ביקורת למכונת אסקסו סטיל אונו פרופשיונל – Ascaso Steel Uno Pro

לדור הנספרסו מגיע יותר !rn


קדימון

שם משפחה: אסקסוrn
שם פרטי: סטילrn
תחביבים: סטיילrn
משלח יד: מכונת אספרסו ביתית, אונו בוילרrn
דרג: פרופשיונל!rn
לפני אי אלו שנים הציגה אסקסו את הקו הסמי-מקצועי, המעוצב, והייחודי בגישתו – הסטיל.rn
אסקסו היא שחקנית ביתית יחסית חדשה, רק מספר שנים בשוק. ניתן לראות זאת בקו המוצרים הייחודי שלה: העיצוב המודרני בולט לעין, הירידה לפרטים, האיכות, הגמישות במפרטי הדגמים. את המכונות של אסקסו רוכשים בדרך כלל בני הזוג ביחד, והמטרה של אסקסו היא לתת מענה לשניהם: איכות קפה גבוהה יחסית, עיצוב משובח, ולא פחות חשוב – נוחות שימוש. מנגד, מוצרים צעירים גוררים איתם בהכרח מחלות ילדות, חלקן כבר מאחור אך לא כולן. ניגע גם בזה. את הצלילה שלי לעולם הקפה אני חייב לאסקסו דרים, שנרכשה דווקא בגלל המראה שלא ניתן לעמוד בו… לכן תמיד יהיה לי מקום בלב למכונות של החברה מקטלוניה, וקפצתי על ההזדמנות לבחון את הסטיל.rn
הדגם המעניין ביותר של אסקסו, לדעתי גם היפה מכולם, הוא הסטיל. הדגם שווק זמן קצר על ידי היבואן הקודם, והחל מעכשיו הוא מוצע גם על ידי אינטרפרק. דגם הסטיל הוא הדגם העליון לסביבה הביתית, והוא מוצע באינספור קומבינציות, המרמזות שהוא תוכנן דווקא להתאים לסביבה מסחרית-לייט. בחו"ל ניתן לבחור בין היתר בסטיל עם שני ראשים, מטחנה אינטגרלית, ראשי קפסולות או פודים ואף חיבור ישיר. בארץ ביקרה בעבר גירסת הדואו המעניינת, עם הקצפה מיידית בעזרת טרמובלוק נוסף וכן צינורית למים רותחים. בצירוף ראש לפודים בלבד, זו אופציה אידאלית למשרדים.

מראה כללי

במה נתחדשנו?

כיום הדגם משווק בארץ בתצורה אחת בלבד, ושלא במקרה היא זו המקבילה לסילביה. המפרט כולל דוד בנפח 325CC , ראש 58 מ"מ כדת וכדין, גוף חימום 1250 ואט, OPV המווסת את לחץ החליטה, שסתום תלת כיווני (לניקוז המים מהראש לאחר חליטה), ועוד מטעמים: ידית עם משפך מסחרי, צינורית ההקצפה מבודדת למניעת כוויות, מד טמפרטורה, טמפר אסקסו מתכתי (57מ"מ), על העיצוב כבר דיברנו? ולא פחות חשוב, פילטר מנה בודדת שימושי המכיל כ 11 גרם קפה. rn
מחיר המחירון הוא 3,850 ש"ח, לא זול. מעל הסילביה. בחו"ל קיימת גירסה מעניינת עוד יותר עם PID מה שהיה הופך את המכונה למושלמת לסביבה הביתית. היבואן טוען שזה היה מביא את המחיר למחוזות לא הגיוניים – וחבל: מול הסילביה, ה PID זה אס. מילה טובה על אינטרפרק: הם העמידו מכונה למבחן, עם בקשה שנבחן אותה מול סילביה, מכונה בלתי מנוצחת בקבוצתה כבר שנים. ובלי להשלות את עצמם לגבי התוצאה. כנים, ישירים ושקופים – כמו שצריך.

ישר מספרד

פרופיל מצודד עין

מתחילים

המכונה הגיע אלי לאחר שימוש קל. ועדיין, כיף לפתוח מכונה של אסקסו – הכל איכותי, ארוז היטב, והמכונה עצמה היא דובדבן אמיתי. מאסיבית במידה, קווים נקיים, עם לדים כחולים שמשתלבים היטב בעיצוב המתכתי הנקי. הסטייל של אסקסו נוכח בכל פרט ולאיטלקים יש מה ללמוד – באריזה, בעיצוב, בהגשה. עיצוב הידית יפהפה, גם הטמפר של אסקסו מתאים מאוד במראה וחבל שלא במידה המדויקת. המילימטר החסר לא מפריע כלל לתוצאה אבל מציק בשימוש השוטף, שכן זה גורם לגרגרי קפה לעלות וללכלך מסביב. מגירת העודפים היא אכן מגירה, די גדולה, והרשת עליה עומדות הכוסות היא למעשה חלק מהמכונה. רעיון יפה ונוח. המגירה מפוצלת למעין תאים שמקלים על הפינוי. צינורית ההקצפה, המעט קצרה, מחוברת במפרק נוח המאפשר תנועה נוחה לכל הכיוונים. מרגע שהמכונה התחממה, החלה צינורית ההקצפה לטפטף לא מעט. זו תופעה שנתקלתי בה בכל מכונות אסקסו והגיע הזמן שתטופל כראוי על ידי היצרן. זה לא מאוד מפריע בשימוש שוטף כל עוד הצינורית מכוונת מעל מגירת העודפים. אבל זה בהחלט לא מכובד בליגה הזו. חיסרון נוסף נרשם בגזרת הרעש, המשאבה הרוטטת גורמת למעטה המתכת ומיכל הפלסטיק לקרקש יותר מהרגיל. מד הטמפרטורה די איטי בתגובתו, אבל הוא שימושי ומקל על המעבר להקצפה ובחזרה. החלק העליון המשמש לחימום כוסות נוח ורחב. מיכל המים גדול למדי, שקוף, ונוח להוצאה לצורך מילוי, כמות המים שנותרה במיכל ברורה. rn
הפיה הכפולה המסחרית שימושית ויפה בהכנת שתי מנות. למנה יחידה היא מתגלה דווקא כחסרון כיוון שהיא יכולה להיות רחבה מידי עבור כוס אספרסו, מצאתי את עצמי מאלתר פתרונות וזה לא לעניין. בכל אופן על-פי היבואן אפשר לקבל את המכונה גם עם פיה כפולה רגילה (ומצויינת) של אסקסו, כדאי לבדוק לפני הרכישה. בינתיים, פירקתי המשפך ועבדתי עם פתח אחד, והפתרון הנדרש כאן הוא פשוט לרכוש ידית נוספת עם משפך יחיד. בדקתי עם ידית מסחרית כזו שנרכשה בקפה רות והיא התאימה ללא בעיה.

ידית 58מ"מ סטנדרטית

סינגל

קפה

השתמשתי בעיקר בקפה שקליתי בבהמור, וגם בקפה שנרכש בקפה "מאה" בשוק הכרמל. לקח כרגיל כמעט קילו כדי להבין את המכונה. הופתעתי לגלות תופעה דומה לסילביה ושונה משאר האסקסו – כאן, צריך לגלוש טמפרטורה. אי אפשר לגשת למכונה ופשוט להכין. טווח הפעולה של התרמוסטט די רחב, מה שאומר שמיד לאחר הרתיחה הקפה יצא חם מידי, ואם מחכים יותר מידי הקפה עלול לצאת גם קר מידי. כנראה שלגודל הדוד הדומה לקרובו שבסילביה יש קשר לתופעה. בנוסף, מיד לאחר רתיחה, המיצוי לא טוב כיון שמים רותחים פורצים מהראש ומבעבעים להם דרך הקפה. rn
מהתנסותי, הדרך המומלצת והעקבית היא להדליק את המכונה כשהידית מחוברת לראש ולחכות לפחות רבע שעה. לרוקן לתוך כוס לפחות עד למחציתה, כדי לגרום לגוף החימום להיכנס לעבודה, וגם כדי לחמם הידית כראוי. לפרק הידית, לטחון קפה, רצוי לבצע WDT, לטמפר בכוח בלי להתבייש. להפעיל את המשאבה לעוד מספר שניות ללא הידית ומים רותחים יפרצו ואז הזרם יירגע. עכשיו אפשר להכין. ברגע שנכנסים לקצב של המכונה, היא משתפת פעולה, בסוף חליטת מנה כפולה ועוד כמה שניות הדוד נכנס לרתיחה – ואפשר לגשת להכין את המנה הבאה. וחוזר חלילה. נוח מאוד באירוח.

קרמה!

