עוד אפשרויות

Google translateGoogle translate
RSSמאמרים וחדשות RSS
קישור לעמוד זהLinkback
גרסא להדפסהגרסא להדפסה
del.icio.usשמירה ב del.icio.us
DIGGהמלצה ב-DIGG
google bookmarkסימניית גוגל

מאמרים מהקבוצה

ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

מאת: ירון אברמוב
30/06/2013 - 07:00



 
 
 

לא מזמן השיקה נספרסו ישראל את הסדרה החדשה והמתקדמת ביותר של החברה, המאסטריה.
בסדרה שני דגמים: המאסטריה – מכונה קומפקטית וצרה, בעלת מקציף קיטור רגיל הדומה לקיים ‏במכונות ידניות אחרות, והגרנד מאסטריה – מכונה גדולה יותר בעלת מקציף אוטומטי מדגם אירוצ'ינו ‏‏4 ומחמם כוסות.‏


מדובר על מכונות ברמת מחיר גבוהה יותר מאלו שהתרגלנו אליהם עד כה מנספרסו, ומאוד מסקרן ‏היה לראות האם מלבד המחיר יש שדרוג של ממש במכונות. קיבלנו הזדמנות לבדוק זאת מקרוב ‏כשקיבלנו את מכונת הדגל, הגרנד מאסטריה לסקירה מקיפה.‏

פרטים טכניים:

מיכל מים בנפח 1.4 ליטר
מיכל קפסולות משומשות המתאים לעד 14 קפסולות
מקציף אוטומטי אירוצ'ינו 4
מחמם כוסות
מחוגי שליטה לכמות אספרסו
התראה לניקוי אבנית
מחיר רשמי – 2,995 ₪ ‏

עיצוב ואיכות חומרים

אני חייב להודות שכשראיתי תמונות של המכונה לראשונה קצת התאכזבתי, היא היתה נראית יותר ‏מוזרה מאשר יפה ואיכותית, אך כשהמכונה נחתה אצלי דעתי התהפכה. מדובר על מכונה יפה ‏ומרשימה ברמה שקשה להעביר בתמונות. מונחת על השיש, בלתי אפשרי לפספס אותה במובן הכי ‏חיובי של המשפט.‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

איכות החומרים ראויה אף היא לציון. גוף המכונה עשוי כולו מאלומיניום וזה בהחלט בולט למראה ‏ולמגע.
הנקודה היחידה בה איכות החומרים נופלת, היא מגש הקפסולות המשומשות. כמו במכונות אחרות של ‏נספרסו, גם כאן, הוא בולט לרעה בהרגשת איכות ירודה. הפלסטיק דק מדי, קל מדי ומרגיש מאוד לא ‏שייך למכונה המפוארת ממנה הוא יוצא. זה אמנם משהו שנתקלים בו לעיתים רחוקות יחסית בעת ‏ריקון הקפסולות, אך היה ראוי שתשומת הלב תוקדש עד הפרט האחרון, כולל מגש זה.‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

מלבד חלק זה, שאר המכונה בהחלט בנוי לתפארת, איכות הבנייה מורגשת גם בסגירת מכסה ‏הקפסולה, סיבוב הכפתורים והדלקת המכשיר. אפשר להתווכח אמנם אם כדאי לשלם על כך, אבל ניתן ‏לראות ולהרגיש על מה משלמים במכונה זו.‏

תפעול והכנת הקפה

חלק החליטה והכנסת האספרסו במכונה זו, בנוי בצורה דומה למכונות נספרסו אחרות. מרימים את ‏המכסה מכניסים קפסולה וסוגרים. בניגוד ל-‏U‏ (ובדומה לסדרות האחרות), תהליך סגירת הקפסולה ‏ופליטתה הוא ידני ולא אוטומטי. ההבדל בתפעול זניח כמובן, אבל היה נחמד לראות את הגימיק הזה ‏גם במכונה הזו.
הגרנד מאסטריה מאפשרת שליטה מלאה על כמות האספרסו בכוס ע"י שני כפתורים שניתן לסובב ‏בסקאלה של בין 1 ל-5 (עם רמות ביניים): כפתור אספרסו שמאפשר בחירה מ-25 מ"ל ועד ל-60 מ"ל ‏וכפתור לונגו שמאפשר בחירה מ-70 מ"ל ועד ל-150 מ"ל.‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

שליטה זו מאוד נוחה לעקביות, ומי שמוצא את הכמות שמתאימה לו לכל קפסולה, יכול לקבל חזרתיות ‏כמעט מושלמת בין הקפסולות השונות מבלי הצורך להשגיח כל הזמן על הזרימה.‏

יחסית אפילו למכונות נספרסו אחרות, המכונה מתחממת מאוד מהר, וכמו מכונות נספרסו אחרות ‏מומלץ לחלוט את הקפה מיד כשהיא מוכנה לפעולה. אם תחכו יותר מכמה דקות, היא עלולה להיות ‏חמה מדי והתוצאה תהיה קפה מעט שרוף. כדי לוודא שזה קורא, ניתן להכניס את הקפסולה למכונה ‏וללחוץ על כפתור האספרסו (או הלונגו, לבחירתככם) עוד במהלך החימום הראשוני, וכך המכונה ‏תדאג לכך שהחליטה תחל מיד כשהיא הגיעה לטמפרטורה מתאימה.‏
מגש הכוסות יתאים לכוסות אספרסו, וגם ספלים גדולים ניתן להכניס ע"י הרמתו כלפי מעלה.‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

