האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

 שדרוג מטחנת הייקפה HC600 ללא מחלק מנות

מאת: עפר שרגאי
15/08/2012 - 15:00



 
 
 

הקדמה

המטחנה הראשונה שלי היתה רנצ'יליו רוקי, מטחנת 50מ"מ ביתית בנויה טוב ועמידה.
הרוקי קצת איטית והמרחק בין דרגות הטחינה שלה גדול ולכן הרוקי הוחלפה בקומפאק K3.
לקומפאק יש כיוון רציף, דיסקיות 58מ"מ ומהירות טחינה די טובה.
במהלך הביקורת ל Bezzera Strega השתמשתי בקומפאק, ה Strega מצריכה דרגת טחינה דקה הרבה יותר מהפונטה ווקיו שלי בגלל גודל הסלסלות ופרופיל החליטה.
בדרגות טחינה דקות כאלו הקומפאק מתאמצת, טוחנת לאט ולכן גם עם גושים.
השלב הבא המתבקש הוא שדרוג למטחנה מסחרית...
הייקפה HC600 היא מטחנה עם דיסקיות 64מ"מ ומנוע מהיר – מהירות הטחינה שלה ביחס לקומפאק היא לפחות פי 2 (גם העלות).
יש דגם עם מחלק מנות ו 2 דגמים ללא מחלק מנות. דגם V1 הוא עם טיימר מתכוונן ו V3 ללא טיימר.
אני קניתי את דגם ה V3 בעל המבנה הפשוט ביותר.מראה כללי ובהשוואה לקומפאק הביתית יותר

 

 כיוון רציף

 

קונוס קיים: על תעלת יציאת הקפה מחובר (בעזרת מגנטים) הקונוס של הייקפה.
כל מכלול הקונוס ניתן לשליפה מהירה וניתן לניקיון בצורה קלה בעזרת הרמת מכסה המשפך או שליפה החוצה.
(זה בדיוק המכלול ששודרג)

 

המטחנה פועלת או ע"י לחיצה עם הפורטהפילטר על המיקרוסוויץ' של מחזיקי הידית או בעזרת מפסק ההפעלה

 

דיסקיות 64 מ"מ על תושבת עם קפיצים, מבנה זהה לזה של מאצר סופר ג'ולי.

שדרוג הקונוס

הקונוס שמגיע עם המטחנה מאריך את תעלת היציאה ומאט את קצב יציאת הקפה, זה גם מאריך את זמן הטחינה וגם יוצר גושים.
כדי למנוע את המצב הזה ניסיתי להחליף אותו בקונוס כמו ש Mazzerמאצר עושים. אם כבר המטחנה מבוססת על מאצר אז כדאי שגם נעשה קונוס כמו שלהם... קונוס מקורי של מאצר לא יתאים כי גוף המטחנה יותר מעוגל ושונה, מיקום הידית אחר ועוד.
התחלתי עם קונוס קרטון בגדלים וצורות שונים. כדי לבנות קונוס מנייר נעזרתי בזילבר ששרטט כזה בסוליד-וורקס ופרס את הקונוס ל 2 מימדים על נייר.
כשהגעתי לצורה טוב של קונוס יעיל העבודה עברה לשלב המתכת.

הרבה ניסיונות ...

 הקונוס של מאצר עשוי מנירוסטה ומעובד בשיטה שנקראת Spinning CNC. זה לא משהו שזילבר יכול לעשות או להזמין בארץ בכמות בודדת, מה שכן יש לזיבר בבית זאת מחרטה.

לכן, ברגע שהיה תכנון עובד - זילבר העביר אותו לשרטוט בסוליד-וורקס, רכשתי גוש אלומיניום בסיגלוביץ בתל אביב ואותו זילבר חרט לגודל המתאים.
הקונוס החרוט בנוי מ 3 חלקים: מכסה, גוף גלילי עם מדרגה וקונוס עם מדרגה נגדית שמתחבר לגליל.
ככה זילבר הצליח לבנות קונוס שלם שהותאם בדיוק למכונה.

 

תכנון של הסוליד-וורקס

 

גוש אלומיניום

זילבר עם המחרטה

הרבה שבבים

ובסוף יש קונוס (בתמונה עטוף בגרין-טייפ למנוע שריטות)

מכסה

הקונוס מורכב על המטחנה

 

את הפתח בקונוס שמתחבר ליציאת הקפה מהמטחנה שייפתי וליטשתי שיהיה כמה שיותר חלק.
גם את החורים של הברגים שמתחברים למכונה הייתי צריך להתאים סופית למטחנה עם קצת שיופים.
עדיין היו לי קצת גושים ולכן הלכתי עוד בכיוון של מאצר וניסיתי כל מני רשתות.

 תוצאה סופית

בסוף שמתי רשת קצת יותר צפופה וללא הלחמות. הדבקה לקונוס נעשתה עם דבק דק יותר.
את ה"רשת" בניתי מגידים של חוט חשמל.
הפתרון הנכון הוא קונוס כמו של מאצר אבל לייצר כזה בארץ זה לא פשוט.
חריטה בסדר גודל שזילבר עשה עולה בהזמנה מחרט כ-2000 ש"ח...
התוצאה הסופית יצאה מוצלחת ואפשר לראות את זה טוב בסרטון.
הקפה הטחון יוצא ללא גושים והרבה יותר מהר מהמטחנה – 7 גרם בפחות מ 3 שניות.
האספרסו יוצא הרבה יותר טוב ולא צריך WDT וכל מני כאלה – הקונוס עובד!

רקע על הייקפה

הייקפה נוסדה בשנת 2006 בסין. החברה הוקמה לענות על צורך מקומי באספרסו.
הדגם הראשון שפותח הוא HC600 והתכנון שלו נשען על מאצר סופרג'ולי.
ה HC600 נמכרה בסין ולאט לאט החל שיווקה גם בשאר העולם.
הדגם הבא נקרא Titan והייחוד בו הוא הכוונון מהדיסקה התחתונה של ציר המנוע.
(בניגוד לכל שאר המטחנות שבהן הכיוון הוא בדיסקה העליונה)

 

 

התכנון הזה מאפשר פירוק של המטחנה לניקיוןהחלפת דיסקיות והרכבה חזרה לאותה דרגת טחינה בדיוק.
בתי קפה באירופה שבהם טוחנים כ 10קילו קפה ביום מחליפים דיסקיות כמה פעמים בשנה ולכן המטחנה נבנתה בגישה של תחזוקה קלה וחזרה מהירה לעבודה.העתיד: שוק האספרסו בעולם עובר יותר ויותר לטחינה נפרדת לכל שוט = Grind on demand
כל המטחנות המסחריות היום מבוססות על אותו רעיון ומבנה. דיסקיות קוניות או שטוחות שטוחנות את הקפה להיקף שסביבן ומשם הקפה יוצא דרך תעלה למחלק המנות.
מטחנות ללא מחלק מנות בנויות באותה צורה רק ללא מחלק מנות.
כדי לאפשר טחינה Grind on demand ללא שאריות בבטן המטחנה פותחה ה Cyclone.
מטחנה זאת מציעה מבנה הפוך בו המנוע מעל לדיסקיות והקפה שנטחן מהדיסקיות נשפך מיידית לפורטהפילטר.
זאת מטחנה ללא אגירת קפה פנימית בכלל, כל הקפה נטחן מהדיסקיות ישירות למטה ומוזן מלמעלה מהופר צדדי.

לדיון בנושא: שדרוג מטחנת הייקפה HC600 ללא מחלק מנות




עוד מ: דבוטאנט
תגיות


דרגת קושי: 1
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht