עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG

מאמרים מהקבוצה

פסקל Pascale

08/03/2015 - 09:00



 
 
 

כללי

הכל התחיל משיחה של אלון מקדמה על זה שאנחנו לא מכירים מספיק את מה שהולך בשוק - נכון, אנחנו לא עובדים בתחום ולא מחפשים כל הזמן מה חדש במיוחד בתחום של ה low end או באוטומטיות, מה לעשות קפה טוב אין שם.
אלון הציע את מכונת הפסקל לביקורת, מכונת הפסקל לא רק נראית מוכרת היא ממש העתק של כרומקס ES170. אבל מהו כרומקס? זה לא מותג שקיים באמת. אולי פעם הוא התגלגל מאיטליה לסין אבל היום המותג הזה קיים רק בישראל (נסו גוגל ). פסקל זה מותג של קדמה וכנראה לגיטימי כמו כרומקס - קיים רק פה.
אז מה יש לנו שם? מכונת תרמובלוק, ידית מגביר קרמה וידית לקפסולות לוואצה דור קודם.
התחלת הדרך שלי עם קפה היתה עם מקינטה דמה 3, אחריה פילטר ויאטנמי ואז ישר סילביה. לא היתה לי אף פעם מכונת תרמובלוק, רק במפגש איפוס כוונות ( http://www.htcafe.co.il/p-1.article01778.html ) נתקלנו בכרומקס וזהו.
עם ראש פתוח אמרתי ננסה... קדמה מציגים את המכונה כמחליפה לגאג'ה וזה היה נראה מאתגר.
הטכנולוגיה של תרמובלוק לא חדשה ומגבירי קרמה יש מזמן, מאז שגאג'ה תחת סאקו אפילו גאג'ה מגיעות עם סלסלת מגביר קרמה (לא יודע למה).
אפשר לקרוא על תרמובלוק במאמר: http://www.htcafe.co.il/p-1.article01688.html



פסקל Pascale

 

ידיות

ההבדל הגדול בין פסקל לכרומקס מתבטא בראש עצמו.
בכרומקס יש ראש 53 מ"מ ובפסקל הראש בנוי מ 2 אטמים ומאפשר עבודה גם עם קפסולות.
לקפסולות יש קוטר קטן הרבה יותר ולכן יש שני אטמים. פיזור המים בפסקל הוא מהמרכז בלבד, בשונה מהכרומקס ששם פיזור המים הוא לכל קוטר הסלסלה.



פסקל Pascale

ידית רגילה



פסקל Pascale

ראש כרומקס מקורי



פסקל Pascale

ראש פסקל עם 2 אטמים



פסקל Pascale

ידית פודים

מגביר קרמה

אחת מהנקודות שקורצות למשתמש החובבן היא מגביר קרמה. לא חייבים מטחנה, לא חייבים לדייק בכמויות ומקבלים קרמה.
מה כבר לא יהיה טוב פה?
ובכן, אם זה היה טוב אז היינו מוצאים מגביר קרמה בלה מרצוקו או סלאייר (ואין שם).
בפסקל מגביר הקרמה נמצא בסלסלה והוא למעשה תחתית נוספת בסלסלה עם חור בודד.
החור הבודד "מבלגן" את המים בסלסלה ומפעיל לחץ לכל הכיוונים. ככה יוצא ה"מיץ" מהקפה ומקבלים קרמה תמיד.
אבל, הטעם שיוצא מהקפה מזכיר צ'אנלינג. מה שמגביר קרמה עושה זה צ'אנלינג מרוכז מכל העוגייה לנקודה אחת. לא משנה איזה קפה נשים ועם איזו מטחנה נשתמש (אצלי 64מ"מ מסחרית) לא ייצא קפה באמת טוב.העוגייה מתקשה לצאת יבשה ככה, נהיה כאוס שלם בסלסלה בגלל מגביר הקרמה ובגלל שאין שסתום תלת ראשי.
יש קרמה אבל אין מספיק טעם. מה שכן, לא חייבים ממש לדייק בכמויות ובטחינה כי בכל מקרה נקבל קפה דומה אז לא צריך להתאמץ.
ניסיתי גם סלסלה 53 מ"מ רגילה עם הרבה יותר קפה, המצב משתפר אבל אז נתקלים במחסום הבא - תרמובלוק.