האספרסו עצמו בסופו של דבר נשאר אותו אספרסו. רחוק מהשילוב של מכונה ידנית ומטחנה טובות, ‏אבל עדין עדיף לדעתו של כותב זה על פני כל פיתרון אוטומטי אחר. ‏

הקצפה

אמנם המכונה יפהפייה, איכות החומרים מרשימה ויש בה אפשרויות שליטה מרובות, אך תוצר ‏האספרסו בסופו של דבר לא השתנה.
בהקצפה לעומת זאת, הסיפור קצת שונה. נספרסו, כאמור, כינתה את המקציף במכונה זו אירוצ'ינו 4 ‏וזוהי למעשה גרסה חדשה של המקציף המוכר שטרם ראינו במכונות אחרות או כמקציף עצמאי. ‏ההבדל טמון קודם כל בתפעול ובשליטה. במקום שני סלילים שניתן להחליף ביניהם על מנת לשלוט ‏בסמיכות הקצף, מקבלים מקציף אחד בלבד וחוגה שמאפשרת בחירה בין מצבי הקצפה שונים: הקצפה ‏קרה, הקצפה בסמיכות קלה, הקצפה בסמיכות גבוהה וחימום חלב כמעט ללא קצף (כמקובל בלאטה).‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

הקצפה בסמיכות גבוהה דומה למה שהיינו מקבלים בעבר עם הסליל המקציף, שהיא הקצפה סמיכה ‏מדי לדעתי ומצב החימום דומה למה שהיינו מקבלים בעבר עם הסליל השני, שהיא הקצפה מאוד ‏עדינה, לשכבת קצף דקיקה. אך מצב ההקצפה הקלה מאפשר לקבל רמת הקצפה שטרם ראינו, ‏ולמעשה זה בדיוק המצב האידיאלי שנותן את רמת ההקצפה הסטנדרטית לקפוצ'ינו. עם קצת ניסיונות ‏אפשר אפילו ליצור סוג של לאטה ארט, וזה הישג לא קטן למקציף אוטומטי.‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria

ראוי לומר שישנה קצת חוסר עקביות בתזמון ההקצפה ע"י המקציף. לרוב הוא עוצר בזמן המתאים, ‏לפני שהחלב רותח וכשהוא טעים לשתייה, אך קרה שהוא עצר כשהחלב עדין קר ונדרשה לחיצה ‏נוספת וקרה גם הפוך, שעצרתי הקצפה לפני שהחלב יהיה חם מדי. מכיוון שהמקציף עשוי נירוסטה, ‏קל לדעת מתי לעצור, באמצעות השיטה הישנה והטובה – נגיעה. מניסיוני, כשהוא חם מדי למגע של ‏כמה שניות רצופות, זה הזמן שבו החלב יהיה מאוד חם ולכן אם רוצים קפה טעים ואין בקשה מיוחדת ‏של "הפוך-חלש-רותח-בלי קצף", כדאי לעצור לפני כן אם המקציף לא עצר בעצמו. ‏

מחמם הכוסות

מצידו האחר של המקציף, נספרסו שמו מחמם כוסות קטן. בלחיצה עם כוס הפוכה, יוזרמו מים חמים ‏ויחממו את הכוס. זה גימיק מאוד נחמד שאפילו עובד, ולמי שאוהב כוסות חמות (אך רטובות מעט) זה ‏פיתרון לא רע בכלל.‏
ראוי לומר שלא כל הכוסות יתאימו בגודל, אך רוב כוסות האספרסו בהחלט מתאימות למחמם.‏

סיכום ומסקנות

המכונה מבטיחה ומקיימת. אין ספק שזוהי המכונה הטובה ביותר של נספרסו, ועבור רבים כנראה ‏המכונה שתיתן את הקפה ה"אוטומטי" הטוב ביותר. איכות החומרים מצויינת, אפשרויות השליטה ‏רחבות, איכות ההקצפה טובה מבעבר וכמובן העיצוב מרשים.‏
אך כל זה מגיע עם מחיר, 2,995 ₪ ליתר דיוק. בקרוב לשליש מזה ניתן לקנות נספרסו אחרת שתיתן ‏איכות אספרסו זהה ואיכות הקצפה קרובה. במחיר דומה ניתן לקנות מכונה ומטחנה ידנית טובות ‏ולהשאר עם עודף. ‏
אז אין ספק שזהו מוצר פרימיום, וברור שלשם נספרסו מכוונת. מכונה כזו על השיש משדרת את ‏היוקרה שרבים מחפשים, ובמקרה הזה הם מקבלים מוצר עדיף בכל מובן על פני מוצרים אחרים של ‏החברה.‏


ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria


לדיון בנושא: ביקורת נספרסו גרנד מאסטריה – ‏Nespresso Gran Maestria



עוד מ: קרמריקה
תגיות


דרגת קושי: 1
דירוג הכתבה

דירוג ממוצע:

5.0

בהקשר זה

 עוד על HTCafe


המאמר הפופולרי ביותר בתחום HTCafe:
ציוד והכנת קפה: מדריך נבוכים חלק 1
תקנון / תנאי השימוש באתר צור קשר / contact us כל הזכויות שמורות לקבוצת ht