפק במטחנה כזו לקפה פילטר ואפילו למקינטה, הרי שלמכונת אספרסו מטחנה כזו לא באה בחשבון. זאת מאחר ולא ניתן לשלוט במדוייק על עובי הטחינה, ולא ניתן להגיע לאחידות בטחינה עצמה. בנוסף, בדר"כ לא ניתן להגיע לטחינה דקה מספיק עבור מכונת אספרסו מבלי להפוך את הקפה לאבקה.

מטחנת דיסקיות מורכבת משתי דיסקיות אשר ניתן לשלוט על מרחקן האחת מהשנייה. המרווח ביניהן הוא אשר יקבע את עובי הטחינה הסופי. מטחנת דיסקיות פשוטה וזולה תתאים בדר"כ למקינטה ופילטר, אך לאספרסו יש צורך במטחנת דיסקיות איכותית יחסית.
מטחנות דיסקיות נבדלות אחת מהשנייה בצורת הדיסקיות ובאופן כוונון הטחינה. הדיסקיות יכולות להיות קוניות או שטוחות. לכל סוג יש את היתרונות והחסרונות שלו, ולא נכנס לדיון הזה כאן, מאחר ובסופו של דבר מה שמעניין אותנו זה רמת הביצועים של מטחנה מסויימת.

 

 

  מטחנות ביתיות. ניתן להשיג גם בצבעים לא שגרתיים.

דיון שכן חשוב להכנס אליו, זה עניין הכוונון. ישנם שני סוגים: מנגנון כוונון רציף ומנגנון קליקים.

בכוונון רציף, אין מצבים קבועים של דרגות טחינה, ולמעשה אנחנו מסובבים את הדיסקיות באופן חופשי וקובעים את המרווח ביניהן עם דיוק אינסופי. במנגנון קליקים יש מספר קבוע מראש של דרגות טחינה, לרוב ממוספרות, ואנחנו יכולים לנוע רק מאחת לשנייה. כלומר, אנחנו מוגבלים מעט בקביעת דרגת הטחינה. היתרון של קליקים הוא שקל יותר למצוא את הדרגה הרצויה ובמידה ואנחנו טוחנים לשני מכשירים שונים בדרגות שונות המעבר ביניהם פשוט מאוד. בכוונון רציף, עשוי להיות קשה בהתחלה למצוא את הדרגה המתאימה, אך בהמשך הדרך הדיוק האינסופי יעזור לקבלת אספרסו מושלם.

טיפים לשימוש במטחנת להבים פשוטה:

  • שימו במטחנה כמות פולים אשר תספיק לשימוש הנוכחי בלבד. כל כמות מעבר לכך היא בזבוז הקפה.
  • אל תלחצו על כפתור ההפעלה למעלה מ5 שניות רצופות. הפעלה ממושכת תגרום להתחממות יתר ותשרוף את הקפה. המתינו כ2 שניות בין לחיצה ללחיצה.

בזמן ההפעלה נערו מעט את המטחנה. ניעור זה יעזור לאחידות הטחינה.


ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים, חלק 1 המאמר המלא עמוד הבא: פלנג´ר ומקינטה >


נושאים מקושרים

HTCafe
HTCafe




עוד מ: קרמריקה
תגיות


דרגת קושי: 3
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

4.5
(4) הצבעות

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht