האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

סטארבקס יפן ממחזרים את עוגיות הקפה. שווה ללמוד מהם....

31/07/2016 - 07:00



 
 

סטארבקס יפן ממחזרים את עוגיות הקפה. שווה ללמוד מהם....

ביפן, ב-2010, חוק לעסקים בתחום המזון/מסעדנות להוריד או למחזר, לפחות 50% מהפסולת מזון/אורגנית שלהם. Starbucks יפן, הרימה את הכפפה.


Yoshihito Nakagawa, מנהל ההספקה של הרשת ביפן, של סטארבקס, לקח את המשימה למצוא דרך למחזר את הפסולת מזון של הרשת.

"פנינו לחברות אשר נותנות שירותי מיחזור פסולת, למחזר את הפסולת מזון שלנו, אבל זה היה לא כלכלי ולא כיסה את כל תחום הפעילות שלנו", אמר נקאגאווה. "חקרנו פולי קפה ומצאנו כי ניתן להתמש בזה עבור דישון ועבור מזון לבהמות"

הערה: הוא היה פשוט צריך לקרוא בפורום שלנו כבר ב-2010 והוא היה יודע את זה בלי לחקור....(מ.ס)

הצוות של נקאגאווה פנה למקום, דווקא לא כל כך צפוי, על מנת לקבל עזרה - לחברת ייצור עדשות מגע, אשר חקרה ופיתחה שיטות לתסיסה. חברת Menicon פיתחה נוסחה חלבית וחומצה בקטריאלית מיוחדת להפוך את הקפה למזון בהמות ויעצה להם איך להפוך את זה לדשן עבור גידולים.

לאחר שהיתה להם הנוסחה, מה אפשר לעשות עם הקפה, הצוות היה צריך למצוא דרך לשנע את הקפה מהחנויות למפעל המיחזור. כמו שאתם יודעים, עוגיות הקפה (הקפה החלוט שיוצא מהידית) הם כבדים ורטובים, כך שהעברת טונות של חומר, היווה אתגר לא קטן.

 

סטארבקס יפן ממחזרים את עוגיות הקפה. שווה ללמוד מהם....

 

מכיון שהמשאיות המביאות סחורה לבתי הקפה, היו חוזרות לרוב ריקות חזרה, זה היווה הזדמנות לנצל אותן להעביר את פסולת הקפה, חזרה למרכז עבור המיחזור.

כשפסולת הקפה הגיע למפעל המחזור, היו שני מסלולים שהקפה יכול היה ללכת אליו. הקפה יכול היה להפוך למזון לבקר או לדשן. הוספה של בקטריה למזון העלה את נוגדי החימצון מה שנתן יעילות חליבה גבוהה יותר ומנע זיהומים בפרות. הדשן עזר לחדש חומרים מזינים באדמה ועזר לשמר את הלחות והמים עבור הגידולים.

עד 2011, בתי הקפה של סטארבקס כבר מיחזרו את פסולת הקפה למזון לבהמות ולדשן בעזרת המערכת החדשה שלהם, שנקראה "לולאת מיחזור קפה טחון". בחמש שנים האחרונות סטארבקס יפן מיחזרה מעל 1,300 טונות של קפה טחון חזרה לתוך מערכת המזון.

הצוות היפני של סטארבקס מצא עוד כמה יישומים יצירתיים לפסולת הקפה הטחון בחנויות כגון שילוב של קפה במגשים עשויים מעץ ופלסטיק ממוחזר (בתמונה הראשית, קרדיט ל-starbucks). החברה גם שילבה קפה בלוחות של השולחנות, יצירות אומנותיות, אריחים וחומרים בקירות.

מקור: Starbucks

 


לדיון בנושא: סטארבקס יפן ממחזרים את עוגיות הקפה. שווה ללמוד מהם....

עוד מ: MartinHSabag
תגיות

דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0
(2) הצבעות

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht