ECM במבט ראשון
כבר בחילוץ מהקרטון רואים גימור של מכונות הרבה יותר יקרות. ידית כפולה איכותית (פייה כפולה דווקא פשוטה מדי), פילטר עיוור, סלסלה כפולה וסלסלת סינגל בצורה סטנדרטית אבל עמוקה. בדרך כלל אני עובד עם סלסלת סינגל של VBM אבל של ECM יותר טובה. נראה דומה אבל לא בדיוק… יש גם טמפר פלסטיק שנשאר באריזה. הכל מקובע בתוך יציקה של ספוג קשיח כמו במכונות שעולות כפול.
הכל מסיבי כמו מבצר גרמני – אני לא זוכר מתי מדדתי עובי דופן של מגירת ריקון אבל פה זה קפץ לעין… 1 מ"מ של נירוסטה במגירה שהיא גם עמוקה לפחות פי 2 מאשר סילביה. כמו בסילביה ומכונות ביתיות אחרות יש פייה כפולה צרה שתתאים גם לכוס אספרסו בודדת. עדיף להחזיק עוד ידית לסינגל ולהחליף לפייה מסחרית כפולה רגילה. למרות הפייה הידית עצמה כבדה ועבה כמו בציוד מסחרי.
כמו שרואים בתמונות זאת מכונה גבוהה אבל צרה והעיצוב הכולל מוצלח ומודרני.
אריזה כיאה למעמד הגבוה
פה אין פחים דקים וזולים
ידית ECM לעומת אקספובר, פייה כפולה צרה.
עיצוב מודרני
ECM מבחוץ ומסביב
פנל בקרה טוב
יפה יפה
ראש חליטה
סטימר
מה הולך בפנים?
יש דוד 400 מ"ל מבודד עם תרמוסטט חליטה, הקצפה וחירום, הכל מסודר יפה וטוב. מתחת לדוד יש את השסתום התלת ראשיברז חליטה איך שלא נקרא לזה. המיקום שלו מאוד קריטי פה, יש שרוול פליז מסיב מהדוד לשסתום התלת ראשי והוא ממקם די רחוק מהראש. אולי זה נגזר מהעיצוב או לא יודע מה אבל התוצאה הסופית היא שקשה לקבל פה עוגייה יבשה באמת.
מעבר לזה כל התוספת הזאת שואבת חום מהדוד ומקררת את המים לחליטה, זה אומר שבסוף המחזור של התרמוסטט החליטה פה תמיד תהיה בטמפרטורה נמוכה מזאת של סילביה. קצת מזכיר את אסקסו שאתה מרגיש שצריך לעשות מחזור תרמוסטט ואז לחלוט כמעט בלי פולס, או לנקז קצת אדים מהדוד כדי לקרר אותו בקושי ויש כאלה שירצו להקפיץ קצת טמפרטורה עם מעבר להקצפה כדי לחמם קצת יותר (איפה אתה HOSQ)… אם מחכים לא הרבה אחרי סוף המחזור של התרמוסטט אז אפשר ישר לחלוט, מצד שני אם לא גולשים טמפרטורה ומנסים סתם לחלוט אז תמיד תהיה בחליטה בטמפרטורה נמוכה מדי. אין מה לעשות סינגל בוילר צריך PID ופה זה יצריך תמיד כיוון קצת יותר גבוה בגלל המקום הלא נכון של ברז החליטה עם כל הקונסטרוקציה שלו.
ה OPV פה הוא ליגה בפני עצמה – יש כיוון עם בורג חשוף מגג המכונה ואפשר לחבר פילטר עיוור ולכוון בקלות כי יש גם שעון לחץ, למופרעים אפשר גם לשנות לחץ תוך כדי חליטה בצורה ידנית. על אותו רצף של דברים יפים אפשר לראות את הצנרת של ברז המיםהקצפה ושעון הלחץ נראה טוב ואפשר בכיף להחליף את הזיווד במשהו שקוף ולראות את זה כל הזמן…יש כאן הרבה הקפדה על איך שהכל בנוי, על המרכיבים, על החומרים ועל האיכות אבל איך הקפה? !
מיכל מים
הזנת מים והחזרת מה OPV
דוד מבודד והכל מסודר
שסתום תלת ראשי מתחת לדוד
OPV עם כיוון חיצוני נוח
ברז מים והקצפה
לעבודה
חליטה – זה סינגל בוילר ולכן צריך לגלוש טמפרטורה אלא אם כן אוהבים קפה חמוץ… גלישת טמפרטורה פה שונה, זמן התגובה של התרמוסטט הוא בדיליי כנראה בגלל המכלול השסתום התלת ראשי, מוציאים מים בפולסים קצת ארוכים ומחכים למנורה, אחריה מחכים לחמום דוד ואז לסוף המחזור, מפה או שלא נותנים פולס מים אלא פולס אדים דווקא עם הסטימר, או שמחכים קצת וחולטים (וזה ישתנה בתלות בקפה) או פולס קצר מאוד וישר חליטה. בקלייה בהירה אפשר רק לחכות לסיום התרמוסטט ולחלוט בלי שום פיניש.
בסוף החליטה מיקום השסתום התלת ראשי ידאג שהעוגייה תמיד תישאר קצת לחה ולא יבשה.
סלסלת הסינגל פה דורשת התייחסות… לרנצ'יליו יש סינגל קשה מדי לתפעול, לה מרצוקו גדולה ומסורבלת ופה מצאו סינגל עמוקה שמוציאה סינגל שיוצא טוב. זה לא הכי עובד עם הפייה הכפולה של הידית המקורית אבל תמיד אפשר לקנות נייקד לסלסלת סינגל הזאת… פשוט סלסלה טובה.
הדגמה עם מים – רק ללחוץ ומקבלים מיקרופוהם מצוין
למה מטושטש? כי יד אחת צריכה להחזיק את הג'ויסטיק
קפוצ'ינו ראשון שהוצאתי
מכונה מקציפה טוב
אספרסו 1
אספרסו 2
עוגייה לא הכי יבשה
מימין סלסלה של אקספובר אחריה VBM לקראת הסוף ECM ובסוף לה מרצוקו
לסיכום
מי שמחפש מכונה בגימור גבוה ימצא פה פיתרון טוב.
טיזר
לדיון בנושא: ECM Casa- הביקורת
חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.