גם בלי כל הטקס, רמת הקפה גבוהה בהחלט. הלחץ מדויק ואחיד, הטמפ' יציבה, הקפה עשיר וסמיך. ההקצפה היא ברמה של ציוד כמעט מסחרי. הייתי אומר שלראשונה זה לא מפריע לי שאין הקצפה מיידית – מרגע הלחיצה על הכפתור, המעבר להקצפה מהיר וההקצפה עצמה חזקה ומהירה מאוד. למעשה, לדעתי אין צורך בהקצפה מיידית בעזרת טרמובלוק כמו בדגם הדואו. מרשים ומגניב! מד הטמפרטורה מאפשר לראות מתי אפשר להתחיל להקציף לפני שמנורת החימום כבית. שימושי להקצפת מנה אחת. נתקלתי איפשהו בביקורת על הגובה הנמוך מידי של הידית. אני לא יודע באיזה מאג השתמש המתלונן, אני הכנתי קפה בקערת מרק…

דאבל

דאבל ארט

תכלס

באחר צהריים שבתי, קפץ אלי השייח' לביקור עם נשותיו, האשה הילדה והסילביה. התחלנו כמובן בסקירה כללית (של החיים) ואז התחלנו לתת בקפה. הטמפרים נשלפו, המכונות חוממו, הידיות נטענו בקפה טרי והאספרסו זלג כמים. בערך בנקודה שבה הרגשנו שלא נוכל לשתות להריח או לראות יותר קפה בחיים – אני חושב שדגמנו לפחות 10 מנות – התפנינו לשלב הסיכומים. זה היה קצת קשה בהתחשב בחפצים שהתעופפו לעברנו ("נראה לכם שבאנו לכאן רק כדי לשמור על הילדים??"). אבל גבר צריך לעשות מה שגבר צריך לעשות (הלכנו לשמור על הילדים). הבדיקה נעשתה בתנאים דומים, עם מטחנת קומפאק K3 , תערובת רכה על בסיס קוסטה ריקה, ודג'ימה חדזן לתפארה. אני כיילתי והכנתי, שנינו טעמנו, חוות הדעת היו מאוד דומות. האספרסו של הסטיל מצוין. עשיר, סמיך, טמפרטורה נכונה. זה של הסילביה טוב יותר, קצת יותר מפורט בטעם, נראה קצת יותר טוב בכוס. ומה שמעניין, ההכנה בסילביה לא היתה מסובכת יותר, אולי אפילו ההיפך, פחות הקפדתי בהכנה. שורה סופית, נצחון לסילביה אבל בנקודות. כזה שמרגישים רק בהשוואה. בדקנו גם את האלקטרה, מכונת מנוף, מול שתי היריבות, והיא מייצרת מנות חמות יותר, עם יותר טעמים ופחות סמיכות, כשהטעם עצמו מתוק, מאוזן יותר.

הסיבה לעדיפות הסילביה קשורה בפיזור המים: בעוד המים בסילביה נשפכים בזרם עדין יחסית, הסטיל יורה את המים בשישה זרמים קטנים וחזקים על הקפה. זה גורם לחליטה הראשונית להיות פחות אחידה. ואכן, כשמרוקנים את הקפה, העוגיה של הסטיל לרוב מפורקת. היתרון הברור שמציגה האסקסו על הסילביה הוא עיצוב ושימושיות. המכונה הזו פשוט נראית נכון, הסילביה מחווירה לידה. היא גם נוחה יותר, מתחממת מהר יותר בתחילת השימוש, עם הקצפה מהירה יותר, מיכל מים נגיש יותר (למעשה המיכל בסילביה פשוט לא נוח ביחס לכל מיכל שהוא), ועם טמפר מתכתי וסלסילה בודדת טובה, הסטיל מוכנה לשימוש אאוט אוף דה בוקס.

שקלול סופי

אני הייתי משאיר על השיש את הסטיל. שאר חברי לפורום היו לדעתי מעדיפים את הסילביה. כמוהם, אני ממליץ לכל מי שסדר העדיפויות שלו מתחיל באיכות האספרסו ולא מתפשר בעניין זה, ללכת על הסילביה. ובכלל אני ממליץ זאת לכל מי שמחפש את הבסט-ואליו אספרסו ומוגבל בתקציב. המכונה של רנצ'יליו פשוט מופלאה. לכל השאר, המחפשים מכונה יפהפיה, כמעט אידאלית לשימוש ביתי וללא פשרה ברמת הקפה, הסטיל מומלצת בכל פה.

 
תודה לחברת אינטרפרק, יבואני Ascaso לישראל על השאלת המכונה לסקירה 

לדיון בנושא: ביקורת למכונת אסקסו סטיל אונו פרופשיונל – Ascaso Steel Uno Pro


חלק מהתכנים באתר כוללים מעת לעת קישורים לתוכניות שותפים, שעבורם האתר מקבל עמלה עם רכישה בפועל.
עמלה זו איננה מייקרת את עלות הרכישה של המוצרים.

15:00
  /  
18.01.2013
  
מאת: עידו שיש

1