האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

נספרסו יו - Nespresso U - ביקורת

מאת: ירון אברמוב
28/10/2012 - 08:00



 
 

לאחרונה השיקה נספרסו ישראל מכונה חדשה, העונה לשם Nespresso U. לאחר אירוע השקה מעניין, קיבלנו מכונה לסקירה מקיפה וארוכה, והנה היא לפניכם.



המכונה מתהדרת בעיצוב פשוט ונקי, כיאה לנספרסו, והפעם בשילוב כפתורי מגע ומיכל מים מעוצב אשר ניתן לכוונון.
על השיש היא תתפוס מקום מצומצם במיוחד, למרות שהיא בהחלט מספיק מושכת על מנת לשבת במקום מרכזי בו.

איכות החומרים באופן כללי טובה. רוב החלקים במכונה מרגישים איכותיים, למרות הפלסטיק הרב, והיא בהחלט נראית ומרגישה הרבה יותר יקרה ממחירה. עם זאת, מגש הנוזלים ומיכל הקפסולות הריקות מרגישים קצת זולים ופוגמים משהו בהרגשה הכללית. מרגישים זאת בכל פעם שמרוקנים את המיכל, וזה קצת מפריע.
 
מגש הנוזלים מתנתק ומתחבר בקלילות באמצעות מגנטים, וכמו-כן, ישנם מגנטים דומים גם בצידי המכונה, לחיבור וניתוק דומה של אביזרים ייעודיים. המגש לא גדול, אך מכיוון שזו מכונת קפסולות, אין למעשה כמעט שימוש בו מלבד ללכוד את הטיפה או שתיים שעלולות ליפול לאחר שמוציאים את הכוס. גם אחרי יותר משבוע, לא יהיה שום צורך לרוקנו.
 

 
כשמגש הנוזלים במקומו, יש מקום לכוס אספרסו או קפוצ'ינו קטנה. על מנת לשים ספל גדול, ניתן להוציאו וגם מאג גדול יכנס ללא בעיה.
 
 
 
מיכל המים גם הוא קטן יחסית, אך כאמור, בשונה ממכונה ידנית, אין כאן בזבוז מים מיותר ולכן הוא יותר ממספיק לשימוש של כמה ימים. הוא מתנתק ומתחבר בקלות למכונה, וניתן לראות בקלות כמה מים נשארו בו. עם זאת, אין התראה במקרה של חוסר במים, ויש לשים לב שהוא לא מתרוקן לחלוטין. בהמשך ישיר לקונספט הפשטות, נספרסו לא ממליצה על מים מסוננים או מרוככים, אלא על שימוש במי ברז רגילים. לאחר שתזמינו כמות מסויימת של קפסולות, יזכירו לכם בנספרסו שאולי הגיע הזמן לבצע ניקוי אבנית, וכמובן שיש להם חומר ייעודי לזה.

 
תפעול המכונה פשוט במיוחד, אפילו בהשוואה לדגמי נספרסו קודמים. זה מתחיל מהדלקה וכיבוי – אין כאלה. מכניסים קפסולה, המכונה מתחממת מהר (30-40 שניות), וכבר יוצא קפה. לאחר מספר דקות של חוסר שימוש, היא תכבה אוטומטית. אם בכל זאת רוצים להדליק מראש, כמובן שאפשר פשוט לפתוח את תא הקפסולות והמכונה כבר תדלק.

אפילו תהליך הכנסת הקפסולה השתדרג. מחליקים את המכסה העליון של תא הקפסולה, סוגרים אותו בקלילות (אין צורך להפעיל לחץ כמו בדגמים קודמים), ואז הכל קורה אוטומטית. הקפסולה נלחצת לבד, הקפה זורם ובסיום החליטה היא גם נזרקת לבד לסלסלה.

 
לחצני מגע מאפשרים בחירה בין שלושה משקאות – ריסטרטו, קצר וארוך. אם לא נוגעים בכלום, כברירת מחדל האפשרות שהשתמשו בה במידה הרבה ביותר בעשר הפעמים האחרונות, היא זו שתבחר. עד תחילת החליטה ניתן לשנותה באמצעות נגיעה באחת מהאפשרויות האחרות.

לאחר תחילת החליטה, נגיעה נוספת בכפתור תעצור אותה. מניסיוני, זה בהחלט דרוש, מכיוון שקפסולות שונות מכילות כמות קפה שונה וברמת טחינה שונה. כך שבקפסולות מסויימות (בדר"כ החלשות יותר), הבלונד יגיע הרבה יותר מהר מאשר בחזקות יותר. עם זאת, מכיוון שהאפשרויות השונות ניתנות לכוונון שנשמר, אפשר להתאים את האפשרויות השונות לקפסולות שונות על מנת לקבל את המנה הטובה ביותר אוטומטית.
 
 
ראוי לציין כאן גם את נושא השירות של נספרסו. אמנם לא ניתן לרכוש קפסולות בשום מקום מלבד חנויות נספרסו, אך ניתן להזמין באינטרנט (משלוח חינם החל מסכום מסויים), ושליח עד הבית מגיע בדר"כ כבר למחרת ההזמנה. כשמכונה מתקלקלת בתקופת האחריות, מגיע שליח הביתה עם מכונה חלופית, והוא יקח ויחזיר את המכונה שלכם לאחר התיקון. זה שירות ברמה שקשה למצוא בארץ באיזשהו תחום, על אחת כמה וכמה בתחום הקפה.

 
עוד לא דיברנו על איכות הקפה. זו פשוט נשארה כשהייתה עם נספרסו, לטוב ולרע. לא, היא לא תיתן פייט לסילביה, ואפילו לא לגאג'יה פשוטה עם מטחנה טובה. עם זאת, בהשוואה לכל פיתרון אוטומטי אחר שניסיתי, והיו המון כאלה, היא בהחלט נותנת תוצאה טובה, ללא מאמץ ובאלגנטיות. לשם בדיקה קצת יותר מקיפה כינסתי מבחן טעימה.

 
לפני מבחן הטעימה,  כמה הערות לגבי המכונה:

כולם התלהבו מהעיצוב, מכפתורי המגע והאוטומטיות של כל העניין. קצת
ביקורת נזרקה לאוויר, אחד טען שלא הצליח להבין בהתחלה איך עוצרים שוט
באמצע. לשאר היה די ברור שלוחצים שוב על הכפתור הדלוק. אחר אמר שמאוד לא
איטואטיבי שקודם צריך לוחצים על כפתור שבוחר כמות חליטה ורק אח"כ מכניסים
את הקפסולה. יש בזה משהו, אך מתרגלים מהר מאוד, וזה הופך פתאום להגיוני
לחלוטין.

עניין ההדלקה והכיבוי האוטומטי גררו תגובות מעורבות בהתחלה. לכולם ברור
שסה"כ זה נוח, לאורך זמן חוסך חשמל ואפילו תורם להרגשת ה"אוטומטיות" של כל
התהליך. מצד שני, אין אפשרות פשוטה וברורה להדלקה מראש, אבל מצד שלישי,
זו לא ממש בעיה, שכן המכונה מוכנה לפעולה תוך חצי דקה, ואם ממש רוצים,
פתיחה של תא הקפסולה תדליק את המכונה.
 
מבחן הטעימה

ארבעה טועמים עם רמות שונות ומגוונות של רפרנס להשוואה התייצבו למבחן.

 
ריסטרטו (שחור) – הקפסולה הסדרתית החזקה ביותר של נספרסו בחוזק 10. מכילה מעט רובוסטה בנוסף לזני ערביקה מדרום אמריקה ומזרח אפריקה.

ארפג'יו (סגול) – אולי הקפסולה הפופולרית ביותר של נספרסו. בעלת חוזק 9, ומכילה ערביקה מדרום ומרכז אמריקה.

וולוטו (זהב) – חוזק 4, ערביקה מדרום אמריקה בקלייה בהירה.

נטול קפאין חזק (בורדו) – מוגדר כחוזק 7, זהו נטול הקפאין החזק ביותר של נספרסו, ערביקה מדרום אמריקה בקלייה חזקה עם מעט רובוטסה.

מנות האספרסו נדגמו בכמות של עצירה בבלונד (במידת האפשר), שהוביל לכ-30 מ"ל של אספרסו בממוצע.

הקפוצ'ינו נעשו בכוס קטנה עם מנה מלאה של קפה בכל כוס (כ-40 מ"ל).

כל ניסיון להוציא מהטועמים מאפייני טעימה "פלצניים" עלו בתוהו. לך תסביר לשותה קפה נמס מה זה גוף או טעם עגול... לכן, נשארנו ברמה הפשוטה ביותר של טעים יותר או טעים פחות:

כולם פה אחד אהבו את הארפג'יו. שוב, לא באמת מתחרה באספרסו טוב ממכונה רצינית, אבל כנראה טוב יותר ממה שניתן למצוא במכונות אוטומטיות אחרות, ואפילו בחלק ניכר מבתי הקפה.

עם הריסטרטו, הדעות כבר היו יותר חלוקות. חלק דווקא אהבו את המרירות ושסוף סוף יש קצת סמיכות באספרסו ולאחרים זה היה מר וחזק מדי.

הוולוטו נחל הצלחה אצל אחד (שלרוב שותה קפה נמס), ולשאר היה דליל ועדין מדי.

נטול הקפאין היה ההפתעה הגדולה אצל אלו שלא הכירו אותו קודם. הוא פשוט מוצלח, לדעת כולם. כמובן יחסית לנטולי קפאין אחרים, גם כשמשווים לפתרונות הידניים והקלייה הבייתית.

 
סיכום

אני באמת מאמין שזה פיתרון טוב למי שההתעסקות עם מכונה ומטחנה צמודים מרתיעה אותו. יש קפסולות שנותנות קפה שאפשר להנות ממנו, גם כאספרסו נקי ללא תוספת סוכר או חלב.

המבחר הגדול של הקפסולות היא יתרון שלא קיים בשום פיתרון אחר, שימושי במיוחד כשמגיעים אורחים. כל אחד יכול לבחור לעצמו קפסולה ואפילו להכין לעצמו את הקפה. בנוסף, מהדורות מוגבלות יוצאות כל כמה חודשים, כך שגם את המבחר הגדול גם כך, ניתן לגוון מדי פעם.

כל הטועמים הסכימו שהיא בהחלט מוצלחת יותר מפתרונות אוטומטיים אחרים גם במבחן הטעם. במבחן המחיר עם זאת, עלות של יותר מ-2 ש"ח לקפסולה, מאפילה על מחיר הנמוך של המכונה, ולא מתחרה במחיר שניתן להשיג בו קפה קלוי. ניתן להשיג קפסולות חלופיות, אך לרוב, איכותן נמוכה והן רחוקות מהטעם של הקפסולות המקוריות.

לאדם הממוצע שמחפש לשדרג את הקפה שלו למשהו שהוא קצת יותר מקפה נמס, אין ספק שזו תהיה ההמלצה שלי.

 
יתרונות

  • מחיר מכונה נמוך
  • מעוצבת ואיכותית
  • קפה איכותי יחסית לאוטומטיות
  • מבחר גדול של קפסולות
  • שירות טוב במיוחד
חסרונות

  • הרגשה זולה של סלסלת הקפסולות ומגש הנוזלים
  • מחיר גבוה יחסית לקפסולות (בהשוואה לפולי קפה קלוי)
  • קפה פחות טוב ממכונה ומטחנה ידניים
תודה לחברת נספרסו ישראל על השאלת המכונה לצורך הבדיקה

לדיון בנושא: נספרסו יו - Nespresso U - ביקורת


עוד מ: קרמריקה
תגיות


דרגת קושי: 1
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht