תגובות למדריך HTCafe פרק 1: הכנת אספרסו בעזרת מקינטה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #16 

איזו מטחנה צריך לקנות בשביל הבריקה החדשה שלי?

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #17 

אתה יכול להסתפק במטחנת תבלינים פשוטה שעולה כ-100 ש"ח.
אם בא לך להשקיע, לך על דלונגי KG59.
ואם אתה מתכנן להחליף את המקינטה למכונת-קפה מתישהו בעתיד הקרוב, אז קנה מטחנה טובה בכ-1000 ש"ח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

boazj
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2374
הצטרף: דצמבר 2004
מיקום: הוד השרון
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

נושא שלא נקרא #18 

מוטי, ראיתי רק עכשיו. אתה מבוזבז....הוליווד קוראת לך :lol:

כל הכבוד על וידאו ומדריך מעולים (Y)
אימון אישי/קואצינג, טיפול, הנחיית קבוצות וסדנאות.
פריצות דרך בתחום האישי והכלכלי,חיבור ליעוד.
וגם מוזיקה, אופני הרים, קפה, מערכות סטראו, יוגה, ריצה ועוד כאן: https://asimonim.ravpage.co.il/BOAZJ

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #19 

8)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #20 

אלה מדריך!
מוטי אשמח אם תפרט איך אני טוחן את הפולים המטחננה ללית
כלומר הבנתי שזה צריך היות יותר גס מאספרסו אבל איך אני יודע בדיוק את גודל הטחינה?

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #21 

תודה צחי.

הנה, יש כאן מאמר קצר שמסביר על גדלי טחינה:
http://www.htcafe.co.il/article01685

רק קח בחשבון שהלליט עובדת על כיוון רציף, ולשנות בה דרגות טחינה בין מכונה למקינטה זה לא ענין פשוט - קשה יהיה לך אח"כ לחזור בדיוק לאותה הנקודה. אם אתה חייב להשתמש באותה המטחנה לשתי הפעולות, אז הייתי עושה אחת משתיים:

1. טוחן כמות של 3-4 ימים למקינטה, וכך מקטין את כמות ההתעסקות והשינויים בגובה הטחינה
2. משתמש בטחינת אספרסו גם למקינטה, נזהר מאוד לא לדחוס את הקפה ולא לתת לו להדחס בטעות, ומתפשר מעט על טעמו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #22 

מוטי
מה דעתך שאני יסמן כרגע נקודה (לבנה לצורך העניין) ויספור את הסיבובים שביצעתי עד שהגעתי לטחינת המקינטה ואז אני ידע (פחות או יותר) לאן לחזור.
:( איזה בעסה מסתבר שהייתי צריך ללכת על הרוקי אבל הבנתי שלא היה ליבואן !.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #23 

זה בהחלט אפשרי, וזה מה שבד"כ עושים, אבל זה לא כ"כ נוח.

קנית מטחנה מעולה, טובה לפחות כמו הרוקי.
אבל ההבדל ביניהן הוא בדיוק בנקודה שאתה מעלה כאן: מטחנה "סטפלס" (כלומר, עם כיוון רציף ע"י בורג) כמו הלליט, מול מטחנה עם דרגות טחינה כמו הרוקי.

לדעתי האישית, למכונת אספרסו עדיפה מטחנה סטפלס.

אתה יכול להתנחם בכך שגם ברוקי לעבור כל בוקר וערב בין דרגות טחינה זה לא כ"כ קל כמו שזה נשמע. קודם כל, אתה חייב להוריד את דרגת הטחינה רק כשהמטחנה עובדת (כי אחרת אתה עלול לפגום בסכינים לאורך זמן) וזה מבזבז המון קפה. בנוסף, כשעוברים דרגה, תמיד נשאר קפה מהדרגה הקודמת בתוך המטחנה וצריך לדאוג לנקות אותו החוצה, ענין לא פשוט ברוקי.

אולי הפתרון הכי זול (וגם אפקטיבי) בשבילך הוא פשוט לקנות עוד מטחנה, בשביל הבריקה?
קנה אורביט ב-140 ש"ח וסגור ענין. הכי קל ונוח.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #24 

מוטי יש לך פרטי!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
הודעות: 4726
הצטרף: ינואר 2010
מיקום: מרכז
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

נושא שלא נקרא #25 

מנסיון שלי עם האיבריטל שמאוד דומה לליט מבחינת מבנה וכיוונון ההבדל בין אספרסו לבריקה הוא לא גדול ואינו יותר מ 3-4 סיבובים מלאים של הבורג.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #26 

אם אני לא טועה, בלליט הבורג משמעותית יותר רגיש.
צריך המון סיבובים כדי לעבור מאפסרסו למקינטה.

(לטעמי זה כמובן יתרון, כי מטחנה בכיוון רציף מיועדת למכונה אחת בלבד, וכשיש רגישות כ"כ גבוהה אפשר להגיע לעובי טחינה אופטימלי בקלות)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #27 

מישהו יודע היכן אני יכול למצוא בריקה בזול?
ומה טווח המחירים פחות או יותר?

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
הודעות: 210
הצטרף: אוגוסט 2010
מיקום: שפלה
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

נושא שלא נקרא #28 

אוקיי אז קניתי
שינתי את דרגת הטחינה ב6 סיבובים לכיוון הגס בללית
בהתחלה יצא קרמה אבל מעט מידי וכשמזגתי לכוס לא נשאר כלום
מישהו יודע מה הסיבה?

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
הודעות: 2810
הצטרף: אוקטובר 2007
מיקום: שערי תקוה
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

נושא שלא נקרא #29 

אני אנסה לענות לגבי הבריקה מכיוון שאני נברתי בנושא הקרמה פה נבור ושוב ואפילו היה פה שרשור די ארוך בנושא (הנה, אני מנסה להיות גם פרודוקטיבי בפורום ולא רק לספר דאחקות).

מה לעשות, אין קרמה עשירה כמו במכונה, וגם אם יש היא לא מחזיקה הרבה זמן.
זה מאוד תלוי בקפה (קפה טרי מקלייה שלי נותן הרבה יותר קרמה מקפה שקניתי ב"קפה רות").

בנוסף זה תלוי במזיגה ואם טחנת מספיק דק את הקפה שהוא ימוצה כמו שצריך..
אבל בתכל'ס זה לא כזה מעניין, העיקר שזה טעים.

moti_r (פותח השרשור)
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
הודעות: 9712
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: ישראל
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

נושא שלא נקרא #30 

תתחדש!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”