האתר שלנו מבוסס על פרסומות. ללא פרסומות לא נוכל להתקיים כלכלית.
כנראה שנעשה שימוש בדפדפן שלך בחוסם פרסומות אשר פוגע בנו כלכלית
אנחנו מבקשים שתוסיף אותנו לרשימה הלבנה Whitelist בתוסף חוסם הפרסומות שלך

תודה והמשך גלישה נעימה באתר!


עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

 ECM Casa- הביקורת

מאת: עפר ש
22/12/2016 - 12:00



 
 
 

ECM במבט ראשון

ECM הגרמנית התפצלה מהסניף האיטלקי ומתקדמת עם מכונות שלה. מעבר לקו המקצועי יותר יש גם קו ביתי עם ערך מוסף של גימור גבוה. ה ECM CASA נמצאת בשוק הרבה זמן ובעלת מפרט טוב מרב הסינגל בוילר האחרות בשוק. דוד 400 מ"ל, OPV מתכוונן בקלות מבחוץ, שעון לחץ חליטה, נירוסטה מלוטשת ומבריקה, סטימר מתכוונן, מגירת ריקון לא קטנה - בקיצור מפרט טוב וגימור גבוה. מבין מכונות הסינגל בוילר שהן לא E61 ו PID היא הכי יקרה אז יש מפרט גבוה אבל לא קפה ברמה כמו של ECM CLASSIKA2 למשל. המכונה הגיעה במשלוח מקדמה שכלל גם 2 מטחנות של ECM שנבחנו במקביל ויסוקרו בסקירה נפרדת (ספוילר - מטחנת ECM S64 היא מצוינת).
כבר בחילוץ מהקרטון רואים גימור של מכונות הרבה יותר יקרות. ידית כפולה איכותית (פייה כפולה דווקא פשוטה מדי), פילטר עיוור, סלסלה כפולה וסלסלת סינגל בצורה סטנדרטית אבל עמוקה. בדרך כלל אני עובד עם סלסלת סינגל של VBM אבל של ECM יותר טובה. נראה דומה אבל לא בדיוק... יש גם טמפר פלסטיק שנשאר באריזה. הכל מקובע בתוך יציקה של ספוג קשיח כמו במכונות שעולות כפול.
הכל מסיבי כמו מבצר גרמני - אני לא זוכר מתי מדדתי עובי דופן של מגירת ריקון אבל פה זה קפץ לעין... 1 מ"מ של נירוסטה במגירה שהיא גם עמוקה לפחות פי 2 מאשר סילביה. כמו בסילביה ומכונות ביתיות אחרות יש פייה כפולה צרה שתתאים גם לכוס אספרסו בודדת. עדיף להחזיק עוד ידית לסינגל ולהחליף לפייה מסחרית כפולה רגילה. למרות הפייה הידית עצמה כבדה ועבה כמו בציוד מסחרי.
כמו שרואים בתמונות זאת מכונה גבוהה אבל צרה והעיצוב הכולל מוצלח ומודרני.



ECM CASA

אריזה כיאה למעמד הגבוה



ECM CASA

פה אין פחים דקים וזולים



ECM CASA

ידית ECM לעומת אקספובר, פייה כפולה צרה.



ECM CASA

עיצוב מודרני

ECM מבחוץ ומסביב

פנל הלחצנים אלגנטי ונוח לעבודה, יש שעון לחץ חליטה וגם בורג כיוון חיצוני ל OPV. יש תשומת לב לדברים קטנים כמו למשל פינוי עודפים מהשסתום התלת ראשי אל מגירת הריקון בגימור ממש טוב. ראש 58 מ"מ סטנדרטי עם רשת צפופה. סטימר מתכוונן לכל כיוון אבל הג'ויסטיק הוא לחצן = לא ננעל לשום כיוון וזה לא מוצלח.



ECM CASA

פנל בקרה טוב



ECM CASA

יפה יפה



ECM CASA

ראש חליטה



ECM CASA

סטימר

מה הולך בפנים?

יש מיכל מים לא קטן עם הכנה לפילטר שרף פנימי, שאיבת המים נעשית מהחלק התחתון של המיכל וגם החזרת העודפים נעשית אל ההזנה מתחת למיכל. מלמעלה הכל נקי ולא רואים צנרת אבל - בגלל שהמכונה גבוהה מילוי מים יכול אתגר ואין חיווי חיצוני לכמות המים במיכל.
יש דוד 400 מ"ל מבודד עם תרמוסטט חליטה, הקצפה וחירום, הכל מסודר יפה וטוב. מתחת לדוד יש את השסתום התלת ראשיברז חליטה איך שלא נקרא לזה. המיקום שלו מאוד קריטי פה, יש שרוול פליז מסיב מהדוד לשסתום התלת ראשי והוא ממקם די רחוק מהראש. אולי זה נגזר מהעיצוב או לא יודע מה אבל התוצאה הסופית היא שקשה לקבל פה עוגייה יבשה באמת.
מעבר לזה כל התוספת הזאת שואבת חום מהדוד ומקררת את המים לחליטה, זה אומר שבסוף המחזור של התרמוסטט החליטה פה תמיד תהיה בטמפרטורה נמוכה מזאת של סילביה. קצת מזכיר את אסקסו שאתה מרגיש שצריך לעשות מחזור תרמוסטט ואז לחלוט כמעט בלי פולס, או לנקז קצת אדים מהדוד כדי לקרר אותו בקושי ויש כאלה שירצו להקפיץ קצת טמפרטורה עם מעבר להקצפה כדי לחמם קצת יותר (איפה אתה HOSQ)... אם מחכים לא הרבה אחרי סוף המחזור של התרמוסטט אז אפשר ישר לחלוט, מצד שני אם לא גולשים טמפרטורה ומנסים סתם לחלוט אז תמיד תהיה בחליטה בטמפרטורה נמוכה מדי. אין מה לעשות סינגל בוילר צריך PID ופה זה יצריך תמיד כיוון קצת יותר גבוה בגלל המקום הלא נכון של ברז החליטה עם כל הקונסטרוקציה שלו.
ה OPV פה הוא ליגה בפני עצמה - יש כיוון עם בורג חשוף מגג המכונה ואפשר לחבר פילטר עיוור ולכוון בקלות כי יש גם שעון לחץ, למופרעים אפשר גם לשנות לחץ תוך כדי חליטה בצורה ידנית. על אותו רצף של דברים יפים אפשר לראות את הצנרת של ברז המיםהקצפה ושעון הלחץ נראה טוב ואפשר בכיף להחליף את הזיווד במשהו שקוף ולראות את זה כל הזמן...יש כאן הרבה הקפדה על איך שהכל בנוי, על המרכיבים, על החומרים ועל האיכות אבל איך הקפה? !



