האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

מאת: מאור בר
22/10/2013 - 01:00



 
 

אחרי כל ההכנות והארגונים פרויקט משלוחי מנות יצא לדרך בפעם הראשונה. חבילות של קפה קלוי יצאו תחת ידי "הקולים החופשיים" ועשו את דרכן בנפתולי רשות הדואר עד לחך האנין של חברי הפורום. המשתתפים שלחו (וקיבלו) כ-250 גר' קפה בצורה אנונימית ובמבחן טעימה עיוור העלו את הביקורות שלפניכם. קבלו אותן! 


ביקורת מאת: joncafe למשלוח הקפה של: balila30

הקדמה:
המשלוח שהגיע אלי לא הגיע "בעילום שם". יתרה מכך, על המעטפה היה גם מצויין הרכב התערובת (אם כי רק הזנים ללא האחוזים של כל אחד בתערובת). כך שהביקורת שלי אינה "עיוורת" לא במובן מקור הקפה ולא במובן הרכב התערובת.

1. מפגש חזותי: מראה, ריח.
הקפה קלוי יחסית מאד כהה. הגיע כשבוע לאחר הקליה וכבר היו הזעות שמן ברורות וחזקות, והפולים היו מבריקים ומצופים שמן. הריח הראשוני עם פתיחת השקית היה ריח קליה חזק שהלם את דרגת הקלייה. לאחר אוורור קל הופיעו ריחות יותר עדינים של הקפה.


2. חווית הטעימה

אופן ההכנה:
טחינה לידית, חליטה במכונת אספרסו.

סוג המכונה:
וויביאמה סופר דומובר, ראש E61 אלקטרונית.

סוג הקפה:
אספרסו, הפוך.

ארומה:
הקליה הכהה נתנה את אותותיה והארומה החזקה ביותר היתה של הקליה. ארומה "מעושנת". מתחת לארומת הקלייה ניתן היה להבחין גם בארומה עדינה יותר, אך לא בצורה מובהקת.
טעם: כמו בארומה, גם הטעם החזק של הקלייה תרם לטעם מעושן ומריר חזק. כאן חיגכתה דווקא הפתעה לטובה ולמרות דרגת הקליה הכהה ניתן היה להבחין בטעמים מעט עדינים יותר, אגוזיים ושוקולדיים. לא היה כמעט זכר לטעמי פירותיות וחומציות.

גוף:
גם כאן הקליה משחקת תפקיד מכריע ומתקבל גוף מאד מלא וקפה "כבד" עם קרמה טובה ויציבה.

חומציות:
נמוכה מאד - כמעט שאינה מורגשת. הקליה הכהה משחקת תפקיד מכריע ולמרות שיש בתערובת זן עם פוטנציאל לחומציות גבוהה לא הורגשה חומציות.

אפטר-טייסט:
כאן היתה ההפתעה (לטובה) הגדולה מכולן - לקפה אפטר טייסט ארוך ונעים. אחרי שמתפוגגים בפה טעמי הקליה המעושניחם והמרירים, נותר אפטר טייסט יחסית עדין ונעים. מאד שוקולדי ומתקתק.



3. דירוג הטעימה הספציפית
באספרסו הקפה מריר ומרוכז, בעל טעמי קלייה מובהקים ואפטר טייסט מפתיע ונעים. לחובבי קליה כהה הקפה יכול מאד להתאים ויחסית לקפה בקלייה כהה הוא מפתיע בטעמים עדינים "חבויים". בראייה זו אתן לקפה 8/10. לחובבי קליה בהירה יותר (כמוני) הקפה פחות מתאים ובראייה זו הקפה יקבל ציון של 6/10 בלבד.

4. תיאור טעימות נוספות ודירוגן
טעמתי גם כקפה הפוך, שם הארומות העדינות נעלמות ונותר רק הטעמים המרירים והמעושנים. הקפה מורגש ועובר כ"חזק" דרך החלב ומתאים מאד לחובבי "הפוך חזק". מי שמחפש הפוך עדין ונוטה לחמצמצות לא ימצא את הקפה מתאים. ציון לקפה הפוך: 7/10.