פסקל Pascale

מגביר הקרמה



פסקל Pascale

הידית עם מגביר הקרמה מול סלסלה רגילה 53 מ"מ



פסקל Pascale

עוגייה ממוצעת



פסקל Pascale

שוט כפול ללא מגביר קרמה

תרמובלוק

טוב אז אין דוד במכונה הזאת. מה כן יש שם?
תרמובלוק הוא למעשה צינור נירוסטה יצוק או חרוט בבלוק אלומיניום עם גוף חמום. בעברית פשוטה יש גוף חמום שמחמם צינור בזמן שהמשאבה מזרימה מים לכיוון הקפה. יציבות טמפרטורה אין פה ובגלל שאין מים שמתחממים בדוד אז קשה לייצב פה משהו גם ככה. כמות המים בתרמובלוק היא בדרך כלל 30-40 מ"ל מים. בזמן חליטה המים שזורמים בתרמובלוק מקררים את יציקת האלומיניום, לא צריך שוט ארוך כדי להגיע לבלונד. בהקצפה המצב מסתבך - אין מים שעומדים ומתחממים כי הצינור מכיל כמות ממש קטנה. מה עושים? יש טיימר שמפעיל את המשאבה ונותן פולסים של מים לתרמובלוק החם. אין קיטור רציף בצורה טובה ואין קיטור ממש יבש אבל מקבלים קצת קיטור כמעט בלחיצת כפתור. ממש קשה להקציף פה טוב, המקציף עובד בסדר אם הקפה כבר מוקצף קצת. זה יכול לעבוד טוב למי שמחפש להרתיח את החלב.
מתחילים קצת מעל קו החלב (כן מעל אבל ממש קצת) ואז מקבלים ישר בועות בחלב שמאפשרות קצת הקצפה כשמורידים את הסטימר חזרה לחלב ומחכים לסירקולציה. מיקרופוהם פה זה משימה לסגפנים (ואני לא).אז אין תמונות של לאטה ארט.
בתמונה של ה breville רואים את התחממות המים לאורך התרמובלוק.
אפשר להגיד די בביטחון שתרמובלוק זה לא טכנולוגיה לאספרסו. זה טוב לקפה מקפסולות או לקפה בסיסי אבל לא באמת למי שמחפש אספרסו תקני. אפשר לעבוד עם שוטים קצרים בזמן, כמות קפה קטנה ובטמפרטורה גבוהה, ככה יתקבל קפה סביר וזה בדיוק הפרופיל פעולה של מכונת קפסולות.



פסקל Pascale

זאת המכונה שעליה נשענים פה



פסקל Pascale

זאת הממשיכה הסינית של הכרומקס וכאן רואים את התרמובלוק



פסקל Pascale

שוט קפסולה בפעולה



פסקל Pascale

שוט בסיום (נראה טוב בעיקר בגלל שצורטריגר צלם מעולה)

צורטריגר הצלם

מעטה הנירוסטה של המכונה מחזיר כל דבר מסביב וממש מקשה על הצילום. ביקור קצר אצל צורטריגר פתר את הבעיה.
צור התייחס לפרוקיט צילום כמו לצילום תכשיטים, כשהוא הוציא את כפפות המשי עצרתי אותו... לא להשתגע, לא יקרה כלום אם ייראו טביעות אצבע קצת. לא ראיתי צלם מקצוען עובד אף פעם וזאת חוויה בפני עצמה. כל שוט מתוכנן שם לעריכה קלה יותר בפוטושופ. כל תמונה מורכבת מכמה שכבות וכל שכבה מהונדסת בבקרה של המחשב, בקרה אלחוטית לפלאשים, מד אור, רפלקטורים...מדהים.
תמונות של שוטים נעשו בצורה פשוטה יותר ועדיין יצאו יותר מכל מה שאני אצליח אי פעם לעשות עם ציוד צילום ביתי.



פסקל Pascale

צור בפעולה

דעות אחרות

די מהר הבנתי שהמכונה הזאת לא בשבילי ולכן לקחתי אותה לעבודה כדי שבני תמותה רגילים ולא משוגעים כמוני יישתו ממנה.
התגובות היו מעניינות, השתמשתי בקפסולות ובקפה עלית ירוק עם הל...זה היה משהו כמו:
- קפה עמוק (על אספרסו מקפה עם הל), לא הייתי קונה כי אין לי מקום ואני מעדיף מקינטה בבית.
- טעים עדין כמו שלוואצה צריך להיות.
- טעים כמה עולה? 2000 נשמע בסדר.
- וואוו מצוין..(על אספרסומקפה עם הל)
- בעל נספרסו: לא אוהב לוואצה, קפסולה אחרת מוכן לנסות, לא אהב טחון כי היה שרוף.

החלטתי לתת את המכונה למזכירה של המשרד לסוף שבוע. חובבת קפה ושותה ביום יום פילטר ויאטנמי. קצת פחדתי לתת לה את המכונה כי מדובר בבחורה אופטימית חסרת תקנה...חיוכים בבוקר כי התחתנה אחר כך חיוכים כי התגרשה... כל הזמן חיוכים והכל כל הזמן טוב.
אחרי סופ"ש עם המכונה התקבלה קביעה - לא אקנה את המכונה כי היא גדולה. אספרסו מקפה עלית טחון יצא פחות טוב מקפה מהפילטר הויאטנמי. קפה מקפסולות סבבה. לא היו ניסיונות הקצפה.

וזה מעניין כי גם מי שלא רגיל לריסטרטו כפול מקפה גורמה עדיין מזהה שחסר משהו בטעם שיוצא ממכונה פשוטה באמת.

לסיכום

למי המכונה מתאימה? עם הקפסולות היא תתאים לכל בית אבל היא יקרה וגדולה מנספרסו. לקפה טחון גאג'ה תעשה עבודה טובה יותר במחיר דומה. מכיון שהמכונה פשוטה ולדברי אלון מקדמה בתרמובלוק יש צינור נירוסטה אז נקבל מכונה אמינה שתעבוד הרבה בלי בעיות. דפדוף בזאפ מגלה בעלי כרומקס מאושרים ודיווחים על אמינות טובה.
יש למכונה לוק של מכונה רצינית וזה מתאים למי שלא ממש מבין ומחפש משהו שנראה טוב.
בקיצור - אם את אתה שף או מתיימר להיות שף זאת המכונה לכם, שפים לא מבינים בקפה אבל מרגישים מקצוענים בהכל.
מכונה כזאת סוגרת פינה להרבה אנשים משחפשים לוק כאילו מסחרי ולהוציא קפה בלי מאמץ והשקעה.



פסקל Pascale

Pascale

קישור לאתר של קדמה קפה


לדיון בנושא: פסקל Pascale



עוד מ: דבוטאנט
תגיות


דרגת קושי: 1
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht