תגובות למדריך HTCafe פרק 1: הכנת אספרסו בעזרת מקינטה
- boazj
- חבר ותיק
- הודעות: 2374
- הצטרף: דצמבר 2004
- מיקום: הוד השרון
- נתן תודות: 157 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
מוטי, ראיתי רק עכשיו. אתה מבוזבז....הוליווד קוראת לך
כל הכבוד על וידאו ומדריך מעולים
כל הכבוד על וידאו ומדריך מעולים
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
תודה צחי.
הנה, יש כאן מאמר קצר שמסביר על גדלי טחינה:
http://www.htcafe.co.il/article01685
רק קח בחשבון שהלליט עובדת על כיוון רציף, ולשנות בה דרגות טחינה בין מכונה למקינטה זה לא ענין פשוט - קשה יהיה לך אח"כ לחזור בדיוק לאותה הנקודה. אם אתה חייב להשתמש באותה המטחנה לשתי הפעולות, אז הייתי עושה אחת משתיים:
1. טוחן כמות של 3-4 ימים למקינטה, וכך מקטין את כמות ההתעסקות והשינויים בגובה הטחינה
2. משתמש בטחינת אספרסו גם למקינטה, נזהר מאוד לא לדחוס את הקפה ולא לתת לו להדחס בטעות, ומתפשר מעט על טעמו
הנה, יש כאן מאמר קצר שמסביר על גדלי טחינה:
http://www.htcafe.co.il/article01685
רק קח בחשבון שהלליט עובדת על כיוון רציף, ולשנות בה דרגות טחינה בין מכונה למקינטה זה לא ענין פשוט - קשה יהיה לך אח"כ לחזור בדיוק לאותה הנקודה. אם אתה חייב להשתמש באותה המטחנה לשתי הפעולות, אז הייתי עושה אחת משתיים:
1. טוחן כמות של 3-4 ימים למקינטה, וכך מקטין את כמות ההתעסקות והשינויים בגובה הטחינה
2. משתמש בטחינת אספרסו גם למקינטה, נזהר מאוד לא לדחוס את הקפה ולא לתת לו להדחס בטעות, ומתפשר מעט על טעמו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- moti_r (פותח השרשור)
-
- עורך ראשי HTCafe
- הודעות: 9712
- הצטרף: נובמבר 2004
- מיקום: ישראל
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
זה בהחלט אפשרי, וזה מה שבד"כ עושים, אבל זה לא כ"כ נוח.
קנית מטחנה מעולה, טובה לפחות כמו הרוקי.
אבל ההבדל ביניהן הוא בדיוק בנקודה שאתה מעלה כאן: מטחנה "סטפלס" (כלומר, עם כיוון רציף ע"י בורג) כמו הלליט, מול מטחנה עם דרגות טחינה כמו הרוקי.
לדעתי האישית, למכונת אספרסו עדיפה מטחנה סטפלס.
אתה יכול להתנחם בכך שגם ברוקי לעבור כל בוקר וערב בין דרגות טחינה זה לא כ"כ קל כמו שזה נשמע. קודם כל, אתה חייב להוריד את דרגת הטחינה רק כשהמטחנה עובדת (כי אחרת אתה עלול לפגום בסכינים לאורך זמן) וזה מבזבז המון קפה. בנוסף, כשעוברים דרגה, תמיד נשאר קפה מהדרגה הקודמת בתוך המטחנה וצריך לדאוג לנקות אותו החוצה, ענין לא פשוט ברוקי.
אולי הפתרון הכי זול (וגם אפקטיבי) בשבילך הוא פשוט לקנות עוד מטחנה, בשביל הבריקה?
קנה אורביט ב-140 ש"ח וסגור ענין. הכי קל ונוח.
קנית מטחנה מעולה, טובה לפחות כמו הרוקי.
אבל ההבדל ביניהן הוא בדיוק בנקודה שאתה מעלה כאן: מטחנה "סטפלס" (כלומר, עם כיוון רציף ע"י בורג) כמו הלליט, מול מטחנה עם דרגות טחינה כמו הרוקי.
לדעתי האישית, למכונת אספרסו עדיפה מטחנה סטפלס.
אתה יכול להתנחם בכך שגם ברוקי לעבור כל בוקר וערב בין דרגות טחינה זה לא כ"כ קל כמו שזה נשמע. קודם כל, אתה חייב להוריד את דרגת הטחינה רק כשהמטחנה עובדת (כי אחרת אתה עלול לפגום בסכינים לאורך זמן) וזה מבזבז המון קפה. בנוסף, כשעוברים דרגה, תמיד נשאר קפה מהדרגה הקודמת בתוך המטחנה וצריך לדאוג לנקות אותו החוצה, ענין לא פשוט ברוקי.
אולי הפתרון הכי זול (וגם אפקטיבי) בשבילך הוא פשוט לקנות עוד מטחנה, בשביל הבריקה?
קנה אורביט ב-140 ש"ח וסגור ענין. הכי קל ונוח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- pup26
-
- חבר ותיק
- הודעות: 2810
- הצטרף: אוקטובר 2007
- מיקום: שערי תקוה
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אני אנסה לענות לגבי הבריקה מכיוון שאני נברתי בנושא הקרמה פה נבור ושוב ואפילו היה פה שרשור די ארוך בנושא (הנה, אני מנסה להיות גם פרודוקטיבי בפורום ולא רק לספר דאחקות).
מה לעשות, אין קרמה עשירה כמו במכונה, וגם אם יש היא לא מחזיקה הרבה זמן.
זה מאוד תלוי בקפה (קפה טרי מקלייה שלי נותן הרבה יותר קרמה מקפה שקניתי ב"קפה רות").
בנוסף זה תלוי במזיגה ואם טחנת מספיק דק את הקפה שהוא ימוצה כמו שצריך..
אבל בתכל'ס זה לא כזה מעניין, העיקר שזה טעים.
מה לעשות, אין קרמה עשירה כמו במכונה, וגם אם יש היא לא מחזיקה הרבה זמן.
זה מאוד תלוי בקפה (קפה טרי מקלייה שלי נותן הרבה יותר קרמה מקפה שקניתי ב"קפה רות").
בנוסף זה תלוי במזיגה ואם טחנת מספיק דק את הקפה שהוא ימוצה כמו שצריך..
אבל בתכל'ס זה לא כזה מעניין, העיקר שזה טעים.