4. הניחוש שלי לרכיבי התערובת
לצערי המרכיבים צויינו כך אין אפשרות לניחוש עיוור. מאחר שהאחוזים לא צויינו אנסה לנחש לפחות זאת. גם את האחוזים יחסית קשה לנחש עקב הקלייה הכהה ש"משטיחה" לא מעט את ההבדלים בין הזנים. הרכיבים כפי שצויינו: ברזיל, גוואטמלה, ג'אווה קלוסי. הניחוש שלי שהם ביחסים יחסית דומים, או קרוב לזה, אך כאמור קשה לנחש זאת עקב הקליה הכהה ש"מאפילה" על הטעמים הייחודיים לכל זן.
התערובת הורכבה בפועל מהזנים:
ברזיל
גאווה קלוסי
גואטמאלה

5. הציון הכללי שלי (מ-1 עד 10)
7/10

לסיכום:
התערובת מעניינת אך קלוייה מעט כהה מדי לטעמי האישית. למרות הקליה הכהה עדיין מצליחה להפיק טעמים עדינים אם מחפשים אותם, אך הם "חבויים" מאחורי טעמי קלייה חזקים.
הייתי ממליץ בחום לנסות את התערובת בדרגת קלייה בהירה יותר (סיטי פלוס, לעצור מייד בתחילת פיצוץ שני). זו תערובת מעניינת עם פוטנציאל לטעמים מעולים בתנאי קליה בהירים יותר שיותירו יותר ממאפייני הזנים. אם רוצים להוריד חומציות אפשר לקלות בנפרד את הזנים כדי להפחית חומציות רק איפה שנדרש בלי לפגוע בטעמים העדינים של המרכיבים האחרים.


סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

ביקורת מאת: Mario12 למשלוח הקפה של: amiir

1. מפגש חזותי:
קלייה כהה (FC) ואחידה. הפולים לא מזיעים ולא שמנוניים. נראה שהקלייה הופסקה מיד עם פיצוץ שני. ריח נעים התפזר בחלל החדר עם פתיחת השקית.

2. חווית הטעימה:

סוג המכונה
יורו 2000 (E61) + קומפאק K3

סוג הקפה
הן כאספרסו והן כמקיאטו וקפוצ'ינו.

ארומה
נעימה מאוד. בחליטות התקבלה קרמה מרשימה.

טעם
כאספרסו הטעם הרגיש חזק, בעל גוף, אחיד, טעים, שוקולדי, מחליק בגרון, ללא חמיצות. סיומת מתיקות מעודנת וממושכת.
במשקאות מבוססי חלב (קפוצ'ינו/מקיאטו), התקבל קפה כהה, חזק ומתקתק. לטעמי התערובת פחות מתאימה, ואולי חסרה החדות שמאפיינת זנים חמצמצים.

3. דירוג הטעימה הספציפית
וואו. ממש התלהבתי מטעם האספרסו.

תיאור טעימות נוספות ודירוגן
התקבל אותו הרושם בכל הטעימות.

4. הניחוש שלי לרכיבי התערובת
מעריך שמדובר בתערובת ערביקה בלבד, הפולים קטנים יחסית. מעריך שמבוססת על ברזיל או בורונדי.

5. הציון הכללי שלי (מ-1 עד 10)
10 (כאספרסו)

סיכום
ניכר כי הקולה מנוסה ויודע מה הוא עושה.

ביקורת מאת: dorso למשלוח הקפה של: Mario12

המנה שקיבלתי היתה מעניינת.
הקלייה עצמה היתה לא אחידה , ברובה היתה קלייה בהירה עם מעט פולים כהים ומעט מוץ שנשאר.

שתיתי מהמנה בעיקר אספרסו כפול ומעט קפוצינו

הטעם הדומיננטי היה חמצמץ עם מרירות קלה וגוף בינוני

כיוון שהתערובת שקיבלתי מתאימה יותר לקפוצ'ינו ומכיוון שאני שותה בעיקר אספרסו הציון קצת נמוך..
ציון כללי - 5

קשה לי לנחש את הרכב הזנים, אני יהמר שהיו שם קולומביה וסומטרה
התערובת הכילה בפועל:
40% ברזיל
18% פפואה PNG
14% אתיופיה סודאמו
8% סומטרה
20% ג'אווה (רובוסטה)

ביקורת מאת: nimitzg למשלוח הקפה של: docfeelgood

מראה כללי
לייט פרנץ רואסט.
פולים שלמים ברובם ונפוחים
ככל הנראה מכיל אתיופיה סידאמו, קולומביה ברזיל וייתכן זן נוסף.
 
בפועל מדובר על תערובת שנקראית "אספרסו רויאל" מבית הקליה "סקרטו קפה" (של Shtud), כלומר, docfeelgood למעשה שלח תערובת מסחרית וכך הביקורת של nimitzg היא אמיתית ונטולת דעות קדומות. התערובת נקלטה בבהמור 10 שניות לתוך פיצוץ שני.
 
 

חליטה 1
מנה בודדת (סינגל)
ב 92.5 מעלות +~
(תמונת cupping 1 )

חליטה שניה
מנה בודדת (סינגל)
90.5 מעלות
30 שניות חליטה ל 30 מיל
(תמונת cupping 2)

דעה של אשתי (ענת) על קפוצ׳ינו/הפוך:
קפה עם ״ביצים״ כמו בבתי קפה
אך פחות ״צבעוני״ (״חד מימדי״) מבחינת הטעם בהשוואה לקפה אליו היא רגילה (קליה בהירה ואיטית)

חליטה שלישית
מנה כפולה
90 מעלות
25 שניות חליטה ל 30 מיל

כוס מאוזנת יותר .הטעמים המרירים דעכו מעט .
הזמן שיפר את התערובת.
 
 


סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Cupping 1



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Cupping 2



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

ביקורת מאת: rano למשלוח הקפה של: יוסיסופר

לא הצלחתי להתאפק ואת המעטפה פתחתי עוד בדואר. על המעטפה צוין יום הקלייה כך שהיה ברור שנעשתה לפני 3 ימים. אגלי שומן קלים בצבצו על הפולים שהיו קלויים לתוך פיצוץ שני בוודאות, כהים אך לא שרופים. הקלייה נראתה אחידה מאוד והריח היה מתקתק. קשה לי לנחש מהו הקולה, אך אהיה מופתע אם היה זה קולה ג'ין.

את כוס האספרסו הראשונה טעמתי יום למחרת בעזרתה של Anita, אספרסו כפול.
אינני מוסיף סוכר והתערובת היתה עם גוף בריא, ללא חמיצות ומתקתקות נמוכה.

גם האספרסו הבודד הרגיש דומה ולמרות שהיה עדין יותר הטעמים הורגשו בצורה טובה וברורה.

זן אחד הפריע לי בתערובת ואני מנחש שזהו קולומביה. לגבי שאר הזנים, ממתין לחשיפה.
נראה כי מי שקלה את הקפה יודע את העבודה ומגיע לתוצאות יפות מאוד.
(התערובת הורכבה בפועל מהזנים: 50% אינדייאן פלנטיישן, 25% בורונדי, 15% קולומביה סופרימו, 10% פרו אורגני)


הציון הכללי שלי הוא +8 ורק בגלל אותו טעם "משונה".


סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Double



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Single



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Caffe

ביקורת מאת: eldza למשלוח הקפה של: dorso

1. הקלייה נראית אחידה למדי, השולח ציין שתאריך הקליה הוא ה-8/8 המשלוח הגיע אלי ב-18/8. לא היה ריח מיוחד (מניח שהסיבה היא הזמן הרב שעבר מהקליה + טלטלות הדרך), להפך, הריח קצת כאילו הקליה כהה מדי.

2. הכנתי אספרסו, מקיאטו וקפוצ'ינו במכונת OSCAR
ארומה – כמעט ואין (המשלוח ...)
טעם – מריר וטעים. לא מרגיש שרוף למרות שריח הקליה מעט כהה
גוף – בינוני
חומציות - אין
אפטר-טייסט - קיים אפטר טייסט נעים בפה

3. דירוג הטעימה הספציפית - 7

4. (כנראה שהשולח לא התכוון לזה, אבל ניסיתי גם להכין קפה שחור מהתערובת - לא היה מוצלח

5. הניחוש שלי לרכיבי התערובת – זנים אפריקאים, אולי עם קצת רובוסטה
התערובת הכילה בפועל: קולומביה סופרימו והודי פלנטיישן

6. הציון הכללי שלי (מ-1 עד 10) 7

7. רעיון טוב של השולח לכתוב את תאריך הקליה (אני לא חשבתי על זה במשלוח שלי), מצד שני, אם השולח קלה את הקפה באוויר חם, זה מסביר את התחושה שלי שהקפה היה קצת מעבר לשיא. לסיכום, קפה מוצלח יותר כאספרסו או מקיאטו, פחות אהבתי אותו בקפוצ'ינו.


סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Package with date



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

Coffee Beans

ביקורת מאת: יוסיסופר למשלוח הקפה של: joncafe

1. פעולות הכנה
ניקוי המכונה-כולל בקפלאשינג, רענון המסנן במלח, כיול מטחנה (פעולה שגרמה לי לבזבוז רב של קפה), שימוש במכונה bezzera bz-99., ומטחנה גרינטה של סימונלי.

2. ארומה
כבר בפתיחה (למרות שהקפה היה עדיין צעיר) עלה ניחוח רענן של קפה ועדינות אופיינית, המתנתי עוד 4 ימים לישון.

3. שימוש הקפה
אספרסו נטול כל מתיקות.

4. רמת הקליה
הקליה היתה יפה, אחידה, אם כי קצת בהירה לטעמי האישי-אבל אני יודע שאני חריג בעניין הזה.

5. טעם
כבר בלגימה הראשונה חשתי בטעם המבושם והמתוק של הקפה-טעים מאוד.

6. גוף
לא כל כך סמיך, אם כי לי זה לא הפריע כלל, כנראה בגלל כמויות מעטות של רובוסטה.

7. חומציות
חומציות קלה ורעננה, שלא עשתה לי כאבים בחניכיים וזה הישג, אני שונא חמיצות-מעיד על שימוש מושכל בתערובת דרום אמריקאית-ברזיל ו-או קולומביה.

8. מרירות נעימה ולא תוקפני מידי.

9. אפטר טייסט
הטעם שאחרי שנשאר לי בפה, מעט מרירות עדינה עם מתיקות מסויימת, ההפתעה, לא נשארה חמיצות מעצבנת.

לסיכום
קפה טוב, קליה אחידה וטובה, לדעתי היו שם זני אנידייאן פלנטיישן בכמות יפה, ברזיל או קולומביה (או שניהם), מעט רובוסטה כל שהיא, ואולי מעט אפריקאי (בורונדי?) שהשאיר עיקצןץ עדין.

(הרכב התערובת בפועל: 40% הודי ערביקה פלנטיישן, 40% סנאו דומינגו, 20% פפואה ניו-גיני.)

ביקורת מאת: מגדל_קפה_קולומבי למשלוח הקפה של: עמרי

מראה פולים
אני מתייחס למראה תוך ידיעה שמראה הפולים נפרד מטעם הקפה ויש לו יותר השפעה "מסחרית" על הקפה כמוצר שנקנה גם בעיניים, יתכן שבכך אני שונה הגלל שאני מגדל.

אם היינו מתיחסים למראה של הקפה שהגיע אליי אז הוא היה יותר דובי גל מאשר בר רפאלי. הוא מתאפיין בפולים קטנים הרבה יותר מהקפה איליו אני רגיל, טווח הגדלים הרחב ביחד עם החלוקה לגוונים מראה לפחות על סוג אחד שאו שהוא רומבסטה או שהוא פרגמינו שנקטף משיח בו אין הבשלה אחידה של הפולים בלי הקפדה על קטיף של דובדבנים ברמת הבשלה מושלמת בלבד, בשני המקרים מדובר בקפה יותר זול אם כי לא בהכרח פחות טוב בעיקר אם מדובר ברומבוסטה.

לקפה מספר גדלים שזה כמובן מאפיין של תערובת וצבע בלתי אחיד שזה עוד מאפיין של תערובת (אשתי סוגדת לאיליי בגלל שהם מצליחים לייצר תערובות בהן אי אפשר להבדיל בין הזנים ע"פ הצבע). האמת היא שהבדלי הצבע בקלייה היו כ"כ גדולים שכמעט חשדתי שמדובר בשתי קליות נפרדות שעורבבו אחרי הקלייה.