ECM CASA

מיכל מים



ECM CASA

הזנת מים והחזרת מה OPV



ECM CASA

דוד מבודד והכל מסודר



ECM CASA

שסתום תלת ראשי מתחת לדוד



ECM CASA

OPV עם כיוון חיצוני נוח



ECM CASA

ברז מים והקצפה

לעבודה

הקצפה - סינגל בוילר מצריך מעבר למוד הקצפה והמתנה לחמום המים בדוד. אין כאן קיצורי דרך זה סינגל בוילר והכל בסדר אין טענות. הידית השל הסטימר עצמה מאוד נוחה ואפשר למקם את קנקן ההקצפה על המכונה, להכניס הסטימר בזוית לאמצע וזהו.. מאוד קל להקציף כאן, עם הקנקן שהיה לי לכמות חלב של קפוצ'ינו + מקיאטו תספיק יד אחת שתלחץ על הג'ויסטיק המוזר הזה. אם ממקמים את הסטימר באמצע הקנקן ההקצפה תקרה לבד בשבילכם אבל, הג'ויסטיק הזה מאתגר לתפעול. מעצם היותו ג'ויסטיק הוא פתוח לגמרי או כלום וזה לא עוזר - פה הוא פתוח רק אם מחזיקים עם היד לאורך כל זמן ההקצפה כי הוא לא ננעל. לפי ECM זה יותר בטיחותי ככה אבל אני מוכן להסתכן.... ההקצפה פה מאוד מהירה אבל עדיין זה סינגל בוילר עם דוד לא גדול ואי אפשר להקציף חלב ליוצר מ 2 כוסות בלי שהקיטור ייגמר - עדיף פיית סטימר עם חריר אחד, עובד טוב בסילביה ויעבוד יותר טוב פה.

חליטה - זה סינגל בוילר ולכן צריך לגלוש טמפרטורה אלא אם כן אוהבים קפה חמוץ... גלישת טמפרטורה פה שונה, זמן התגובה של התרמוסטט הוא בדיליי כנראה בגלל המכלול השסתום התלת ראשי, מוציאים מים בפולסים קצת ארוכים ומחכים למנורה, אחריה מחכים לחמום דוד ואז לסוף המחזור, מפה או שלא נותנים פולס מים אלא פולס אדים דווקא עם הסטימר, או שמחכים קצת וחולטים (וזה ישתנה בתלות בקפה) או פולס קצר מאוד וישר חליטה. בקלייה בהירה אפשר רק לחכות לסיום התרמוסטט ולחלוט בלי שום פיניש.
בסוף החליטה מיקום השסתום התלת ראשי ידאג שהעוגייה תמיד תישאר קצת לחה ולא יבשה.
סלסלת הסינגל פה דורשת התייחסות... לרנצ'יליו יש סינגל קשה מדי לתפעול, לה מרצוקו גדולה ומסורבלת ופה מצאו סינגל עמוקה שמוציאה סינגל שיוצא טוב. זה לא הכי עובד עם הפייה הכפולה של הידית המקורית אבל תמיד אפשר לקנות נייקד לסלסלת סינגל הזאת... פשוט סלסלה טובה.



ECM CASA

הדגמה עם מים - רק ללחוץ ומקבלים מיקרופוהם מצוין



ECM CASA

למה מטושטש? כי יד אחת צריכה להחזיק את הג'ויסטיק



ECM CASA

קפוצ'ינו ראשון שהוצאתי



ECM CASA

מכונה מקציפה טוב



ECM CASA

אספרסו 1



ECM CASA

אספרסו 2



ECM CASA

עוגייה לא הכי יבשה



ECM CASA

מימין סלסלה של אקספובר אחריה VBM לקראת הסוף ECM ובסוף לה מרצוקו

לסיכום

ECM CASA היא עוף מוזר, סינגל בוילר מסוגננת ויקרה עם שעון לחץ ו OPV קל לגישה אך ללא PID, הקצפה טובה ל 2 כוסות אבל ג'ויסטיק שלא ננעל, קל מאוד לראות למה היא עולה יותר כי היא מושקעת יותר מסינגל בוילר אחרות. איכות הקפה וההקצפה טובות ביחס לקטיגוריה אבל יש ברקע תמיד תחושה שהשקיעו הרבה בכל המסביב ולא במה שיגרום לקפה להיות יותר טוב ביחס למתחרות.
מי שמחפש מכונה בגימור גבוה ימצא פה פיתרון טוב.


תודה לאלון מקדמה על ההזדמנות לבדוק את המכונה ובקרוב נמשיך עם מטחנות ECM.



ECM CASA

טיזר

 


לדיון בנושא: ECM Casa- הביקורת



עוד מ: דבוטאנט
תגיות


דרגת קושי: 1
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0
(2) הצבעות

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht