סיכום מפגש טעימות בספורה – Sapore

  Sapore באיטלקית = טעם בעברית.ספורה הזמינו את חברי ההנהלה למפגש טעימות של תערובות חדשות שאותם הם מתחילים לשווק. אז מה ...


אופי המפגש הכתיב כמות משתתפים נמוכה ולאחר תיאומים רבים נקבע תאריך והתכנסנו בסניף שממוקם בקניון G שבכפר סבא (הכי קרוב לבית של מרטין… ).
התערובות החדשות הן מבית היוצר של אווה,בנוסף לרגילות שקפה רוטשילד קולה להם, והוזמנו לבדוק מה ה"ספורה" של כל תערובת.
במקביל בחנו 3 מכונות אוטומטיות: Jura Ena, Saeco Intelia, Saeco Syntia ובכולן שתינו את תערובת הבית של ספורה.

סניף כפר סבא הוא למעשה דוכן פתוח מעוצב שנמצא בחלל הקניון.

על ההפקה היתה אחראית רויטל (שותפתה של הילה בניהול ספורה)
על מכונת ה-WEGA המסחרית הופקדו ורד ונסטור נציגי הסניף של כפר סבא.  

רויטל מספרה את התערובות החדשות מ 1 עד 7 וכל אחד טעם לפחות כוס אחת מכל תערובת
בין שוט לשוט (ועוגייה לעוגייה) ניקינו את הפה עם סודה כדי לבטל השפעות בין התערובות השונות.

טעימת תערובות:
את כל השוטים כמעט הפיקה ורד ואנחנו טעמנו. נסטור טחן ורד חלטה וככה לא היינו מודעים לסוג התערובת למעט המספר שלה.

 צוות הטועמים כלל:
בעלי מכונות מנוף = דבוטאנט, hosq.
בעלי מכונות משאבה: מרטין, יוסיסופר, coffeeaddict, Joncafe
בעלי מקינטה: uriler
בעל מכונת קפסולות: benler

כל אחד טעם והעיר את ההערות שלו:

 

סיכום רשמים מהתערובות השונות:
תערובת 1:
coffeaddict: טעם עדין מדי אבל מאוזן.
דבוטאנט: תערובת עדינה תהיה טובה אולי לקפוצ'ינו
Joncafe: לא רע, נחמד ומזכיר את נספרסו בקפסולה הסגולה
יוסיסופר: יותר מדי רובוסטה
Uriler: טעים אבל חמוץ מדי
Benler: טעים, חמצמץ וסיומת קצרה
Hosq: טעם מימי.
תערובת 2:
coffeaddict: קצת יותר טעם של קפה מ -1
דבוטאנט: עדיפה קצת על 1
Joncafe: (צילם)
יוסיסופר: יותר מדי רובוסטה
Uriler: עדין
Benler: עדין מדי
Hosq: טעם מימי.
תערובת 5:
coffeaddict: לא רעה בכלל
דבוטאנט: הכי טובה עד כה
Joncafe: יותר מדי טעמי אדמה – חסרה חמיצות
יוסיסופר: הכי מאוזנת לאספרסו
Uriler:
Benler:
Hosq: הכי מתאימה לאספרסו
תערובות 3,4 לא נטעמו.
תערובת 6:
coffeaddict: טעים וטוב
דבוטאנט: רובוסטה אבל מתאים לאספרסו
Joncafe: מתחיל טוב ונגמר מר
יוסיסופר: חמצמץ מדי
Uriler:
Benler:
Hosq: לא מאוזנת
תערובת 7:
coffeaddict: מזכירה קפה טורקי
דבוטאנט: אנמית ועודף רובוסטה שרי
Joncafe: רובוסטה מדי, מר וקשה
יוסיסופר: סמיך סמיך מר מר
Uriler: אהבתי – מזכיר קפה שחור
Benler: תוקפני וחזק, אין עדינות
Hosq: לא בשבילי

עכשיו צריך לחכות ולראות מה ישווק ותחת איזה שם…
בסופו של דבר התערובת שקיבלה את ההתרשמות הטובה ביותר היתה תערובת 5.
אוסף טועמים שונה הניב תוצאות שונות אבל כשהקפה טוב (כמו 5) די היתה הסכמה.
אולי יש מקום לתערובת פרימיום יקרה וטובה יותר?

 

בין היתר שיחקנו גם אנחנו עם הציוד – בתמונות Joncafe עושה קצת לאטה ארט.

 
 

לא הכל רק קפה – חלק מהמטרות הן המפגש עצמו בין החברים ועל הדרך גם משחקים עם הציוד. 

בתצוגה היו מגוון מכונות אוטומאטיות שספורה מוכרים, בינהן Jura ומספר דגמים של SAECO. יש לציין כי כמו שהמשפט הקודם אומר, המטרה היתה "לשחק" עם הציוד וזה אינו מבחן רשמי או מסודר, אלא המטרה היתה לנסות את המכונות, אחת ליד השניה ולתת חות דעת אישית של המשתתפים.

מבחן רשמי ומסודר חייב להיעשות בתנאים מבוקרים ועם מגוון מכונות באותה קטגוריה, דבר שלא יכול להיעשות בסביבה כזו.

מכיון שאף מכונה אוטומאטית לא מפיקה אספרסו שמתקרב למכונה ידנית, התמקדנו יותר בקפוצ'ינו כמו שרוב לקוחות היעד מחפשים.
בחנו בקצרה 3 מכונות שונות:
Jura Ena: הדור החדש של המכונת הקומפקטיות של JURA. מאפשרת חליטה והקצפה של קפוצ'ינטור בלחיצת כפתור בודדת.
בניגוד למכונות JURA גדולות יותר יש פחות משחק ב ENA. 2 דרגות חוזק קפה, 4 רמות טחינה ותרמובלוק 1.

 

בתמונה ה JURA ליד הסאקו סינתיה ראש בראש.
בצד ימין רואים את המנגנון הפשוט לתחזוקה של מכונות סאקו.

Saeco Syntia: התאומה של גאג'ה בררה.
3 דרגות חוזק קפה, 4 רמות טחינה. הקצפה וחליטה בלחיצת כפתור בודדת. ב JURA החלב נשאב מהקרטון וב Syntia ממיכל חלב ייעודי מובנה במכונה.

 

כל שיטה עם היתרונות והחסרונות שלה – צינור מלוכלך שנכנס לקרטון חלב יכול לקלקל את כל הקרטון, מצד שני מיכל ייעודי שצריך לשלוף ולנקות כל פעם מסורבל. כל אחד ומה שנראה לו יותר קל לעבודה.

Saeco Intelia :
הקו האחרון שיצא לאחר המיזוג של סאקו עם פיליפס (סאקו רכשו את גאג'ה עוד לפני).
3 רמות חוזק קפה וצג דומה ל Syntia. הקצפה עם קפוצ'ינטור נפרדת מהחליטה. לא מכונה של כפתור אחד בלבד. שאיבת חלב דומה ל JURA.

 

תוצאות המבחן:

rnrn

כולם העדיפו את תוצאות הקפה שהוציאה ה-JURA.

rnrn

הקצפה שקטה נקייה מלכלוכים והשפרצות ותוצאהrnעדיפה במרקם על הסאקו. למרות ש 3 המכונות שואבות עם קפוצ'ינטור שנראה דומה התוצאה בכוסrnשונה.

rnrn

חליטת קפה: כאן המשחק גדול יותר והאפשרויותrnלהשפיע על התוצאה רבות יותר. עדיין לקפה שיצא מה JURA היה טעם עדיף.

rnrn

2 מכונות הסאקוrnדי מקבילות ונבדלות בתפעול נוח יותר בסינתיה אך בקפה עדיף של האינטליה.

אנחנו מתכננים לבצע מבחן מעמיק יותר ומסודר, בתנאים יותר מבוקרים ועם מגוון מכונות רחב יותר בעתיד.

rnrn

 

 

לאלבום התמונות המלא של המפגש – לחץ כאן.

לדיון בנושא: סיכום מפגש טעימות בספורה – Sapore


7:00
  /  
24.06.2012
  
מאת: עופר שרגאי, תמונות: יונתן גנדלר, מרטין סבג

1