טווח הגדלים הרחב של כל אחד מסוגי הקפה מאפיין קפה שלא עבר "רשתות" שמחלקות את הקפה לגדלים, בחופן הקטן שצילמתי ומיינתי הצלחתי לזהות מספר פולים עם דפורמאציה היכולה להצביע על פגיעת מזיקים או פגיעת מזג אויר בקפה הירוק, ואפילו מצאתי קרקול. אני לא מתייחס למעט השבורים שמצאתי בגלל שאני מייחס את המצאותם לתלאות שעבר הקפה עד שהגיע אליי.

ריח יבש
פתיחה של השקית נתנה מכת ריח שמאפיין קפה שיוצא כוסית טובה ומאוזנת של קפה רגיל (בניגוד לכל מיני קפאים עם ריח שונה כמו גיישה או קפאים בקליות חלשות) הריח שאני קורא לו בעוונותי "ביצים סרוחות חלש". הריח כמובן התגבר בטחינה.

הכנה - מראה
את הקפה שתיתי בינתיים בפרנץ' פרס. הקפה הוציא כ"כ הרבה קצף אחרי ששמתי את המים לפני שהורדתי את הפרס שיש לי הרגשה שהוא מתבזבז על הכנה בפרנץ'.....במכונת אספרסו ואני חושב שהקפה היה מוציא קרמה מאוד מרשימה שהייתה מצדיקה הגשה בכוס שקופה!!!

ריח "רטוב"
ריח רטוב אני בודק בשני שלבים, חם עם מים חמים מוספים לפני הורדת הפרס (באותו יחס קפה מים שבודקים בטעימת קפה מקצועית) וקר שזה בגלל שאני אוהב חושב שהטעימה המקצועית המקובלת (מה שנקרא בספרדית "קטסיון") סגורה יותר מדי במסגרת הכללים הנוקשה שהיא קבעה לעצמה ועושם "חצי עבודה" בהתיחסות לקפה חם בלבד כאשר קפה אפשר לצרוך גם קר.

חום הקפה נתן ריח שוקולדי עם גווני ריח נוספים שמנסיוני מצביעים על חומציות שתופיע בטעם, הגוונים החומציים האלו התגברו בהרחה של הקפה אחרי שהוא ירד לחום הסביבה.

טעם
טעימת קפה אני עושה שוב בצורה יותר רחבה מטעימת קפה מקצועית. אני טועם את הקפה חם ובטמפרטורת הסביבה וכל אחד מהסוגים אני טועם שלוש פעמים......בלגימה רגילה כפי שכל שותה קפה מצוי שותה קפה, לגימה רעשנית קצרה כפי שטועמים אותו טועמים מקצועיים, ובטעימה רעשנית ארוכה מאוד שגיליתי שלפעמים עוזרת לי להרגיש איכויות נוספות של הקפה. עד עכשיו מנסיוני בטעימה של חד זניים לא קרא לי שקבלתי תוצאות כ"כ דומות בכל שש הטעימות.

הקפה מאוזן היטב בעל חומציות טובה וחסר מאפיינים מיוחדים, יש בו את כל מה שקפה צריך שיהיה בו לא פחות ולא יותר, סך הכל מה שאני מחפש בכוס קפה ישר ולעניין בלי יותר מדיי התפלספויות שמתאימות למחולל תיאורי הקפה של הפורום

אין ספק שהתערובת הזו לא נועדה לקפה קר כי בשתייה בטמפרטורת החדר החומציות הופכת להיות יותר מדיי לימונית, השינוי הזה עורר אותי להכניס את הקפה למקרר כדי לראות איזה עוד שינויים הוא יעבור ואכן הקפה הפך להיות יותר לימוני ככל שהוא קורר.

עוד לגבי החומציות, החומציות של הקפה היתה מאוזנת בפרנץ'. מה שמעלה חשד לחומציות גבוהה מדי לטעמי במכונת אספרסו אבל זו רק השערה ועד שאטעם לא אוכל לדעת אם אכן זה כך, במקיניטה הקפה אכן נתן חומציות גבוהה מדיי לטעמי מה שמחזק את ההשערה הזו.

אפטרטייס
מרשים.
דבר כזה לא קרא לי מעולם.
את הקפה שתיתי בסביבות השעה 10:00 ומאחר ואני לא אוכל ארוחת צהריים לאהיה שום דבר ש"יפריע" לטעם, את הטעם המשכתי להרגיש עד לשבע שמונה בערב כשה אז הוא "נשבר" בגלל שאכלתי ארוחת ערב. בגדול הטעם היה מאוד חומצי.

קופאין
הקפה נתן לי "בעיטת קופאין" רצינית, היו לי טיפה דפיקות בראש אחרי ששתיתי אותי מה שלרוב קורה לי אחרי כמות יותר רצינית של קפה.

ביקורת מאת: balila30 למשלוח הקפה של: giladg1111

סוג המכונה
quick mill vetrno
מטחנה mazzr mini A

שיטת הכנה
טעמתי את הקפה גם באספרסו וגם בקפוצ'ינו

ביקורת
הקליה של הקפה בהירה מדיי לטעמי והוא היה קצת יותר חמצמץ ביגלל זה.
קרמה בנונית+
הקפה מתאים יותר לקפוצ'ינו
באספרסו לא נהניתי ממנו חלש וחמצמץ.
בקפוצ'ינו הוא היה בסדר אבל עדיין חלש.

ניחוש לגבי התערובת
-לא התקבל-

התערובת הכילה בפועל:
50% ירגאצ'ף אורגני ו 50% אינדיה ערביקה אורגני
קליה בתנור ביתי

ביקורת מאת: hosq למשלוח הקפה של: nimitzg

הקפה שקיבלתי לא יצא טוב במכונה שלי... (אלקטרה מנוף).
נתתי לחבר עם סילביה, היה שיפור אבל עדיין לא יצא כל כך טוב.
האספרסו היה חמצמץ, עם חלב המצב השתפר.
הבעיה לדעתי היא שהקפה לא התפתח כראוי אחרי פיצוץ ראשון. מעניין מה היה פרופיל הקליה.

ביקורת מאת: bitfield למשלוח הקפה של: Ofri9999

מפגש חזותי
קליה יפה, אחידה, כהה יחסית (מעבר ל-FC), אגלי שמן על חלק מהפולים, אבל הריח טוב (כנראה שהשמן לא הספיק להתחמצן יותר מידי)

-טעימה ראשונה
מכונה Bezzera BZ10
ריסטרטו כפול. מאד מאד מוצלח, קפה עדין לא מעקצץ, כמעט נטול חומציות, איזון טוב בית מתיקות למרירות וסיומת שוקולדית. אפטר טייסט טוב אבל קצר יחסית.

דרוג הטעימה - 9.
טעימה נוספת באותו יום - דומה.

טעימות נוספות
כמקיאטונה (כוס של כ-70 מ"ל מנת אספרסו, חלב וקצף)
החלב העלים את השוקולדיות וכמעט ולא נותרה מרירות, טעים אבל הקפה במיטבו ללא החלב.

טעימה חוזרת כריסטרטו לאחר מספר ימים הייתה פחות טובה, אבל קשה לדעת אם זה הקפה או הבריסטה שלא היה במיטבו.

ניחוש התערובת
מאד קשה לי, אני לא מרגיש מנוסה מספיק ואולי לא דק הבחנה מספיק - אבל אנסה. אני מהמר על זנים אפריקאים, בסיס בורונדי בתוספת אתיופיה או אולי ערביקה מאוגנדה....

ציון כללי
כאספרסו - 9
עם חלב 8


פירוט הזנים שששלחתי (ל-עמרי)- סנטו דומינגו, קולומביה סופרימו, גואטמלה אנטיגואה ווייטנאם פלנטיישן (כולם ערביקה).
 

ביקורת מאת: docfeelgood למשלוח הקפה של: bitfield 

הקפה שקיבלתי היה בקליה כהה אבל לא שרוף 
עטוף בשמן והפולים מבריקים 
בפתיחת השקית היה ריח נעים של הקפה 

באספרסו 
החליטה לאספרסו באוסקר עם opv וk3 
כ50 מל ב28 שניות 
קרמה בינונית 
טעם אגוזי ומריר 
גוף בינוני 
ואפטר טיסט נעים 

בקפוצינו 
היה יותר טעים 

ניחוש לתערובת 
לדעתי התערובת מכילה 
ברזיל סומטרה וגם PNG 
התערובת הכילה בפועל: סנטו דומינגו, קולומביה סופרימו, גואטמלה אנטיגואה ווייטנאם פלנטיישן (כולם ערביקה). 

 

ביקורת מאת: מאור_בר למשלוח הקפה של: hosq

אני בכלל קיבלתי את המשלוח הזה עקב טעות של הדואר, הוא טייל כמה ימים והגיע אליי ונדמה לי שתפסתי אותו בדיוק בשיאו.
מפגש חזותי
ריח נהדר, פולים מבריקים וכהים קצת מתחת לקלייה איטלקית (וכמו שאני אוהב!).
הקלייה אחידה בצבע ונראית כמעט כמו קלייה מסחרית. ניכר שהקלייה אינה קליית אוויר.

טעימה ראשונה
לה פבוריטה מנוף, מאצר סופר ג'ולי.
ניקיתי את המטחנה, טחנתי על 5.8, שקלתי 17 גר'. כנראה הידקתי יותר מדי או שטחנתי דק מדי. לקח קצת יותר זמן מהרגיל לקפה לצאת.
קרמה יפה. ארומה חלשה ולא אגרסיבית,
גוף טוב, לא ממש מלא אבל אני מעריך שזה מהחליטה. מתגלגל טוב על הלשון. הסמיכות לא גבוהה.
חמיצות קצת גבוהה ממה שאני רגיל. הסיומת היתה לי קצת חזקה, מה שסה"כ מוביל אותי למסקנה שמשהו בחליטה לא תקין.


טעימה שניה
לה פבוריטה מנוף, מאצר סופר ג'ולי.
שקלתי טיפה פחות: 16 גר', טחנתי על 6 והידקתי קלות. קיבלתי טייגר סקין.
הפעם הכל היה טוב יותר: ארומה יותר חזקה, אבל נעימה וקלה (לא אדמתית).
הגוף מלא, החמצמצות מאוזנת ולא גברה על יתר הטעמים. למרות שהטעם מעולה, עדיין איכשהו מרגיש לי לא סמיך מספיק. אני לא מודד כמות מים אז אין לי דרך לדעת אם זה הגורם.
מה שהיה נחמד כאן זה סוג של משחק בין טעמים כבדים ואדמתיים לטעמים קלילים יותר, זה יוצר ניגוד מאוד מפתיע ונעים שלא מוכר לי.
האפטר טייסט עדיין קצת חזק לטעמי אבל או שהתרגלתי אליו או שהפעם הוא פשוט עדין יותר. בכל מקרה הוא נשאר ממש דקות ארוכות.

טעימה שלישית
לה פבוריטה מנוף, מאצר סופר ג'ולי.
החליטה היתה טובה. הארומה נעימה והקרמה יפה.
הכנתי קפוצ'ינו. הטעם אדמתי מאוד, אין גווני חמיצות שהולכים טוב עם משקאות מבוססי חלב.
האפטר טייסט שהיה מאוד מורגש באספרסו כמעט מתבטל כאן והוא מורגש רק בגוונים הכבדים שלו ולא הקלים שהורגשו באספרסו.
סה"כ טעים יותר מרוב בתי הקפה, אבל ניכר שזו לא תערובת שנועדה ללאטה אלא לאספרסו.


טעימה רביעית
לה פבוני (מנוף), מאצר סופר ג'ולי.
פה היתה הפתעה. האספרסו יצא יפה סה"כ אך היתה מעט קרמה למראה והקפה נראה חזק מאוד. למעשה בטעימה היתה בו חמיצות גבוהה יותר מאשר בטעימות הקודמות. הטעמים הכבדים והאדמתיים עדיין היו הדומיננטיים אבל הם כבר לא היו לבד. מה שהוביל אותי לנסות להוסיף חלב לשוט הזה.
אבל לא היה חלב... אז ניסיתי חלב שקדים. יצא לא משהו לצערי... המתיקות של החלב עם החמיצות, והטעמים המרירים... משהו היה לא מאוזן והרגיש כמו סלט של טעמים.

ניחוש לגבי התערובת:
אני מהמר על ברזיל ובורונדי

התערובת בפועל:
-?-

בקיצור נהניתי מאוד מהקפה, בעיקר באספרסו. היה מעניין מאוד לטעום ולחקור!


סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1

עוד תמונות


סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1



סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1



 סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1
 
תודה לדניאל שטודינר (shtud) מסקרטו קפה, על תרומת השקיות המיוחדות לפרוייקט 


לדיון בנושא: סיכום פרויקט משלוחי מנות מס' 1


תגיות


דרגת קושי: 1
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht